+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 31

Temat: Własny tracker na płatnym serwerze + shell

User Avatar Angle
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    2
    Piwo (Otrzymane)
    0
    » Reputacja
    Punkty:     0
    Siła:          2

Własny tracker na płatnym serwerze + shell

Witam. Ściągam z torrentów od ponad trzech lat i uważam to za najlepszą formę wymiany plików. Zastanawiam się nad założeniem własnego trackera - ale nie jakiegoś ogólnotematycznego, itp. który nic nie wnosi i upadłby po 2 tygodniach, tylko nastawiony na jeden główny target, tj. Wrestling i ew. MMA - nie ma takiego w Polsce. Trochę już tego używam i myślę, że rozumiem całą formułę działania tego systemu, jednak zawsze jedynie pobierałem, nigdy nie robiłem czegoś poza. Dlatego też nie do końca wiem jak postawić to wszystko.

Mój upload jest stosunkowo niski (55 kb/s), dlatego przydałoby mi się jakieś konto shell, które seedowałoby pliki z dużą prędkością. Coś takiego przynajmniej na pierwszy rok działalności, aby nieco rozkręciło to wszystko. Nie interesują mnie jakieś darmowe strony, na których bym to stawiał - chciałbym postawić to na płatnym serwerze. Mam kilka pytań do bardziej obeznanych w temacie :

1) Posiadam własne forum, opłacone do 2011 roku na serwerze webd.pl. Istnieje od 3 miesięcy i dobrze się rozwija. Mogę na tym sewerze postawić również tracker, czy muszę/powinienem wykupić osobny serwer ?

2) Znacie jakieś konta shell, pomagające mi wyseedować pliki ? Przydałoby mi się takie, dzięki któremu mógłbym pobierać i wysyłać +/- 1 mb/s. Przeglądając oferty spotykałem się z kosmicznymi cenami - 250 zł/miesiąc, itp. Byłbym w stanie zapłacić za takie konto +/- 200 zł/rok. Znajdzie się coś ?

Zapraszam do odpowiedzi w temacie. Liczę na Wasze wsparcie.

Pozdrawiam.

Power User Avatar cop1976
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    17
    Piwo (Otrzymane)
    22
    » Reputacja
    Siła:          5
    Po pierwsze na 100% potrzebowałbyś dodatkowego serwera na tracker, po drugie za 200 zł na rok shella nie znajdziesz, a jeśli już to z 2-3 procesami i niewielką pojemnością twardego dysku, a więc licz się ze zdecydowanie większymi kosztami. Ewentualnie weź sobie do pomocy paru przyjaciół i załóżcie stronę razem. Samemu będzie Ci ciężko.

V.I.P Avatar Tulkas
    Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    99
    Piwo (Otrzymane)
    238
    » Reputacja
    Punkty:     20
    Siła:          7
    To nie takie hop siup, jakby się mogło wydawać.
    Skąd będziesz brać wstawki ?
    Znasz się na kodowaniu stron ?
    Jeśli strona nie będzie miała dobrych wstawek (czytaj własnych releasów) oraz dobrych zabezpieczeń i dobrego skryptu to daleko nie zajdzie.
    Zapraszamy na nasz kanał IRC !
    Serwer: irc.p2p-network.net
    Kanał główy: #tm
    port: 6667

Nie wiesz jak się do nas dostać ?
    Wejdź --> TUTAJ <--

Chcesz posiedzieć na IRCu, a nie chcesz instalować dodatkowego oprogramowania ?
    Wejdź --> TUTAJ <--

Master User Avatar Alienlol
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    43
    Piwo (Otrzymane)
    35
    » Reputacja
    Siła:          6
    Na samym Wrestlingu i MMA nie ma szans zeby stronka byla "wartosciowa" ze tak to ujme dla userow ,co za tym idzie bedzie małe zainteresowanie nia i nie przetrwa zbyt długo.Wedlug mnie jedyne na co jest jeszcze miejsce w Polskich stronach torrentowych to ogolno sportowy tracker lub ewentualnie stronka z muzyka, koncertami i teledyskami do tego.Na ogolnotematyczne nie ma juz miejsca to wiadomo juz...

User Avatar Angle
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    2
    Piwo (Otrzymane)
    0
    » Reputacja
    Na Polskiej scenie wrestlingowej udzielam się od ponad 4 lat i uważam, że znajdzie się na to miejsce. Nie wymagam np. 1000 aktywnych userów, 100 spokojnie by wystarczyło. W sieci istnieją dwa spore trackery o tej tematyce. To nie tak dużo, jeżeliby zmienić nastawienie strony z tylko Polskiej, na również zagraniczną - tj. ustawić dwa języki strony i na forum regulamin po angielsku, itp. na pewno zwiększyłoby to ruch. Ale nad tym zastanowiłbym się dopiero później.

Posiadam 2.5 TB materiałów o wrestlingu. Fakt - nie są to moje rippy, itp. ale zawsze, gdy robie jakiegoś upa, wstawiam nazwę grupy/nick oryginalnego uploadera. Ponadto znam osobe, która zgrywa wrestling z Polskiej tv - Eurosport, Extreme Sports Channel i (od dzisiaj) TV Puls. Także coś "własnego" też się znajdzie.

Na kodowaniu stron się nie znam. Ale postawienie strony, to chyba nie problem - wgranie skryptu, jak phpbb3 i tyle ?

Co do shella - 2,3 procesy i tak by mnie ratowały. Miejsca tak z 100 gb. Można wtedy seedować jakiś pack np. 60 gb i zajmuje to jeden proces. Znacie coś w ten deseń ?

Ultra User Avatar h3t4
    Grupa
    TM Release Group
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    42
    Piwo (Otrzymane)
    100
    » Reputacja
    Punkty:     29
    Siła:          4
    Po co zakładac coś nowego, jak można przyłączyć się do inne strony torrent.

User Avatar Angle
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    2
    Piwo (Otrzymane)
    0
    » Reputacja
    Chciałbym rozkręcić coś takiego również u nas oraz tracker pomógłby mi wypromować forum dyskusyjne o tej tematyce.

Ultra User Avatar h3t4
    Grupa
    TM Release Group
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    42
    Piwo (Otrzymane)
    100
    » Reputacja
    Jak forum sie nie dało wypromować to trackera da rade. Pomyśl, u nas jest mało osób interesujących sie galą MMA/UFC/TNA etc.

User Avatar Angle
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    2
    Piwo (Otrzymane)
    0
    » Reputacja
    Forum ma 3 miesiące dopiero i dobrze się rozwija (nawet bardzo). Pomyślałem i zrobienie czegoś, czego właśnie nikt jeszcze w Polsce nie zrobił na pewno jest kluczem do wypromowania strony. Może i ilość ludzi interesujących się tą formą rozrywki jest zdecydowanie mniejsza, jak w innych krajach, czy też innych dyscyplinach, ale fanów jest dostatecznie dużo, aby taki tracker mógł się swobodnie utrzymać.

Nie chodzi mi o dziesiątki tysięcy peerów przecież.

Super User Avatar Lord_Vader
    Grupa
    Tracker Staff
    Załogant
    Polishsource.org
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    20
    Piwo (Otrzymane)
    44
    » Reputacja
    Siła:          5
    Im mniej userów tym mniejsze szanse że uzbierasz potrzebne finanse - chyba ze stac cie na wyrzucenie kilkuset zlotych miesiecznie na ten cel z wlasnej kasy.
    Serwer pod strone torrentowa to zawsze wydatek kilkuset zlotych poniewaz na wszelkiego typu ovh, home czy innych ustrojstwach zycie trackera to kilka dni a serwerownie typu LW maja cenniki kosmiczne.
    Na Twoim miejscu staralbym sie zainteresowac tematem kogos z staff istniejacych stron torrent i zalozenie tam "kacika tematycznego". Miałbyś z głowy dwa najpowazniejsze problemy czyli kase i kodera, bo jesli myslisz ze kodowanie trackera to " wgranie skryptu, jak phpbb3 i tyle" to dlugo bys nie pociagnal.
    --
    Nie dyskutuj z idiotą - ludzie mogą nie dostrzec różnicy. ]:->

D3move your ass to the TM Avatar gutekCK1982
    Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    30
    Piwo (Otrzymane)
    219
    » Reputacja
    Punkty:     42
    Siła:          8
    @Angle po co Ci tracker?
    Masz forum. Zrób ankietę kto jest zainteresowany ściąganiem takich plików. Zróbcie zrzutkę na dobrego shella 200gb lub więcej (myślę, że po 5zł na miecha starczy). Każdy, kto wpłaci będzie miał dostęp do materiałów. Będzie mógł pobierać, bez potrzeby seedowania. I każdy będzie mógł wrzucać nowe materiały. Zrób sekcję na forum, w której będziecie umieszczać informacje o nowych materiałach.
    Już kilka for/forów (nigdy nie pamiętam jak :P ) już to wprowadziło i rozwija się to bardzo fajnie. Jak chcesz więcej info na ten temat wal na priv.
    Determination... Discipline... Pain... Passion... Body Building...

"Kłamstwem można niekiedy zajść daleko, ale nie można wrócić."

Tadeusz Kotarbiński

NIE ROZDAJĘ ZAPROSZEŃ I NIE PROSZĘ O NIE, JEŚLI ZOBACZYSZ MÓJ POST Z PROŚBĄ, BĄDŹ Z CHĘCIĄ ROZDANIA ZAPROSZENIA RAPORTUJ!!!

ACTA

Spamer tu był!

Zablokowany Avatar ~~ramzes~~
    Grupa
    Zablokowany
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    28
    Piwo (Otrzymane)
    20
    » Reputacja
    Punkty:     1
    Siła:          0
    chcesz postawić na webd? no raczej żartowałeś neaky:

User Avatar V.SILVA
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    9
    Piwo (Otrzymane)
    9
    » Reputacja
    Siła:          3
    MMA i Wrestling to za malo, doloz do tego jeszcze kilka sportow extemalnych ( np. motocross freestyle i ripy wszystkich imprez XGames, jak masz mozliwosc zgrywania z extremesports to tam znajdziesz sporo materialow. Bo z samym MMA, Wrestling nie masz co liczyc , mozna to znalesc wszedzie.

Ultra User Avatar h3t4
    Grupa
    TM Release Group
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    42
    Piwo (Otrzymane)
    100
    » Reputacja
    Cytat Napisał V.SILVA Zobacz post
    MMA i Wrestling to za malo, doloz do tego jeszcze kilka sportow extemalnych ( np. motocross freestyle i ripy wszystkich imprez XGames, jak masz mozliwosc zgrywania z extremesports to tam znajdziesz sporo materialow. Bo z samym MMA, Wrestling nie masz co liczyc , mozna to znalesc wszedzie.
    Od sportow ekstremalnych jest już tracker. mile:

Zablokowany Avatar sago
    Grupa
    Zablokowany
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    17
    Piwo (Otrzymane)
    14
    » Reputacja
    Punkty:     1
    Siła:          0
    muzyka w formacie flac i mpc

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)