Zamknięty Temat
Pokaż wyniki od 1 do 14 z 14

Temat: Dziwne skoki prędkości w uTorrencie

User Avatar TMasters
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    13
    Piwo (Otrzymane)
    6
    » Reputacja
    Punkty:     0
    Siła:          4

Dziwne skoki prędkości w uTorrencie

Witam! Od niedawna mam dziwny problem z uTorrentem (obecnie używam wersji 1.8.4, ale z 1.8.3 było to samo). Kiedy pobieram jeden plik torrent lub inne są zastopowane wszystko jest ok. Leci z max szybkością. Cuda zaczynają się dziać kiedy tylko dodam inne pliki i wtedy przez jakiś czas jest ok, po czym prędkość ogólnego downloadu spada o połowę albo i więcej, lecz kiedy dam stop na nowo dodany torrent prędkość poprzedniego znowu rośnie i jest ok. Myślałem że to wina systemu, że jest już tak zamulony i to on spowalnia uTorrenta, ale po zmianie na Win 7 jest tak samo jak było na Viście. Jeśli nie system to pewnie moj dostawca pomyślałem, zadzwoniłem do niego ale to nic nie pomogło, powiedział że wszystko jest ok, ponieważ gdy pobieram z ftpa czy mierzą prędkość jest w porządku. Posiadam internet radiowy 2MB w dzień i 4MB w nocy, mam wewnętrzne IP, obecnie pracuję na Windows 7 x64 Ultimate, KIS2010. Pobieram wyłącznie z trackerów prywatnych na których większość wstawek, jest na Shellu. Dodam jeszcze, że przy takich samych parametrach netu na Viście x64, KIS2009 było wszystko ok, dopiero od niedawna zaczęło się chrzanić. Proszę o porady i pozdrawiam

Elite User Avatar jarski185
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    59
    Piwo (Otrzymane)
    122
    » Reputacja
    Punkty:     27
    Siła:          6
    moze to poprostu roznica wersji KISa powoduje, sprobuj skonfigurowac go na nowo jesli chodzi o utorrenta, kiedys czytalem o mniej wiecej podobnych jazdeczkach KISa

Master User Avatar szymon282
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    9
    Piwo (Otrzymane)
    50
    » Reputacja
    Punkty:     9
    100% winy leży po stronie Twojego łącza, być może jest to nawet świadome działanie ze strony dostawcy, który zawsze będzie Cię zapewniał że wszystko jest ok. Ot taki urok radiówek i małych lokalnych dostawców ( bo z takim mamy tutaj do czynienia?)

User Avatar TMasters
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    13
    Piwo (Otrzymane)
    6
    » Reputacja
    Z KISem 09 na Viście miałem to samo co teraz z KiSem 10 na Siódemce.

User Avatar TMasters
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    13
    Piwo (Otrzymane)
    6
    » Reputacja
    Cytat Napisał szymon282 Zobacz post
    100% winy leży po stronie Twojego łącza, być może jest to nawet świadome działanie ze strony dostawcy, który zawsze będzie Cię zapewniał że wszystko jest ok. Ot taki urok radiówek i małych lokalnych dostawców ( bo z takim mamy tutaj do czynienia?)

Jak już pisałem dzwoniłem do gościa i nawet niezle go ochrzaniłem ale to raczej nie to, ponieważ ilekroć sprawdzam prędkość wychodzi tyle ile powinienem mieć. Teraz np. pobieram jeden torrent i leci na max

Master User Avatar szymon282
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    9
    Piwo (Otrzymane)
    50
    » Reputacja
    Punkty:     9
    Nie pisz posta pod postem. Ja nadal obstaję przy tym, że to celowe działanie ze strony dostawcy, wygląda na przycinanie łącza przy wykryciu dużej ilości połączeń. Zresztą, KISa zawsze możesz łatwo sprawdzić, poprzez odinstalowanie go.

Elite User Avatar jarski185
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    59
    Piwo (Otrzymane)
    122
    » Reputacja
    Punkty:     27
    Cytat Napisał TMasters Zobacz post
    Z KISem 09 na Viście miałem to samo co teraz z KiSem 10 na Siódemce.
    wczesniej pisales ze ok bylo
    wiadomo, ze radiowki za fajne nie sa ale skoro jeden plik pobiera sie poprawnie a jak walniesz kolejne zaczyna sie krzaczyc to troche dziwne, tak wiec sprawdzilbym jeszcze limity polaczen i sprobowal nimi pomanewrowac: i w utorrencie i w systemie

User Avatar TMasters
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    13
    Piwo (Otrzymane)
    6
    » Reputacja
    Cytat Napisał szymon282 Zobacz post
    Nie pisz posta pod postem. Ja nadal obstaję przy tym, że to celowe działanie ze strony dostawcy, wygląda na przycinanie łącza przy wykryciu dużej ilości połączeń. Zresztą, KISa zawsze możesz łatwo sprawdzić, poprzez odinstalowanie go.
    Fakt zapomniałem o tym żeby nie pisać posta pod postem, ale jak wytłumaczyć to, że kiedy włączę tylko jeden torrent jest ok a kiedy kilka już nie. Przecież i tak i tak pobieram z podobna prędkością dopóki nie zaczną się skoki (w przypadku większej ilości wstawek)

Próbowałem już zmieniać limity pobierań, ale to też nic nie dało.
    Ostatnio edytowane przez TMasters ; 11-10-09 o 23:42

User Avatar DAST
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    3
    Piwo (Otrzymane)
    1
    » Reputacja
    Siła:          3
    Nie ma takiej możliwości żeby KIS powodował coś takiego, zresztą sam go mam i żadnych problemów mi nie sprawia. Możliwe że masz coś źle ustawione w uTorrent. Ja jadę na ustawieniach domyślnych i wszytko działa jak należy.

Najlepiej wyłącz KIS'a i porostu sprawdź czy to coś pomoże, choć tak jak pisałem wątpię że to wina tego programu.

...
    Internet radiowy ma swoje uroki i wydaje mi się że w tym jest problem. Może pobierasz jakieś wstawki, na które jest duży popyt i jest zbyt dużo połączeń co może powodować że Twoje łącze nie wyrabia.

...
    Pobierz jakieś 2 torrenty gdzie jest mało leecherów i sprawdź czy problem nadal występuje.

User Avatar TMasters
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    13
    Piwo (Otrzymane)
    6
    » Reputacja
    Cytat Napisał DAST Zobacz post
    Nie ma takiej możliwości żeby KIS powodował coś takiego, zresztą sam go mam i żadnych problemów mi nie sprawia. Możliwe że masz coś źle ustawione w uTorrent. Ja jadę na ustawieniach domyślnych i wszytko działa jak należy.

Najlepiej wyłącz KIS'a i porostu sprawdź czy to coś pomoże, choć tak jak pisałem wątpię że to wina tego programu.

...
    Internet radiowy ma swoje uroki i wydaje mi się że w tym jest problem. Może pobierasz jakieś wstawki, na które jest duży popyt i jest zbyt dużo połączeń co może powodować że Twoje łącze nie wyrabia.

...
    Pobierz jakieś 2 torrenty gdzie jest mało leecherów i sprawdź czy problem nadal występuje.
    Próbowałem już wcześniej wszystkich sposobów, które wymieniłeś, póki co spróbuję jeszcze z limitami pobierań

Ultra User Avatar lastworld
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    41
    Piwo (Otrzymane)
    66
    » Reputacja
    Punkty:     17
    sprobuj zwiekszyc limit polaczen za pomoca programu xp-antispy lub tcpz,zwieksz do 50 i powiedz czy pomoglo,mozesz tez sprobowac zmniejszyc liczbe maxymalnych polaczen w utorrent do 4,czytalem na forum kisa ,ze takie ustawienie pomaga,sam tez doswiadczylem poprawy w dzialaniu netu i zwiekszeniu szybkosci w utorrencie,jesli to nie pomoze zalecam pobranie zainstalowanie cfosspeed pozdrawiam,mam nadzieje,ze pomoze

"Be the change you want to see in the world"

User Avatar PanRatio
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    14
    Piwo (Otrzymane)
    7
    » Reputacja
    Siła:          3
    Dokładnie to co napisał lastworld. Windows ma wbudowany limit połączeń o 10. Musisz go znieść.

Power User Avatar pakos
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    3
    Piwo (Otrzymane)
    1
    » Reputacja
    Mam podobny problem. Jest parę wstawek które po włączeniu zaczynają sie pobierać. Trwa to pare minut, po czym prędkość spada do zera. Po zastopowaniu i ponownym połączeniu znów sie pobiera i zaraz spada.. Dodam, iż dzieje się to tylko na paru wstawkach, a inne torrenty z tego trackera idą super, bez problemów. Mam xpka SP3 internet chello. Kis wyłączony przy ściąganiu.
    Jestem oazą spokoju, zajeb*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora.

Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie.

User Avatar TMasters
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    13
    Piwo (Otrzymane)
    6
    » Reputacja
    U mnie zmniejszenie ilości pobieranych (teraz nam 4) i ogólnie wszystkich (teraz mam 9) torrentów w uTorrencie pomogło.

Zamknięty Temat

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)