+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 23

Temat: Miłość na wybiegu (2009)

V.I.P Avatar szymono
    Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    32
    Piwo (Otrzymane)
    126
    » Reputacja
    Punkty:     2
    Siła:          13

Miłość na wybiegu (2009)

produkcja: Polska
    gatunek: Komedia rom.
    data premiery: 2009-08-21 (Polska)
    reżyseria Krzysztof Lang
    scenariusz Anita Nawrocka , Paweł Trześniowski
    zdjęcia Michał Englert
    czas trwania: 100
    dyst.: Kino Świat

Julka (Karolina Gorczyca) mieszka w małej nadbałtyckiej miejscowości i szczerze nienawidzi codziennych obowiązków, która polegają głównie na smażeniu ryb dla wczasowiczów. Marzy o studiach artystycznych w wielkim mieście. Niestety, zawód miłosny sprawia, że oblewa egzamin, ale przyrzeka sobie, że nie wróci w rodzinne strony, tylko spróbuje jakoś sobie poradzić w Warszawie. Znajoma rodziców, pani Marta (Barbara Brylska), wynajmuje jej pokój, a przypadkowe spotkanie w salonie fryzjerskim pani Marty owocuje nieoczekiwaną ofertą pracy – Julka dostaje propozycję dołączenia do zespołu modelek prestiżowej warszawskiej agencji. W ten sposób młoda i niedoświadczona dziewczyna wkracza w wielki świat mody, który nie zawsze jest tak piękny i idealny jak na zdjęciach w kolorowych magazynach. Czy Julka będzie umiała pogodzić karierę modelki z rodzącym się uczuciem do trochę cynicznego fotografa Kacpra (Marcin Dorociński)? Czy oboje zdołają stawić czoła intrygom zakochanej w Kacprze właścicielki agencji modelek, Marlenie (Urszula Grabowska) i jej przyjaciółki, redaktorki naczelnej modnego miesięcznika (Iza Kuna)?

Marcin Dorociński Kacper
    Urszula Grabowska Marlena
    Karolina Gorczyca Julia
    Sonia Bohosiewicz Asystentka Marleny
    Tomasz Karolak Prezes firmy zamawiającej sesję zdjęciową w Turcji
    Anna Guzik Szefową konkurencyjnej agencji modelek
    Izabela Kuna Przyjaciółka Marleny
    Barbara Brylska Przyjaciółka Julii
    Enrique Alcides Choreograf

Nie boję się przyjaciół. Przyjaciele mogą mnie tylko zdradzić. Nie boję się wrogów. Wrogowie mogą mnie tylko zabić. Boję się ludzi obojętnych. Oni nie zdradzają ani nie zabijają, ale to za ich milczącą zgodą dzieje się zdrada i zabijanie.

User Avatar michkow1212
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    7
    Piwo (Otrzymane)
    1
    » Reputacja
    Punkty:     0
    Siła:          3
    ee tam nie lubię polskich komedii romantycznych

V.I.P Avatar szymono
    Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    32
    Piwo (Otrzymane)
    126
    » Reputacja
    Cytat Napisał michkow1212 Zobacz post
    ee tam nie lubię polskich komedii romantycznych
    NIkt Cię do oglądania nie zmusza :P

Nie boję się przyjaciół. Przyjaciele mogą mnie tylko zdradzić. Nie boję się wrogów. Wrogowie mogą mnie tylko zabić. Boję się ludzi obojętnych. Oni nie zdradzają ani nie zabijają, ale to za ich milczącą zgodą dzieje się zdrada i zabijanie.

Power User Avatar Rolas
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    1
    Piwo (Otrzymane)
    0
    » Reputacja
    Siła:          5
    A ja chętnie sobie obejrzę polską plejadę Obecnych polskich aktorów . I sądzę że może to być przyjemny film na długie październikowe noce.

User Avatar algis
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    6
    Piwo (Otrzymane)
    3
    » Reputacja
    Siła:          4
    Ja nie wiem czy do wszystkich polskich komedii romantycznych plakaty robi jedna i ta sam osoba ograniczająca sie do bialego tła, napisów na dole i zdjęc aktorów? Do tego juz mnie mdli jak kazda taka nowa komedia jest reklamowana "NAJ NAJ NAJ". NAJlepsz, NAJzabawniejsza, NAJmodniejsza, NAJbardziej oczekiwana. Gdyby nie to moze poszedlbym do kina ale tak mnie to irytuje że nawet nie mam ochoty tego sciagac.

Zablokowany Avatar masazysta
    Grupa
    Zablokowany
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    50
    Piwo (Otrzymane)
    119
    » Reputacja
    Punkty:     1
    Siła:          0
    Kolejne rewelacyjne dno pod hasłem romantyczna komedia.Polacy poprostu nie umieją robić tego typu filmów.

V.I.P Avatar szymono
    Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    32
    Piwo (Otrzymane)
    126
    » Reputacja
    Kolejna polska chała. Po raz kolejny Polacy zrobili komedię, która jest nieśmieszna.

Star User Avatar mrks1
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    29
    Piwo (Otrzymane)
    103
    » Reputacja
    Siła:          7
    ten jeszcze nie byl taki zly
    poza tym bylo na co popatrzec (mowie o K. Gorczycy)
    __________________________________________________ __________________________________

Master User Avatar Miedzcu
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    26
    Piwo (Otrzymane)
    30
    » Reputacja
    Dobry jest- na oglądniecie ze swoją dziewczyną idealny - bo nie ma wywoływać śmiechu (to nie komedia!) tylko uśmiech (to komedia romantyczna!) i się z tego wywiązuje
    Słowo skąd można napisać również tak według użytkowników forum:z kąd,zkąd,skond,z kąt,skąt i inne

Jeśli pomogłem, powiedziałem prawdę postaw mi piwo...proszę bo mnie suszy :-)

V.I.P Avatar szymono
    Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    32
    Piwo (Otrzymane)
    126
    » Reputacja
    Cytat Napisał Miedzcu Zobacz post
    bo nie ma wywoływać śmiechu (to nie komedia!) tylko uśmiech (to komedia romantyczna!)
    Skąd wytrzasnąłeś taką karkołomną definicje?

Ultra User Avatar sajmon33
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    61
    Piwo (Otrzymane)
    132
    » Reputacja
    Siła:          5
    bo nie ma wywoływać śmiechu (to nie komedia!) tylko uśmiech (to komedia romantyczna!)
    Jeszcze dodajmy, uśmiech politowania, i wyjdzie nam że Polacy są mistrzami tego typu komedii. Bo żadna nie wywołuje śmiechu, ich poziom jest po prostu śmieszny.

Master User Avatar Miedzcu
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    26
    Piwo (Otrzymane)
    30
    » Reputacja
    Cytat Napisał szymono Zobacz post
    Skąd wytrzasnąłeś taką karkołomną definicje?

nie wiem czy to piszesz kolego piszesz z przekąsem czy prawdziwie pytając. Uważam po prostu że komedie romantyczne nie powinny rozśmieszać tak jak komedie- powinny wprowadzać w romantyczny nastrój uśmiechu. Dziś każdy słysząc polski film i słysząc że jest to rodzaj komedii (czy to takiej czy owakiej) od razu przyrównuje film do np. "Killera" no i przy takim porównaniu to rzeczywiście ten film to syf i mogiła. Ale patrząc pod kątem filmów romantycznych niczym nie odbiega od innych produkcji nawet zagranicznych (gdyby ten film został nakręcony w Stanach i grali by w nim amerykańscy znani aktorzy to ocenili byście go wyżej albo na równi) . Tak wiem to nie jest Wasz klimat- i mój też nie- ale chrupki, ciepłe łóżko z dziewczyną i ten film to już jest "coś (w sensie że ujdzie i że się nadaje bo ciężko bym w tych warunkach puścił "Helikopter w ogniu"- chodź ja bym sobie popatrzał ale druga połówka nie).

Na filmy powinno się patrzeć obiektywnie a nie subiektywnie wypowiadając się publicznie- możemy napisać że nam osobiście się nie podobał ale też musimy się odnieść do ulokowania tego filmu w całości danego gatunku.

Chodź tak naprawdę nie powinienem się wypowiadać bo jestem widzem a nie znawcą/krytykiem filmowym
    Ostatnio edytowane przez Miedzcu ; 25-01-10 o 18:20
    Słowo skąd można napisać również tak według użytkowników forum:z kąd,zkąd,skond,z kąt,skąt i inne

Jeśli pomogłem, powiedziałem prawdę postaw mi piwo...proszę bo mnie suszy :-)

Star User Avatar mrks1
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    29
    Piwo (Otrzymane)
    103
    » Reputacja
    Siła:          7
    Dobry jest- na oglądniecie ze swoją dziewczyną idealny - bo nie ma wywoływać śmiechu (to nie komedia!) tylko uśmiech (to komedia romantyczna!) i się z tego wywiązuje
    popieram
    ten film to po prostu lekka, sympatyczna komedyjka przy ktorej nie trzeba wysilac mozgu i ogladac kilkakrotnie w poszukiwaniu kolejnych interpretacji i drugiego dna
    jesli przylozyc do niego taka miare to wypada nienajgorzej choc oczywiscie nawet jak na komedie romantyczna to ja bym dal jakies 6,5/10
    __________________________________________________ __________________________________

V.I.P Avatar szymono
    Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    32
    Piwo (Otrzymane)
    126
    » Reputacja
    nie wiem czy to piszesz kolego piszesz z przekąsem czy prawdziwie pytając.
    No chyba to oczywiste że z przekąsem.

Uważam po prostu że komedie romantyczne nie powinny rozśmieszać tak jak komedie- powinny wprowadzać w romantyczny nastrój uśmiechu.
    Komedia, jak sama nazwa wskazuje, ma śmieszyć. I nie wazne jaki dodasz do tego przymiotnik. Niech to będzie romantyczna, sensacyjna, historyczna. Ma rozśmieszać. Jesli tego nie robi nie jest komedią tylko "gniotem". W romantyczny nastrój mają wprowadzać melodramaty.

Dziś każdy słysząc polski film i słysząc że jest to rodzaj komedii (czy to takiej czy owakiej) od razu przyrównuje film do np. "Killera" no i przy takim porównaniu to rzeczywiście ten film to syf i mogiła.
    Mylisz się kolego. Killer nie jest komedią romantyczną. Przyrównuje je do klasyki gatunku (Cztery wesela i pogrzeb, uciekająca panna młoda, to własnie miłość, dziennik Bridget jones, Nothing hill, masz wiadomość, pretty women). Z polskich naprawdę dobrą komedią romantyczną jest "mała, wielka miłość", ale może dlatego że został wyprodukowan wspólnie z amerykanami.

Tak wiem to nie jest Wasz klimat- i mój też nie- ale chrupki, ciepłe łóżko z dziewczyną i ten film to już jest "coś
    Co to znaczy "nie wasz klimat"? Moim klimatem jest dobry (ewentualnie dobrze zrobiony lub wciągający)film, niezależnie od gatunku.

Na filmy powinno się patrzeć obiektywnie a nie subiektywnie wypowiadając się publicznie- możemy napisać że nam osobiście się nie podobał ale też musimy się odnieść do ulokowania tego filmu w całości danego gatunku.
    Wczesniej napisałem o umiejscowieniu tegoż filmu przy całości gatunku. I to jest własnie obiektywna ocena.

Chodź tak naprawdę nie powinienem się wypowiadać bo jestem widzem a nie znawcą/krytykiem filmowym
    A ja wręcz przeciwnie :P

User Avatar po1nt
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    2
    Piwo (Otrzymane)
    0
    » Reputacja
    Siła:          6
    Ktoregos dnia obejrzalem z nudow, tak pewnie bym kijem nie tknal. Film slaby, strasznie. Nie polecam ;)

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)