"Tak demagogie i populizm to zachowaj dla przedszkolaków" - no chybha jednak zawdziecza, patrz walka z komuna, zjednoczenie ludzi, solidarnosc, papiez, to raczej oczywista oczywistosc
The Korova milkbar sold milk-plus, milk plus vellocet or synthemesc or drencrom, which is what we were drinking. This would sharpen you up and make you ready for a bit of the old ultraviolence
Nie wiem czy wiesz, ale tylko dzięki Chrześcijańskim korzeniom europy w Polsce jest normalnie.Panują pewne normy moralne jak to, że ludzie nie mają po kilka żon, a kobiety są szanowane.Żeby tego było mało, gdybyś żył w kraju nie chrześcijańskim zapewne za innowierstwo zostałbyś tam zamordowany.
Gdyby tak było nigdy nie oddał bym głosu na Korwina czy nie powiedział złego słowa na Kaczyńskich, a tak nie jest.Mnie wychowało życie, w którym nie zawsze było lekko i nauczyłem się, że należy przestrzegać swoich zasad i walczyć o swoje idee. Ty jesteś klasycznym przykładem konformisty, którego nic nie obchodzi tylko święty spokój.Nie masz żadnej więzi czy to z ojczyzną czy to z religią i gdyby zaatakował nas jakiś inny kraj każdego z nas sprzedałbyś za 5 zł.
Bo bracia Kaczyńscy walczyli z komuną podobnie jak miliony innych Polaków.Nie walczył z nią natomiast Lech "Bolek"Wałęsa.On zamiast komunizm obalić poszedł z nim na układ.
Ciekawe co byś mówił gdyby Jan Paweł II nie przybył tutaj z pielgrzymką?Zapewne nic bo komunizm nie byłby jeszcze obalony albo był obalony niedawno i nawet nie stać by cie było na komputer/internet.
Akurat Europa ma korzenie troche inne niz chrześcijańskie. Normy moralne panuja wszędzie bo to nie sa normy chrześcijańskie. Czy ten kto ma kilka żona automatycznie musi ich nie szanować? Dorośnij wreszcie. I przestań się błaxnić z mordowaniem innowierców. nie wszedzie jest jak w Iranie czy Sudanie.
Ale udowodnilismy Ci że Korwin głosi brednie, więc powielając jego tezy udowadniasz, że sam nie myślisz logicznie.Napisał Hutniczy
Dzieciaku o zyciu mi nic nie mów bo mam o wiele więcej lat od Ciebie. Chcesz ginać za ojczyznę czy religię? ja ci nie mam zamiaru przeszkadzać. I złaski swojej Ty mi też nie przeszkadzaj.Napisał Hutniczy
No tak Kaczyńscy stali na środku barykady a Wałęsa stał tam gdzie stało ZOMO. Podobnie Tusk i Komorowski. ]:->Napisał Hutniczy
No a co miałbym mówić?Napisał Hutniczy
No tak typowa Polska megalomania. KOmunizm obalili Kaczyńscy bo ukradli księżyc. Dobrze , że chociaż Nowa Huta by była.Napisał Hutniczy
Napisałem wyraźnie "Komunizm w Polsce NIE został obalony", a Ty wylatujesz z takim tekstem...Weź się zastanów co Ty piszesz, bo narazie cytujesz tylko słowa Jarosława Kaczyńskiego czyżbyś był jego cichym fanem?
No to się dowiedz co zrobił twój ukochany Donald wyprawiał razem z Bolkiem i Pawlakiem w 93 r.
No właśnie nic mi nie udowodniliśćie (WY?)
Akurat typowa Polska Megalomania to Lech Wałęsa SAM obalił komunizm bo miał fajny długopis..
Nie nawiązując do Waszej dyskusji, a tematu: logo jest moim zdaniem normalne i nie ma nic wspólnego z satanizmem, w tv widziałem jak ktoś mówił o jego genezie która jest bardzo prosta - gdy patrzymy z lotu ptaka na cetrum miasta, to budynki układają sie właśnie w taki kształt, a czarna kropka to chyba ratusz (nie pamiętam dokładnie). W każdym razie logo bardzo ładnie sie nakłada z tym widokiem miasta i brawo dla pomysłodawcy, bo fajnie to wymyślił
Oczywiście można założyć, że jest on gejem satanistą i przypadkowo logo pokrywa się z widokiem miasta z lotu ptaka. To już pozostawiam Waszej interpretacji :P
A po zaproszenia tutaj :cool:
Napisałeś: "bo komunizm nie byłby jeszcze obalony albo był obalony niedawno". No więc komunizm jest obalony czy nie?:P
Na pewno nie stali tam gdzie stało ZOMO bo wtedy tej formacji już nie było. Oddziały ZOMO zostały rozwiązane 7 września 1989.Napisał Hutniczy
To nie wiesz z kim piszesz? Timmy chyba wyraźnie też pisał o propozycjach Korwina. Ale skoro nie możesz tego zrozumieć to Twój problem.Napisał Hutniczy
No a gdzie napisałem, że Wałęsa obalił komunizm? Dowody!! Komunizm obalił papież bo postukał pastorałem?Napisał Hutniczy
A cudzysłowu nie widzisz?
Nikt nie obalił komunizmu, natomiast Jan Paweł II (bo pisząc papież sugerujesz, że był tylko jeden na świecie) przyczynił się do jego końca.
Nocna Zmiana kolego.
Wracając jeszcze do wątku zasług Kościoła Katolickiego.Ten właśnie kościół w czasie komunizmu pomagał ludziom zdobywać środki do życia,ten również kościół na kazaniach kościelnych sprzeciwiał się władzy,to właśnie symbol tego kościoła Krzyż był wstanie zjednoczyć ludzi jak obrona krzyża nowohuckiego.Podobnie zresztą było na wojnie.Myślisz, że czemu Niemcy, a potem komuniści mordowali księży?
Poza tym to może nie tyczy się bezpośrednio naszego kraju, ale poczytaj sobie o Misjonarzach i dowiedz się ile potrafią zrobić dla potrzebujących.
Absolutnie się z tobą zgadzam.Dla mnie jest to idiotyczna interpretacja, ale również uważam, że media niepotrzebnie rozdmuchują tą sytuacje, bo są naprawdę ciekawsze sprawy pozdro
Oczywiście że widzę! Bo to ja go postawiłem :P Więc
Ciekawe jak? Groził pastorałem?Napisał Hutniczy
Prawidłowa nazwa to Nocna Zmiana Bluesa.Napisał Hutniczy
Był redystrybutorem darów z zachodu. To jest znaczna różnica. Skończ z demagogia.Napisał Hutniczy
Podobnie jak teraz :PNapisał Hutniczy
Krzyż jest symbolem chrześcijaństwa a nie kościoła. Katolik i tego nie wie? ]:->Napisał Hutniczy
Na wojnie była obrona krzyża?Napisał Hutniczy
Myslałem, że dlatego dlaczego mordowali Zydów, Romów, Polaków itd.Napisał Hutniczy
No ale pewnie Ty masz inna teorie.
I tu się z Toba zgodzę - to nie dotyczy tego tematu :PNapisał Hutniczy
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Bookmarks