+ Odpowiedz na ten temat
Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 16 do 30 z 41

Temat: Logo N. Sącza nie podoba się księżom. Szatan!

Master User Avatar Hutniczy
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    2
    Piwo (Otrzymane)
    4
    » Reputacja
    Punkty:     0
    Siła:          4
    Cytat Napisał szymono Zobacz post
    Oczywiście tych "wszystkich" znasz i ci opowiadali
    Nie, ale w swoim życiu spotkałem wielu muzułmanów i widziałem jak każdy z nich ściśle przestrzegał kanonów swojej religii.
    W sumie to i lepiej. Prędzej upadnie.
    Nie wiem jaki trzeba mieć tok myślenia, żeby coś takiego napisać, ale cóż...
    To pisz konkretnie. Nie będzie niedomówień. No ale skoro tych co nie sa z Nowego Sacza temat nie dotyczy to po co sie wypowiadasz?
    Kolega jakoś zrozumiał, a Ty nie..
    "Wszystkie wojny są wojnami domowymi, ponieważ wszyscy ludzie są braćmi." Francois Fenelon

V.I.P Avatar szymono
    Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    32
    Piwo (Otrzymane)
    126
    » Reputacja
    Punkty:     2
    Siła:          13
    Cytat Napisał Hutniczy Zobacz post
    Nie, ale w swoim życiu spotkałem wielu muzułmanów i widziałem jak każdy z nich ściśle przestrzegał kanonów swojej religii.
    No popatrz a ja na odwrót :P

Cytat Napisał Hutniczy
    Nie wiem jaki trzeba mieć tok myślenia, żeby coś takiego napisać,
    Racjonalny ]:->

Cytat Napisał Hutniczy
    Kolega jakoś zrozumiał, a Ty nie..
    No to się umów z kolega na pogaduszki

Nie boję się przyjaciół. Przyjaciele mogą mnie tylko zdradzić. Nie boję się wrogów. Wrogowie mogą mnie tylko zabić. Boję się ludzi obojętnych. Oni nie zdradzają ani nie zabijają, ale to za ich milczącą zgodą dzieje się zdrada i zabijanie.

Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    2
    Piwo (Otrzymane)
    4
    » Reputacja
    Racjonalny
    Raczej bezsensowny.
    "Wszystkie wojny są wojnami domowymi, ponieważ wszyscy ludzie są braćmi." Francois Fenelon

V.I.P Avatar szymono
    Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    32
    Piwo (Otrzymane)
    126
    » Reputacja
    Raczej bezsensowny.
    Spytam prosto: bo co? Jakiś problem?
    Ostatnio edytowane przez szymono ; 24-07-10 o 22:43

Nie boję się przyjaciół. Przyjaciele mogą mnie tylko zdradzić. Nie boję się wrogów. Wrogowie mogą mnie tylko zabić. Boję się ludzi obojętnych. Oni nie zdradzają ani nie zabijają, ale to za ich milczącą zgodą dzieje się zdrada i zabijanie.

Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    2
    Piwo (Otrzymane)
    4
    » Reputacja
    Spytam prosto: bo co? Jakiś problem?
    Bo chyba nie wiesz jak wiele nasze państwo zawdzięcza kościołowi katolickiemu i religii
    chrześcijańskiej.

Ciebie jak widać wychował internet i moda na bycie nie wierzącym, który tylko jeździ po kościele..

V.I.P Avatar szymono
    Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    32
    Piwo (Otrzymane)
    126
    » Reputacja
    Bo chyba nie wiesz jak wiele nasze państwo zawdzięcza kościołowi katolickiemu i religii
    chrześcijańskiej.
    Tak demagogie i populizm to zachowaj dla przedszkolaków.

Cytat Napisał Hutniczy
    Ciebie jak widać wychował internet i moda na bycie nie wierzącym, który tylko jeździ po kościele..
    Ja jeżdze po drogach i czasem po chodniku.
    Ciebie wychowało kółko różańcowe na kogos kto nie umie myslec samodzielnie.
    Ostatnio edytowane przez szymono ; 25-07-10 o 12:35

Legend User Avatar 1Gboxer
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    60
    Piwo (Otrzymane)
    173
    » Reputacja
    Punkty:     17
    Siła:          9
    "Tak demagogie i populizm to zachowaj dla przedszkolaków" - no chybha jednak zawdziecza, patrz walka z komuna, zjednoczenie ludzi, solidarnosc, papiez, to raczej oczywista oczywistosc
    The Korova milkbar sold milk-plus, milk plus vellocet or synthemesc or drencrom, which is what we were drinking. This would sharpen you up and make you ready for a bit of the old ultraviolence

V.I.P Avatar szymono
    Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    32
    Piwo (Otrzymane)
    126
    » Reputacja
    Cytat Napisał 1Gboxer Zobacz post
    no chybha jednak zawdziecza, patrz walka z komuna, zjednoczenie ludzi, solidarnosc, papiez, to raczej oczywista oczywistosc
    No popatrz a ja myslałem, że z komuna to walczyli bracia Kaczyńscy. Solidarność utworzył agent Bolek. Papież? Hmmm. Ciekawe co Polska mu zawdzięcza oprócz masy pomników.

Abstrahując od powyższego to wyskakiwanie z tekstami "ile Polska zawdzięcza kościołowi" jest demagogia.

Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    2
    Piwo (Otrzymane)
    4
    » Reputacja
    Tak demagogie i populizm to zachowaj dla przedszkolaków.
    Nie wiem czy wiesz, ale tylko dzięki Chrześcijańskim korzeniom europy w Polsce jest normalnie.Panują pewne normy moralne jak to, że ludzie nie mają po kilka żon, a kobiety są szanowane.Żeby tego było mało, gdybyś żył w kraju nie chrześcijańskim zapewne za innowierstwo zostałbyś tam zamordowany.
    Ja jeżdze po drogach i czasem po chodniku.
    Ciebie wychowało kółko różańcowe na kogos kto nie umie myslec samodzielnie.
    Gdyby tak było nigdy nie oddał bym głosu na Korwina czy nie powiedział złego słowa na Kaczyńskich, a tak nie jest.Mnie wychowało życie, w którym nie zawsze było lekko i nauczyłem się, że należy przestrzegać swoich zasad i walczyć o swoje idee. Ty jesteś klasycznym przykładem konformisty, którego nic nie obchodzi tylko święty spokój.Nie masz żadnej więzi czy to z ojczyzną czy to z religią i gdyby zaatakował nas jakiś inny kraj każdego z nas sprzedałbyś za 5 zł.
    No popatrz a ja myslałem, że z komuna to walczyli bracia Kaczyńscy. Solidarność utworzył agent Bolek. Papież? Hmmm. Ciekawe co Polska mu zawdzięcza oprócz masy pomników.
    Bo bracia Kaczyńscy walczyli z komuną podobnie jak miliony innych Polaków.Nie walczył z nią natomiast Lech "Bolek"Wałęsa.On zamiast komunizm obalić poszedł z nim na układ.
    Papież? Hmmm. Ciekawe co Polska mu zawdzięcza oprócz masy pomników.
    Ciekawe co byś mówił gdyby Jan Paweł II nie przybył tutaj z pielgrzymką?Zapewne nic bo komunizm nie byłby jeszcze obalony albo był obalony niedawno i nawet nie stać by cie było na komputer/internet.

V.I.P Avatar szymono
    Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    32
    Piwo (Otrzymane)
    126
    » Reputacja
    Nie wiem czy wiesz, ale tylko dzięki Chrześcijańskim korzeniom europy w Polsce jest normalnie.Panują pewne normy moralne jak to, że ludzie nie mają po kilka żon, a kobiety są szanowane.Żeby tego było mało, gdybyś żył w kraju nie chrześcijańskim zapewne za innowierstwo zostałbyś tam zamordowany.
    Akurat Europa ma korzenie troche inne niz chrześcijańskie. Normy moralne panuja wszędzie bo to nie sa normy chrześcijańskie. Czy ten kto ma kilka żona automatycznie musi ich nie szanować? Dorośnij wreszcie. I przestań się błaxnić z mordowaniem innowierców. nie wszedzie jest jak w Iranie czy Sudanie.

Cytat Napisał Hutniczy
    Gdyby tak było nigdy nie oddał bym głosu na Korwina czy nie powiedział złego słowa na Kaczyńskich, a tak nie jest.
    Ale udowodnilismy Ci że Korwin głosi brednie, więc powielając jego tezy udowadniasz, że sam nie myślisz logicznie.

Cytat Napisał Hutniczy
    Mnie wychowało życie, w którym nie zawsze było lekko i nauczyłem się, że należy przestrzegać swoich zasad i walczyć o swoje idee. Ty jesteś klasycznym przykładem konformisty, którego nic nie obchodzi tylko święty spokój.Nie masz żadnej więzi czy to z ojczyzną czy to z religią i gdyby zaatakował nas jakiś inny kraj każdego z nas sprzedałbyś za 5 zł.
    Dzieciaku o zyciu mi nic nie mów bo mam o wiele więcej lat od Ciebie. Chcesz ginać za ojczyznę czy religię? ja ci nie mam zamiaru przeszkadzać. I złaski swojej Ty mi też nie przeszkadzaj.

Cytat Napisał Hutniczy
    Bo bracia Kaczyńscy walczyli z komuną podobnie jak miliony innych Polaków.Nie walczył z nią natomiast Lech "Bolek"Wałęsa.On zamiast komunizm obalić poszedł z nim na układ.
    No tak Kaczyńscy stali na środku barykady a Wałęsa stał tam gdzie stało ZOMO. Podobnie Tusk i Komorowski. ]:->

Cytat Napisał Hutniczy
    Ciekawe co byś mówił gdyby Jan Paweł II nie przybył tutaj z pielgrzymką?
    No a co miałbym mówić?

Cytat Napisał Hutniczy
    Zapewne nic bo komunizm nie byłby jeszcze obalony albo był obalony niedawno i nawet nie stać by cie było na komputer/internet.
    No tak typowa Polska megalomania. KOmunizm obalili Kaczyńscy bo ukradli księżyc. Dobrze , że chociaż Nowa Huta by była.
    Ostatnio edytowane przez szymono ; 25-07-10 o 19:29

Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    2
    Piwo (Otrzymane)
    4
    » Reputacja
    No tak typowa Polska megalomania. KOmunizm obalili Kaczyńscy bo ukradli księżyc.
    Napisałem wyraźnie "Komunizm w Polsce NIE został obalony", a Ty wylatujesz z takim tekstem...Weź się zastanów co Ty piszesz, bo narazie cytujesz tylko słowa Jarosława Kaczyńskiego czyżbyś był jego cichym fanem?
    No tak Kaczyńscy stali na środku barykady a Wałęsa stał tam gdzie stało ZOMO. Podobnie Tusk i Komorowski.
    No to się dowiedz co zrobił twój ukochany Donald wyprawiał razem z Bolkiem i Pawlakiem w 93 r.
    Ale udowodnilismy Ci że Korwin głosi brednie, więc powielając jego tezy udowadniasz, że sam nie myślisz logicznie.
    No właśnie nic mi nie udowodniliśćie (WY?)
    No tak typowa Polska megalomania. KOmunizm obalili Kaczyńscy bo ukradli księżyc.
    Akurat typowa Polska Megalomania to Lech Wałęsa SAM obalił komunizm bo miał fajny długopis..

Master User Avatar grzemyslaw
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    23
    Piwo (Otrzymane)
    38
    » Reputacja
    Punkty:     18
    Siła:          3
    Nie nawiązując do Waszej dyskusji, a tematu: logo jest moim zdaniem normalne i nie ma nic wspólnego z satanizmem, w tv widziałem jak ktoś mówił o jego genezie która jest bardzo prosta - gdy patrzymy z lotu ptaka na cetrum miasta, to budynki układają sie właśnie w taki kształt, a czarna kropka to chyba ratusz (nie pamiętam dokładnie). W każdym razie logo bardzo ładnie sie nakłada z tym widokiem miasta i brawo dla pomysłodawcy, bo fajnie to wymyślił
    Oczywiście można założyć, że jest on gejem satanistą i przypadkowo logo pokrywa się z widokiem miasta z lotu ptaka. To już pozostawiam Waszej interpretacji :P
    A po zaproszenia tutaj :cool:

V.I.P Avatar szymono
    Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    32
    Piwo (Otrzymane)
    126
    » Reputacja
    Napisałem wyraźnie "Komunizm w Polsce NIE został obalony", a Ty wylatujesz z takim tekstem...Weź się zastanów co Ty piszesz, bo narazie cytujesz tylko słowa Jarosława Kaczyńskiego czyżbyś był jego cichym fanem?
    Napisałeś: "bo komunizm nie byłby jeszcze obalony albo był obalony niedawno". No więc komunizm jest obalony czy nie?:P

Cytat Napisał Hutniczy
    No to się dowiedz co zrobił twój ukochany Donald wyprawiał razem z Bolkiem i Pawlakiem w 93 r.
    Na pewno nie stali tam gdzie stało ZOMO bo wtedy tej formacji już nie było. Oddziały ZOMO zostały rozwiązane 7 września 1989.

Cytat Napisał Hutniczy
    No właśnie nic mi nie udowodniliśćie (WY?)
    To nie wiesz z kim piszesz? Timmy chyba wyraźnie też pisał o propozycjach Korwina. Ale skoro nie możesz tego zrozumieć to Twój problem.

Cytat Napisał Hutniczy
    Akurat typowa Polska Megalomania to Lech Wałęsa SAM obalił komunizm bo miał fajny długopis..
    No a gdzie napisałem, że Wałęsa obalił komunizm? Dowody!! Komunizm obalił papież bo postukał pastorałem?

Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    2
    Piwo (Otrzymane)
    4
    » Reputacja
    Napisałeś: "bo komunizm nie byłby jeszcze obalony albo był obalony niedawno". No więc komunizm jest obalony czy nie?
    A cudzysłowu nie widzisz?
    No a gdzie napisałem, że Wałęsa obalił komunizm? Dowody!! Komunizm obalił papież bo postukał pastorałem?
    Nikt nie obalił komunizmu, natomiast Jan Paweł II (bo pisząc papież sugerujesz, że był tylko jeden na świecie) przyczynił się do jego końca.
    Na pewno nie stali tam gdzie stało ZOMO bo wtedy tej formacji już nie było. Oddziały ZOMO zostały rozwiązane 7 września 1989.
    Nocna Zmiana kolego.

Wracając jeszcze do wątku zasług Kościoła Katolickiego.Ten właśnie kościół w czasie komunizmu pomagał ludziom zdobywać środki do życia,ten również kościół na kazaniach kościelnych sprzeciwiał się władzy,to właśnie symbol tego kościoła Krzyż był wstanie zjednoczyć ludzi jak obrona krzyża nowohuckiego.Podobnie zresztą było na wojnie.Myślisz, że czemu Niemcy, a potem komuniści mordowali księży?

Poza tym to może nie tyczy się bezpośrednio naszego kraju, ale poczytaj sobie o Misjonarzach i dowiedz się ile potrafią zrobić dla potrzebujących.

Cytat Napisał grzemyslaw Zobacz post
    Nie nawiązując do Waszej dyskusji, a tematu: logo jest moim zdaniem normalne i nie ma nic wspólnego z satanizmem, w tv widziałem jak ktoś mówił o jego genezie która jest bardzo prosta - gdy patrzymy z lotu ptaka na cetrum miasta, to budynki układają sie właśnie w taki kształt, a czarna kropka to chyba ratusz (nie pamiętam dokładnie). W każdym razie logo bardzo ładnie sie nakłada z tym widokiem miasta i brawo dla pomysłodawcy, bo fajnie to wymyślił
    Oczywiście można założyć, że jest on gejem satanistą i przypadkowo logo pokrywa się z widokiem miasta z lotu ptaka. To już pozostawiam Waszej interpretacji
    Absolutnie się z tobą zgadzam.Dla mnie jest to idiotyczna interpretacja, ale również uważam, że media niepotrzebnie rozdmuchują tą sytuacje, bo są naprawdę ciekawsze sprawy pozdro

V.I.P Avatar szymono
    Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    32
    Piwo (Otrzymane)
    126
    » Reputacja
    A cudzysłowu nie widzisz?
    Oczywiście że widzę! Bo to ja go postawiłem :P Więc

Cytat Napisał Hutniczy
    Nikt nie obalił komunizmu, natomiast Jan Paweł II (bo pisząc papież sugerujesz, że był tylko jeden na świecie) przyczynił się do jego końca.
    Ciekawe jak? Groził pastorałem?

Cytat Napisał Hutniczy
    Nocna Zmiana kolego.
    Prawidłowa nazwa to Nocna Zmiana Bluesa.

Cytat Napisał Hutniczy
    Ten właśnie kościół w czasie komunizmu pomagał ludziom zdobywać środki do życia,
    Był redystrybutorem darów z zachodu. To jest znaczna różnica. Skończ z demagogia.

Cytat Napisał Hutniczy
    ten również kościół na kazaniach kościelnych sprzeciwiał się władzy,
    Podobnie jak teraz :P

Cytat Napisał Hutniczy
    to właśnie symbol tego kościoła Krzyż
    Krzyż jest symbolem chrześcijaństwa a nie kościoła. Katolik i tego nie wie? ]:->

Cytat Napisał Hutniczy
    był wstanie zjednoczyć ludzi jak obrona krzyża nowohuckiego.Podobnie zresztą było na wojnie.
    Na wojnie była obrona krzyża?

Cytat Napisał Hutniczy
    Myślisz, że czemu Niemcy, a potem komuniści mordowali księży?
    Myslałem, że dlatego dlaczego mordowali Zydów, Romów, Polaków itd.
    No ale pewnie Ty masz inna teorie.

Cytat Napisał Hutniczy
    Poza tym to może nie tyczy się bezpośrednio naszego kraju, ale poczytaj sobie o Misjonarzach i dowiedz się ile potrafią zrobić dla potrzebujących.
    I tu się z Toba zgodzę - to nie dotyczy tego tematu :P

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)