hej, szukam jakiegos skryptu i/lub sposobu na przeniesienie torrenta z 1 strony na 2 bez mojego udzialu (automatycznie za pomoca shella). najlepiej by bylo jesli daloby rady zrobic to przez ssh.
hej, szukam jakiegos skryptu i/lub sposobu na przeniesienie torrenta z 1 strony na 2 bez mojego udzialu (automatycznie za pomoca shella). najlepiej by bylo jesli daloby rady zrobic to przez ssh.
Jak mniemam pytałeś o zgodę autora wstawki i wyraził zgodę, prawda?
nie bedzie to przerzucanie polskich relkow ze zmiana nazwy itp. chodzi o przeniesienie raz na tydzien paru seriali
dostep ssh do tego wystarczy, ale jesli na dedyku nie ma potrzebnych programow to klapa.
Bedziesz potrzebowal:
screen'a
maketorrent,
automatu rss,
i dobrze napisanego skryptu w bashu ktory bedzie sprawdzal czy w folderze /downloads jest cos nowego co zajmuje okreslona wielkosc jesli tak to skrypt bedzie robill plik torrent.
A jak rozwiazac wrzucanie pliku torrent na tracker i pobrania go? nie mam zielonego pojecia![]()
Nie sądzę by ktoś się chwalił takimi skryptami. Uploaderzy dobrych trackerów na 100% mają podobne skrypty tylko że źródłem jest scenowy ftp ;P w sumie można by napisać skrypt w bashu który wywoływał by inny skrypt w php odpowiedzialny za wysłanie informacji. Ale prawda jest taka że takie skrypty szaremu człekowi się nie zdadzą na nic ;)
Powiem tak, jeżeli chcesz/umiesz/whatever to dasz radę zrobić taki skrypt.
Moim zdaniem potrzebujesz cURLa, Firefox'a i dodatku HTTP Live Headers.
Albo szukaj po forach może ktoś Ci to napisze ale wątpie (przynajmniej nie za darmo) :P
hej, znalazlem cos takiego -http://www.allegro.pl/show_item.php?item=966898357 , ale po mailach do sprzedającego wyszło na to ze jest to skrypt na publiczne trackery... a napisał mi takie coś - Działa mniej więcej tak że tworzy się konto na Pana/ni stronie jako uploader i rejestruje się na innej stronie instrukcja będzie przy skrypcie przy zakupie skryptu na jakiej stronie konfiguruje się ustawienia i skrypt pobiera torrenty z innej strony dodając na Pana/ni stronę przy użyciu crona robi to automatycznie co taki czas na jaki cron jest ustawiony
ROTFL, 150zł za takie coś? oO Toż to kilkanaście linijek kodu który będzie automatycznie pobierał torrenty z RSS, po pobraniu odpalał hashowanie torrenta (kolejne kilka linijek, na upartego można to ominąć) i po skończeniu hashowania wstawi go na stronę (znów kilkanaście linijek).
Większością roboty zajmą się rTorrent, mktorrent, cURL i cron, samego kodu będzie naprawdę niewiele. Naprawdę, to nic szczególnie skomplikowanego - lepiej popytać znajomych czy ktoś tego nie napisze, wyjdzie duuużo taniej.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Bookmarks