Siemanko mam taki problem gdy sciagnę dany plik z jakies stronki torrent na dole pokazuje mi sie poamrańczowy trojkat i wogle mi niechce wysyłać moglibyśc napsiać mi co mamz robic aby naprawic ten bład.Czekam na odpowiedz?
Siemanko mam taki problem gdy sciagnę dany plik z jakies stronki torrent na dole pokazuje mi sie poamrańczowy trojkat i wogle mi niechce wysyłać moglibyśc napsiać mi co mamz robic aby naprawic ten bład.Czekam na odpowiedz?
Ostatnio edytowane przez roberto1972 ; 19-06-10 o 19:17
powiedz dokładnie z jakich stronek pobierasz? jakie masz łącze?
ewentualnie:
w µT: Opcje >> Kreator Ustawień >> 'Sprawdź przekierowanie portu'
Spróbuj też numer portu zmienić np. do ostatniej liczby dodając jeden
Ostatnio edytowane przez roberto1972 ; 19-06-10 o 19:17
I możesz jeszcze podać skąd masz dostęp do sieci... Bo nie raz p2p jest blokowane przez prywatnych dostawców![]()
To tak dostęp do interentu mam z neostarda 2mb. A jak pobieram ze stron takich jak. np.PT,PL, BTGigs i wszedzie mam to samo
masz modem czy router ?
Wejdź w Ustawienia--->Ustawienie łącza--->Liczba slotów wysyłania na torrent=4, maksymalna liczba połączonych peerów ustaw 80, max liczba połaczeń całkowitych ustaw na 230, a prędkość ustaw sobie pobierania na max 260.
Masz włączoną siec DHT? jeżeli nie to ją włącz i dodaj też opcje Włącz DHT dla nowych torrentów. Zobacz czy cos to pomoże. Jak nie będe dalej kombinować
przekieruj porty TCP i UDP, wbij w zapora systemu Windows wyjątki dodaj port wpisz port z utorrenta TCP i ten sam UDP zastosuj ok zresetuj komputer i zobacz.
No to jeżeli masz ten trójkąt żółty to kliknij 2 x LPM i Uruchom testy, jeżeli przejdzie Ci pomyślnie przełączy się na zielony kolor.
Porobilem to co mi napisaliscie ale dalej mam ten sam problem i niewiem co z tym zrobic
A weź zainstaluj innego klienta np Azureus i sprawdź czy tak samo będzie Ci sie działo? Ja obstawiam na port, gdyż masz pewnie zamknięty port i dlatego nie możesz wysyłać?? A możesz pobierać dane?
Mam livebox a instalowalem innego klienta i tez tylko pobiera mi z max prędkościa ale wysyłać wogle niechce ?????
No i to na 100% bedzie port, masz źle przekierowany port i dlatego. Możesz pobierać a nie możesz wysyłać, jak port nasłuchu byłby otwarty to mógłbyś też wysyłać. Ciężko wyczuć na odległość weź wyślij screena z utorrenta a dokładnie to ustawienia pokaż jak masz ustawione. Albo jest opcja że wina siedzi po stronie liveboxa, ale to jest alternatywataki mój domysl;)
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Bookmarks