+ Odpowiedz na ten temat
Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 76 do 90 z 108

Temat: Mail4Us.pl [M4U] - Temat Ogólny

User Avatar igrek25
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    5
    Piwo (Otrzymane)
    3
    » Reputacja
    Punkty:     0
    Siła:          3
    Nie wiem czy zauważyłeś ale nikt spoza forum nie zrobi uploadu i nie wygeneruje HC dla innego forum, bo nie ma do tego dostępu. Proste.
    I co najważniejsze - program będzie nadal rozwijany, nawet gdyby się okazało że nasi userzy nie mają zamiaru wpierać programisty.
    Super Moderator

User Avatar szmaragd
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    3
    » Reputacja
    wiadomo że ekipa broni swojego forum, głupotą by było odwrotne zachowanie. Jedno słówko co do tej "normalnej koleżeńskiej atmosfery":dużo wam nie odbiega od sekciarstwa .

User Avatar igrek25
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    5
    Piwo (Otrzymane)
    3
    » Reputacja
    Methos dzieciaku skończ już swoje podchody i nie rób siary, jak ci kiedyś pisałem idź do psychologa najlepiej ze swoimi problemami może nie jest jeszcze za późno.
    Super Moderator

User Avatar tustyDM
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    4
    Piwo (Otrzymane)
    0
    » Reputacja
    Siła:          4
    Cytat Napisał Timmy2000 Zobacz post
    to jest tylko klon MH pod względem tworzenia nowych uploadów i jak sam MH i inne programy tego typu doświadczą tych samych problemów jeśli będą dostępne otwarcie.
    hehehe uśmiałem sie jesli gość taki jak ty nie widzi róznicy między MH a MR(bo na tym bazujemy) to nie wiem jakim cudem znalazłeś sie w ekipie MH

Xtreme User Avatar Timmy2000
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    12
    Piwo (Otrzymane)
    43
    » Reputacja
    Punkty:     4
    Siła:          5
    Cytat Napisał tustyDM Zobacz post
    hehehe uśmiałem sie jesli gość taki jak ty nie widzi róznicy między MH a MR(bo na tym bazujemy) to nie wiem jakim cudem znalazłeś sie w ekipie MH
    Na czym myślicie że bazuje to bez znaczenia jeśli program ma skrzynki skrzynki które obsługuje w HTTP i upload na nie (pewnie w miarę wygodny kreator uploadu i również wygodny system pobierania w stylu hashcode i z kolejką) o tym mówiłem i otwarcie tego dla wszystkich byłoby szkodliwe i to by była kopia MH a przede wszystkim kopia szkodliwych skutków i dobijania skrzynek gdy dużo ludzi zaczęłoby z tego korzystać.

Pobieranie MR w changelogu jest podkreślone że zablokowane i działa tylko dla waszych uploadów, o skrzynkach HTTP nie, stąd wywnioskowałem że są otwarte, stąd to co napisałem i śmiać się nie masz z czego.
    Cytat Napisał ossom Zobacz post
    hmm opcja uploadu jest tylko dla ekipy. dodalismy znane i pewne skrzynki do bety, natomiast inne chetnie przetestujemy gdy bedzie na to czas
    Cytat Napisał igrek25 Zobacz post
    Nie wiem czy zauważyłeś ale nikt spoza forum nie zrobi uploadu i nie wygeneruje HC dla innego forum, bo nie ma do tego dostępu. Proste.
    I co najważniejsze - program będzie nadal rozwijany, nawet gdyby się okazało że nasi userzy nie mają zamiaru wpierać programisty.
    No właśnie nie zauważyłem a to zmienia postać rzeczy. My bad, tego nie wiedziałem bo tworzenia uploadu w programie nie sprawdzałem, informacji o tym nie było przy downloadzie programu, jeśli tak zostanie to cofam to z poprzedniego postu i gratuluje decyzji.
    Ostatnio edytowane przez Timmy2000 ; 18-03-10 o 22:34
    Nie patrzmy na to co było, ze złością, ani na to co będzie, ze strachem, lecz świadomie spójrzmy na to, co jest. ― JAMES THURBER

6. Piwo kAzek29 postawił(li) piwo za powyższy post
    Power User Avatar kAzek29
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    16
    Piwo (Otrzymane)
    22
    » Reputacja
    To nic nie zmienia jeżeli jest kompatybilny z MS to tym programem sobie wyślą. Swoją drogą powiedzcie skąd wzięliście te sprawdzone i pewne skrzynki czy nie przypadkiem to nie najlepsze skrzynki z innych programów p2m? Dlaczego ludzie tworzący programy p2m nie poszukają sobie nowych skrzynek? Odpowiem z własnego wieloletniego doświadczenia wiem że skrzynkę znaleźć przetestować zajmuje o wiele dłużej niż napisanie jej obsługi a co lepsze na zajechanie skrzynki, która sprawdza się na małym forum (tak było z kilkoma, które sprawdzały się u nas) nie trzeba wiele przy "milionach" mirrorów na dużym forum taka skrzynka zdechnie w 1 dzień!
    Więc przestańcie p...ć o kompatybilności itd... tylko ruszcie d..y i szukajcie nowych skrzynek a nie kradnijcie pomysły innych.

User Avatar igrek25
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    5
    Piwo (Otrzymane)
    3
    » Reputacja
    Tekst kolegi xpsp3:

"Nie jest kompatybilny z MS tylko MR. I co z tego jak wykona ktoś upload w MR? HC nie wygeneruje w ten sposób a upka zakodowanego w MR nie ściągnie jeśli ten upek nie jest w naszej bazie danych. Jedyna skrzynka 100% to mail.ru, resza to skrzynki używane w MR by stare uploady można było ściągać (te skrzynki nie są używane aktualnie w MH, MS czy Ygoow).
    Mamy już kilka przetestowanych skrzynek które będą dodawane w późniejszym czasie. Na razie program jest w wersji beta i skupiam się na poprawianu błędów."
    Ode mnie dodam, kazek29 skup się na swoim nudnym forum. Nie pasuje Ci nasz program nie używaj. Naprawdę mając taki beznadziejny program jak ten Wasz, milczałbyś chociaż. Zawsze masz jakieś problemy do wszystkich wkoło. Jakoś nam udaje się żyć w zgodzie z każdym praktycznie na scenie P2M, tylko Ty masz jakieś halo. Wyluzuj nie szukamy zwady.
    Ostatnio edytowane przez roberto1972 ; 19-03-10 o 09:34
    Super Moderator

User Avatar tustyDM
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    4
    Piwo (Otrzymane)
    0
    » Reputacja
    Kazek skrzynki nam stoczniowcy wyspawali.A tak poważnie to chyba zazdrość przez Ciebie przemawia ale nie dziwi mnie to patrząc na Twoje forum

Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    16
    Piwo (Otrzymane)
    22
    » Reputacja
    Jaka zazdrość, o co bo nie rozumiem czego można zazdrościć takiemu młodemu forum jak Wasze? I co masz do zarzucania naszemu forum to, że mamy wszystkie nowości i jesteśmy w czołówce pod względem ilości wstawek na dzień? A może to, że jako jedno z pierwszych P2M zostało zamknięte dla nowych użytkowników w 1 miesiącu istnienia i że odnieśliśmy wielki sukces? To, że nie rozdajemy zaproszeń gdzie popadnie jak niektóre "pseudo zamknięte" fora?
    igrek25 może tak trochę kultury i szacunku do pracy innych - nie szukacie zwady twierdząc, że nasze forum jest nudne a program beznadziejny? Piszesz jak byś miał max 15 lat więc do książek a nie wypowiadaj się na forum.

11. Piwo Norbi postawił(li) piwo za powyższy post
    User Avatar tustyDM
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    4
    Piwo (Otrzymane)
    0
    » Reputacja
    Jeśli Twoje forum jest takie naj naj to dlaczego wypowiadasz sie tutaj czyli w temacie ogólnym mail4us??O co Ci chodzi nie rozumiem skoro nasze forum to zło i jest słabe itd to nie stanowi konkurencji takiemu forum jak Wasze więc nie rozumie tej zawiści z twojej strony ,chyba ze robisz piękną mine do złej gry??

User Avatar Morphen
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    8
    Piwo (Otrzymane)
    9
    » Reputacja
    Panowie... po co te kłótnie? Każde forum dąży do posiadania własnego programu, a w każdym z nich jest praktycznie to samo. Teraz M4U zrobili program ściągający upki z mr, ale niedługo pewnie i on podzieli los scrackowanych programów [żadnych insynuacji, po prostu zwykle co dobre to i później scrackowane]. Brawa za pomysł oraz wykonanie, program wprowadza coś nowego. Jedynie szkoda, że w każdym programie dostępne są takie same skrzynki, a co mnie najbardziej dziwi dalej każdy chce mieć "na siłę" własny progs. I że tak zapytam.. po co? Skoro jest już coś rozwijane w bardzo dobrym stopniu to czemu tego nie wesprzeć? Po to żeby być unikalnym? Co to za unikalność kiedy w każdym programie jest to samo? Przeciętny użytkownik korzystający z kilku for będzie musiał instalować wiele programów, i patrzeć którym co trzeba ściągnąć, co szczerze zniechęci go do ściągania upków. Jedyne co tutaj widzę, to fakt że team m4u wypowiadający się w tym temacie bardzo ostro naskakuje na wszystkich innych - co oni Wam złego zrobili? Po to jest forum żeby wyrażać własne zdanie, ale nie po to by bezczelnie szukać zaczepki i jechać po innych. Przyłączam się do zdania kAzka - Trochę kultury i szacunku do pracy innych. Sam nie wiem po co te wszystkie wojny i wzajemna niechęć - ale to już nie moja sprawa
    Wracając na krótko do tematu - xpsp3 odwalił dobrą robotę i to jemu należą się oklaski za powstanie tego programu, nie Wam wszystkim. W porównaniu do MH, tam nie było tylko programistów, ale i chociażby testerzy nowych skrzynek, dalej wymieniać nie będę, u Was był tylko i aż xpsp3 Pozdrawiam i dalszych sukcesów życzę szczerze

14. Piwo Norbi postawił(li) piwo za powyższy post
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    16
    Piwo (Otrzymane)
    22
    » Reputacja
    tustyDM Myślałem, że po to jest temat aby każdy wyraził swoją opinię nawet krytyczną no ale chyba myliłem się...
    Konkurencji? Do czego czy my z kimś rywalizujemy? Pierwsze słyszę :/

16. Piwo TonyMH postawił(li) piwo za powyższy post
    Ultra User Avatar h3t4
    Grupa
    TM Release Group
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    42
    Piwo (Otrzymane)
    100
    » Reputacja
    Punkty:     29
    Cytat Napisał igrek25 Zobacz post
    Ode mnie dodam, kazek29 skup się na swoim nudnym forum. Nie pasuje Ci nasz program nie używaj. Naprawdę mając taki beznadziejny program jak ten Wasz, milczałbyś chociaż. Zawsze masz jakieś problemy do wszystkich wkoło. Jakoś nam udaje się żyć w zgodzie z każdym praktycznie na scenie P2M, tylko Ty masz jakieś halo. Wyluzuj nie szukamy zwady.
    Rofl to jeszcze jakaś inna scena jest ;D Wiekszość stron to pasożyty sceny P2m ;D które dawno powinny przestać istnieć. Co do waszego programu to według mnie crap są lepsze bo zrobione od zera a nie zerżnięte z innych pomysłów.

Xtreme User Avatar Timmy2000
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    12
    Piwo (Otrzymane)
    43
    » Reputacja
    Punkty:     4
    Cytat Napisał Morphen Zobacz post
    Panowie... po co te kłótnie? Każde forum dąży do posiadania własnego programu, a w każdym z nich jest praktycznie to samo. Teraz M4U zrobili program ściągający upki z mr, ale niedługo pewnie i on podzieli los scrackowanych programów [żadnych insynuacji, po prostu zwykle co dobre to i później scrackowane].
    "Panowie" z p2m.org.pl ktore zmieniło później adres na p2m.net.pl już sobie scrackowali MoorHunta, później włamali się na komputer jednego z programistów MH, stąd dostali się na SVN projektu MoorHunt, ukradli kod źródłowy i przepisali go "tworząc" w bardzo wielkim cudzysłowie swój "własny program", więc nie sądzę by ryzyko crackowania było jeszcze tak wielkie jeśli orgia ma już swoje ;)

Cytat Napisał Morphen Zobacz post
    ...a co mnie najbardziej dziwi dalej każdy chce mieć "na siłę" własny progs. I że tak zapytam.. po co? Skoro jest już coś rozwijane w bardzo dobrym stopniu to czemu tego nie wesprzeć? Po to żeby być unikalnym? Co to za unikalność kiedy w każdym programie jest to samo? Przeciętny użytkownik korzystający z kilku for będzie musiał instalować wiele programów, i patrzeć którym co trzeba ściągnąć, co szczerze zniechęci go do ściągania upków.
    No od tej strony to akurat troszkę będzie plus bo jeśli dla niektórych będzie to powód porzucenia p2m to tym lepiej. Żeby jeszcze tylko każdy z tych programów powstawał jako zablokowany tylko dla macierzystego forum.

Cytat Napisał tustyDM Zobacz post
    Jeśli Twoje forum jest takie naj naj to dlaczego wypowiadasz sie tutaj czyli w temacie ogólnym mail4us??O co Ci chodzi nie rozumiem skoro nasze forum to zło i jest słabe itd to nie stanowi konkurencji takiemu forum jak Wasze więc nie rozumie tej zawiści z twojej strony ,chyba ze robisz piękną mine do złej gry??
    kAzek29 nie miał nic do waszego forum tylko do programu który jego zdaniem może mieć szkodliwe skutki i w innych podobnych sytuacjach wypowiadał się tak samo, skontrolowanie rozmiarów ego zalecane.

Cytat Napisał kAzek29 Zobacz post
    Dlaczego ludzie tworzący programy p2m nie poszukają sobie nowych skrzynek? Odpowiem z własnego wieloletniego doświadczenia wiem że skrzynkę znaleźć przetestować zajmuje o wiele dłużej niż napisanie jej obsługi a co lepsze na zajechanie skrzynki, która sprawdza się na małym forum (tak było z kilkoma, które sprawdzały się u nas) nie trzeba wiele przy "milionach" mirrorów na dużym forum taka skrzynka zdechnie w 1 dzień!
    Więc przestańcie p...ć o kompatybilności itd... tylko ruszcie d..y i szukajcie nowych skrzynek a nie kradnijcie pomysły innych.
    oj tu się zgadzam. Jak dawniej do testerów MH miałem dostęp proces testowania nowych hostów jest naprawdę czasochłonny nie będę tutaj szczegółów opisywał, widziałem jak sporo ludzi przy tym pracowało, MH miał i ma grupę od kilkunastu i w górę aktywnych testerów którzy robotę programistom ułatwiają.
    Nie patrzmy na to co było, ze złością, ani na to co będzie, ze strachem, lecz świadomie spójrzmy na to, co jest. ― JAMES THURBER

19. Piwo Norbi postawił(li) piwo za powyższy post
    User Avatar ossom
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    8
    Piwo (Otrzymane)
    2
    » Reputacja
    1. to jest beta.
    2. miał z założenia obsługiwać uploady mr z naszego forum, więc to chyba logiczne, że obsługuje skrzynki, które tak wam przeszkadzają (takiego mail.mn chyba w mh nie ma)...
    3. program jest tylko dla naszego forum. tylko ekipa może korzystać z uploadu, czy wygenerować hc, ponadto jeśli uploadu mr nie ma na naszym forum, to dana osoba go nie ściągnie, więc program jest "zablokowany tylko dla macierzystego forum"

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 OstatniOstatni

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)