8-) Bardzo dobra kombinacja. Przyspiesza łączenie z trackerem. Czy ktoś używał go z innymi klientami?[/b]
8-) Bardzo dobra kombinacja. Przyspiesza łączenie z trackerem. Czy ktoś używał go z innymi klientami?[/b]
U mnie to nie działa nie widze różnicy :P
A jakie masz łącze oraz wersje programu? Ponieważ u mnie na neostradzie bt engine (przy ustawieniach domyślnych) śmiga znakomicie.
U mnie na neo 2Mb dzielonej na 4 kompy tesh specjalnie nie zauwazylem roznicy.
Zbyt stary jestem, by tylko się bawić, zbyt młody jeszcze, by nie pragnąć niczego.
To skoro nie ma różnicy to po co przepłacać :P
Ja jakoś nie wierze w te super rzeczy, które przyspieszą nam ściganie. No może jest róznica miedzy klientami 1-2kb/s... Trza poprostu ścigać z "normalnych" stron i tam ZAWSZE są prędkości maxymalne (no chyba, że sie ma naprawde źle skonfigurowanego klienta... ale to już inna baja)
ja sprawdzałem bt engine z uTorrentem i azurkiem. nie zauważyłem żadnej poprawyprzy łączeniu się z seedami i peerami. az dziw bierze że chcą za ten programik pieniądze.
Bo takie super rzeczy to tylko wymysly ludzi. Tak naprawde to to nic nie daje. A co do predkosci to jest jeszcze mozliwosc ze admin blokuje p2p i wtedy tez beda niskie predkosci.Ja jakoś nie wierze w te super rzeczy, które przyspieszą nam ściganie. No może jest róznica miedzy klientami 1-2kb/s... Trza poprostu ścigać z "normalnych" stron i tam ZAWSZE są prędkości maxymalne (no chyba, że sie ma naprawde źle skonfigurowanego klienta... ale to już inna baja)
I tu bym się z tobą nie zgodził. Na swoim przykładzie wiem, że to wcale nie muszą być tylko wymysły ludzi. A to dlatego, że z moim łączem 1,5 MBit/s wszystkie klienty ściągają normalnie czyli <200 kB/s.Napisał marcinus
Wszystkie z wyjątkiem jednego: BitSpirita. Nie wiem jak to się dzieje (choć się tym nie przejmuję) ale ten klient śmiga 300 kB/s i więcej. Sam tego nie rozumię ale tak się poprostu dzieje. I to żadna bujda.
...:::SPEEDWAY FAN:::...
To przyspieszanie to pic na wodę, nie dostrzegłem żadnej poprawy :confused:
Jezeli masz 1,5mbita to niemozliwe jest, ze idzie 300KB/s. Jest to albo chwilowe przeklamanie programu (spowodowane na przyklad zamuleniem kompa), albo masz podwojna predkosc w nocy (czy cos w tym rodzaju), albo moze masz wiesza predkosc do kolesi ze swojej sieci i akurat laczyles sie z jednym z nich. Poprostu niemozliwe jest, zeby taki program przyspieszal lacze ponad maksymalna predkosc. Co najwyzej moze optymalizowac lacze, zebys sie szybciej laczyl z innymi, albo zeby mozna bylo strony otwierac podczas sciagania itp.Napisał redhot23
Twoje argumenty trafiałyby do mnie gdybym nie widział tego na własne oczy. Owszem w nocy mam większy transfer i to własnie w nocy jest 1,5 Mbit/s (głównie wtedy ściągam). W dzień moje łącze to 512 kbps. Z łączeniem się z kimś z mojej sieci byłoby dobre wytłumaczenie gdyby zdarzyło się to 1-2 ale nie wtedy gdy prawie za każdym razem tak się dzieje.
Jak mówiłem nie wiem dlaczego tak jest. W dzień też mam niby limit 64 KB/s a w rzeczywistości idzie sporo szybciej. Może ten klient wykorzystuje w jakiś sposób jakieś nieprawidłowości sieci. Nie mam pojęcia. Choć muszę przyznać, że Azorek w nocy śmigał też w granicach 250 KB/s (choć to był 1 raz). Może coś kombinują z siecią. Z tymże wczesniej jak mówiłem inne progsy ciągły do 1,5mbita a BitSpirit targał szybciej. Amen.
Żeby nie było że jestem gołosłowny Azor przed chwilą:
I BitSpirit chwilę później:
![]()
...:::SPEEDWAY FAN:::...
u mnie specjalnej roznicy nie widac a mam lącze 1.5mb i tak mi sunie max 180
U mnie to nie dziala ale widze ze nie jestem jedyny.
Tak jak wszystkie programy tego typu nic nie daje. Szkoda czasu
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Bookmarks