Zamknięty Temat
Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 32

Temat: Zasady subforum "Filmy"

V.I.P Avatar szymono
    Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    32
    Piwo (Otrzymane)
    126
    » Reputacja
    Punkty:     2
    Siła:          13

Zasady subforum "Filmy"

Przy zakładaniu tematów staraj się wybierać te ważniejsze i ciekawsze produkcje, w których raczej bedzie się toczyć jakaś dyskusja. Nie są nam potrzebne martwe tematy.
    A skąd mam wiedzieć czy akurat dany film skłoni kogokolwiek do dyskusji?
    Samo rozróżnienie "ważniejszej i ciekawszej produkcji" jest dalece subiektywne

Nie boję się przyjaciół. Przyjaciele mogą mnie tylko zdradzić. Nie boję się wrogów. Wrogowie mogą mnie tylko zabić. Boję się ludzi obojętnych. Oni nie zdradzają ani nie zabijają, ale to za ich milczącą zgodą dzieje się zdrada i zabijanie.

V.I.P Avatar Mxyzptlk
    Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    29
    Piwo (Otrzymane)
    301
    » Reputacja
    Punkty:     55
    Siła:          5
    Po pierwsze to "staraj się wybierać". Tak jak napisane w tym punkcie.

Po drugie. Czy Ty sobie zdajesz sprawę ile tematów założyłeś, w których nie toczyła się żadna dyskusja? Około 700 (!). I mowa tu tylko o Tobie, a zostają jeszcze inni użytkownicy.

Po trzecie. TM to nie jest forum filmowe. To forum o P2P i jego część zwana Hyde Park to tylko dodatek i odskocznia od głównych dyskusji tutaj prowadzonych. To znaczy, że mało kogo interesują jakieś małe i niezależne produkcje, które widział tylko autor tematu i kilka osób na tym forum poza nim.

Po czwarte. Zobacz jakie tematy są popularne i wyciągnij wnioski.

Po piąte. Proszę (na razie proszę) o odrobinę dobrej woli i stosowanie się do tych zasad. Jesteś maniakiem filmowym to bądź. Droga wolna, ale nie musisz zakładać tematu o każdym filmie, który zobaczysz, a potem go komentować w 5 słowach. Chyba, że jedyne co jest dla Ciebie ważne to licznik Twoich postów.

V.I.P Avatar szymono
    Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    32
    Piwo (Otrzymane)
    126
    » Reputacja
    Cytat Napisał Mxyzptlk Zobacz post
    Po pierwsze to "staraj się wybierać". Tak jak napisane w tym punkcie.
    Jak już napisałem: " rozróżnienie "ważniejszej i ciekawszej produkcji" jest dalece subiektywne". No chyba, że mam się z każdym tematem zgłaszać do Ciebie z prośbą o akceptacje?

Cytat Napisał Mxyzptlk
    Po drugie. Czy Ty sobie zdajesz sprawę ile tematów założyłeś, w których nie toczyła się żadna dyskusja? Około 700 (!). I mowa tu tylko o Tobie, a zostają jeszcze inni użytkownicy.
    A co mnie obchodzi ile tematów załozyłem:P . Powtórzę po raz kolejny to co napisałem w swoim poście (czytałeś go chociaż?): "skąd mam wiedzieć czy akurat dany film skłoni kogokolwiek do dyskusji?"

Po trzecie. TM to nie jest forum filmowe. To forum o P2P i jego część zwana Hyde Park to tylko dodatek i odskocznia od głównych dyskusji tutaj prowadzonych. To znaczy, że mało kogo interesują jakieś małe i niezależne produkcje, które widział tylko autor tematu i kilka osób na tym forum poza nim.
    Nie musisz mi pisać czym jest TM bo jakbyś nie zauważył jestem tutaj od Ciebie dłużej o dwa lata. I byłem też moderatorem. Subforum filmowe zostało założone właśnie dzięki mojej inicjatywie. I nie wszystkich obchodzą inne subfora np. p2m czy linux czy wiadomości p2p ( zobacz ile tam jest tematów na które nikt nie odpowiada) więc takich argumentów nie podnoś.

Po czwarte. Zobacz jakie tematy są popularne i wyciągnij wnioski.
    To że Tobie się coś nie podoba to nie znaczy że innym też nie. Jeżeli masz problem z moderacją forum to albo zrezygnuj z tego albo go zlikwidujcie.

Po piąte. Proszę (na razie proszę) o odrobinę dobrej woli i stosowanie się do tych zasad.
    Mama nadzieję, że Ty również się będziesz stosował do tych zasad jak i zasad Regulaminu forum w sposób obiektywny.

Jesteś maniakiem filmowym to bądź. Droga wolna, ale nie musisz zakładać tematu o każdym filmie, który zobaczysz, a potem go komentować w 5 słowach.
    Na ten temat już wypowiedziałem się wyżej: najprościej zlikwidować subforum filmy i nie będzie problemu. Mam się wzorować na Twoich recenazjach? A czy one mają więcej niż 5 słów?
    1. "Byłem wczoraj w kinie na seansie 3D w IMAX i polecam film wszystkim. Naprawdę pięknie to wszystko wygląda. 2,5 godziny, ale w ogóle się nie nudziłem mimo że było 1 w nocy. Cała historia może nie jest jakaś oryginalna, ale nie o to tam chodzi."
    2. "Film beznadziejny. Niestety nie dotrwałem do końca. 30 minut zabrakło. Idiotyczna fabuła, jakieś dziwne postacie. Efekty może i były w miarę, ale cała reszta woła o pomstę do nieba. Totalny gniot. Szczerze nie polecam. Moja ocena to 3/10".

Proponuję więcej dystansu i samokrytyki

Chyba, że jedyne co jest dla Ciebie ważne to licznik Twoich postów.
    Tak - podnosi moje ego ]:->

Nie boję się przyjaciół. Przyjaciele mogą mnie tylko zdradzić. Nie boję się wrogów. Wrogowie mogą mnie tylko zabić. Boję się ludzi obojętnych. Oni nie zdradzają ani nie zabijają, ale to za ich milczącą zgodą dzieje się zdrada i zabijanie.

V.I.P Avatar Mxyzptlk
    Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    29
    Piwo (Otrzymane)
    301
    » Reputacja
    Nic kasować nie będziemy tylko dlatego, że Ty nie możesz się zastosować do paru prostych zasad.

Możesz zawsze zastosować ten punkt regulaminu

Forum jest stworzone dla Was, jednak rządzą nim Administratorzy i Moderatorzy. Jeżeli nie podobają się Wam panujące na nim zasady, po prostu nie zaglądajcie na forum.
    Decyzje podejmowane przez załogantów tego forum są niepodważalne.
    Cytat Napisał szymono
    A co mnie obchodzi ile tematów załozyłem . Powtórzę po raz kolejny to co napisałem w swoim poście (czytałeś go chociaż?): "skąd mam wiedzieć czy akurat dany film skłoni kogokolwiek do dyskusji?"
    Co Cie to obchodzi?! Bo 700 Twoich tematów to spam i bzdury, które tylko zajmują miejsce, to Cie to obchodzi. W 90% procentach nikt nie komentuje Twoich tematów. Pogódź się z tym. To nam jest niepotrzebne

Cytat Napisał szymono
    To że Tobie się coś nie podoba to nie znaczy że innym też nie. Jeżeli masz problem z moderacją forum to albo zrezygnuj z tego albo go zlikwidujcie.
    Aha. Tylko mi. Mówię przecież, że zakładasz martwe tematy i tylko Ty komentujesz je w kliku słowach. To nic nikomu nie mówi.

Na koniec. Napisane jest "staraj się" To znaczy, że nikt nikogo nie będzie zmuszał, ale jak znowu będziesz zakładał pełno tematów i po jakimś czasie, będą one miały po 0 postów to je wywalimy znowu. Chwila roboty. Twój wybór

Cytat Napisał szymono
    Słabizna
    Cytat Napisał szymono
    Kiszka totalna
    a tu diament

http://www.torrentmania.info/f-filmy...008-23031.html

post ze stycznia

Cytat Napisał szymono
    Nic specjalnego. Słabiak
    i z grudnia.

Cytat Napisał szymono
    Nawet niezły horror. Spokojnie mozna looknąć
    mg: Proponuje jeszcze więcej dystansu i samokrytki.

V.I.P Avatar szymono
    Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    32
    Piwo (Otrzymane)
    126
    » Reputacja
    Nic kasować nie będziemy tylko dlatego, że Ty nie możesz się zastosować do paru prostych zasad.
    Pisze po raz trzeci: zasady nie są proste bo rozróżnienie "ważniejszej i ciekawszej produkcji" jest dalece subiektywne. Ni możesz Tego zrozumieć? Dlatego założyłem ten temat aby to wyjaśnić, ale widzę, że jest to za trudne.

Co Cie to obchodzi?! Bo 700 Twoich tematy to spam i bzdury, które tylko zajmują miejsce, to Cie to obchodzi. W 90% procentach nikt nie komentuje Twoich tematów. Pogódź się z tym. To nam jest niepotrzebne
    Czy rozumiesz co się do Ciebie pisze? Na jakiej podstawie twierdzisz, że założony temat o filmie to spam. temat jest założony zgoddnie z regulaminem TM. Więc co to za spam i bzdura?
    Jeszcze raz zapytam ( bo chyba nie dotarło): skąd mam wiedzieć czy akurat dany film skłoni kogokolwiek do dyskusji?"
    Zapoznaj się z tym: http://www.torrentmania.info/f-wiadomoci-p2p-43.html/ . Tam też nikt nie komentuje tematów.

Aha. Tylko mi. Mówię przecież, że zakładasz martwe tematy i tylko Ty komentujesz je w kliku słowach. To nic nikomu nie mówi.
    Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Swojej subiektywnej oceny czy przeprowadzałeś sondaż wsród forumowiczów? neaky:

Na koniec. Napisane jest "staraj się" To znaczy, że nikt nikogo nie będzie zmuszał, ale jak znowu będziesz zakładał pełno tematów i po jakimś czasie, będą one miały po 0 postów to je wywalimy znowu. Chwila roboty. Twój wybór
    Widzę, że nie bardzo się orientujesz w "tematyce forum filmowego" więc wyjaśnie najprościej jak umiem. Tematy zakładane były (i nie tylko przeze mnie) wtedy gdy ukazywał się informacje dotyczące filmu. Znacznie wcześniej niż była jego premiera. Więc chyba logiczne (?) jest że dyskusja mogła sie rozpocząc dopiero po premierze albo nawet po ukazaniu się DVDripa.

"słabizna", "kiszka totalna", niezły filmik" - fakt, że nie są to rozbudowane recenzje ale niektórym mogą wystarczyć. Jeżeli ktoś bedzie chciał abym to rozwinął to spokojnie można temat rozszerzyć.
    Ostatnio edytowane przez szymono ; 10-01-10 o 13:34

V.I.P Avatar Mxyzptlk
    Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    29
    Piwo (Otrzymane)
    301
    » Reputacja
    Napisane jest "staraj się". Ile razy trzeba Ci to powtarzać? Są filmy na które ludzie czekają, o których już słyszano "coś" i wiadomo, że większość z nas je ściągnie/pójdzie do kina/kupi i będzie w stanie wyrazić jakieś tam zdanie.

Powiedz mi jedno. Skoro te Twoje tematy były tak przedpremierowe i ciekawe to czemu musieliśmy wywalić 50 stron tematów beż żadnej dyskusji. To forum to nie jest FilmWeb, to TM i każdy może sobie sam zobaczyć te informacje, które tak bezmyślnie przyklejasz na właśnie tym filmowym portalu

V.I.P Avatar szymono
    Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    32
    Piwo (Otrzymane)
    126
    » Reputacja
    Napisane jest "staraj się". Ile razy trzeba Ci to powtarzać? Są filmy na które ludzie czekają, o których już słyszano "coś" i wiadomo, że większość z nas je ściągnie/pójdzie do kina/kupi i będzie w stanie wyrazić jakieś tam zadanie.
    A ile razy ja mam Ci powtarzać, że coś co dla Ciebie jest mało znanym niszowym filmem dla innych jest "perełką" i oczekują tego od dawna? Filmy nie kończą się tylko Transformersach :P Nie wszyscy to zwolennicy skutecznie zareklamowanej mało ambitnej plastikowej papki.

Powiedz mi jedno. Skoro te Twoje tematy były tak przedpremierowe i ciekawe to czemu musieliśmy wywalić 50 stron tematów beż żadnej dyskusji.
    Jakbyś się przykładał do swojej pracy moderatora to byś zauważył, że tematy przedpremierowe zakładał ose a nie ja. A na to pytanie zapytaj nie mnie tylko tych co nie komentowali ]:->

To forum to nie jest FilmWeb, to TM i każdy może sobie sam zobaczyć te informacje, które tak bezmyślnie przyklejasz na właśnie tym filmowym portalu
    Już napisałem: zrób sondę czy subforum o filmach jest potzrebne na TM czy nie. BTW. Tematy zakładane pzrez Ciebie są bardzo ambitne.

V.I.P Avatar Mxyzptlk
    Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    29
    Piwo (Otrzymane)
    301
    » Reputacja
    Tak. kino nie kończy się tam gdzie Transformersi, ale pewnie są inne fora, gdzie można podyskutować o niezależnych i mało znanych produkcjach. Tu nikt oprócz Ciebie nie dyskutuje (pytanie czy można dyskutować sam ze sobą) o tych filmach, więc się zapytam. Po co nam tematy o nich? Tam nawet dyskusja nie zaczynała się w rok po premierze. Potem normalny użytkownik nic tam nie może odnaleźć pośród tego wszystkiego.

Subforum "Filmy" zostanie, a żadna sonda nie będzie miała miejsca.

Cytat Napisał szymono
    "słabizna", "kiszka totalna", niezły filmik" - fakt, że nie są to rozbudowane recenzje ale niektórym mogą wystarczyć. Jeżeli ktoś bedzie chciał abym to rozwinął to spokojnie można temat rozszerzyć.
    Recenzje? Przepraszam recenzje?! Niektórym mogą wystarczyć? Dowiem się co to za "niektórzy" i porozmawiam z nimi. Może mi wyjaśnią.

V.I.P Avatar szymono
    Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    32
    Piwo (Otrzymane)
    126
    » Reputacja
    Tak. kino nie kończy się tam gdzie Transformersi, ale pewnie są inne fora, gdzie można podyskutować o niezależnych i mało znanych produkcjach.
    Jeszcze raz spytam bo dalej nie mogę uzyskać odpowiedzi: kto ma o tym decydować czy film jest mało znaną produkcją? Ty?

Tu nikt oprócz Ciebie nie dyskutuje (pytanie czy można dyskutować sam ze sobą) o tych filmach, więc się zapytam. Po co nam tematy o nich?
    Masz problem ze wzrokiem? Mam napisać Ci kto oprócz mnie zakłada tematy? Proszę bardzo abys się nie namęczył szukaniem: ose, Rolas, Santos. A kto dyskutuje? No na pewno nie Ty ale pare osób się znajdzie. I już pisałem: jest parę subforów na których dyskusja się też nie toczy.

I z łaski swojej choć raz odpowiedź mi merytorycznie na moje pytania.

Subforum "Filmy" zostanie, a żadna sonda nie będzie miała miejsca.
    No i git ;D

V.I.P Avatar Mxyzptlk
    Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    29
    Piwo (Otrzymane)
    301
    » Reputacja
    Decydować masz Ty, ale masz robić to z rozsądkiem, a nie kopiować info o każdym filmie jaki Ci przyjdzie na myśl.

Ty zakładasz ich najwięcej. Jeszcze raz, 700 tematów beż żadnego posta. Inni też niech się kilka razy zastanowią, zanim założą temat i zrobią niepotrzebny śmietnik. Najlepiej zakładaj tematy o filmach (Twoich perełkach) po ich premierze, ale najpierw sprawdź czy w ogóle ten film ściągnęła jakaś liczba osób. Niech to będzie wyznacznik dla Ciebie. Przed premierą zajmij się tyko "amerykańską i polską papką" którą wiadomo, że i tak większość obejrzy.

V.I.P Avatar szymono
    Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    32
    Piwo (Otrzymane)
    126
    » Reputacja
    No wreszcie coś konkretnego!

Decydować masz Ty, ale masz robić to z rozsądkiem, a nie kopiować info o każdym filmie jaki Ci przyjdzie na myśl.
    To rozumiem bo takie sa nowe zasady subforum. Jednak wcześniej nie było to w ten sposób regulowane więc nie zarzucaj mi że pisałem spam.

Ty zakładasz ich najwięcej. Jeszcze raz, 700 tematów beż żadnego posta. Inni też niech się kilka razy zastanowią, zanim założą temat i zrobią niepotrzebny śmietnik.
    Jak już tłumaczyłem: to nie moja wina że mało kto się wypowiada. Na tematy polityczne też wypowiada się garstka forumowiczów. To chyba normalne że nie każdy interesuje się wszystkim.

Najlepiej zakładaj tematy o filmach (Twoich perełkach) po ich premierze, ale najpierw sprawdź czy w ogóle ten film ściągnęła jakaś liczba osób. Niech to będzie wyznacznik dla Ciebie.
    To też nie jest do końca jasne - bo jaka będzie odpowiednia liczba osób która ściągneła dany film? I jak to się przełoży na dyskusje? Np "Surrogates" ściagniety z PT ponad 3 tyś razy ma 9 postów, natomiast "Bruno" który był ściągniety 2 tyś. razy ma postów 16.

Przed premierą zajmij się tyko "amerykańską i polską papką" którą wiadomo, że i tak większość obejrzy.
    To się da zrobić.

Old User Avatar ose
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    19
    Piwo (Otrzymane)
    187
    » Reputacja
    Punkty:     9
    Siła:          8
    słaby pomysł to czyszczenie tematów

i z tego co widzę skasowano parę potencjalnie dobrych filmów

a to właśnie tematy filmowe przyciągają dużą ilość osób na forum bo google je ładnie indeksuje - tu zgaduję

nic tylko szkoda czasu szymono, mojego i paru innych osób

lepiej byłoby pomyśleć na lepszą indeksacją tematów, tagi i te sprawy, może nawet jakiś szablon do tematów filmowych

V.I.P Avatar Mxyzptlk
    Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    29
    Piwo (Otrzymane)
    301
    » Reputacja
    Szablon to nie jest zły pomysł i możliwe, że będzie.

Szkoda jest też naszego czasu, ponieważ codziennie trzeba się tam zmagać z postami "fajna wstawka" i "fajny/niefajny film".

V.I.P Avatar Virtual Machine
    Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    43
    Piwo (Otrzymane)
    207
    » Reputacja
    Punkty:     4
    Siła:          7
    To też nie jest do końca jasne - bo jaka będzie odpowiednia liczba osób która ściągneła dany film? I jak to się przełoży na dyskusje? Np "Surrogates" ściagniety z PT ponad 3 tyś razy ma 9 postów, natomiast "Bruno" który był ściągniety 2 tyś. razy ma postów 16.
    Proś o autoryzacje tematu z filmem
    ...

V.I.P Avatar szymono
    Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    32
    Piwo (Otrzymane)
    126
    » Reputacja
    Cytat Napisał Virtual Machine Zobacz post
    Proś o autoryzacje tematu z filmem
    No spytałem o to w swoim drugim poście neaky:

Zamknięty Temat
Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)