Mam problem z seedowaniem. Wie ktoś jak utrzymać dobre Ratio?? Jestem początkujący wiec prosze o pomoc. Z góry dzięki
Mam problem z seedowaniem. Wie ktoś jak utrzymać dobre Ratio?? Jestem początkujący wiec prosze o pomoc. Z góry dzięki
Zależy na jakiej stronie ale najlepszym sposobem jest chyba kupienie shella na jeden miesiąc i dobre go wykorzystanie,wtedy będziesz miał duży bufor(upload minus download) i nie będziesz musiał się martwić o ratio
Inni pewnie napiszą pobieraj free wstawki,zostawiaj kompa na noc itp. ale jak nie szkoda Ci ~30 zł(tylko raz) to shell będzie najlepszą opcją![]()
pierw trzeba wiedzieć co to jest to ratio, a nie napalać się na stronę, na której się potem wypadnie, jak kolega wyżej konto shellowe zakup zrobisz bufor i będziesz miał zadbane konto, i oszczędzisz na prądzie
Nie ten dział!
Jeśli są pozycje FREE na stronie to pobieraj je do zrobienia jakiegoś buforu.
Jeśli nie ma takich wstawek, a są FRIBIKI rozdawane co miesiąc. Pobieraj popularne pliki z zaznaczeniem ich jako FRIBI (gry i filmy)
Zobacz jakie pozycje na danej stronie mają bardzo dużo pobrań. Pobieraj właśnie te pozycje zaraz po wstawieniu. Wyseedujesz najwięcej w taki sposób. Jak już zrobisz bufor powiedzmy 30gb to możesz spokojnie zacząć używać konta, ale żebyś się nie zagalopował :P
Jeżeli jest to polska strona, to na polskich serialach powinien być dobry ruch (majka i te inne).
Możesz też pobierać sporą część pozycji z innych stron (również publicznych) i podłączać się z seedem. Na większości stron jest to dopuszczalne. Jednak pliki muszą być DOKŁADNIE TAKIE SAME! (patrz tagi i rozmiar)
Jeśli chodzi o shella, to na Twoje potrzeby spokojnie styknie ECO u SzymPol W miesiąc zrobisz nim bufor na kilka lat ściągania. Pamiętaj, że bufor na stronie nie oznacza, że nie musisz już seedować. To tylko zabezpieczenia w postaci dodatniego ratio.
Determination... Discipline... Pain... Passion... Body Building...
"Kłamstwem można niekiedy zajść daleko, ale nie można wrócić."
Tadeusz Kotarbiński
NIE ROZDAJĘ ZAPROSZEŃ I NIE PROSZĘ O NIE, JEŚLI ZOBACZYSZ MÓJ POST Z PROŚBĄ, BĄDŹ Z CHĘCIĄ ROZDANIA ZAPROSZENIA RAPORTUJ!!!
ACTA
Spamer tu był!
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
HDbt.pl - Problem z seedowaniem
Bookmarks