Witam wszystkich
Mam pewien bardzo nurtujący problem z Utorrentem. W sumie to wiele problemów. Przejrzałem tematy, znalazłem pare informacji, ale konkretnej odpowiedzi nie uzyskałem. Dlatego piszę tutaj.
Posiadam Utorrenta 1.8.5. Dostawca GH NET szybkość 2mb/s, konfiguracja Utorrenta za pomocą kreatora. Doinstalowałem sobie również Utorrent Ultra Accelerator. Router który posiadam to Linksys SPA 2012, program antywirusowy NOD 32 z wbudowanym firewallem.
Problem 1: Status raz zielony, raz żółty,raz czerwony. Myślałem, że chodzi o przekierowanie portu, ale to czerwony status po chwili przechodzi na zielony, zeby potem znów przejść na żółty, także nie mam pojęcia o co chodzi. Czy faktycznie to jest problem przekierowania portów?
Problem 2: jak dodać utorrenta do wyjątków w nod32?
Problem 3: Podczas bawienia się w przekierowanie portów korzystałem z tej stronki:
http://www.portforward.com/english/r...outerindex.htm
Doszedłem do ustanowienia statycznego IP i tam poległem, domyślam się, że jest to banalnie proste, aczkolwiek poradnik był po angielsku, a to nie jest moja najmocniejsza strona... Także jeżeli ktoś by był na tyle uprzejmy i podał jakiś odnosnik do normalnego poradnik po polsku
Problem 4: Może to mieć jakiś z tym wszystkim związek, dlatego to piszę: Ping sięga mi około 400-500, a wiem, że to nie jest normalne. Sprawdzałem nodem i spybotem i czyściutko. Jaki może być tego powód i czy mozliwe jest, że jest to powód tych zmian statusu?
Jak na razie, najbardziej przeszkadza mi ten status. Z góry dzieki za pomoc
Edit. Odnośnie czerwonego znaczku, wyłaczyłem firewalla, odłaczyłem ruter i podłaczylem bezpośrednio ethernetem do kompa i to samo.
Edit 2. Dzwoniłem do mojego providera, powiedziano mi, że jak zmienie ip na publiczny za opłatą, to pingi się zmniejszą, a router jest jednoportowy więc na pewno nie chodzi o przekierowanie portów. Mają rację?![]()

Twitter

Bookmarks