Mam problem z zarostem,chciałbym mieć już gęsty,ostry zarost i nie wiem co zrobić żeby przyspieszyć ten procesChodzi mi tutaj o jakieś domowe sprawdzone sposoby lub jakieś kremy...Za pomoc będe bardzo wdzięczny
Mam problem z zarostem,chciałbym mieć już gęsty,ostry zarost i nie wiem co zrobić żeby przyspieszyć ten procesChodzi mi tutaj o jakieś domowe sprawdzone sposoby lub jakieś kremy...Za pomoc będe bardzo wdzięczny
Im częściej się golisz tym twardszy masz zarost. Gól się każdego dnia :P
Daj spokój, jeszcze będziesz przeklinał dzień, w którym tak pomyślałeśZarost szybko się nudzi i staje uporczywy (wstawać codziennie wcześniej, żeby się ogolić; koszt maszynek - nawet jednorazowych, okazuje się być sumarycznie też dość spory; do tego dochodzi jakiś krem albo pianka).
Zarost jest w dużej mierze cechą warunkowaną genetycznie (zauważ, że nie wszyscy mają np. bujne owłosienie na klacie, a niektórzy mają nawet las na plecach) i hormonalnie (drugorzędna cecha płciowa - u mężczyzn regulowana głownie przez poziom androsteronu, pochodnej testosteronu). Jedyne co mi przychodzi do głowy i to chyba najłatwiejszy sposób - stymulacja przez częste golenie w pierwszych fazach pojawienia się zarostu. Jeśli będziesz się golił już na początku codziennie, albo co dwa, trzy dni (nawet jeśli de facto prawie niczego nie będzie na twarzy), podrażnisz cebulki w skórze, w związku z czym wyrośnie więcej mocniejszych i gęstszych włosów. Już bardzo desperackim krokiem byłby jakieś zastrzyki czy tabletki hormonalne, ale to imo gruba przesada.
Sam przeanalizuj całą tą sytuację i zastanów się, czy rzeczywiście tak bardzo zarost jest Ci na razie potrzebny.
jeszcze będziesz przekoinać jak będziesz się musiał często golić
Najlepiej zapuść sobie brodę i po kłopocie![]()
"Konia strzeż sie z tyłu, byka z przodu, a głupca ze wszystkich stron".
Determination... Discipline... Pain... Passion... Body Building...
"Kłamstwem można niekiedy zajść daleko, ale nie można wrócić."
Tadeusz Kotarbiński
NIE ROZDAJĘ ZAPROSZEŃ I NIE PROSZĘ O NIE, JEŚLI ZOBACZYSZ MÓJ POST Z PROŚBĄ, BĄDŹ Z CHĘCIĄ ROZDANIA ZAPROSZENIA RAPORTUJ!!!
ACTA
Spamer tu był!
hehe, moze ogol jadra, kto wie, moze gore pobudzisz
The Korova milkbar sold milk-plus, milk plus vellocet or synthemesc or drencrom, which is what we were drinking. This would sharpen you up and make you ready for a bit of the old ultraviolence
Jedyna metoda to częste golenie się.No chyba że masz zarost typu "co krok to krzok" to ci niewiele pomoże.Bo i tak będziesz wyglądał (jak to mój staruszek mówi) jak by ktoś w gówno zapałek nawkładał.;D
Ale jak już wcześniej chłopaki mówili kiedyś pożałujesz że za wcześnie zacząłeś się golić:cry:
nie gól sie tyle bo cie zjedza motyle
hehe, dokladnie to samo powiedzial mi starszy jak sobie pierwsza brodke w liceum zapuscilem
nie bede oryginalny i polece sprawdzona metode czestego golenia
dodatkowym plusem jest tzw. przyzwyczajenie sie skory twarzy do golenia i zmniejszenie problemu podraznien
niektorym do twarzy jest w kilkudniowym zaroscie (jak np. Artur Żmijewski) i byc moze dlatego kolega chce go posiadac
ja traktuje swoja twarz zyletka - jest tanio i skutecznie - nie lubie skrobania maszynka
najlepszy sposób na "szybki"zarost to :
sztuczne wąsy i broda + klej
a do prawdziwego niestety trzeba dojrzeć
No właśnie, gól się każdego dnia,a zobaczysz efekt i to nawet w miarę szybki. Sam wiem po sobie, wprawdzie mam 19 lat, zarost lekki już mam, ale niegdyś jeszcze 3 lata temu albo 4 nie pamiętam goliłem się raz na 2 tygi też było dobrze teraz muszę co 2 dni, bo masakra. Pzdro
Aktualnie 12 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 12 gości)
Bookmarks