Zamknięty Temat
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Azureus 3.0.0.6 - problem z prdkością pobierania

User Avatar mcmarian
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    0
    » Reputacja
    Punkty:     0
    Siła:          5

Azureus 3.0.0.6 - problem z prdkością pobierania

Witam.
    mam lacze 512 kb/s z kablowki a predkosc sciagania z azuerusa w porywach skacze mi do 7 kb/s przy czym srednio wynosi okolo 2 kb/s a czasem nawet spada do b/s. Sciagam odcinki Prison Breaka a torrenty maja nawet po 5000 seedow.

pytanie moje: o co chodzi? nie mam zadnych ograniczen, w kliencie tez nie mam ograniczonych predkosci.

prosze od odpowiedz.

V.I.P Avatar kingst0n
    Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    1
    » Reputacja
    Bardzo tajemnicza sprawa. Najlepiej jakbyś napisał która to kablówka, tak na wszelki wypadek jakby się okazało że to jednak operator coś kombinuje. Nie mogę sobie wyobrazić, że standardowo skonfigurowany klient pobiera 2-7KB/s mając 5000 peerów do użytku. To się wydaje nierealne wręcz. Może masz jakiegoś firewalla który zbyt restrykcyjnie broni łącza? ;P

User Avatar mcmarian
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    0
    » Reputacja
    mam neta z multi-medii
    a co prawda faktycznie moze to zasluga jakiegos anty-wirusa bo ostatnio troche trojanow mi sie nazbieralo, pozniej mialem generalny porzadek i te anty-wirusy. z tym ze az boje sie wylaczc bo jak przez moment nie mialem zadnego wlaczonego to zrz moje gadu samo wysylalo wiadomosci z wirusami.

V.I.P Avatar kingst0n
    Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    1
    » Reputacja
    Dam ci głupią, ale skuteczną radę: przenieś ważne dane na inną partycję, a cały system sformatuj i postaw od nowa. Możesz mieć napakowane więcej niespodzianek i bonusów w kompie niż ci się w głowie mieści, co na pewno nie wpływa pozytywnie na pracę twojego łącza. Możliwe jest wszystko, łącznie z tym że jesteś tzw. zombiakiem i uczestniczysz nieświadomie w umacnianiu jakiegoś botnetu...

Jak tylko postawisz XP od nowa to załóż: NOD32, Kerio Personal Firewall lub Jetico Firewall, Spybot-a oraz Ad-Aware. Nic więcej do ochrony nie potrzeba i nie szukaj ani nie instaluj kolejnych wynalazków które tylko zmulą ci system. Następnie uruchom XP Anti-Spy i zaznacz wszystko. Potem powyłączaj zbędne serwisy w XP (ok. 20) z takimi perłkami na czele jak Remote Registry. Ponadto nie używaj IE oraz włącz rezydentną ochronę plików w NOD32. Trzymaj się tego co napisałem, a zapewniam, że 90% twoich problemów zniknie jak zeszłoroczny śnieg i to raz na zawsze.

Co do klienta torrentowego to polecam zdecydowanie uTorrenta 1.6.1. Jeżeli zrobisz to wszystko co napisałem i nadal będziesz miał 2KB/s dla pliku który ma 5000 peerów to pozostanie ci już tylko zmiana operatora... czego ci nie życzę akurat. Warto także zrobić ogólny test łącza i np. pobrać jakiś obraz linuxa przy użyciu http i ftp oraz porównać prędkości między sobą, a także odnieść je do parametrów twojego połączenia, tj. 60-64KB/s. Daj znać czy skorzystałeś z moich głupich porad i czy coś pomogłem exygirl:

User Avatar mcmarian
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    0
    » Reputacja
    dzieki za rade ale nie moge z tego skozystac - sila wyzsza.
    bede musial sobie jakos inaczej z tym poradzic - pozycze sobie od kogos odcinki.
    pzdr.

User Avatar andrzej1_1
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    3
    Piwo (Otrzymane)
    0
    » Reputacja
    Siła:          3
    Miałem taki sam problem rozwiązałem go tak(tylko ja miałem blokady):
    1.Przekierowałem porty na routerze.(wybierasz forwarding)
    2.Ściągnąłem xp-antispy (działa tylko z sp2). Klikasz opcje specjalne -> limit połączeń -> i wybierasz nieograniczona-> zatwierdzasz.
    3. Wchodzisz do panelu sterowania -> połączenia sieciowe ->klikasz prawym przyciskiem myszy na twoje połączenie -> właściwości -> zaawansowane -> przy zaporze ustawienia -> wyjątki -> klikasz dodaj port -> i dodajesz 2 porty (takie same). Jeden tcp, a drugi udp.
    4. W azureusie wpisujesz ten port który masz przekierowany i dodany do wyjątków.
    Po tym powinno ci chodzić ok. Ja tak zrobiłem i śmiga.

Zablokowany Avatar Upek
    Grupa
    Zablokowany
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    25
    Piwo (Otrzymane)
    8
    » Reputacja
    Punkty:     1
    Siła:          0
    Cytat Napisał dzikers Zobacz post
    Nie mogę sobie wyobrazić, że standardowo skonfigurowany klient pobiera 2-7KB/s mając 5000 peerów do użytku. To się wydaje nierealne wręcz. ;P
    A peery to niesa przypadkiem Ci co sciagaja? Ile masz seedow??. Jak jest tyle peerow to pewnie torrent publiczny a torrent publiczny= słaby transfer. Ja np mam 7 seedow 0 peerow teraz i idzie full transfer.;] (oczywiscie inny torrent)

Zamknięty Temat

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)