+ Odpowiedz na ten temat
Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 45 z 68

Temat: BitComet - temat ogólny

Nanek
    Gość Avatar Nanek
    Cytat Napisał duszek00
    BitCometa w wersji 0.61 osblokowali na "prywatnych" trackerach
    Może na większości tak, ale na najlepszej stronce nadal jest zablkowany... I nic nie wskazuje na to aby to się zmieniło :P

Administrator Avatar D3FiX
    Grupa
    Administrator
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    515
    » Reputacja
    Punkty:     13
    Siła:          10
    A może mi ktoś powiedzieć dlaczego oni banują ten program, bo ja nie wiem! ] , jeszcze zbanują Azureusa!

V.I.P Avatar FuckPT
    Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    3
    » Reputacja
    Punkty:     0
    Siła:          7
    Cytat Napisał GOOD
    A może mi ktoś powiedzieć dlaczego oni banują ten program, bo ja nie wiem! ] , jeszcze zbanują Azureusa!
    Klient BC udostepnia liste peerow poza tracker do sieci DHT
    Tak byo napisane na Polishtracker

Nanek
    Gość Avatar Nanek
    Cytat Napisał duszek00
    Cytat Napisał GOOD
    BC podobno jest to najłatwiejszy programik do przekrętów.

Na ScT jest napisane coś takiego:

The reason why is because of its countless "cheating like" characteristics, for example:
    # it hamers the tracker, and pays no attention to the tracker when it tells the client how long to wait before re-announce.
    # when it gets snubed by another peer (basically meaning the peer refuses to give the BC client any upload because it has not been given any download from the BC client, the BC client then disconnects up to 10+ times per second to that client in an attempt to get unsnubed.
    # It has no (working) upload slot limit, so it makes the upload bandwith so streached out that each peer only gets a few 100 bytes per second or less.
    # The new encrypt header feature in BC 0.60 gave it a very unfair advantage and would basically prefer itself over uploading to other tpyes of clients. (afaik, uTorrent is working on a similar feature, but will be making it public information, so that all other clients can implement it if their authours wish to; this is the only real way for this to be effective)
    # If you request too many pieces from it (something around 100? or so), it drops ALL your requests.
    # It also abuses super-seeding by disconnecting and reconnecting to get a slot, and basically monopolize the super-seeder's bandwidth.
    # It has an abusive multi-tracker implementation (announces to all trackers in all tier always).
    # It also does stupid things when making torrents (such as not use UTF-8 as the encoding for chinese, japanese, and korean users that make torrents)

User Avatar parol
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    2
    Piwo (Otrzymane)
    0
    » Reputacja
    najwiekszym problemem tego klinta jest to ze nie jest open source nie mozna robic tweakow w nim tak jak w azureusie

V.I.P Avatar sss
    Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    5
    » Reputacja
    Dokladnie @parol Taki BitCometMod to byloby cos Przynajmniej nie muliloby tak kompa jak Azorek

Ultra User Avatar Polakov
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    5
    Piwo (Otrzymane)
    3
    » Reputacja
    zalezy komu nie muli :")
    prawda jest taka ze jak sie kilka rzeczy wysyla to tak juz jest ze potrzebuje wiecej pamieci a tego akurat za wiele nie mam

Administrator Avatar D3FiX
    Grupa
    Administrator
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    515
    » Reputacja
    Punkty:     13
    Siła:          10
    Cytat Napisał Nanek
    Cytat Napisał duszek00
    Cytat Napisał GOOD
    BC podobno jest to najłatwiejszy programik do przekrętów.

Na ScT jest napisane coś takiego:

The reason why is because of its countless "cheating like" characteristics, for example:
    # it hamers the tracker, and pays no attention to the tracker when it tells the client how long to wait before re-announce.
    # when it gets snubed by another peer (basically meaning the peer refuses to give the BC client any upload because it has not been given any download from the BC client, the BC client then disconnects up to 10+ times per second to that client in an attempt to get unsnubed.
    # It has no (working) upload slot limit, so it makes the upload bandwith so streached out that each peer only gets a few 100 bytes per second or less.
    # The new encrypt header feature in BC 0.60 gave it a very unfair advantage and would basically prefer itself over uploading to other tpyes of clients. (afaik, uTorrent is working on a similar feature, but will be making it public information, so that all other clients can implement it if their authours wish to; this is the only real way for this to be effective)
    # If you request too many pieces from it (something around 100? or so), it drops ALL your requests.
    # It also abuses super-seeding by disconnecting and reconnecting to get a slot, and basically monopolize the super-seeder's bandwidth.
    # It has an abusive multi-tracker implementation (announces to all trackers in all tier always).
    # It also does stupid things when making torrents (such as not use UTF-8 as the encoding for chinese, japanese, and korean users that make torrents)
    Thx, za informacje, teraz to czasem uruchamiam BC, przez te bany, Azorek sie narazie trzyma, zobaczymy co będzie dalej, przez SHU!
    Ostatnio edytowane przez Nanek ; 03-11-08 o 21:01

Nanek
    Gość Avatar Nanek
    Ktoś sobie nawet żartował, że jego to już nic nie naprawi nawet do wersji 11.6 :P heh ale może nie bedzie tak źle, mam nadzieje ze szybciej to poprawią wszystko

User Avatar herrtom
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    0
    » Reputacja
    Teraz BitComet wogole sie nie liczy bo wszedzie jego uzywanie jest zabronione!

User Avatar bi-es
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    0
    » Reputacja
    Używam najnowszej wersji 0.61 i jestem bardzo zadowolony

Przecież BitComet 0.61 nie jest zbanowany na PolishTracker.

Nanek
    Gość Avatar Nanek
    Cytat Napisał bi-es
    Przecież BitComet 0.61 nie jest zbanowany na PolishTracker.
    Ale są stronki, na których jest (i to czasem lepsze - ScT), a PT to nie jest "wszedzie".
    Czytać wyżej !

User Avatar kolbi123
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    1
    » Reputacja
    Też mnie zabanowali na Fl za bit cometa.

Nanek
    Gość Avatar Nanek
    Cytat Napisał duszek00
    Cytat Napisał ToTylkoJa
    To chyba jednak tutaj powinienem napisac: :-)

Ej czy u was tez jest tak ze w bitcomecie gdy skonczycie sciagac to wam nie chce wysylac. Czy tylko umnie. Mam maly upload wiec musze seedowac po skonczeniu sciagania bo sciagam 60KB/s a wysylam 7-10. Wiec po skonczeniu sciagania mam ratio w stylu 0.150. Czy da sie na to jakos zaradzic?
    Wysyłanie masz 7-10kB/s?? Ale zobacz czy jesteś połączony z 1 osobą chcacą pobierać coś od Ciebie czy może z 50??
    Z własnego doświadczenia wiem, że jeżeli jest ze mną połączona 1 osoba to wysyłam z prędkością 5-10kB/s, jeżeli jest połączonych przynajmniej 20osób jade na 100% łącza.
    heh to nie jest zada. Zalezy poprostu wszystko od tego ile ludzi ciągnie i ile udostępnia. Jeżeli bedzie 2 udostepniało i z 10 ścigało, to teoretycznie z tak niskim upem nawet do jednej osoby powinienes wysylac maxem. Wszystko zalezy od pliku.

A gdy chcesz wysylac podczas pobierania trochu wiecej to ogranicz troche download. Jak masz te dl - 60kb/s a up 12kb/s i udostepnia tylko 7-8 to ogranicz DL gdzies tak do 52 powinno pomóc

User Avatar hehehe
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    0
    » Reputacja
    za niedługo pewnie znowu wyjdzie patch nieoficjalny do BC 0.61 by sie przedstawiał na stronkach jako np. uTorrent i bedzie go mozna wszedzie uzywac Ja tak mialem z 0.60

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 OstatniOstatni

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)