Jak dla mnie film pierwsza klasa. Też myślę się wybrać na ten film do kina, ale to kwestia czasu żeby obejrzeć w 3D. Jak dla mnie 9/10
Jak dla mnie film pierwsza klasa. Też myślę się wybrać na ten film do kina, ale to kwestia czasu żeby obejrzeć w 3D. Jak dla mnie 9/10
Faktycznie fabuła nie jest zachwycająca ale myślę że warto przejść się na to na 3D nie zmarnowałem pieniędzy![]()
Film ciekawy aczkolwiek moze troche przereklamowany ale jak dla mnie bomba, narescie cos nowego Sci-Fi
Muszę przyznać, że pomimo tego iż nie lubię filmów sf, to AVATAR mi się podobał. Efekty po prostu genialne. Cameron jest mistrzem w tym co robi, więc pozycja jak najbardziej obowiązkowa. Polecam obejrzeć w technice 3d, bo na komputerze ten film straci naprawde dużo.
Właśnie wróciłem z wieczornego seansu. Muszę powiedzieć, że film jest warty każdego centa, który został na niego wydany. Zrealizowana z ogromnym rozmachem epicka opowieść o byłym marines. Fabuła nie zachwycała, wszystko dało się praktycznie przewidzieć. Efekty są kosmiczne, powalają na każdym kroku. Nie wspomnę już o ścieżce dźwiękowej, która trzymała poziom i budowała napięcie. Oby więcej takich filmów !
Zapraszamy na nasz kanał IRC !
Serwer: irc.p2p-network.net
Kanał główy: #tm
port: 6667
Nie wiesz jak się do nas dostać ?
Wejdź --> TUTAJ <--
Chcesz posiedzieć na IRCu, a nie chcesz instalować dodatkowego oprogramowania ?
Wejdź --> TUTAJ <--
Avatar 3d, wczoraj w Imax Sadyba, bilety 33zł normalny, 27 studencki....
Wrażenia z filmu - bezcenne...
Fabuła - normalna, przewidywalna, nie porywa specjalnie. Ale na tyle dobra żeby nie przeszkadzać w odbiorze wrażeń audiowizualnych![]()
Technicznie film dopracowany świetnie, graficy spisali się boskoEfekt 3d - fajny z jednym ale - jeśli na pierwszym planie był duży obiekt, np na 1/3 ekranu- dawało się mocno odczuć płaskość obrazu samego obiektu. Czyli 3D niepełne - osiągnięte raczej poprzez rozsunięcie poszczególnych obrazów planów.
Ogólnie 10/10 za estetykę filmu, 6/10 za fabułę.
Dla mnie Film rewelacja efekty specialne powalające odzwierciedlenie tych ludzi w tych avatarach miedzy innymi coś pięknego , film mi się bardzo podobał jak dla mnie jeden z najlepszych filmów jakie w ogóle widziałem ... Polecam każdemu kto lubi kino 3D by się nie zastanawiał za długo i poszedł na to najlepiej do IMAX
Film naprawde mi sie podobal, moze dlatego ze jestem fanem technologii 3D, ale polecam kazdemu na wybranie sie do kina na ten widowiskowy filmik ;)
Dopiero wczoraj obejrzałem film. Nie w kinie w domu na TV. Ale to nie było to-pójdę jeszcze raz na niego do kina. Film naprawdę wspaniały. Nie jestem jakimś znawca kina, ale potrafię dostrzec piękno.
Świetny film, super efekty 3D, film warty obejrzenia. Film niby z kategorii sf, ale nie przesadzony. Film należy obejrzeć ze skupieniem, ponieważ oprócz zajefajnych efektów i kolorystyki, ma ukryte przesłanie do ludzi czyli do nas. Jakie ? Zobaczcie sami![]()
Film naprawdę świetne ale według mnie tylko i wyłącznie w kinie jest 100% efekt . Geniusz Jamesa Camerona , ciekawe przesłanie i wizja wszechświata . Według mnie pewny oskar i znów jak w przypadku Titanica Ogromny zysk .
Jako film sci-fi dla nie najlepszym obrazem 2009 pozostanie "Moon", Avatar sprawdza się bardziej jako epicka baśń z dość prostym przesłaniem. Technicznie film jest arcydziełem, nie powiem złego słowa do tej pory jestem w szoku.
Film Niesamowity. Wbrew temu co pisze wiele osób - jak dla mnie to zarówno pod względem fabularnym jak i widowiskowym film REWELACJA !.
A dla mnie średniak i to jeszcze taki słaby. Mocno przereklamowany, pod względem fabuły lepiej się nie wypowiadać. Jedyne do czego powiedzmy nie można się przyczepić to do efektów, chociaż dysponując takim budżetem sadzę, że mogło to wyglądać jeszcze lepiej. No ale być może film był skierowany do innego odbiorcy - do mnie nie przemawiają półśrodki. Film ma się składać z porządnych zdjęć i dobrej fabuły - tutaj ewidentnie zabrakło dobrzej fabuły.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Bookmarks