witam mam problem bawiłem się stylami podmieniłem plik shell32.dll i system nie wstawał zainstalowałem na nowo przez recovery i mam pytanie czy da się jakoś odzyskać pliki które miałem na koncie którego już niema ??
witam mam problem bawiłem się stylami podmieniłem plik shell32.dll i system nie wstawał zainstalowałem na nowo przez recovery i mam pytanie czy da się jakoś odzyskać pliki które miałem na koncie którego już niema ??
Trochę głupio, że instalowałeś system na nowo bez zrobienia sobie kopii.
Abstrahując od tego, że mogłeś sobie poradzić spokojnie bez nowej instalacji, przywrócenie jednego pliku systemowego to pestka.
Odzyskać będzie ciężko, dużo zależy od tego czy nową instalacją nadpisałeś te obszary dysku na których były dokumenty czy nie.
Ja z mojej strony polecam program GetDataBack.
nie umiem tym się obsługiwać jest może tego wersja pl ??
Pewnie nie ma, ale nie ma w tym nic trudnego.
Ściągnij sobie program z crackiem w wersji NTFS.
Zainstaluj na innym dysku niż ten z którego chcesz odzyskiwać dane bo każdy zapis danych na tym dysku powoduje, że prawdopodobieństwo odzyskania się zmniejsza.
Odpalasz program, wybierasz Sustained file system damage, next, wybierasz po lewej dysk z którego chcesz odzyskiwać, next, czekasz aż program przeszuka dysk i później odzyskujesz dane które cię interesują.
ok thx wielkie za pomoc pobawię się tym i zobaczę co da się zrobić. jeszcze raz dzięki ;)
Ja ostatnio odzyskiwałem dane programem Ashampoo Undeleter. Po polsku, bardzo prosty w obsłudze i w moim przypadku skuteczny
Na przyszłość to zapewne (jak ręcznie nie wyłączyłeś) masz włączoną opcję recovery w systemie. Jeżeli wówczas chcesz przywrócić jakikolwiek plik systemowy do poprzedniej wersji to klikasz prawym klawiszem myszki na " pliku --> właściwości --> poprzednia wersja (zakładka)" i zobaczysz historie zmian w tym pliku. Możesz w ten sposób przywrócić plik do historycznych wersji.
Ale skoro już pojechałeś z nowym systemem to może być ciężko odzyskać wszystkie pliki bo zapewne zostały już nadpisane nowymi danymi. Pozostaje teraz Ci jakiś kombajn typu EASEUS Data Recovery i czekać pare godzin na przeskanowanie. Część odzyskasz na pewno w całości, część częściowo np. jpg a o części możesz zapomnieć.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Bookmarks