200mbit, trzeba by dyski jakieś lepszebo w czasie pobierania totalna zwieszka...
ale by userzy z netem "zwykłym" mieli przechlapane z ratio (...)
200mbit, trzeba by dyski jakieś lepszebo w czasie pobierania totalna zwieszka...
ale by userzy z netem "zwykłym" mieli przechlapane z ratio (...)
U każdego w domu tani internet 200 Mb\s marzenieDSL 15 Mb\s jak na razie to rzecz nieosiągalna ;/
Co z tego że np. Warszawa i inne duże miasta będą nawet miały takie coś skoro całą reszta mniejszych miejscowości ma infrastrukturę tak zwalona że 2mb często źle chodzi itp, zresztą co tu gadać infrastruktura telekomunikacyjna jest identyczna z tą drogową u nas...
diaboliqu3 postawił(li) piwo za powyższy post
z takim łączem torrenty by hulałya nie 1 mbit ; /
taki internet i potężny dysk. zebrałbym chyba wszystkie filmy jakie kiedykolwiek wyszły
ciekawe jak cena
"Be the change you want to see in the world"
Słuchajcie to nie jest tak hop siup nawet jak wejdzie 100 czy 200mbit/s to cena za miesiąc bedzie cholędarna....zatem przez dłuższy okres czasu mało kto sobie pozwoli na taki net...
powiekszali by rozmiar dostepnosci a nie szybkosci.. ;]
Ceny są akceptowalne i mają się na poziomie paru mb w tp.
Jeśli chodzi o dostępność szybkiego internetu, do w dużych miastach nie ma takiego problemu jak np na wsi. Zazwyczaj każda centrala jest wystarczająco blisko aby net działał z przyzwoita prędkością. Natomast jeśli chodzi o teren wiejski to tam zazwyczaj jest tragedia. Odleglosci od centali są tak duże, kable tak nędzne że stabilne połączenie można mieć tylko w dolnych granicach prędkości. 100Mb to bajka jak na razie i w miescie jak i na wsi jeśli chodzi o dostawców telefonicznych.
Zasadniczy problem tkwi w polskim prawie. Wybudowanie nowej linii swiatlowodowej i nie tylko w ziemi to proces długi i trudny. Np 13km kabla energetycznego w ziemi pomiędzy dwoma miastami to prawie 2 lata samej papierkowej roboty, (bez wbicia łopaty w ziemię). Dodam że mało kto chce pozwolić zakopać sobie w ziemi kabel, a prąd i internet chce mieć. W drogach bardzo trudno położyć kabel ponieważ zarząd dróg zakrywa się paragrafem, który mówi o zakazie lokalizowania tego typu inwestycji w drodze. To którędy to ma iść kosmosem. Sami sobie utrudniamy dostęp do nowych technologi.
polska filozofia: skoro to nie ja będę czerpać profitów z tego światłowodu w ziemi co ma iść po mojej ziemi, to po co mi ten kabel !
Jeszcze z rok i bedzie standard 25mb u kazdego a pozniej to jzu 50 i 100 xD
w vectrze 64mb dzien / 128mb noc za 150zl w Asta-net 50mb za 150zl![]()
My tu gadamy o internecie 100mb/s a np w Chinach maja juz 1GB.A i jeszcze jedno np w Norwegi kazdy obywatel ma internet 25mb/s wiec co to ma znaczyc u nas ?
U Nas też jest 1 GB. Polska jest bardzo rozwinięta pod względem szybkości internetu. 13 kraj na świece zdaje mi się. Wiem że średnia światowa to 4,8 Mb i dokładnie też tyle ma USA. Polska ma średnią 7,2Mb. W Japoni 61 Mb...jedyne co nas wyróżnia na minus to cena za 1Mb- ok 13$. Kiedy to w Japonii koszt prędkości 1Mb wynosi 0,21$.
Cenią sobie u Nas internet- ale nie można mówić że Polska jest pod względem prędkości internetu zacofana- jesteśmy w czołówce- chodź to marne pocieszenie dla tych co mieszkają na wsi i maksymalną prędkość netu mogą mieć 1Mb.
Słowo skąd można napisać również tak według użytkowników forum:z kąd,zkąd,skond,z kąt,skąt i inne
Jeśli pomogłem, powiedziałem prawdę postaw mi piwo...proszę bo mnie suszy :-)
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Bookmarks