ostatnio mam problem poniewaz bitspirit sciga mi wiecej niz ma finished, kiedys tak nie mialem :/ strasnie mi to zre transferu (ograniczony do 20gb) ktos wie jak temu zaradzic?
ostatnio mam problem poniewaz bitspirit sciga mi wiecej niz ma finished, kiedys tak nie mialem :/ strasnie mi to zre transferu (ograniczony do 20gb) ktos wie jak temu zaradzic?
Jeśli myślisz o tym samym co ja, to na każdej stronce w FAQ masz powód zaistniałej sytuacji wytłumaczony.
Przykład z sharetorrents:
A wspomniany "temat wyżej" to:Torrent ma niby wielkość 100MB, więć jakim cudem ściągnąłem 120MB?
Zobacz temat wyżej "Co jeśli otrzymuje komunikat typu "a piece has failed an hash check"?" Jeśli Twój klient otrzymuje uszkodzone dane pobiera je jeszcze raz. Dlatego też końcowy ilość pobranych danych moze różnić sie od rzeczywistej objętości. Miej pewność, że zaznaczyłeś opcje "kick/ban" aby zminimalizować ilość Ale pobranych danych.
Co jeśli otrzymuje komunikat typu "a piece has failed an hash check"?
Klienty Bittorrent sprawdzają dane które otrzymujesz pod kątem poprawności. Jeśli jakaś część jest błędnie pobrana automatycznie pobierają ją jeszcze raz. Żadko sie zdarza aby po ściągnięciu dane nie działały więc raczej nie powinieneś sie przejmować takimi komunikatami.
Niektóre klienty bitttorent maja opcje typu 'kick/ban clients that send you bad data' lub podobną.Powinieneś je włączyć. Dzięki tej opcji osoby które notorycznie będą wysyłały uszkodzone dane będą ignorowane.
Mój nick na stronach torrentowych: BirdEater
Dziwne, że wciąż korzystasz z takiego klienta jak BitSpirit, skoro jest on zabroniony na wielu trackerach. Najlepiej zmień go na uTorrenta.
Sieć torrentów, to nie tylko prywatne trackery ;] Na publicznych korzysta się z dowolnych klientów. Niemniej faktycznie uTorrent jest zdecydowanie lepszy.
Mój nick na stronach torrentowych: BirdEater
Kombinowałem z uTorrentem i wypada blado z BitSpiritem. Ja właśnie przeszedłem na BitSpirita z uTorrenta i widzę polepszenie w transferze. BitSpirit żre mniej pamięci niż uTorrent. Równomiernij rozkłada szybkość, jeśli ciągniesz więcej niż jeden plik. To tyle ja jestem zadowolony z tej zmiany.
również mam za sobą przesiadkę z utorrenta na bitspirita...
i muszę zgodzić się z przedmówcą - lepiej korzysta mi się z bitspirita...
oczywiście żeby się nie znalazł jakiś "mądrzejszy" to dodam że oczywiście każdy korzysta z klienta z którym się najlepiej czuje.
a ja lubię bitspirita a doceniłem go w szczególności z przesiadki z xp na vistę - naprawdę nie robił i nie robi mi żadnych problemów
jedno jest pewne: bitspirita będą chwalić ludzie, którzy lączą się przez bramę lub są za NATem itp. po dwóch latach ściągania doszedłem do takiego wniosku. Ci co używali tylko utorenta prawdopodobnie nigdy nie mieli problemów z połączeniem się, taki problem dla nich nie istnieje więc dziwią się jak można używać tak rozbudowanego klienta w porównaniu z utorrentem, a jednak bitspirit sprawdza się w "trudniejszych " łączach
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Bookmarks