Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 3 4 5 6 7 8 9 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 106 do 120 z 129

Temat: - hotSeed - [Taniej niż w serwerowni]

User Avatar AntonioFredo
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    1
    » Reputacja
    Punkty:     0
    Siła:          3
    To Prawda pytałem się ciebie o serwer ale w celu żeby się dowiedziec i ustalic czy nadal swój proceder oszukańczy prowadzisz i ludzi w balona nabijasz

abzo
    Gość Avatar abzo
    Historia KliczkA powinna trafic do urzekła mnie twoja historia.

Wypowiem sie szczerze ja też moge sciemnic mam taniej w strato.de i wypukac swoich klientow do cna . Plan jest prosty na zasadzie dzialania piramidy finansowej na poczatku jak wszystko w zyciu kolorowo a na samym dole zaczynaja sie klopoty .

Wiem człowiek byl chciwy jak slyszal ze kimsufi wart ok 1500 zl na 12 + setup 244 zl za kwote 1000 zl wydawala sie zachecajaca

A ja przetocze sentencje czemu nikt niechce isc z tym na policje.

"Co by powiedział ze kupil serwer od dziaciaka do torrentow taniej niz w ovh, wplacil kase a nic nie zobaczyl a dziecko odpisalo mu ze nie zwroci mu pieniazkow bo potem samo nie bedzie mialo na wafelki ."

Takze KliczeK siedz w tej Anglii, nie pokazuj sie w Polsce bo zalozysz sobie betonowe buty na nogi a wtedy nie bedzie juz pisania w aktach ze ja "chcialem zwrocic" , "przeciez sie staralalem" ale splajtowalem na wlasne zyczenie bo myslalem ze interes zakwitnie .

User Avatar schemat
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    0
    » Reputacja
    Witam,

przeczytalem polowe wątku i powiem jedno: regulamin napisany przez uslugodawce nie moze byc sprzeczny z polskim prawem. To ze ktos napisal w regulaminie ze nie zwraca kasy jest malo wazne. W regulaminie mozna napisac wszystko - nawet najwieksze bzdury.

Dowolna osoba oferujaca regularnie konta shell ewidentnie prowadzi dzialalnosc gospodarcza ktora zapewne nie jest zarejestrowana, a co za tym idzie nie sa odprowadzane podatki w tym ZUS. Takie cos podlega zgloszeniu odpowiednim organom.

Jesli ktos ma legalnie dzialajaca firme, jest cos takiego jak niezgodnosc towaru z umowa - czyli: konktretna usluga za konkretna kase; nie ma uslugi wiec pieniadze powinny zostac zwroce. Fakt ubicia serwerow przez serwerownie to tylko i wylacznie problem dzierzawcy tych maszyn, ktory nie zapewnil sobie odpowiedniego zaplecza.

Odpowiednie kwestie odpowiedzialnosc sprzedawcy wzgledem klienta reguluje stosowna ustawa badz kodeks cywilny.

Czesto w wielu przypadkach nie chodzi o kase tylko o zasasd.

Na koniec napisze w skrocie o pewnym wydarzeniu z mojego podworka: zakup w sklepie, towar okazal sie bublem; reklamacja odrzucona. Sprawa poszla do sadu grodzkiego; wygralem. Forma non stop mnie olewala i szla w zaparte ze NIE. Papier z sadu poszedl do komornika, towar nie zostal wydany ale zasadzone koszty procesu 50zl zostaly wyegzekwowane przez komornika. Koszty komornicze to 2500pln (dwa i pol tysiaca). Teraz sie biore dalej za ta firemke. W koncu trzeba odzyskac glowna rzecz. Bylem ugodowy - zostalem olany.
    Do czego zmierzam... w regulaminie firma miala kilka dziwnych zapisow, ktore byly *sprzeczne z polskim prawem* i co? Przegrali. To ze ktos napisze bzdurny regulamin to nie znaczy ze on obowiazuje klienta. Tak samo jak z niedowolonymi klauzulami.

Tak samo jest w przypadku zakupu firma A - firma B; sprzedajacy daje 12 miesiecy gwarancji i praktycznie nic wiecej. Firma B moze dac 3/6/12 miesiecy gwarancji lub w ogole, klienta koncowego to nie interesuje. Ma odpowiedni czas na reklamacje z tytulu niezgodnosci towaru z umowa. Wiec zapis na aukcji iz towar np. ma 1 tydzien gwar. rozruchowej i po tym terminie sprzedajacy olewa sprawe, tak naprawde NIC NIE ZNACZY.

Jesli forma B chce brac towar od firmy A przystajac na jej warunki to niestety musi liczyc sie z tym ze za 1.5 roku jak cos zdechnie klientowi, bedzie musiala sie palowac. Ryzyko. Albo sie bierze i handluje, albo nie. Zwlaszcza mialo to przelozenie w 2006r na nawigacje sat pewnej firmy, ktore dystrybutor dawal TYLKO 12 miesiecy i to od daty sprzedazy firmie B! Wiec jak klient kupowal towar po pol roku, to praktycznie przez 1.5 roku "B" miala przechlapane.

I to tyle w tym temacie. Dosc nudzenia!

---------------------------------------------------------------------
    Przy okazji: moja wypowiedz nie odnosi sie do tego konkretnego przypadku, tylko ogolnie
    ---------------------------------------------------------------------
    Ostatnio edytowane przez schemat ; 23-06-10 o 00:56

Super User Avatar KliczeK
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    49
    Piwo (Otrzymane)
    84
    » Reputacja
    Punkty:     10
    Siła:          5
    24650 - 6400 = 18250zł.

Powoli do przodu.

"Tylko dwie rzeczy na świecie są nieskończone, wszechświat oraz ludzka głupota. Co do tego pierwszego to nie jestem jednak pewnien." - Albert Einstein

hotSeed powoli wraca. Zwroty powoli spłacane.

User Avatar grin1
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    2
    » Reputacja
    A po co operujesz tymi cyframi.Kogo to obchodzi?Jak wyglada ze splata dlugu?Najpierw mial byc w marzec,potem czerwiec-lipiec,a jak jest teraz?

User Avatar grin1
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    2
    » Reputacja
    "Informuje że na dzień dzisiejszy, nie ma jeszcze żadnych wielkich zmian. Postaram się do czerwca-lipca spłacić całe 15tys zł."

Mamy koniec sierpnia,co ze splata dlugu?

Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    49
    Piwo (Otrzymane)
    84
    » Reputacja
    Witam,

Do moich rąk trafiły dwa serwery: C-05G oraz Q-1T. Stwierdziłem że zacznę je wynajmować, to może choć trochę szybciej pójdzie mi spłacanie. Mogę zaoferować 30min test, dla tych co są zainteresowani.

C-05G (Jednoosobowy) /Sprzedany
    Intel
    Celeron D/215/220
    1.20+ GHz
    2GB RAM
    500 GB HDD
    Cena: 100zł / mc.

Q-1T (Jednoosobowy lub dwuosobowy)
    Intel
    Quad Core Q6600
    4x 2.40+ GHz
    4 GB
    1TB HDD
    Cena: 200zł /mc. (Jednosobowy) | 100zł /mc. (Dwuosobowy)
    Screen jak działa: #1

Zwroty są akceptowane!

Jedyny minus oferty to, to że webui nie działa.

Kontakt: 291991
    Ostatnio edytowane przez KliczeK ; 13-10-10 o 19:21

"Tylko dwie rzeczy na świecie są nieskończone, wszechświat oraz ludzka głupota. Co do tego pierwszego to nie jestem jednak pewnien." - Albert Einstein

Old User Avatar ose
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    19
    Piwo (Otrzymane)
    187
    » Reputacja
    Punkty:     9
    Siła:          8
    KliczeK - nic do ciebie nie mam ale po lekturze tego tematu dziwię się że jesteś tu jeszcze tolerowany weź się za jakiś uczciwy biznes a nie jakieś shellowe dopalacze

ew zmień ksywę i zacznij od nowa

Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    49
    Piwo (Otrzymane)
    84
    » Reputacja
    Cytat Napisał ose Zobacz post
    KliczeK - nic do ciebie nie mam ale po lekturze tego tematu dziwię się że jesteś tu jeszcze tolerowany weź się za jakiś uczciwy biznes a nie jakieś shellowe dopalacze

ew zmień ksywę i zacznij od nowa
    Zastanawiałem się nad tym, ale po co? Żeby ludzie później mówili że jestem oszustem? Daruje to sobie, wole normalnie je sprzedawać. Pokazać że chce spłacić starych klientów. ;|

Został już tylko Q-1T.
    Ostatnio edytowane przez KliczeK ; 13-10-10 o 01:13

Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    49
    Piwo (Otrzymane)
    84
    » Reputacja
    Dobra, niech będzie. Sprzedam ten Q-1T jako jednoosobowy za 170zł, czyli 40zł taniej niż w serwerowni.

Super User Avatar Mati999
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    16
    Piwo (Otrzymane)
    90
    » Reputacja
    Punkty:     4
    Cytat Napisał KliczeK Zobacz post
    Dobra, niech będzie. Sprzedam ten Q-1T jako jednoosobowy za 170zł, czyli 40zł taniej niż w serwerowni.
    Kliczek co z kasą moją i szympola ? długo mamy czekac ?
    -=Mati999=-
    Kontakt GG 10830939
    Teraz nowe niższe ceny !
    KONTA ZAWSZE OD REKI

Strona "o Mnie" zaprasza... http://mati999.eu

Super User Avatar L33TUser
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    17
    Piwo (Otrzymane)
    48
    » Reputacja
    Punkty:     21
    Siła:          4
    Szczerze zdziwiłbym się, gdyby ktoś to od Ciebie kupił Kliczek. Kto jeszcze może Ci ufać?
    Cytat Napisał KliczeK Zobacz post
    Jedyny minus oferty to, to że webui nie działa.
    Twoja wypowiedź stawia pod znakiem zapytania umiejetnosci administrowania serwerami. Pozatym skad pewnosc ze pieniadze ktore wezmiesz za ten serwer nie trafia do osoby ktorej jestes cos winny zamiast na odnowienie serwera?
    C2D E6550 @3,36GHz | ASUS P5KC | GEIL 2GB-800 ULTRA | 2x Seagate 500 GB RAID | Chieftec 400W | nVidia 8600 GT

Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    49
    Piwo (Otrzymane)
    84
    » Reputacja
    Cytat Napisał Mati999 Zobacz post
    Kliczek co z kasą moją i szympola ? długo mamy czekac ?
    Przecież widzisz, że po to wystawiam serwery.

Cytat Napisał krzys Zobacz post
    Szczerze zdziwiłbym się, gdyby ktoś to od Ciebie kupił Kliczek. Kto jeszcze może Ci ufać?
    Twoja wypowiedź stawia pod znakiem zapytania umiejetnosci administrowania serwerami. Pozatym skad pewnosc ze pieniadze ktore wezmiesz za ten serwer nie trafia do osoby ktorej jestes cos winny zamiast na odnowienie serwera?
    Serwery są za darmo, dlatego trafią do osoby której jestem winien pieniądze. ;D

Super User Avatar L33TUser
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    17
    Piwo (Otrzymane)
    48
    » Reputacja
    Punkty:     21
    Siła:          4
    A może wreszcie wyjaśnisz nam, jakim sposobem uzysiwałeś/uzyskujesz serwery za niższą cenę niż w serwerowni lub tak jak mówisz teraz "za darmo"?
    C2D E6550 @3,36GHz | ASUS P5KC | GEIL 2GB-800 ULTRA | 2x Seagate 500 GB RAID | Chieftec 400W | nVidia 8600 GT

Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    49
    Piwo (Otrzymane)
    84
    » Reputacja
    Cytat Napisał krzys Zobacz post
    A może wreszcie wyjaśnisz nam, jakim sposobem uzysiwałeś/uzyskujesz serwery za niższą cenę niż w serwerowni lub tak jak mówisz teraz "za darmo"?
    Piliśmy razem, czy sobie żartujesz po prostu? ;|

Koniec tematu. Rozmowy to na PM. Nie ufasz, to możesz iść do innego sprzedawcy. Nikt Cię tu nie trzyma, a ja nie przyszedłem tutaj na pogawędki przy kawce, tylko żeby spłacić resztę.

Q-1T za 170zł, lub na raty po 100zł, co drugi tydzień.

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 3 4 5 6 7 8 9 OstatniOstatni

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)