Zamknięty Temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 20

Temat: Problem z uplodem ?

User Avatar m545
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    0
    » Reputacja
    Punkty:     0
    Siła:          5

Problem z uplodem ?

Witam,

Nie rozumiem jednej kwestii w moim BitComet, otoz jak sciagam z publicznej strony torrentowej jakis plik a mam na mysli strony typu: ex-torrent.pl albo inne gdzie nie trzeba sie rejestrowac ani nie zwracac uwagi na swoje ratio to pliki ktore sciagam z tych stron (a sciagam nawet po 200 kb/s) wysyla mi tez w zasadzie dobrze, upload dochodzi nawet do 90 kb/s. No i teraz mam pytanie o takie serwisy jak filemp3.org, albo torrentgigs.org z tych stron w zasadzie tez mi sciaga nawet po 200 kb/s, ale mam starszny problem z uplodem ! Gdy sciagne plik w 100 % nie ruszam go z katalogu gdzie go sciagnelo, ale i inni uzytkownicy nic ode mnie z nich nie ciagna ! Czasem ale bardzo zadko ktos jak sciaga to ta predkosc uplodu u mnie jest max 5 kb/s ! No i tego nie rozumiem ! Skoro sciagam z takiej strony jak filemp3.org i widze S+L zrodel np 5+34 to nie rozumiem czemu nic ode mnie nie ciagnie ! Caly czas 0 kb/s a jak mowie na stronach publicznych gdzie tych zrodel np jest duzo mniej zapierdziela nawet po 90 kb/s upload. Powiedzcie mi prosze od czego to zalezy ?? Nie chce byc pijawa chce sie dzielic plikami no ale nikt nic ode mnie nie sciaga ! Od czego to zalezy ?

V.I.P Avatar kingst0n
    Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    1
    » Reputacja
    Zauważ, że na tych prywatnych każdy walczy o ratio. Na publicznych nie ma problemu i nie trzeba się starać. A na prywatnych jak za dużo ściągniesz lub za mało wyślesz to masz problem i tracisz konto. Więc używanie prywatnych wymaga rozsądku i trzeba się nauczyć ściągać z wyczuciem, np. jak wychodzi nowy odcinek Heroes to na dobrym trackerze za paręnaście minut masz już ze 400 osób które seedują i każda chce na tym zarobić trochę ratio... a niestety podaż jest uzależniona od popytu. W pewnym momencie jest tak, że 1000 osób seeduje, a tylko 40-50 ściąga. Łatwo się przecież domyślić, że w takiej sytuacji nie będziesz cały czas wysyłał.

Gospodarowanie transferami, ratio i zapasem GB to wielka sztuka. Podam przykład: nad ranem pojawił się na pewnym trackerze Rocky Balboa. Jak go dodawałem do kolejki i zaczynałem transfery to były 3 seedy i 15 peerów. Minęły 4 godziny i seedów jest już 120, a peerów nie przybywa aż tak dużo i jest ich 38... oczywiście w tym układzie najlepiej można było "zarobić" na ratio w ciągu tych paru godzin, kto teraz się podłącza ten ma marne szanse wyseedować porządnie, zwłaszcza jak ma upload 15-20 KB/s i na tym właśnie cały wic polega... łatwo się zapakować downloadem 700MB, ale jak tu zrobić upload tych 700MB skoro już 120 osób próbuje to zrobić, a za moment będzie ich 200... exygirl:

User Avatar m545
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    0
    » Reputacja
    No ale przeciez ja to wszystko wiem. Dlatego pytam co mam zrobic aby to co sciagne z prywatnej strony ktos ode mnie ciagnal ten plik w celu zwiekszenia mi wysylanych danych ? Zazumy sciagnalem lacznie z filemp3.org 220 mb i wszystko co sciagnalem lezy w tym samym katalogu BitCometa, czyli ktos moze ode mnie teraz to sciagac - prawda ? problem w tym ze wogole nic mi nie wysyla, i tu pytanie dlaczego ? Bo co nikt tego nie chce sciagac ? Nie wierze, sam jak to sciagalem to mi darlo nawet po 200 kilo. I moje pytanie jest wlasnie na temat jak mam udostepniac moje dane ktore wczesniej sciagnalem ? Tak zeby inni to pobierali ? Glupie moze zadaje pytanie ale jak pisalem wczesniej dziwi mnie to ! Poniewaz na zwyklej stronie bez zadnej rejestracji i bez zadnego ratio to co zedre ludzie ode mnie pobieraja nawet wtedy kiedy ja sciagam ! I non stop cos wysyla ! W ciagu dnia potrafi mi wyslac 2 GB - ale jak mowie to jest tylko na zwyklych torrentach ! Bez zadnej rejestracji itd.

Wniosek:

Ze stron bez rejestracji typu: ex-torrent.pl

download: dochodzi nawet do 200 kilo
    upload: potrafi nawet wysylac 90 kilo

Ze stron typu: filemp3.org itp (czyli te na zaproszenia)

download: dochodzi nawet do 200 kilo
    upload: prawie wogole niczego nie wysyla, a jak wysyla (ale bardzo zadko) to max 5 kilo

I tu moje pytanie ! Dlaczego tak jest ? Nie rozumiem tego !

User Avatar zido19
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    0
    » Reputacja
    hejka sprawa właśnie taka że jeśli masz włączone DHT to wyłącz na takich trakerach właśnie trzeba to wyłączyć ja tesz tak miałem ale wyłączyłem i git jeśli masz utorrenta to wyłącz w takiej opcji Protokół BitTorrrent
    Dodatkowe Funkcje BitTorent
    Włącz sieć DHT odznacz
    Włącz DHT dla nowych torrentów odznacz
    Szyfrowanie protokółu odznacz zastosuj ok ruchom ponownie program i torrenta ja tak zrobiłem i wysyła mi wysyłanie ogranicz od 10 do 12 kbs a jak jusz skonczyłeś ściąganie
    wejdż w polączenia alternatywne wysyłanie gdy nie sedujesz ustaw na 20 pozdrawiam jak to nie zadziała to nie :rap:nie wiem co masz pozdro

User Avatar m545
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    0
    » Reputacja
    Zrobilem jak napisales ale w BitComet, bo tego softu uzywam. I teraz tak za skarby nie moge nic znalezc w ustawieniach o szyfrowaniu protokolu..

Patrz zrobilem screeny bo mnie zaciekawilo i mozliwe ze na 80 % to jest tego wina:

Tu masz screena do pliku ktorego wogole nie wysyla ! Opis na tym screenie:
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...22206d45e.html

A tu masz screena do pliku ktory non stop praktycznie cos wysyla:
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...093091641.html

I teraz tak w ustawieniach nie mam kurde nic na temat "peer exchange" i jak sam widzisz na screenach nie da sie tego zaznaczyc bo pole jest nie aktywne ! kurde nie wiem o co biega. udency:

[ Dodano: 9 Marzec 07, 11:23 ]
    OOOOOO mammmmmmciuuuuu stary ! zaisntalowalem wlasnie uTorrent i zdarlo mi plik 200 mega z predkoscia 480 kilo :rap: :rap: :rap: ale upload wachal sie zaledwie do 0,7 kilo ale jak skonczylo zdzierac wlasnie sie rozbujal upload do 20 kilo MASAAKRAA ;P chyba juz dziala jak ma dzialac wiec BitComet to lipa :P Orientuje sie moze ktos jak przeniesc teraz wszytskie pliki ktorych nie dokonczylem sciagac z BitComet do uTorrent ?

User Avatar zido19
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    0
    » Reputacja
    dobra sprawa jest taka blokujom ci wysyłanie albo wogule nikt sie interesuje tym plikiem możliwe że BitComet jest blokowany dlatego nie pobierajom od ciebie jeśli chodzi o ratio to na trakerach zamkniętych zazwyczaj ten soft jest blokowany dlatego radze ci instalke uttorenta ja mam identyko soft i mi wysyła normalnie na otwartych ale jak jestem na zamkniętym to moge pomarzyć rzby mnie połączyło wysyłanie ustaw na 12 gdy pobierasz natomiast gdy pobrałeś jusz plik daj na full wysyłanie może masz jakiegoś szpiega ale wątpie moja rada sprawdż na innych trakerach nap na na TL to jest zamknięty ja na BitComecie moge tylko pomarzyć zeby sie połączyć a na utorrencie łączy mnie bez problemu sprawdż na innych stronkach i trakerach jeżeli jest sytuacja taka że jest 100 sedów a 49 perów no to wysyłanie może być słabe gdy jest na równi to będzie cull przeważnie jest tak że gdy poierzesz to perzy sie odłączom ale zaras połączom i możesz sprubować wciskaj start odłącz morze zaskoczy jeśli to nie pomorze to mi napisz wszystko to co ci sie dzieje ztym wysyłaniem pozdrawiam :rap:

User Avatar m545
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    0
    » Reputacja
    Dzieki dzieki ! :rap: Bardzo mi pomogles uTorrent teraz smiga jak trzeba :rap: wlasnie wysyla mi jeden plik z predkoscia 23 kilo. Wisze ci 3 puszki Zywca :rap: Powiedz ze jestes z Krakowa to stykamy sie w rynku i przekazuje nagrode :rap: Aha dostales tez strzala 1 punkcik ze POMOGLES

Zablokowany Avatar soniaczek
    Grupa
    Zablokowany
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    1
    » Reputacja
    Siła:          0
    Dobrze tez jest jezeli wyjdzie jakis EXTRA film na prywatnych trackerach, najlepiej sie odrazu do niego podlacz bo po godzinie moze byc juz z 300ssedow i bedziesz na koncu kolejki . Ja dopiero sie zarejestrowalem na PT i mowie ci jak trudno jest tam utrzymac ratio . Naprawde!!
    Jezeli wychodzi jakis nowy film i widzisz ze juz duzo lechow to odrazu sie podlacz. Wtedy bedzieesz mogl latwiej o ratio.
    Pozdro

User Avatar zido19
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    0
    » Reputacja
    nie ma sprawy jestem po to by pomagać dzięki z punkt a żywce bym wypił z tobom ale daleko mieszkam wypij za sukces pozdro miłego ściągania wysyłania jak coś to pisz jestem do dyspozycji stzałka :rap:

User Avatar m545
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    0
    » Reputacja
    W ramach podziekowania w takim razie chlopaki moze jeszcze nie wiecie:

Max Użytkowników: 5,100
    Zarejestrowanych użytkowników: 5,019

http://dvdseed.org/

Chyba ze znacie ten serwis. Mam nadzieje ze nie, to wtedy takie drobne podziekowanie z mojej strony :rap:

Dzieki raz jeszcze za te wszystkie informacje !

User Avatar zido19
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    0
    » Reputacja
    dzięki za poinformowanie widze ze stronka będzize najlepsz niedługo nie będzie morzna sie zarejestrować ale ja jusz to zrobiłem ,wcześniej nie mogłem sie zarejestrowac stronka spoko dzięki pozdro :rap:

User Avatar m545
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    0
    » Reputacja
    Nie ma za co A jeszcze tak zapytam, czemu te prywatne trackery blokuja BitCometa ? Od czego to zalezy ? No bo na to wynika, jak zmienilem na uTorrenta to strasznie sie poprawilo wszystko. Nie wspomne o stabilnosci programu duzo mniej ramu zabiera, tak mi sie wydaje. No i mam nadzieje ze to ta sama przyczyna byla tego drugiego mojego tematu:

http://www.torrentmania.info/topics3...nta-vt6948.htm

User Avatar zido19
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    0
    » Reputacja
    moim zdaniem jest on bananowny dlatego że dużo ludzi jest czyli oszustów i trakery nie pozwalajom na wejście dlatego blokujom pozdrawiam :rap:

[ Dodano: 9 Marzec 07, 12:30 ]
    jesli chodzi o drugi temat to musisz poczekać na autualizacje torrenta morze to troche potrfać nawet od 2 do 8godzin a nawt nie ras 2 dni

[ Dodano: 9 Marzec 07, 12:38 ]
    jesli masz SP2 to wgraj patcha jest w tym temacie na ustawienia uttorenta do neostrady 512 i jak go pobierzesz to odblokuj połacznia wsiskasz y czekasz asz odliczanie zakńczy znowu y i enter automatycznie z 10 do 50 ci sie zmieni wtedy zobaczysz jak zacznie przyspieszać film 700 MB TO 3godzinki masz a nawet mniej jeśli msz łącze 512/128 jak masz szybsze to tylko ściągać w ustawieniach zawansowane ustaw w opcij na max-halfopen z 8 na 40 i ok powino smigać a jak masz już to super :rap: tylko jak wgrasz patcha t będzie cie prosiło o płyte weś anuluj i zastosuj zmaine ok pozdrawiam :rap:

[ Dodano: 9 Marzec 07, 12:51 ]
    otwierasz od nowa plik .torrent i jako lokalizacje dajesz miejsce gdzie masz juz po czesci sciagniete. dalej samo idzie
    poprostu w tym drugim programie musisz rozpocząć ściąganie z pliku torrenta i dać mu ścieżkę dostępu do tego co już masz ściągnięte poprzednim programem :rap:

[ Dodano: 9 Marzec 07, 12:52 ]
    w BitComet jest w ustawieniach taka opcja [Opcje-Zadanie-Dodawaj rozszerzenie bc do...], która dodaje do każdego ściąganego pliku rozszerzenie bc (plik wygląda np. film.avi.bc). Należy tą opcję odznaczyć i wtedy BitComet usunie te dodatkowe rozszerzenie i będzie wszystko cacy.

User Avatar m545
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    0
    » Reputacja
    Juz sobie poradzilem A co do widocznosci pliku S+L wystarczylo zrobic aktualizuj tracker w uTorrencie i smiga jak ta lala :rap: A w BitComet meczylem sie caly dzien i bylo 0+0 No nic raz jeszcze wielkie dzieki za wszystko !

User Avatar pawel1001
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    0
    » Reputacja
    Siła:          4

pomocy i cierpliwości

jestem totalnie "nowy" w temacie. zainstalowałem bitcometa i coś tam ściagnałem w 100% i przez jakiś czas byłem seedem, niestety potem musiałem wyłaczyć kompa gdy go ponownie włączyłem to już niestety pliku nikt odemnie nie pobiera nie zbieram jakiś tam statystyk ale chciałem być w porządku a nie tylko pijawą, czy ktos wie co mam zrobić??? Generalnie w folderze "udostępniony torrent" zaznaczyłem plik jako "udostepnij" (z dysku go nie usuwałem) więc chyba powinien być dostepny dla ludzi (((

Piszecie że banują ten program (ale generalnie jak na neostrade 512 całkiem ładnie ciągnął plik bo nawet do 70kB w porywach) więc dlatego boję się na innego klienta przechodzić

prosze o radę , nie jestem jakimś wiele ściągającym człowiekiem ale jak mówię nie chcę być pasożytem i pijawa i jak coś udało się ściągnąc to niech i ktoś inny odemnie skorzysta

pozdrawiam

Zamknięty Temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)