Zamknięty Temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 24

Temat: Oddawanie kont

User Avatar Dziomal
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    9
    » Reputacja
    Punkty:     0
    Siła:          3

Oddawanie kont

Witam

Jest taka sprawa, dokladnie 3 dni temu użytkownik nexx1993 otrzymał ode mnie zaproszenie na supertorrents.org . Owszem zaproszenie opisałem jako ST, a zaproszony na początku myślał, że to sharetorrents.net (o czym później mnie poinformował), ale jak otrzymał adres strony to po prostu się zarejestrował. 2 dni później zaoferował konto (nie mówiąc o tym mi), a gdy zwróciłem uwagę, to zamiast przeprosić zaczął twierdzić, że to moja wina. Nieważne, najlepsze konto otrzymał marek52, któremu zaproszenia odmówiłem.

W takim razie:

1. Czy to jest sposób na nabijanie statystyk z piwami- biorę zaproszenie daję piwo, oddaję konto biorę piwo?

2. Czy jako zapraszający nie mam żadnej kontroli do kogo pójdzie konto?

Master User Avatar LepistoO
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    17
    Piwo (Otrzymane)
    53
    » Reputacja
    Punkty:     7
    Siła:          4
    Napisz może do załogi ST o zbanowanie ?, nie wiem tylko czy przyniesie to jakiś skutek...

AnDroid Fan Avatar roberto1972
    Grupa
    Global Moderator
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    55
    Piwo (Otrzymane)
    410
    » Reputacja
    Punkty:     26
    Siła:          6
    2. Czy jako zapraszający nie mam żadnej kontroli do kogo pójdzie konto?
    Zapraszający ma zawsze kontrole komu daje zaproszenie, i w jego interesie jest dobrze prześwietlić proszącego o zaproszenie.
    Każdemu rozdającemu zaproszenia proponuje przeanalizować zachowanie proszącego o zapa na forum , Można też doradzić się innych userów , w tym również załogi TM ( (od tego mamy przecież np kanał IRC na którym nikt nie odmówi pomocy w takim przypadku) Dopiero po nabraniu pewności co do proszącego o zapa ofiarować mu zaproszenie.

Źle oceniłeś proszącego o zaproszenie Twój błąd. Jeżeli użytkownik byłby uczciwy i ogarnięty to powinien wyjść z propozycją do Ciebie żebyście wspólnie przekazali to konto osobie , która będzie z niego należycie korzystała. Niestety trafiłeś na osobę która to olewa i oddała konto za piwo.

V.I.P Avatar TM.Shadow
    Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    33
    Piwo (Otrzymane)
    194
    » Reputacja
    Punkty:     23
    Siła:          4
    Dziomal, sam go wybrałeś jako osobę która ma otrzymać zaproszenie.
    Wina leży po obu stronach.

Jeżeli jest kilka stron, które można określić podobnymi skrótami to lepiej napisać tak aby użytkownicy nie mieli wątpliwości o którą stronę chodzi.
    ST - jest bardziej popularne jako skrót ShareTorrents.net, więc nic dziwnego, że użytkownik myślał, że zgłasza się po tą stronę.

Gdy otrzymał zaproszenie i się zarejestrował to oddawał już swoje konto i miał do tego prawo (no chyba, że regulamin strony tego zabrania) bez informowania Ciebie.
    Może robić też inne rzeczy, nawet niezgodne z regulaminem, bez informowania Ciebie, a w dodatku ty za niego odpowiadasz, dlatego ważne jest, żeby uważnie wybierać kogo się zaprasza.

A co do użytkownika nexx1993 to przecież nie dostanie bana za wzięcie zaproszenia na nieodpowiednią stronę.
    Chociaż będziemy mu się przyglądać i jeśli coś takiego będzie się powtarzać to zostaną wyciągnięte konsekwencje.

User Avatar Dziomal
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    9
    » Reputacja
    Wydaje mi się, że także swego rodzaju rozwiązaniem byłoby np. zablokowanie tematu (czy poinformowanie go o tym by nie oddawał tego konta) po tym jak wyraźnie wykazałem swoją dezaprobatę.

PS. Użytkownik przed rejestracją pytał się mnie o adres, więc nie uważam by wina leżała po mojej stronie). Mógł po prostu powiedzieć, że rezygnuje, a ja cofnąłbym zaproszenie.

Ultra User Avatar gulliver
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    18
    Piwo (Otrzymane)
    51
    » Reputacja
    Punkty:     5
    Wtedy pewnie oddałby je poza tematem albo olał całkowicie.

AnDroid Fan Avatar roberto1972
    Grupa
    Global Moderator
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    55
    Piwo (Otrzymane)
    410
    » Reputacja
    Punkty:     26
    To są wymagania jakie postawiłeś w swoim temacie:

Wymagania:
    Aktywność
    Gmail
    Piwo po
    Przekonaj mnie
    Odpowiedz sobie teraz czym Cię przekonał użytkownik któremu dałes tego zapa.
    Wystarczyło przeanalizować jego posty . Wszystkie jego posty na tym forum to prośby o zaproszenia . Zdarzyło mu już się raz oddanie konta w ten sposób w tym temacie:
    http://www.torrentmania.info/f-font-...spl-46205.html

Sam sobie jesteś winien dajesz zaproszenia za przysłowiowe piwo bez sprawdzenia użytkownika.

User Avatar Dziomal
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    9
    » Reputacja
    Cytat Napisał roberto1972 Zobacz post
    To są wymagania jakie postawiłeś w swoim temacie:

Odpowiedz sobie teraz czym Cię przekonał użytkownik któremu dałes tego zapa.
    Wystarczyło przeanalizować jego posty . Wszystkie jego posty na tym forum to prośby o zaproszenia . Zdarzyło mu już się raz oddanie konta w ten sposób w tym temacie:
    http://www.torrentmania.info/f-font-...spl-46205.html

Sam sobie jesteś winien dajesz zaproszenia za przysłowiowe piwo bez sprawdzenia użytkownika.

Rangą Extreme na PB, myślałem, że taki użytkownik będzie odpowiedzialny (większość informacji, screenów dogaduję przez PW)

Ultra User Avatar AGNOSTiC
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    40
    Piwo (Otrzymane)
    86
    » Reputacja
    Punkty:     19
    No cóż kolego nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, stało sie i już.
    Nastepnym razem sprawdzaj dokładniej każdego usera. Ja zawsze prześwietlam jego posty, dokładnie sprawdzam screeny a wszelkie wątpliwości zgłaszam do załogi.

User Avatar Dziomal
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    9
    » Reputacja
    Cytat Napisał paca997 Zobacz post
    No cóż kolego nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, stało sie i już.
    Nastepnym razem sprawdzaj dokładniej każdego usera. Ja zawsze prześwietlam jego posty, dokładnie sprawdzam screeny a wszelkie wątpliwości zgłaszam do załogi.

Ale właśnie nie bardzo chce podejść do tego na zasadzie "stało się i już". Po pierwsze uważam, że można było przyblokować działanie nexx1993, nim wydał zaproszenie a jak ja napisałem jednoznacznie, że nie po to mu je dawałem (wymagania: aktywność- dla mnie ważny punkt który złamał). Ale cała sprawa to pół biedy. Chodzi mi o to, że koniec końców konto wylądowało u użytkownika, którego odrzuciłem. Gdyby przyblokować temat/ kazać skontaktować się w związku z zaproszeniem nie było by takich problemów. Wspólnie dałoby się ustalić użytkownika, który przejąłby konto.

Wciąż poza tym ciekaw jestem, czy w takim razie to jest sposób na bicie statystyk w otrzymanych piwach?

Wyobraźmy sobie, że załatwię tak z 5 kont (mam 5 piw). Potem czekać tylko na nowych użytkowników torrentów, którzy chcąc się wykazać będzie chciał rozdać jakieś zaproszenia, to prawdopodobnie odda je osobie z duża ilością piw. A te jak już mówiłem zdobyte poprzez taki "ping-pong".

Elite User Avatar jarski185
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    59
    Piwo (Otrzymane)
    122
    » Reputacja
    Punkty:     27
    Bez przesady, dałeś mu konto, stało się jego własnością. Odwróć sytuację i wyobraź sobie co byłoby gdyby ktoś Tobie zabraniał rozporządzać kontem, które Ci podarował.

User Avatar Dziomal
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    9
    » Reputacja
    Gdybym tym sposobem złamał wymagania to bym się dostosował. Nie ma obowiązku brania zaproszenia. Poza tym powiedzmy sobie szczerze, czym innym jest oddanie konta po roku używania, a czym innym po 2 dniach bez żadnej aktywności.

Ultra User Avatar gulliver
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    18
    Piwo (Otrzymane)
    51
    » Reputacja
    Punkty:     5
    Dałeś zapa a on oddał konto proponuję się z tym pogodzić nic nie poradzisz...

Ultra User Avatar AGNOSTiC
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    40
    Piwo (Otrzymane)
    86
    » Reputacja
    Punkty:     19
    Ale chyba Ci zieloni panowie już powiedzieli, że teraz się nic z tym nie da zrobić więc uważam, że dalsza dyskusja w tym temacie jest jałowa.

User Avatar Dziomal
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    9
    » Reputacja
    Nie powiedziałbym, zaproszenia jako takiego nie odzyskam, ale uważam, że nie powinno się dopuścić do powstawania takiej sytuacji.

Zamknięty Temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)