Witam! Od niedawna mam dziwny problem z uTorrentem (obecnie używam wersji 1.8.4, ale z 1.8.3 było to samo). Kiedy pobieram jeden plik torrent lub inne są zastopowane wszystko jest ok. Leci z max szybkością. Cuda zaczynają się dziać kiedy tylko dodam inne pliki i wtedy przez jakiś czas jest ok, po czym prędkość ogólnego downloadu spada o połowę albo i więcej, lecz kiedy dam stop na nowo dodany torrent prędkość poprzedniego znowu rośnie i jest ok. Myślałem że to wina systemu, że jest już tak zamulony i to on spowalnia uTorrenta, ale po zmianie na Win 7 jest tak samo jak było na Viście. Jeśli nie system to pewnie moj dostawca pomyślałem, zadzwoniłem do niego ale to nic nie pomogło, powiedział że wszystko jest ok, ponieważ gdy pobieram z ftpa czy mierzą prędkość jest w porządku. Posiadam internet radiowy 2MB w dzień i 4MB w nocy, mam wewnętrzne IP, obecnie pracuję na Windows 7 x64 Ultimate, KIS2010. Pobieram wyłącznie z trackerów prywatnych na których większość wstawek, jest na Shellu. Dodam jeszcze, że przy takich samych parametrach netu na Viście x64, KIS2009 było wszystko ok, dopiero od niedawna zaczęło się chrzanić. Proszę o porady i pozdrawiam

Twitter

Bookmarks