Witam
Chciałbym się połaczyć z kanałem irc ale cały czas pisze mi Connecter time out... Próbowałej już chyba wszystkiego: wyłaczałem zapory, javą, kilka klientów ale nic nie pomogło... Na każdym porcie jest time out...
Witam
Chciałbym się połaczyć z kanałem irc ale cały czas pisze mi Connecter time out... Próbowałej już chyba wszystkiego: wyłaczałem zapory, javą, kilka klientów ale nic nie pomogło... Na każdym porcie jest time out...
Z jakim konkretnie serwerem się nie możesz połączyć? Opisz szerzej problem
napisane-nie uczyli w szkole?
to nie zawsze pomaga, problem polega zapewne na konfiguracji poprawnej, jesli z pewnych wzgledow nie mozesz tego zrobic to odinstaluj calkowicie aplikacje
poza tym piszesz, ze zapory, wiec ile ich masz i jakie?
napisz jaki masz internet-byl swego czasu problem z neostrada, ze pewne serwery byly poblokowane
Chcę się połączyć z serwerem TorrentMani. Kiedy próbuję to zrobić, wprowadzam wszystko zgodnie z instrukcją, daję connect. Po chwili pisze Connected Time Out. Próbowałem się połączyć zarówno przez dostęp Java na stronie jak i klientem (mIRC, dIRC )...
Jako zapory mam zaporę w systemie oraz ESET Nod32.
Mój internet to sieć osiedlowa.
Proponuje sprawdzić wyjątki w zaporze internetowej windowsa. Może masz całkowicie wyłączone wyjątki, może nie jest dodany wyjątek dla mirca. Czy napewno wykonujesz wszystkie polecenia związane z połączeniem w kolejności i poprawnie? Może zły adres serwera/port.
Witam. Nie chcę zaczynac nowego temtau dlatego piszę tutaj. Udało mi sie połączyć z serverem i teraz chcę się zareestrować. Wszytsko wygląda ok. Jakbym się zarejetsrował ale nadal nie moge dostać się na kanał i jest napisane, że musze się zarejestrować :/
http://www.torrentmania.info/cmps_index.php?pageid=irc
przerob wedlug tego poradnika jeszcze raz
nadal nic, nie moge wejść na kanał gdyż wyskakuje taki komunikat:
"You need a registered nick to join that channel."
Co teraz?
a /nick Twoj_nick i wtedy ?
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Bookmarks