+ Odpowiedz na ten temat
Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 16 do 30 z 69

Temat: Avatar (2009)

Master User Avatar pinkx
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    32
    Piwo (Otrzymane)
    10
    » Reputacja
    Punkty:     0
    Siła:          6
    Byłam na pokazie 3D 3 dni temu, film jest cudowny. Jest długi, bo coś ok. 2,5h, ale to i tak mało, aż chciałoby się aby trwał więcej, i by móc pozostać w tym świecie dużej. Film ten zapadnie na pewno w pamięci na zawsze. Polecam wszystkim

V.I.P Avatar Tulkas
    Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    99
    Piwo (Otrzymane)
    238
    » Reputacja
    Punkty:     20
    Siła:          7
    Cytat Napisał sanek77
    Dla tych co jeszcze nie oglądali filmu
    Chyba dla tych co oglądali :P
    Nie chciałbym czytać recenzji przed seansem neaky:
    BTW: Film już zarobił prawie 650mln ;)
    Zapraszamy na nasz kanał IRC !
    Serwer: irc.p2p-network.net
    Kanał główy: #tm
    port: 6667

Nie wiesz jak się do nas dostać ?
    Wejdź --> TUTAJ <--

Chcesz posiedzieć na IRCu, a nie chcesz instalować dodatkowego oprogramowania ?
    Wejdź --> TUTAJ <--

V.I.P Avatar sanek77
    Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    38
    Piwo (Otrzymane)
    584
    » Reputacja
    Punkty:     20
    Siła:          9
    Cytat Napisał Tulkas Zobacz post
    Chyba dla tych co oglądali :P
    Nie chciałbym czytać recenzji przed seansem neaky:
    BTW: Film już zarobił prawie 650mln ;)
    A niby dla czego nie.To nie jest streszczenie filmu tylko recenzja.Ja chętnie czytam dobrą,bezstronną i teściwa recenzję filmu przed obejrzeniem go.Właśnie między innymi po to są recenzje aby dowiedzieć się czy filmik wart jest czy nie uwagi.

V.I.P Avatar Mxyzptlk
    Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    29
    Piwo (Otrzymane)
    301
    » Reputacja
    Punkty:     55
    Siła:          5
    Byłem wczoraj w kinie na seansie 3D w IMAX i polecam film wszystkim. Naprawdę pięknie to wszystko wygląda. 2,5 godziny, ale w ogóle się nie nudziłem mimo że było 1 w nocy. Cała historia może nie jest jakaś oryginalna, ale nie o to tam chodzi.

Zablokowany Avatar sloniu102
    Grupa
    Zablokowany
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    1
    Piwo (Otrzymane)
    0
    » Reputacja
    Siła:          0
    Na seansie jeszcze nie byłem, ale zamierzam pójść po nowym roku. Mam nadzieję, że się nie zawiodę, gdyż skrót filmowy na youtube. A jak wypada muzyka w tym filmie, podnosi adrenalinę czy jest do bani? Pytam się gdyż na tym filmiku bardzo mi się podoba muzyka.

Zablokowany Avatar savio39
    Grupa
    Zablokowany
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    8
    Piwo (Otrzymane)
    0
    » Reputacja
    Siła:          0
    Też byłem w kinie na tym wersja 3D, trwał ponad 5h, ale mogę stwierdzić, że było warto...

Power User Avatar Kris1982
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    17
    Piwo (Otrzymane)
    18
    » Reputacja
    Siła:          3
    Film normalnie porażający. Już długo nic na mnie nie zrobiło takiego wrażenia jak Avatar.

Ultra User Avatar mikado15
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    16
    Piwo (Otrzymane)
    37
    » Reputacja
    Siła:          4
    To Cie ładnie potrzymali jak siedziałeś 5h
    Ja na świeżo po seansie- szczęki z ziemi nie zbierałem jak niektórzy pisali, 3D też nie było rewelacją, ale jakość cyfrowa + 3D które znacznie dopunktowało mimo wszystko film- takie wrażenie głębi, przestrzeni no i dopieszczona maxymalnie grafika, bardzo się cieszę, że pojechałem na ten film i nie sądzę, ze ktokolwiek będzie żałował.
    Ostatnio edytowane przez mikado15 ; 31-12-09 o 13:31

Ultra User Avatar Dervoo
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    41
    Piwo (Otrzymane)
    118
    » Reputacja
    Punkty:     11
    Cytat Napisał savio39 Zobacz post
    Też byłem w kinie na tym wersja 3D, trwał ponad 5h, ale mogę stwierdzić, że było warto...
    5h? Nic Ci się nie pomyliło? Też byłem w kinie na tym w 3d i cały film trwał około 2,5h może byłeś na 2 seansach?;-)

Master User Avatar Misiek21bdg
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    12
    Piwo (Otrzymane)
    26
    » Reputacja
    Byłem w kinie w Nowy Rok w 3 D i muszę stwierdzić ,że całość robi wrażenie kolosalne ,nic dziwnego ,że Cameron czekał z przeniesieniem pomysłu na ekran kilkanaście lat Polecam każdemu kto nie widział

Master User Avatar RUDOLF
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    25
    Piwo (Otrzymane)
    9
    » Reputacja
    Był w ogóle ktoś, na kim ten film nie zrobił wrażenia jakby mu za chwile miało jaja urwać?
    ja się rozczarowałem, co prawda 7 na 10 ale nic więcej.

User Avatar Staryh
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    28
    Piwo (Otrzymane)
    22
    » Reputacja
    Na mnie nie zrobiła wrażenia aż takiego jakiego się spodziewałem.
    Wszyscy zachwyceni a to grafiką, a to innymi rzeczami. Kurde przecież oni 2 lata tą grafikę robili, a i tak widać, że nie na wszystko starczyło czasu.
    Efekty 3D jakoś mierne. Jak na film który miał zrewolucjonizować kino, to nie był aż taki wspaniały. Wykorzystanie tych samych praktycznie robotów co w obcym trochę mi się przejadło. A jeszcze dwa motywy pod koniec z tym robotem po prostu mnie zabiły. Ci co oglądali(lusterko i nóż).
    No i ta fabuła. Widziałem lepsze komedie romantyczne. Tutaj prawie od początku siedziałem i oglądałem film jakbym już go gdzieś widział. Może taki scenariusz, żeby się skupić na efektach? Nie wiem.
    Poszedłem na film słysząc, że to rewolucja. I niestety się zawiodłem.
    Jednak polecam film, bo jest wart obejrzenia raz. Ale nie w wersji TS na 17calach.

Master User Avatar grzemyslaw
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    23
    Piwo (Otrzymane)
    38
    » Reputacja
    Punkty:     18
    Moim zdaniem bardzo dobry film jeśli chodzi o grafikę i cały ten efekt, że człowiek czuje sie jakby tam był. Ale żeby tego doznać trzeba iść do kina na 3d. Ogląda sie przyjemnie, mimo, że scenariusz nie powala, ale przecież nie o niego tu chodzi ;D

Legend User Avatar 1Gboxer
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    60
    Piwo (Otrzymane)
    173
    » Reputacja
    Punkty:     17
    Siła:          9
    no coz, film b schematyczny- motyw avatarowy w modzie, no i oczywiscie nie zabraklo glupawych ckliwych, i nie tylko, amerykanskich wstawek, odjac efekty i mamy typowy amerykanski shit, no ale teraz licza sie efekty wizualne, myslenie, glownie na amerykanskich shitach, nalezy wylaczyc

ps najzabawniwejsza jest misja glownego bohatera, i jej sens- naklonic zeby wypiepszali po dobroci, no i na koncu, jak juz sie sypie, koles podrywa cala kraine, a jak i tak sie sypie , no to sama kraina rusza do akcji, kur.....a , ile mozna, no ale 3D sie liczy, niedlugo pokaza nam kolesia walacego kupe w 3D, a my uznamy ze to przelom w kinie

ps2 no moze troche przesadzam, w sumie to tylko bajka a nie porzadny si-fi, sam musze obejrzec w 3D, hehe

Nie znaczy to jednak, przynajmniej w moim odczuciu, że Cameron podrzucił nam wspominanego cukierka bez nadzienia w środku. Gdy podejdziemy do całej historii z odpowiednim dystansem i nie damy oszukać się kampanii reklamowej, która głosi, że przed naszym nosem pojawia się arcydzieło nie tylko pod względem technicznym, ale i treściowym- to wyjdziemy z kina z ogromnym uśmiechem na ustach, szeroko otworzonymi oczami oraz szczęką pobolewającą od zbyt długiego wiszenia w bezwładzie. Musimy umieć docenić baśń samą w sobie, bez spoglądania na schematy i złośliwego wytykania palcami tego, co już było. Gdy przyjmiemy taką postawę- dostrzeżemy niesamowitą spójność świata Na’avi, którzy żyją w taki sposób, jak niegdyś żyli Indianie (Cameron solidnie odrobił lekcje z etnologii, dzięki czemu uniknął śmieszności w kreowaniu magicznej rzeczywistości świata kosmicznych tubylców). Zauważymy wątek, który powinien zadowolić i zwolenników porządnej science-fiction – ucieczkę człowieka w świat inny od tego, który widzi za oknami. Nowa planeta jest właściwie dla niepełnosprawnego Marines czymś na wzór rzeczywistości wirtualnej. Co więcej, owe realia stają się dla niego o wiele bardziej atrakcyjne, aniżeli zatopiona w szarościach ziemska codzienność. Wątek zostaje pogłębiony w momencie, gdy dowiadujemy się, że Na’avi w pewien sposób łączą się z poszczególnymi elementami (ożywionymi i nieożywionymi) swej planety za pomocą włókien ukrytych w ich włosach (coś na rodzaj komputerowego złącza). Jest zatem po części „Avatar” opowieścią o tym, jak to w pewnym sensie wirtualna rzeczywistość zwycięża z prawdziwym życiem – temat bardzo dziś aktualny. Zresztą, czy przypadkiem nie sami (siadając w wielkim kinie, zakładając dziwne okulary, przenosząc się w niesamowity świat, ale i surfując po internecie, grając w coraz bardziej rozbudowane gry tworzące swoje autonomiczne rzeczywistości) powoli nie stajemy się tytułowymi avatarami?

stacjakultura.pl

koment-w sumie mozna sie zgodzic z recenzja
    Ostatnio edytowane przez 1Gboxer ; 05-01-10 o 12:06
    The Korova milkbar sold milk-plus, milk plus vellocet or synthemesc or drencrom, which is what we were drinking. This would sharpen you up and make you ready for a bit of the old ultraviolence

User Avatar profjacek
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    1
    Piwo (Otrzymane)
    0
    » Reputacja
    Filmik spoko. Zajebiste widoki. Wiadomo film bez wiekszej głebi i bardzo przewidywalny , ale warto isc zeby sie odstresowac

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 OstatniOstatni

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)