Pokaż wyniki od 1 do 12 z 12

Temat: Zwiekszenie efektywnosci sciagania i sciaganie bez limitow

  1. #1
    Master User Avatar vinces
    Grupa
    Użytkownik
    Dołączył
    04-04-06
    Postów
    336
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    2
    » Reputacja
    Punkty:     0
    Siła:          12

    Zwiekszenie efektywnosci sciagania i sciaganie bez limitow

    Zwiekszenie efektywnosci sciagania i sciaganie bez limitow w niektorych sieciach.


    To jest tutek o tym jak w niektorych sieciach mozna przez proxy
    zwiekszyc predkosc sciagania albo sciagac bez dane limitu.
    Na neostradzie owe praktyki nie dzialaja szkoda sie wysilac,
    bo bylo to kilka razy testowane. Nienaduzywajcie tego sposobu,
    bo admini sieci predko sie skapna i mozecie miec cieplo.
    Wasze wpadki pomaga tylko admina by zmienic ten delikatny system
    a wtedy to bedzie juz klapa na calej lini.
    Jak juz zaznaczalem dziala to tylko na niektorych sieciach i
    nieodpowiadam za to co zrobicie ( :P bla bla bla )

    Wiec caly manewr polega na tym zeby laczyc sie programem
    przez serwer proxy. Wiekszosc z was powie ze to zamiast przyspieszac spowalnia
    ale sa wyjatki tak jak i tu *nie wiem czy to przyspieszy bo nie testowalem wg.
    mnie proxy ogolnie zwalnia ale to jest proxy sieci wiec kto wie*
    Glownie to moze nam pomoc w sciaganiu bez limitow *oczywiscie tylko tez niektore sieci*
    Chodzi o to ze sieci nie naliczaja danych sciaganych z ich *niewiem jak to okreslic*
    Opisalem to na przykladzie programu BitComet

    [ Dodano: Sob Kwi 15, 2006 10:47 pm ]
    DObra jedziemy:

    1.Uruchamiamy klienta, w moim wypadku BitComet


    2.Na gornym pasku (menu) klikamy na opcje
    Opcje-->Opcje


    3.Po otworzeniu sie nam nowego okna
    Wybieramy druga od gory zakladke- Proxy


    4.Pierwsza rzecza od gory jaka ujrzymy jest rodzaj polaczenia proxy
    Tutaj musimy sie nieco orientowac co mamy zamiar zaznaczyc.
    Z tego co wiem najczesciej wybiera sie- Socks5
    Ale u was moze byc inaczej


    5.Teraz zabieramy sie za linijke nizej- serwer proxy
    Tu tez musimy sie orientowac co wybrac, bowiem jest to zalezne od
    providera. Mozemy poszperac w umowach(chociaz nie wiem czy takie cos tam znajdziemy
    moze byc tam cos w podobie i wtedy trzeba bedzie cos dodac naprzyklad)
    albo na googlach.
    Tu jest przyklad jak to bedzie wygladac w przypadku sieci vectra:
    I-B.bsk.vectranet.pl
    No wiec szukajcie czegos w podobie.


    6. Tu wpisujemy port proxy
    Praktycznie zawsze bedzie to port-8080
    7.Teraz wystarczy zatwierdzic zmiany i testowac
    8. Jezeli w naszej sieci sa limity wykazcie szczegolna uwage
    NIE!!! analfabetyzmowi!!!

  2. #2
    User Avatar Yoshi7a
    Grupa
    Użytkownik
    Dołączył
    15-04-06
    Wiek
    33
    Postów
    73
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    4
    Piwo (Otrzymane)
    0
    » Reputacja
    Punkty:     0
    Siła:          12
    Kurcze kiedys jakoś sobie ustawiłem ze mialem transfer do 130 kb a teraz jak do 80 dobija to max nie wiem czemu tak a zgrywam ze stronek z ratio na ktorych napewno łącze powinno sie zapchac ma ktos rade ?

  3. #3
    Master User Avatar vinces
    Grupa
    Użytkownik
    Dołączył
    04-04-06
    Postów
    336
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    2
    » Reputacja
    Punkty:     0
    Siła:          12
    POdaj jaka siec moze znajde tego odpowiednik
    Providerem kto jest
    NIE!!! analfabetyzmowi!!!

  4. #4
    User Avatar Yoshi7a
    Grupa
    Użytkownik
    Dołączył
    15-04-06
    Wiek
    33
    Postów
    73
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    4
    Piwo (Otrzymane)
    0
    » Reputacja
    Punkty:     0
    Siła:          12
    Netia 1 mb ściagam Bit Lordem (chyba o to ci chodziło ? bo ja sie zabardzo nie znam)

  5. #5
    V.I.P Avatar HERKULES
    Grupa
    V.I.P
    Dołączył
    24-01-06
    Postów
    1,669
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    21
    » Reputacja
    Punkty:     0
    Siła:          13
    Cytat Napisał Yoshi7a
    Kurcze kiedys jakoś sobie ustawiłem ze mialem transfer do 130 kb a teraz jak do 80 dobija to max nie wiem czemu tak a zgrywam ze stronek z ratio na ktorych napewno łącze powinno sie zapchac ma ktos rade ?
    Ja spytam: Z jakich stron sciagasz?
    BitLorda nie trzeba jakos specjalnie konfigurowac, lacze tez niezle, wiec powinno isc ladnie.

  6. #6
    Master User Avatar vinces
    Grupa
    Użytkownik
    Dołączył
    04-04-06
    Postów
    336
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    2
    » Reputacja
    Punkty:     0
    Siła:          12
    Na neti jak dobrze pamietam moglo by to zadzialac:
    w3cache.tpnet.pl port: 8080
    ewentualnie mozesz sprobowac to:
    w3cache.icm.edu.pl port: 8080
    ale to pierwsze jest raczej trafniejsze
    I nie wiem czy na netie toj jeszcze dziala, powinno
    bo kiedys byly testy
    NIE!!! analfabetyzmowi!!!

  7. #7
    Power User Avatar kiso
    Grupa
    Użytkownik
    Dołączył
    21-03-06
    Wiek
    32
    Postów
    171
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    7
    » Reputacja
    Punkty:     0
    Siła:          12
    dobry artykul ;-)
    szkoda ze na forum niema takiego czegos jak plusy bo bym ci dal jednego hyhy :P

  8. #8
    Master User Avatar vinces
    Grupa
    Użytkownik
    Dołączył
    04-04-06
    Postów
    336
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    2
    » Reputacja
    Punkty:     0
    Siła:          12
    Kiso nie ma czegos takiego jak plusy
    ale zawsze mozesz kliknac na przycisk pomogl
    znajdujacy sie pod kazdym postem

    Zeby nie bylo offtop i nabijania postow
    to dodaje jeszzce jeden serwerek proxy
    proxy.dialog.net.pl port oczywiscie 8080
    nie wiem czy w dialogu sa limity w kazdym razie
    nie sluzy to proxy ich ominieciu tylko zwiekszeniu
    szybkosci wczystywania stron www
    Podobno rewelacja
    NIE!!! analfabetyzmowi!!!

  9. #9
    User Avatar jaqubz
    Grupa
    Użytkownik
    Dołączył
    25-04-06
    Skąd
    Starachowice/Wawa
    Postów
    3
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    0
    » Reputacja
    Punkty:     0
    Siła:          12
    a jest coś takiego do azureusa

  10. #10
    Master User Avatar vinces
    Grupa
    Użytkownik
    Dołączył
    04-04-06
    Postów
    336
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    2
    » Reputacja
    Punkty:     0
    Siła:          12
    Sproboj wziac:
    narzedzia==> konfiguracja
    Rozwin zakladke serwer==> opcje proxy
    NIE!!! analfabetyzmowi!!!

  11. #11
    User Avatar manuel112
    Grupa
    Użytkownik
    Dołączył
    10-06-06
    Skąd
    Meszna
    Postów
    25
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    0
    » Reputacja
    Punkty:     0
    Siła:          12
    W Bit Comet tylko pierwszego torrenta ściągało dobrze, następne już tylko 1 lub 2 kb/s.

  12. #12
    Zablokowany Avatar Virtual Machine
    Grupa
    Zablokowany
    Dołączył
    23-04-06
    Skąd
    ~!@#$%^&*
    Postów
    1,781
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    48
    Piwo (Otrzymane)
    208
    » Reputacja
    Punkty:     4
    Siła:          0
    Cytat Napisał manuel112
    W Bit Comet tylko pierwszego torrenta ściągało dobrze, następne już tylko 1 lub 2 kb/s.
    Dokladnie ! tak samo miałem, a może cośzle robiłem, bo port wywalałem 80 ? Moze to tego wina, no cóz , zobaczę ten sposob z portami 8080 i napisze co i jak : )

    Jakby sie zmieniło proxy to bym miał 2 x łacza czyli dysku po paru dniach by mi zabrakło

    //edit

    Proxy nie chodzą na torrentach. np w azereusie wyskakuje mi , ze Invalid ports, sam byłem zdziwiony, no ale ok. z BC 1kb/s : ) porty nie grały różnicy : (

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

     

Podobne wątki

  1. Najlepszy program do ściągania muzyki
    przez cwaniaczek3 w forum Muzyka
    Odpowiedzi: 265
    Ostatni post: 07-04-11, 15:11
  2. Sciaganie przez FTP
    przez Adr3nalin3 w forum Shell & Seedbox
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 17-08-08, 15:04
  3. Zawieszanie podczas sciagania
    przez robert17 w forum Technologia BitTorrent
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post: 26-04-07, 22:43
  4. Jak surfowac po sieci bez limitow?
    przez jestemjiohndoe w forum Dyskusje
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post: 28-03-07, 19:13
  5. Ściąganie z OP2M
    przez wizzard w forum Klient P2M
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post: 21-07-06, 15:36

Bookmarks

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
nowoczesne ekskluzywne stoły komody krzesła fotele łóżka drewniane lampy biurka lite drewno meble do sypialni meble do salonu design modern designerskie orzech europejski amerykański wiąz czereśnia klon grusza dąb meble dla projektantów