dzieki tego wlasnie szukalem swietne sposoby !!
PS na Sharetorrents i FL zmienilo mi sie ip ale na TL nadal jest moj prawdziwy a na PT wogole nie idzie wejsc
czemu??
dzieki tego wlasnie szukalem swietne sposoby !!
PS na Sharetorrents i FL zmienilo mi sie ip ale na TL nadal jest moj prawdziwy a na PT wogole nie idzie wejsc
czemu??
dzaila rewelacyjnie, swietna robota
ała nie moge zassac wtyczki chyba z linkiem jest cos nie tak![]()
Czy w ten sposob zmieni się także nasze ip w kliencie torrentowym?
Niestety nie zmieni sie.Napisał tweeds
Do tego trzeba by stawiac serwer, co wiaze sie z wewnetrznym IP i nizszymi transferami.
HERKULES kawal dobrej roboty zrobilesdzieki
![]()
aga
Rowniez dziekuje za tutka , przyda sie byc bardziej anonimowym w necie. :twisted:
Zastosowałem sie do instrukcji i stwierdzam ze to naprawdze dziala !! Naprawde swietny tutorial !
Hmm przydadne, w Mozilla Suite coś takeigo jest też w standardzie. Edit -> Prefererences, potem Advenced -> Proxies
Pozdro
Super to jest zawsze miałem problemy z proxy. A teraz idealnie jesteś BOSS HERKULES ;)
przyda sie
aj tam zawsze uzywalem SIA lub Hide IP i bylo git... ;P poza tym poradnik ok
Wiecie całkowita anonimowość to moim zdaniem temat bardziej obszerny. Za pomocą tutaj opisanej metody oczywiście nie będzie widać naszego IP ale to nie zmienia faktu że jak ktoś bardzo chce to je znajdzie bo serwery proxy znają nasze IP. Oczywiście jest to bardzo trudne w związku z duża ich ilością. Druga sprawa że nasz ISP zna nasze IP może to być np. operator osiedlowego LAN-u. Żeby temu zapobiedz trzeba skorzystać z tunelowania ale to z kolei jest zwykle płatne i spowalnie neta. Metoda która daje nam naprawdę całkowitą anonimowość tak że NIKT nie może znaleźć naszego IP to korzystanie z tzw. JAP czyli serwera anonimizującego nowej generacji który powstał na podstawie Javy. Więcej w artykule niestety odpłatnym http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/a...ar_167506.html a tutaj podaje 2 linki stron z listami nieszczelnych proxy : www.stayinvisible.com www.aliveproxy.com
czech16, jak korzystac z JAP-a tez opisalem, tylko w innym temacie.
Jednak z doswiadczenia wiem, ze Tor jest lepszy (szybszy) i bardziej skuteczny.
Oczywiscie tak jak juz wiele razy pisalem nic nie daje 100% anonimowosci, przeciez nawet najlepszych hackerow namierzaja (no moze nie sa oni najlepsi skoro dali sie namierzyc).
Jednak taki Tor wystarczy do bardziej zaawansowanego ukrycia IP, niz Hide IP, czy zwykle proxy, ktore nie jest oparte na technice routingu "cebulowego".
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Bookmarks