Zamknięty Temat
Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 16 do 30 z 32

Temat: Zasady subforum "Filmy"

V.I.P Avatar Virtual Machine
    Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    43
    Piwo (Otrzymane)
    207
    » Reputacja
    Punkty:     4
    Siła:          7
    Cytat Napisał szymono Zobacz post
    No spytałem o to w swoim drugim poście
    I masz odpowiedź teraz. Jeżeli zasady nie odpowiadają to masz moderatora aby temat zatwierdził. Jasne wszystko
    ...

V.I.P Avatar szymono
    Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    32
    Piwo (Otrzymane)
    126
    » Reputacja
    Punkty:     2
    Siła:          13
    Cytat Napisał Virtual Machine Zobacz post
    I masz odpowiedź teraz.
    Tylko która jest właściwa?! Twoja? Czy Mxyzptlk? Bo jest różnica :P
    Kolejna sprawa to zatwierdzenie przez moderatora: w jaki sposób i kiedy?

Nie boję się przyjaciół. Przyjaciele mogą mnie tylko zdradzić. Nie boję się wrogów. Wrogowie mogą mnie tylko zabić. Boję się ludzi obojętnych. Oni nie zdradzają ani nie zabijają, ale to za ich milczącą zgodą dzieje się zdrada i zabijanie.

Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    43
    Piwo (Otrzymane)
    207
    » Reputacja
    Tylko która jest właściwa?! Twoja? Czy Mxyzptlk? Bo jest różnica Kolejna sprawa to zatwierdzenie przez moderatora: w jaki sposób i kiedy?
    Używaj której chcesz. Masz podane dwie.
    Zanim założysz temat, pytaj o pozwolenie moderatora
    Kiedy chcesz i na PM . W wolnej chwili odpisze
    ...

V.I.P Avatar szymono
    Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    32
    Piwo (Otrzymane)
    126
    » Reputacja
    Używaj której chcesz. Masz podane dwie.
    Zanim założysz temat, pytaj o pozwolenie moderatora
    Kiedy chcesz i na PM . W wolnej chwili odpisze
    To jest akurat jedna metoda- Twoja :P
    Druga dostępna pzrez Mxyzptlk - to jest własna ocena założyciela tematu neaky:

Przedstawiam trzecią - najprostszą: niech sami moderatorzy zakładają tematy i nie będzie problemu.
    Pozdrawiam ;D

Nie boję się przyjaciół. Przyjaciele mogą mnie tylko zdradzić. Nie boję się wrogów. Wrogowie mogą mnie tylko zabić. Boję się ludzi obojętnych. Oni nie zdradzają ani nie zabijają, ale to za ich milczącą zgodą dzieje się zdrada i zabijanie.

Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    43
    Piwo (Otrzymane)
    207
    » Reputacja
    Przedstawiam trzecią - najprostszą: niech sami moderatorzy zakładają tematy i nie będzie problemu. Pozdrawiam
    Ty masz zapał - nie chcemy Ci go odbierać. Wykaż się.
    W końcu po coś zacząłeś ten temat.
    Masz dwie metody, reszta zależy od Ciebie.
    ...

V.I.P Avatar szymono
    Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    32
    Piwo (Otrzymane)
    126
    » Reputacja
    Ty masz zapał - nie chcemy Ci go odbierać. Wykaż się.
    Ale po co? Żebyście potem pokasowali moje tematy? dziękuje postoje.

W końcu po coś zacząłeś ten temat.
    Po to aby doprecyzować zasady. Ale jak widzę był to daremny trud.

Masz dwie metody, reszta zależy od Ciebie.
    Jak już napisałem jest tez trzecia :P

Old User Avatar ose
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    19
    Piwo (Otrzymane)
    187
    » Reputacja
    Punkty:     9
    Siła:          8
    dobre - załoga kasowała tematy o filmach a teraz są nowe - vide Solista

zgaduję że są to przymiarki do ponownego wprowadzenia punków reputacji

Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    43
    Piwo (Otrzymane)
    207
    » Reputacja
    Ale po co? Żebyście potem pokasowali moje tematy? dziękuje postoje.
    Dostałeś skazówki i jeszcze nie rozumiesz ?.
    Za pierwszym razem zrozumieliśmy o co pytałeś - odpowiedzieliśmy. Znowu pytasz ? Czego nie rozumiesz ?.

Po to aby doprecyzować zasady. Ale jak widzę był to daremny trud.
    Daremny trud ? Dostałeś odpowiedzi

Jak już napisałem jest tez trzecia
    Nie Ty to ustalasz, więc nie ma trzeciej.

Cytat Napisał ose Zobacz post
    zgaduję że są to przymiarki do ponownego wprowadzenia punków reputacji
    Tak, bo masz ich za mało.
    Pozdrawiam
    ...

V.I.P Avatar szymono
    Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    32
    Piwo (Otrzymane)
    126
    » Reputacja
    Dostałeś skazówki i jeszcze nie rozumiesz ?.
    Jakie wskazówki? Ja prosiłem o konkretyzacje zasad. Nie rozumiesz co to znaczy?

Za pierwszym razem zrozumieliśmy o co pytałeś - odpowiedzieliśmy.
    Chyba nie bardzo zrozumieliście bo nie doczekałem się konkretnej odpowiedzi. Czarno na białym napisane kryteria zakładanych tematów niezależne od widzi mi się moderatorów.

Znowu pytasz ? Czego nie rozumiesz ?.
    Nie rozumiem jakie są kryteria wstawiania tematów dotyczących filmów! Proste chyba

Nie Ty to ustalasz, więc nie ma trzeciej.
    I tu się mylisz :P

Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    43
    Piwo (Otrzymane)
    207
    » Reputacja
    Jakie wskazówki? Ja prosiłem o konkretyzacje zasad. Nie rozumiesz co to znaczy?
    Bardziej konkretnie się nie dało. Ty nie rozumiesz.
    1.
    Cytat Napisał Mxyzptlk Zobacz post
    Przed premierą zajmij się tyko "amerykańską i polską papką" którą wiadomo, że i tak większość obejrzy.
    2.
    I masz odpowiedź teraz. Jeżeli zasady nie odpowiadają to masz moderatora aby temat zatwierdził. Jasne wszystko
    Masz odpowiedzi. Nie rób z siebie dziecka !.

Chyba nie bardzo zrozumieliście bo nie doczekałem się konkretnej odpowiedzi. Czarno na białym napisane kryteria zakładanych tematów niezależne od widzi mi się moderatorów.
    Pytaj moderatora. Treśc i zawartość ta sama.
    Po raz kolejny!

1.
    Cytat Napisał Mxyzptlk Zobacz post
    Przed premierą zajmij się tyko "amerykańską i polską papką" którą wiadomo, że i tak większość obejrzy.
    2.

I tu się mylisz
    Możemy to zaraz w prosty sposób sprawdzić.
    ...

V.I.P Avatar szymono
    Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    32
    Piwo (Otrzymane)
    126
    » Reputacja
    Zasady subforum "Filmy"

1. TorrentMania.info jak i również ten dział nie służy do ściągania fimów, gier, ani żadnych innych rzeczy. Jest to miejsce jedynie do dyskusji.
    2. Subforum "Filmy" nie służy do bezmyślnego nabicia 20 postów, które mają zapewnić użytkownikowi dostęp do działu Zaproszenia Torrent - Prośby.
    3. Twój post musi zawierać kilka zdań wyrażających Twoją opinie o danej produkcji. Co się podobało, co było nie tak. Możesz ocenić tyle rzeczy: grę aktorów,scenariusz, reżyserie, muzykę, efekty specjalne. Napisz o swoich wrażeniach i refleksjach jakie nasunęły Ci się po obejrzeniu danego filmu. Ludzie chcą wiedzieć czy było warto oglądać czy nie.
    4. Na samym końcu wystaw Twoją subiektywną ocenę. (w skali 1-10)
    5. Zakaz pisania opinii o filmach, które nie miały premiery, a żadna kopia nie jest jeszcze dostępna.
      • Wyjątki są dopuszczalne pod warunkiem, że wklejasz jakiś news odnośnie tego filmu i potem go rzetelnie skomentujesz.
    6. Zakaz pisania postów w stylu - "dobry film , polecam" lub "kiepski film, nie polecam". Wyrażanie opinii nie polega jedynie na tym.
    7. Używaj znaków interpunkcyjnych, aby Twoją wypowiedź dało się swobodnie przeczytać.
    8. Nie pisz w 10 tematach w odstępie 15 minut, ponieważ żaden z Twoich postów zapewne nie będzie za wiele wnosił do tematu, a Ty możesz skończyć z ostrzeżeniem za spam. Lepiej jeden post, a sensowny.
    9. Przed założeniem tematu, skorzystaj z opcji "szukaj".
    10. Tematy zakładane przez Ciebie muszą być estetycznie wykonane. To znaczy muszą zawierać:
      • Plakat
      • Gatunek
      • Reżysera
      • Obsadę
      • Datę premiery
      • Krótki opis filmu
      • Nazwy tematów zakładaj według wzoru - Tytuł (Rok produkcji)
      • (opcjonalnie) Trailer*
    11. Wszystkie te informacje możesz znaleźć na dowolnym portalu poświęconym filmom.
    12. Przy zakładaniu tematów staraj się wybierać te ważniejsze i ciekawsze produkcje, w których raczej bedzie się toczyć jakaś dyskusja. Nie są nam potrzebne martwe tematy.
    13. Jeśli zakładasz nowy temat o filmie, który miał już swoją premierę, nie ograniczaj się jedynie do suchego przyklejenia informacji o filmie. Również wyraź swoją opinie! (Patrz punkt 3)
    14. Jeśli zakładasz temat o filmie, który jeszcze nie miał premiery, a żadna kopia nie jest jeszcze dostępna to napisz w kilku zdaniach co Cię do tego skłoniło. Może masz jakieś ciekawe wiadomości na jego temat, które przybliża innym daną produkcje.
    15. Oczywiście powyższe zasady nie obowiązują, gdy toczy się miedzy Wami jakaś dyskusja na temat konkretnego filmu i konkretnego w nim problemu, a swoje opinie już dawno wyraziliście.
    16. Jeszcze raz dla przypomnienia. Na tym forum nic nie ściągamy i nie prosimy o linki umożliwiające ściąganie.
    17. Niestosowanie się do tych zasad będzie skutkowało ostrzeżeniami.
    To są zasady.
    rozumiem bo to jest zasad nr 5.
    Cytat Napisał Virtual Machine
    A jak to ma się do tego:
    Cytat Napisał [COLOR=#5ca833
    Mxyzptlk[/COLOR]]Decydować masz Ty, ale masz robić to z rozsądkiem, a nie kopiować info o każdym filmie jaki Ci przyjdzie na myśl.
    ?
    Więc jak ma być ta reguła w końcu? Może byście tak się umówili! I gdzie jest to napisane w wyżej wymienionych zasadach?!

Ale którego? Czy jak zatwierdzi jeden to drugi nie wywali tematu? :P

Bardziej konkretnie się nie dało. Ty nie rozumiesz.
    Da się tylko tzreba chcieć albo umieć!
    Jak? proste.
    Sposób pierwszy: wstawiamy tematy dotyczące tylko komedii romantycznych, filmów reżyserowanych prze Wajdę i takie w których gra Borys Szyc.
    Sposób drugi: wstawiamy tematy dotyczące filmów które zostały w jakości R5 ściągnięte ze strony PT przynajmniej 739 razy lub w jakości DVDRip z TG 527 razy lub w jakości TS z TL 984 razy.
    Sposób trzeci: wstawiamy tematy dotyczące tylko filmów które obejrzeli moderatorzy Virtual Machine i Mxyzptlk, ale pod warunkiem, że im się podobały. Wtedy lista takich filmów będzie przyklejona i aktualizowana.
    To jest konkretyzacja zasady 12 o którą toczy się dyskusja.

Możemy to zaraz w prosty sposób sprawdzić.
    No ja już to sprawdziłem :P
    Na tym chciałem zakończyć dyskusję, która jak się okazało do niczego nie doprowadziła.

Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    43
    Piwo (Otrzymane)
    207
    » Reputacja
    Więc jak ma być ta reguła w końcu? Może byście tak się umówili! I gdzie jest to napisane w wyżej wymienionych zasadach?!
    Napisaliśmy jak ma to wyglądać, wiec słuchaj się nas.

Ale którego? Czy jak zatwierdzi jeden to drugi nie wywali tematu?
    Wywali i jeszcze warna dostaniesz - bo nikt przecież tego nie czyta ;/

Ważniejsze i ciekawsze to chodzi o te, które są najbardziej reklamowane - tak mi się wydaje, i za pewne po przeczytanie tego, większość osób tak to odbierze.

Na tym chciałem zakończyć dyskusję, która jak się okazało do niczego nie doprowadziła.
    Dziękuję, że już nie będziesz marnował mego czasu i zadawał głupich pytań dalej.
    Najbardziej denerwuje mnie, że wiesz o co chodzi, a głupio mądrego z siebie robisz - tego proszę Cie lepiej nie komentuj, na prawdę !
    Pozdrawiam.
    ...

V.I.P Avatar bruder11
    Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    82
    Piwo (Otrzymane)
    177
    » Reputacja
    Punkty:     15
    Siła:          6
    Kurde szymono

Oglądniesz jakiś film i uwazasz, ze jest godny, zeby napisac cos o nim w dziale filmy to zakładasz temat i piszesz wyczerpujący komentarz. - nie ilość, a jakość sie liczy.
    Zobacz inne fora, albo takie wielkie forum jak pclab - tam nawet nie maja działu film tylko jest zlaczony z muzyką i temat zakładany jest tylko o filmie, który jest na topie.
    I tam jakoś nie ma problemu bo nikt nie zakłada tylu tematów.

A na TM wygląda to jak dział z warezem ;D

Wiem, ze Ty i ose zakładaliście te tematy masowo, no i teraz mozecie być nieco zawiedzeni, ale sami powiedzcie jaki jest sens kopiowania całych opisów z innych portali bez zadnego komentarza ?

Przecież TM to nie jest filmweb (zresztą tam oni raczej nie kopiują opisów tylko sami je tworzą) i jej powinnością nie jest informacja związana z filmem.
    Dział filmy jest tylko dodatkiem na TM.

Nie wiem może macie jakieś ciekawe pomysły dla tego działu (tylko nie mówcie, ze dobrze było jak było bo nie było), chetnie posłuchamy, moze cos innego wymyślimy.

V.I.P Avatar szymono
    Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    32
    Piwo (Otrzymane)
    126
    » Reputacja
    Cytat Napisał bruder11 Zobacz post
    Kurde szymono

Oglądniesz jakiś film i uwazasz, ze jest godny, zeby napisac cos o nim w dziale filmy to zakładasz temat i piszesz wyczerpujący komentarz. - nie ilość, a jakość sie liczy.
    Kurde bruder. Chyba nie bardzo rozumiesz o co mi chodzi. Co do komentarza to dobrze to zrozumiałem już! Przeciez pisałem kilka razy, że skoro jest wprowadzony punkt 3 zasad
    Twój post musi zawierać kilka zdań wyrażających Twoją opinie o danej produkcji. Co się podobało, co było nie tak.
    .
    Cały czas rozchodzi mi się o punkt 12
    Przy zakładaniu tematów staraj się wybierać te ważniejsze i ciekawsze produkcje, w których raczej bedzie się toczyć jakaś dyskusja. Nie są nam potrzebne martwe tematy.
    Zobacz inne fora, albo takie wielkie forum jak pclab - tam nawet nie maja działu film tylko jest zlaczony z muzyką i temat zakładany jest tylko o filmie, który jest na topie.
    I tam jakoś nie ma problemu bo nikt nie zakłada tylu tematów.
    No kiedyś tak było i na TM ale nastąpiły zmiany jak już pisałem. :P

Cytat Napisał bruder
    Wiem, ze Ty i ose zakładaliście te tematy masowo, no i teraz mozecie być nieco zawiedzeni,
    No nie koniecznie, bo akurat na postach, jak mi tu bezpodstawnie zarzucono, mi nie zależy (bo po co?) - zawsze mozna zrobić z tego "strefę bez naliczania postów".

Cytat Napisał bruder
    ale sami powiedzcie jaki jest sens kopiowania całych opisów z innych portali bez zadnego komentarza ?
    Czytałeś moje wypowiedzi? Tłumaczyłem to chyba dwukrotnie. Teraz jest zmiana zasad i spokojnie mozna się do tego dostosować. Co chyba było widać na załączonym obrazku.

Cytat Napisał bruder
    Przecież TM to nie jest filmweb (zresztą tam oni raczej nie kopiują opisów tylko sami je tworzą) i jej powinnością nie jest informacja związana z filmem.
    To co robi w takim razie zasada nr 10
    Tematy zakładane przez Ciebie muszą być estetycznie wykonane. To znaczy muszą zawierać:
    • Plakat
    • Gatunek
    • Reżysera
    • Obsadę
    • Datę premiery
    • Krótki opis filmu
    • Nazwy tematów zakładaj według wzoru - Tytuł (Rok produkcji)
    • (opcjonalnie) Trailer*
    Cytat Napisał bruder
    Dział filmy jest tylko dodatkiem na TM.
    Tak jak i dział polityka, muzyka, telefonia gsm i wiele innych.

Cytat Napisał bruder
    Nie wiem może macie jakieś ciekawe pomysły dla tego działu (tylko nie mówcie, ze dobrze było jak było bo nie było), chetnie posłuchamy, moze cos innego wymyślimy.
    No fajnie, że pomyślałeś o nas tylko chyba troszke po czasie :P

Pozdrawiam

D3move your ass to the TM Avatar gutekCK1982
    Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    30
    Piwo (Otrzymane)
    219
    » Reputacja
    Punkty:     42
    Siła:          8
    Nie bardzo kumam o co całe halo? W czym problem? W odróżnieniu pewnego gniota od czegoś na poziomie?
    To nie są tematy, które ogarnie tylko garstka. To tematy o filmach.
    Małe TŁUMACZENIE tego co tutaj "zieloni" próbują wytłumaczyć. Tylko ja zrobię to w sposób bardziej łapoatologiczny.
    Mając do "zaprezentowania" nam:
    Film z udziałem naszych rodzimych aktorów, na który zostało wydane powiedzmy 200 dużych baniek.
    Film, okrzyknięty HITem Bollywood.
    Film, na podstawie bardzo znanej książki, wyreżyserowany przez bardzo znanego reżysera.
    Film z, tzw. "ambitnego kina Ormiańskiego".
    Który odrzucisz?

Proszę nie odpowiadać!
    Determination... Discipline... Pain... Passion... Body Building...

"Kłamstwem można niekiedy zajść daleko, ale nie można wrócić."

Tadeusz Kotarbiński

NIE ROZDAJĘ ZAPROSZEŃ I NIE PROSZĘ O NIE, JEŚLI ZOBACZYSZ MÓJ POST Z PROŚBĄ, BĄDŹ Z CHĘCIĄ ROZDANIA ZAPROSZENIA RAPORTUJ!!!

ACTA

Spamer tu był!

Zamknięty Temat
Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)