Witam. Ściągam z torrentów od ponad trzech lat i uważam to za najlepszą formę wymiany plików. Zastanawiam się nad założeniem własnego trackera - ale nie jakiegoś ogólnotematycznego, itp. który nic nie wnosi i upadłby po 2 tygodniach, tylko nastawiony na jeden główny target, tj. Wrestling i ew. MMA - nie ma takiego w Polsce. Trochę już tego używam i myślę, że rozumiem całą formułę działania tego systemu, jednak zawsze jedynie pobierałem, nigdy nie robiłem czegoś poza. Dlatego też nie do końca wiem jak postawić to wszystko.
Mój upload jest stosunkowo niski (55 kb/s), dlatego przydałoby mi się jakieś konto shell, które seedowałoby pliki z dużą prędkością. Coś takiego przynajmniej na pierwszy rok działalności, aby nieco rozkręciło to wszystko. Nie interesują mnie jakieś darmowe strony, na których bym to stawiał - chciałbym postawić to na płatnym serwerze. Mam kilka pytań do bardziej obeznanych w temacie :
1) Posiadam własne forum, opłacone do 2011 roku na serwerze webd.pl. Istnieje od 3 miesięcy i dobrze się rozwija. Mogę na tym sewerze postawić również tracker, czy muszę/powinienem wykupić osobny serwer ?
2) Znacie jakieś konta shell, pomagające mi wyseedować pliki ? Przydałoby mi się takie, dzięki któremu mógłbym pobierać i wysyłać +/- 1 mb/s. Przeglądając oferty spotykałem się z kosmicznymi cenami - 250 zł/miesiąc, itp. Byłbym w stanie zapłacić za takie konto +/- 200 zł/rok. Znajdzie się coś ?
Zapraszam do odpowiedzi w temacie. Liczę na Wasze wsparcie.
Pozdrawiam.

Twitter

Odpowiedź z Cytatem

neaky:

Bookmarks