+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 14 z 14

Temat: Skrypt pobierający wpisy torrentów dostępne na trackerze

User Avatar wafcio496
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    2
    Piwo (Otrzymane)
    0
    » Reputacja
    Punkty:     0
    Siła:          5

Skrypt pobierający wpisy torrentów dostępne na trackerze

Witam wszystkich, jako że posiadam konta na kilku stronach torrentowych ostatnio zaczeło mi dokuczać brak zbiorczej wyszukiwarki torrentów. Więc napisałem ostatnio skrypt który przy podaniu mu loginu i hasła do strony, pobiera kody źródłowe (oczywiście wynikowe HTML) stron z listą torrentów. No i później mam możliwość pogrupowanie torrentów w we własne kategorie.

Utworzyłem takieg posta żeby dowiedzieć się co o tym skrypcie sądzą ludzie ze staffu z różnych stron torrentowych. Bo lista torrentów w sumie jest do mojego użytku i niegdzie jej nie udostępniam, ale różni są ludzie i róźnie mogą zareagować.

A taki skrypt na pewno zabiera mniej transferu niż normalne przeglądanie strony, bo nie ładują się np. fotki. Bo gdyby obsługi trackerów wyraziły się za lub nie powiedziały nie, to rozwinąłbym mój skrypt i zamiescil bym na tym forum, a z pewnosciom jeszcze pare osob poza mną by skorzystało z tego.
    DVDseed - EU
    TORRENT.GIGS (BT.GIGS) - PU
    PolishTracker - EU
    HeavenTracker - PU

Ultra User Avatar Blejd
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    16
    Piwo (Otrzymane)
    68
    » Reputacja
    Punkty:     1
    Siła:          6
    osobiscie mi sie podoba ten pomysl i moze byc bardzo przydatny innym napewno tez sie spodoba bo kazdy lubi miec "ulatwione zycie" (pisze to jako zwykly user ;) ).

Super User Avatar H3|5
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    16
    Piwo (Otrzymane)
    15
    » Reputacja
    Punkty:     3
    pomysl bardzo pozytywny, chociaz istnieje juz taki podobny program, a'la zbiorcza szukarka - Torrent Harvester sie zwie, potrafi przeszukiwac zarowno publiki jak i prywatne trackery, mozna dodawac swoje adresy wlasnie podajac login/pass.
    ale jako, ze rozwoj owego projektu przestal byc od pewnego juz czasu kontynuowany to tym bardziej zywie nadzieje, ze twoj skrypcik bedzie godny uwagi.
    Ostatnio edytowane przez H3|5 ; 25-08-08 o 22:03

User Avatar wafcio496
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    2
    Piwo (Otrzymane)
    0
    » Reputacja
    kiedyś nawet myślałem o tym, żeby wprowadzić coś takiego, ze loguje się za użytkownika skrypt na stronie aby mu konto nie wygasło. No ale to wymagałoby podania przez użytkownika loginu i hasła no i przechowawane by były te informacje w bazie danej serwisu, i myśle, że wiele osób nie korzystało by z tej w funkcji w obawie przed swoimi hasłami.

Wyszukiwarka to jedno, a mój skrypt będzie docelowo miał takie co:
    Jest np. serial Prison Break, podzielony na serie no i na odcinki i byłaby informacja w jakich torrentach (serwisach) jest danych odcinek. No i user mógłby zdecudować skąd chce to pobrać.

w multi wyszukiwarkach problemem jest to, że torrenty mogą być różnie ponazywane a w moim projekcie chce zrobić coś takiego jak usystematyzowanie nazw i podczepianie torków (ich wpisów) pod odpowiednie kategorie
    DVDseed - EU
    PolishTracker - EU
    HeavenTracker - PU

Super User Avatar 5005
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    3
    Piwo (Otrzymane)
    10
    » Reputacja
    Miło by było jak by można było dodawać samemu trackery oraz aby można było sobie zedytować wygląd czyli np. dodać własne ikonki kategorii oraz aby wyniki były podzielone wg. trackerów i były tam ich zmniejszone loga itp.

Elite User Avatar bgszef
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    59
    Piwo (Otrzymane)
    55
    » Reputacja
    Punkty:     4
    No pokaz, zobaczymy co to jest.
    mg:

Xtreme User Avatar antonpolaco
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    43
    Piwo (Otrzymane)
    86
    » Reputacja
    się tak nie spiesz
    taki skrypt powinien być sprawdzony przez staff przed publikacją
    powprowadza się dane logowania i polecą konta
    wafcio bez obrazy po prostu bywa różnie

User Avatar wafcio496
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    2
    Piwo (Otrzymane)
    0
    » Reputacja
    oczywiście gdy skończe skrypt , lub nawet w obecnej wersji mogę wysłać wszystkim zainteresowanym z obsługi.
    Skrypt opiera się głownie na cURLu, najpierw wysyła zmiennej POST (login i hasło) następnie zczytuje nagłówek, z którego pobiera wszystki cookiesy. No i przy następnych polaczeniach ze stronami skrypt wie jakie cookiesy należy wysłać, aby wejść w część dla zarejestrowanych.
    DVDseed - EU
    PolishTracker - EU
    HeavenTracker - PU

Elite User Avatar ReVolution
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    56
    Piwo (Otrzymane)
    102
    » Reputacja
    Punkty:     33
    a nie ma w tym skrycie zadnych niepotrzebnych "dodatkow" ?

najlepiej daj do potestowania staffowi, jak zamkniesz juz projekt
    [LEFT]

User Avatar wafcio496
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    2
    Piwo (Otrzymane)
    0
    » Reputacja
    na pewno dam do przetestowania staffowi, i nie ma w skrypcie niczego niepotrzenego, dodatkowego (ciekawo o czym myślałeś)
    DVDseed - EU
    PolishTracker - EU
    HeavenTracker - PU

Xtreme User Avatar Ovalogicpl
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    36
    Piwo (Otrzymane)
    28
    » Reputacja
    Siła:          8
    Najlepjej jak by takie program opierał sie na C++ a nie na php ;P Bo jeśli debile zobaczą że taka strona istnieje to odrazu włamania będą i trackery będą mieli kłopoty....Ale jeśli paru koderów sie zabierze za taki fanty skrypt to było by dobrze ;) Tylko było by trudno sie obejsc bez bazy danych.Wiec trzeba było by nad nią b.długo posiedzieć ;P

A tak sobie teraz pomyslaem nad NForce Było by łatwiej ;) Ale skad mozna wiedziec co na jakim trackerze jest ?Można było by poświęcic jeden komputer z dostępem do interenetu wtedy było by to łatwiej.Jest duzo mozliwosci ;P

H3N5 czy jakos tak ;P Jest taka strona angielska.Ale z tamtad nic za bardzo nie wyciagniesz ;P Na TM była podawana

User Avatar wafcio496
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    2
    Piwo (Otrzymane)
    0
    » Reputacja
    w php pisze bo jest szybciej, jak będę miał gotowy skrypt w PHP to pomyśle nad zrobieniem alternatywy w C.

W chwili obecnej posiadam już skrypt który ma możliwość:
    - pobrania wpisów ze strony torrentowej (dla każdej strony torrentowej należy utworzyć oddzielny plik, który analizuje kod, źródłowy)
    - utworzenie własnych kategorii
    - przydzielenie plików do odpowiednich kategorii

Skrypt przetestowałem na stronie rstorrent.org i działa tam bez zarzutów, natomiast na heaventracker.org skrypt po wczytaniu do pliku tabeli torrentów z kilku stron nie chce przeskoczyć na dalsze strony, doszedłem do wniosku, że to heaventracker musi blokować połączenie. Czy jest taka możliwość, że heaventracker blokuje połączenie ?

Wczytywanie stron działa następująco, wczytuje strone 0, obrabia żeby uzyskać samą tabele i dopisuje do pliku tmp, poźniej nastepuje Refresh w którym wczytywana jest strona 1,... i tak dalej. I czasami zacina mi się w pewnym momencie i trzeba trochę poczekać i za chwile rusza ponownie. (ta niedogodność występuje na HT)

@FąFą

nie zamierzam nakładać na to żanych pram autorskich, uważam, że to powinno służyć społeczeństwu i być przez nie rozwijane coś jak opensource. Zapodaj adres email to wyśle ci kod na maila. W chwili obecnej to wersja 0.1 więc jeszcze nie jest to wersja końco a do wersji 1.0 duże się w tym skrypcie jeszcze zmieni.

odezwało się do mnie parę osób z prośbą o przesłanie skryptu. Chciałem powiedzieć, że na stronie q8.com.pl, ruszy uruchomię niedługo serwis dotyczący tego skryptu. Jak uruchomię stronę to powiadomię was tutaj na forum.
    Ostatnio edytowane przez Tulkas ; 02-09-08 o 17:46
    DVDseed - EU
    PolishTracker - EU
    HeavenTracker - PU

Master User Avatar FąFą
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    15
    Piwo (Otrzymane)
    28
    » Reputacja
    Punkty:     3
    Siła:          4
    Zapodaj źródłem jeśli nie zamierzasz nakładać na to praw autorskich, z chęcią bym to zobaczył jeśli mozna.
    Żeby nienawidzić, trzeba mieć za co.

V.I.P Avatar Tulkas
    Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    99
    Piwo (Otrzymane)
    238
    » Reputacja
    Punkty:     20
    Siła:          7
    nie zamierzam nakładać na to żanych pram autorskich, uważam, że to powinno służyć społeczeństwu i być przez nie rozwijane coś jak opensource. Zapodaj adres email to wyśle ci kod na maila. W chwili obecnej to wersja 0.1 więc jeszcze nie jest to wersja końco a do wersji 1.0 duże się w tym skrypcie jeszcze zmieni.

odezwało się do mnie parę osób z prośbą o przesłanie skryptu. Chciałem powiedzieć, że na stronie q8.com.pl, ruszy uruchomię niedługo serwis dotyczący tego skryptu. Jak uruchomię stronę to powiadomię was tutaj na forum.
    Zapraszamy na nasz kanał IRC !
    Serwer: irc.p2p-network.net
    Kanał główy: #tm
    port: 6667

Nie wiesz jak się do nas dostać ?
    Wejdź --> TUTAJ <--

Chcesz posiedzieć na IRCu, a nie chcesz instalować dodatkowego oprogramowania ?
    Wejdź --> TUTAJ <--

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)