do BitCometa dobry jest BT Engine 4.7 sam załatwi nalepszą konfigurację 8)
do BitCometa dobry jest BT Engine 4.7 sam załatwi nalepszą konfigurację 8)
PróbowaLem używać tego BT Engine i wywaliłem go po 2 dniach .Umnie niezdał egzaminu :-?
BitComet - Problemy i Pytania
BitComet bardzo dobry klient używałem go nim został zbanowany na PT
Ej czy u was tez jest tak ze w bitcomecie gdy skonczycie sciagac to wam nie chce wysylac. Czy tylko umnie. Mam maly upload wiec musze seedowac po skonczeniu sciagania bo sciagam 60KB/s a wysylam 7-10. Wiec po skonczeniu sciagania mam ratio w stylu 0.150. Czy da sie na to jakos zaradzic?
To chyba jednak tutaj powinienem napisac: :-)
Ej czy u was tez jest tak ze w bitcomecie gdy skonczycie sciagac to wam nie chce wysylac. Czy tylko umnie. Mam maly upload wiec musze seedowac po skonczeniu sciagania bo sciagam 60KB/s a wysylam 7-10. Wiec po skonczeniu sciagania mam ratio w stylu 0.150. Czy da sie na to jakos zaradzic?
napisz jakie masz lacze i z jakich stron torrentowych korzystasz(po predkosciach zgaduje ze to 512/128 - ale moge sie mylic). To ze po sciaganiu nie wysylasz z pelna predkoscia -albo wcale moze byc spowodowane tym ze nie masz juz do kogo wysylac albo jest malo sciagajacych i duzo wiecej seedow - wtedy to jest normalne ze nie mozesz wysylac. Napisz ile ludzi pobieralo dany torrent (ilu bylo Seedow i Leecherow).
napisz tez czy jestes dostepny(connectable) - to tez moze byc powod dlaczego nie mozesz wysylac
Co do predkosci lacza to masz dobrze zgadujeszLiczba sciagajacych nie ma tutaj za duzego znaczenia bo wysylanie przeze mnie konczy sie w momencie scigniecia pliku. Powiedzmy sciagam 1GB przez noc, wysylam w tym czasie ok 150MB, konczy sie sciaganie i nie wysyla albo wysyla 5-10 MB na dobe. W Azureusie tego nie bylo. Jak wrzucam tego torrenta do uTorrent to wysyla normalnie. Nie rozumiem tego a podoba mi sie ten klient bo na Azureusie to caly komp mi sie wieszal i nic nie moglem na to poradzic.
zobacz w zakładce zadania w opcjach bit cometa co masz ustawione - "Gdy sciaganie zakonczone: "
Zatrzymaj zadanie gdy stosunek seedowania osiągnie :- ustaw Bez limitu (0).
nie zatrzymuj automatycznie zadania gdy seedow jest mniej niz: ustaw duza liczbe np 500 czy 1000
Ile masz ustawionych połączeń Zaawansowane->połączenie:
maksymalna ilosc połączen na pojedyncze zadanie : polecam od 80 do 100
minimalna ilosc połączen (utrzymywana ): od 40 do 50
max ilosc połączen przy wysylaniu - 5(ew. zostaw auto)
min ilosc połączen przy wysylaniu - 3 ( jak to nie pomoze to ustaw auto)
ilosc jednoczesnych prob polaczen TCP 50 (jezeli masz xp z sp2 i odblokowanymi portami - np xp antispy'em).
a sciagasz w tym czasie cos innego jak seedujesz?? bo to moze tez byc przez to
Pewnie po sciagnieciu pliku jest juz malo peerow i dlatego tak malo mozesz pozniej wysylac
Dobra ustawilem wszystko dokladnie tak jak napisales. Mam nadzieje ze pomoze. Jesli nie to bede marudzil dalejWielkie dzieki. Pozdrawiam.
Wysyłanie masz 7-10kB/s?? Ale zobacz czy jesteś połączony z 1 osobą chcacą pobierać coś od Ciebie czy może z 50??Napisał ToTylkoJa
Z własnego doświadczenia wiem, że jeżeli jest ze mną połączona 1 osoba to wysyłam z prędkością 5-10kB/s, jeżeli jest połączonych przynajmniej 20osób jade na 100% łącza.
BitCometa w wersji 0.61 osblokowali na "prywatnych" trackerach![]()
To żes zaskoczył. Juz dawno go odblowaliNapisał duszek00
![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Bookmarks