cdx dobrze mówi. Ludzie idą na łatwiznę co jest jak najbardziej logiczne.
cdx dobrze mówi. Ludzie idą na łatwiznę co jest jak najbardziej logiczne.
No mi sie już znudziło czytanie o wojenkach torrentowych. A udzielania mi sie odechciało jak zayebsta nowa grupa moderatorska kasowała wszystko co sie da, co im nie pasowało. Taki sposób na wyżycie sie znalazły niespełnione chopaki. Nie wiem kto teraz usuwa ale pewnie ten post wsiąknie w 0.53252 s bo ktoś poczuje sie urażony.
A kiedyś jedno z częściej odwiedzanych for, teraz jak raz na tydzień kliknę to i tak nawet do żadnego topica nei chce sie wejść.
Najlepiej zrzucić winę na modów nie
Przytoczę kilka Twoich postów:
p.s. dawno nic nie pisałem tu
p.p.s nie pisałem bo tu sie ostatnio nic nie dzieje :/hahhahaha dobre fest
w końcu żeś poszoł
To tylko kilka z Twoich ostatnich wypowiedzi. Sam sobie odpowiedz na pytanie: dlaczego były lub są kasowane niektóre wypowiedzi. Tyle w temacie.no tak spierd*l dyskusje przez swoje widzimisie Mistrzu
Jak masz jakiś problem napisz do któregoś z modów lub zamieść temat w dziale "Problemy & Rozwiązania". Koniec dyskusji na temat bezpodstawnego usuwania postów.
// edit
Jeśli byś jednak chciał sobie podyskutować na ten temat, zapraszam na PW-chętnie udzielę wszelkich wyjaśnień co i jak.
pozdrawiam
Zapraszamy na nasz kanał IRC !
Serwer: irc.p2p-network.net
Kanał główy: #tm
port: 6667
Nie wiesz jak się do nas dostać ?
Wejdź --> TUTAJ <--
Chcesz posiedzieć na IRCu, a nie chcesz instalować dodatkowego oprogramowania ?
Wejdź --> TUTAJ <--
noo zayebiste klepie posty, nawet sam nie wiedziałem, zę takie coś tu pisałem hah. Ale nic tak nie rozkręca rozmowy jak wkurzanie, podkręcanie, kpina. Takie zabiegi sprawiają, że więcej ludzi sie udziela bo więcej jest podirytowanych.
te posty to pewnie z ostatniego czasu bo już tych z normalną dyskusją nie zacytujeszA w ostatnich momentach mojego udzielania sie tu byłem taki aby zrobić na złość (dziecinada
). I non stop dostawać warny za nic.
I już nie wspomne o stronniczości niektórych ale teraz nie bede przytaczał bo nie pamiętam o kogo i o jaka sytuacje chodziło.
Co mnie tak tu każdy zaprasza na PW. wole zrobić z siebie .... tutaj
A tak serio to te forum ma przebłyski jak jest jakiś rozpiernicz ala nie działa PT, łączy sie HT i ktoś tam. Włamanie gdzieś. W ogóle zdarzyło sie nawet tutaj, że tak fajnie było w temacie o miacho, że został zamknięty a to był na prawde zacny tematAle komuś przeszkadzało, że komuś puszczały nerwy a to przecież zwykłe forum. No cóż bywa
Nikt nie każe Ci tu siedzieć, to wolny kraj. A moderatorzy pilnują tego, żeby był porządek na forum. Najwidoczniej do twoich postów były zastrzeżenia. Ciesz się, że nie dostałeś jeszcze warna
P.S. Wydaje mi się, że coraz więcej osób zaczyna korzystać z warezów ponieważ nie chce im się seedować. Bo najwygodniej jest przecież kupić sobie konto premium na rapidshare bądź hotfile i mieć regulaminy i seedowanie głęboko w poważaniu ;]
EDIT. Heh tak przy okazji dodam, że dzisiaj minęły 2 lata odkąd jestem na TM ;D
Nie podoba się. Poproś o kasację konta. To takie proste! Albo załóż własne forum i nie będziesz musiał podlegać żadnym zasadom. Będziesz jechał po kim będziesz chciał. Nikt nie musi czytać Twoich marnych wypocin tutaj.
Będzie problem z jakąś stroną to sobie poczytasz TM. Przecież tylko wtedy warto tutaj zaglądać! I właśnie wtedy najbardziej marudzący, bluzgający, płaczący, itp tutaj szukają informacji o swoich rodzynkach. A zapomniałbym. Przecież warto również tutaj zaglądać po zaproszenia. Zobaczyć gdzie mają otwartą rejestrację. A i jeszcze w wypadku bana można napisać. Być może ktoś pomoże :P
Napisz propozycję o zakaz rozdawania zaproszeń i zakaz pomocy userom.
Jak przejdzie TM będzie forum sezonowym (jak jakaś strona padnie).
A teraz przeczytaj trzy pierwsze zdania i się zastosuj, PROSZĘ!!!
EDYTA:
To nie jo żem pisoł HEJ!
Ostatnio edytowane przez gutekCK1982 ; 06-05-10 o 21:55 Powód: dan
Determination... Discipline... Pain... Passion... Body Building...
"Kłamstwem można niekiedy zajść daleko, ale nie można wrócić."
Tadeusz Kotarbiński
NIE ROZDAJĘ ZAPROSZEŃ I NIE PROSZĘ O NIE, JEŚLI ZOBACZYSZ MÓJ POST Z PROŚBĄ, BĄDŹ Z CHĘCIĄ ROZDANIA ZAPROSZENIA RAPORTUJ!!!
ACTA
Spamer tu był!
Powracając do tematu: Jakies 3-4lata temu sam podniecałem się p2p. Teraz zaczeła się praca, studia i nawet nie mam ochoty na zabawy w robienie sceenów, dawanie 'rozsądnych i wyrozumiałych' odpowiedzi na pytania, które juz były zadawane miliony razy. Sam mam sporo zapków na różnych stronach i po prostu nie chce mi sie nawet ich rozdać.
Mam kilka swoich stron, na ktorych jest wszystko i kiedy chce to ściągne coś kilkaset razy szybciej niż kilka lat temu. Jeszcze kilka miesięcy temu sam się ubiegałem o rózne strony, ale bez jakiegos przekonania;-) Teraz mam po prostu na to wyjechane i nie czaje potrzeby posiadania 'prestizowych' stron.
A co do samego ściągania: kiedyś pobierałem każdą gierkę, wiekszość ciekawych programów i film, których wcale nie miałem zamiaru ogladac. I wszystko nagrywałem na płyty.... No i własnie jakieś kilka tygodni temu Kilkadziesiąt TB na płytach wyrzuciłem do kosza... Filmy tak samo - na jakieś dobre produkcje wolę iść do kina i pograć moze z 5 tytułów w roku, które sa na prawdę dobre.
Novalis postawił(li) piwo za powyższy post
To jest coś o czym mniej wiecej myslałem pare dni temu. Sam miałem zakładać podobny temat, ale miał być raczej skierowany do Defixa. Nie po to, żeby mu nawymyślać, wymądrzać się albo coś w tym stylu, ale po to, żeby się zastanowił, co zrobił nie tak i jakich ludzi wziął sobie do pomocy przez ostatnie 2 lata, że w dziale "Strony Torrentowe" ja widzę jeszcze posty z marca...
Jestem na tym forum od początku i byłem świadkiem jak to forum wiele razy przechodziło metamorfozę - od działu dla cheaterów, do działu dla elity (czy jakkolwiek sie to teraz nazywa). Można powiedzieć, że jestem z tym forum związany w mniejszym lub większym stopniu od początku jego istnienia i dlatego wkurza mnie to, jak teraz z tego forum wieje nudą.
Nie bede teraz nikogo osądzał ani dzielił sie moimi przemyśleniami na ten ten temat, bo nie mam teraz czasu i nie wiem też czy kogokolwiek to intersuje, ale jeśli - DEFIX - chciałbyś poznać moje zdanie na ten temat - dlaczego jeszcze dwa lata temu cała strona z tego działu była zapisana w jeden dzień, a nie w jeden miesiąc, to chętnie się tym z Tobą podzielę.
ps.
Prosiłbym załogę, vipów oraz osoby z elitegroup o niedodawanie komentarzy w stylu: "Tylko ci sie wydaje, że cos jest nie tak z tym forum", ponieważ z perspektywy zwykłego usera, takiego jak ja, wygląda to zupełnie inaczej.
pozdrawiam
jak mi sie nie podoba to zwracam uwage a nie prosze o usunięcie konta. Po co zakładać kolejne forum o tej samej tematyce wole zwrócić uwagę tutaj. I biadolisz mi tu jakieś pierdoły a to jest uzasadnione. Troche tu sie nasiedziałem i sie zmieniło na gorsze, proste. A jak mnie nikt nie usunie to może doczekam lepszych czasów.
Hmm Dexter jeśli masz dobry sposób na zmodernizowanie forum to akurat trwa nabór na moderatora, wpisz w podaniu wszystko to, co zamierzasz, żeby później nie było niemiłej niespodzianki dla innych modów, którym sie to nie spodoba. Oczywiście możesz nie mieć na to czasu itd, dlatego to tylko taki mój głupi pomysł :P
Co do poruszonego przez Ciebie tematu, to jestem za króko na forum, żeby zająć jakieś konkretne stanowisko.
Ja jako osoba która zaczynała zabawę z torrentami pawie 7 lat temu mogę powiedzieć tylko to ze w pewnym momencie miałem konta na prawie 40 stronach (min. FTN od początku, sct od początku, ukt, oinki wiele innych "elitarnych", a teraz... mam konta tylko na PT i TG i to mi wystarcza bo nie mam czasu na utrzymanie innych stron a na tych utrzymuje się bez problemu.
Niejako wywołany do tablicy, dorzucę swoje trzy grosze...
Zaraz na wstępie chciałbym dodać,że takie tematy jak te są bardzo potrzebne. Wszelkie dyskusje pomiędzy użytkownikami forum, a załogą (o ile prowadzone są na dobrym poziomie) mogą być owocne. Dzięki temu poznajemy Wasze zdanie na pewne kwestie, Waszą opinię na tematy nierzadko związane z funkcjonowaniem TM. Życzyłbym zarówno nam, jak i Wam, aby takich tematów powstawało więcej. Chciałbym również, żeby poziom tej dyskusji rozpowszechnił się także na inne tematy. Dawno nie czytałem wątku z tak długimi wypowiedziami, wypełnionymi rzeczowymi, merytorycznymi argumentami, prowadzonego w kulturalny sposób. To tyle tytułem wstępu... A teraz do rzeczy !
Najpierw ustosunkuje się do właściwego tematu, który zaproponował autor. Ja również zauważyłem spadkową tendencję w aktywności. Powiem tak, moim zdaniem to wszystko przekształciło się w swoistą subkulturę. Gdy zaczynałem przygodę z torrentami, a więc około 3 lat temu, znaczną przewagę stanowiły strony torrentowe, nastawione głównie na dostarczanie najnowszych pozycji. Z czasem zaczęło powstawać coraz więcej stricte elitarnych stron, z rozwiniętym forum, IRCem, systemami bonusowymi etc. Coraz więcej ludzi zaczęło traktować zwykłe ściąganie torrentów jako jakąś tam składową własnego życia. Portale takie jak FSC, FTN, iTS, PTN, CN itp. zaczęły funkcjonować w mentalności ludzi, coś jak Second Life. Może to dziwne, ale na różnych stronach można poznać różnych ciekawych ludzi, zawiązać ciekawe znajomości. Rynek trackerów można powiedzieć już jest przepełniony, kilka lat temu prywatne trackery były pewnym novum w światku P2P, teraz to wszystko spowszedniało. Z pewnością nie ma już tak znacznego przyrostu nowych userów, jak kiedyś. Większość ludzi znalazło już swoje miejsce. Postęp cywilizacyjny i przyspieszenie cyklu życiowego również ma negatywny wpływ na aktywność. Większość ludzi nie ma czasu na przeglądanie stron oraz seedowanie. Powszechność wszelkiej maści warezów i innych technologii sprawiła, że torrenty nie są już tak popularne. Należy również pamiętać, że minęło już kilka dobrych lat od momentu powstawania pierwszych prywatnych trackerów, zdecydowana większość ludzi, którzy wówczas rozkręcali ten "biznes", ma już rodzinę, pracę oraz inne obowiązki. Z pewnością wszelkie obostrzenia w postaci zakazu wymiany zaproszeń, kont, zakazu dykusji (!) na forach publicznych o różnych stronach, czy puiblicznych GA też zrobiły swoje. My jako TM staramy się godzić dwie strony tej machinerii. Pragniemy dostarczać wszelkich najnowszych informacji ze świata torrentów, jednocześnie chcemy respektować zasady prywatnych trackerów, głównie ze względu na dobro naszych użytkowników. Jakie są perspektywy na przyszłość ? Tego nie wiem, jednak wydaje się, że tendencja się utrzyma, nic nie zapowiada rychłej poprawy w tym kierunku. Jak zwykle to czas oceni i da nam odpowiedź na pytanie: Co będzie dalej ?
A teraz krótkie słowo o naszym forum. Odniosę się tu głównie do wypowiedzi bastka oraz Dextera. Obok TorrentManii z pewnością nie można przejść obojętnie. To forum wzbudza wiele emocji, zarówno tych dobrych, jak i niestety tych trochę gorszych. To normalne, nie zrobimy każdemu dobrze, ktoś zawsze będzie czuł się pokrzywdzony. Jeden woli nasze forum, drugi konkurencyjne. Jedno jest pewne, nieskromnie powiem, że jesteśmy obecnie jednym z największych for P2P, nie tylko w Polsce, ale i na świecie. Odwiedzają nas dziennie setki userów, z Polski i zagranicy. Nie wiem co się dzieje na innych forach, gdyż tam gdzie miałem konta, poprosiłem o blokadę. Jako załogant TM muszę dbać o dobro i rozwój TM. To userzy tworzą atmosferę jaka panuje na forum, im więcej kłótni i nienawiści, tym większy bałagan, więcej emocji i niepotrzebnych awantur. Tak naprawdę to userzy tworzą forum, my staramy się tylko sprawić, by wszystko to miało ręce i nogi. Pamiętam jak kilkanaście miesięcy temu zostałem tutaj moderatorem. Pełen optymizmu i dobrych chęci chciałem zmieniać świat. W przypływie euforii, jak zapewne każdemu, woda sodowa uderzyła mi do głowy. Chciałem za wszelką cenę udowodnić swoje racje userom. Patrząc na moje decyzje z perspektywy tych prawie 2 latek bije się w pierś. Trudno zachować obiektywizm, wierzcie mi. Lecą posty, słyszy się oskarżenia o stronniczość. Jesteśmy tylko ludźmi, ale starajcie czasem nas zrozumieć. Każdy popełnia błędy, nie ma ludzi nieomylnych. Sam niejedokrotnie je popełniłem, ale starałem się zawsze je naprawić. Wy oceniacie nas z jednej strony, pamiętajcie, że nie macie dostępu do usuniętych już postów i do ich powodów. Nie możemy każdorazowo podawać za co post poleciał i wdawać się w dyskusje, nie ma na to czasu. Jak po jakiejś większej awanturze jakiś mod pisze wyjaśnienia to spada na niego grad ciosów. Ekhh... Forum się bardzo zmieniło od czasu jak tylko się tu zarejestrowałem. Zapadały różne decyzje, niektóre przychodziły z wielkim trudem. Myślę, że rozprawiliśmy się z wszystkimi grzechami przeszłości. Wychodzę z założenia, że najlepiej tworzyć forum współpracując z userami. To wy najlepiej znacie Wasze oczekiwania odnośnie TM i to Wy macie perspektywy, które chcielibyście widzieć u nas. Myślę, że nie mówię to tylko w moim imieniu, ale i reszty Załogi... nic tak bardziej nie mobilizuje do działania, nie daje większego kopa do działania, jak krytyka, ta konstruktywna oczywiście (nie posty w stylu - ch*** kasujecie posty, banda dzieciaków...).
Jesteśmy otwarci na wszelkie propozycje, pomóżcie nam tworzyć i kreować to miejsce. Razem tworzymy jakąś tam społeczność, mamy zasady, które stworzyliśmy nie po to, by nam przeszkadzały, ale by poprawiały nasze relacje i pomagały w rozwiązywaniu sporów. Zasady i regulaminy ograniczają ludzi, ale wyobraźcie sobie, co by było gdyby ich nie było ? Jakim miejscem byłoby to forum ? Ktoś musi trzymać nad tą całą konstrukcją pieczę, nie chodzi tu nawet o władze, ale o porządek i ład. Moim zdaniem lepiej się dogadywać po dobroci, kulturalnie. Jeśli macie jakieś ciekawe pomysły, piszcie, jeśli macie jakieś zarzuty odnośnie pracy Załogi czy któregokolwiek załoganta, wyjaśnimy je, czy to na PM, czy w odpowiednim miejscu do tego przeznaczonym. Żyjmy w zgodzie, a wszystkim będzie żyło się lepiej ! Niech nasza współpraca przyniesie korzyści. Zdajemy sobie sprawę, że nie jesteśmy idealni, mamy wady nad którymi pracujemy i będziemy pracować. Wskażcie je nam, a ujrzymy wymierne korzyści. Pomożecie ?
Trochę się rozpisałem, ale mam nadzieję, że choć część dotrwa do końca.
Pozdrawiam
Tulkas
Zapraszamy na nasz kanał IRC !
Serwer: irc.p2p-network.net
Kanał główy: #tm
port: 6667
Nie wiesz jak się do nas dostać ?
Wejdź --> TUTAJ <--
Chcesz posiedzieć na IRCu, a nie chcesz instalować dodatkowego oprogramowania ?
Wejdź --> TUTAJ <--
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Bookmarks