Zdecydowanie nie, śmierć to nie jest kara dla takiej osoby, raczej wybawienie...
Tak
Nie
Zdecydowanie nie, śmierć to nie jest kara dla takiej osoby, raczej wybawienie...
temat rzeka
zawsze byłem za i jestem do dziś
to co ludzie ludzie robili i robią innym śmiejąc się potem wymiarowi sprawiedliwości prosto w twarz jest dla mnie wystarczającym argumentem żeby mieć takie właśnie zdanie.
Polskie więzienie i PS3 ? Haha, chyba Pegasus.
Nie patrzmy na to co było, ze złością, ani na to co będzie, ze strachem, lecz świadomie spójrzmy na to, co jest. ― JAMES THURBER
Ja jestem za karą śmierci, ale dla pedofili i morderców. Drobne złodziejaszki itp. to nie zasługują na smierć.
jak Sfazowany Dziadek jestem za śmiercią dla największych zwyrodnialców. Ponadto uważam, że w Polsce jest bardziej potrzebna nieuchronność kary. Nawet niewielkiej co myślę, że odniosło by skutek prewencyjny. Większość drobnych złodziejaszków, cwaniaczkow, huliganów robi co robi bo mają świadomość, że i tak nikt ich nie złapie a jeśli nawet dostaną wyrok w zawiasach, albo sprawa będzie się ciągnęła w nieskońćzoność aż się przedawni... ot cała Polska
Chodzi o to, by prawo było skuteczne i zgodne z naszym poczuciem moralnym.
Jeśli stosowana jest do morderców czyli ludzi zabijających świadomie i z premedytacją. Oni sami wybierają sobie wtedy swój los.
Zdecydowanie nie, dożywotnia praca, chyba że nie może już pracować.
Ja jestem zdecydowanie na tak, ale tylko dla osobników skazanych za morderstwa.
Już starożytna zasada Hammurabiego mówiła "oko za oko, ząb za ząb". Myślę, że powinna ona być wprowadzona do współczesnego prawodawstwa.
zdecydowanie nie, za błędy w życiu płaci się w czasie jego trwania... dokładnie ktoś wyżej napisał ze tylko lepiej dla skazanego. Poza tym sam fakt skazania kogoś na śmierć za śmierć z logicznego punktu widzenia jest morderstwem, więc...
Ja jestem przeciwCo to za kara - smierc? Lepiej niech siedzi w izolatce do konca zycia
![]()
zdecydowanie na tak nie wiem dlaczego ją znieśli ale powinni przywrócić
Ostatnio edytowane przez MastEr ; 17-10-10 o 09:54 Powód: ort.
Jestem jak najbardziej na tak. Nikomu nie przydarzyło coś strasznego i nikomu tego nie życzę. Ale najgorsze są sytuacje, które dotykają nas bezpośrednio lub naszych bliskich. Wtedy kara śmierci W przeciągu 24h. Koniec i kropka bez żadnego ale proszenia i tłumaczenia. I nie było by żadnych kopert pod stołem itp. ;D
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Bookmarks