który nich jest lepszy ? prsze o opinie
który nich jest lepszy ? prsze o opinie
utorrent
- mały rozmiar,
- nieskomplikowany,
- na prywatnych stronach torrent wszędzie go można używać, bo nie jest zablokowany.
nie ma co tutaj porownywac, odpowiedz jest tylko jedna uTorrent.
Ja powiem troche obiektywnie - też jestem w ogólnym rozliczeniu zwolennikiem uTorrenta, ale jest kilka zastrzeżeń i do niego. No i BitCOmet ma kilka plusów:
uTorrent:
zalety
-zżera mniej zasobów
-szybciej się uruchamia
-nie jest nigdzie zbanowany (idealny do zamkniętych trackerów)
-nie wymaga instalacji
wady:
Na publicznych trackerach wolniej ściąga niż BitComet
jest prosty ale zarazem sprawia to że ma mniej opcji predefiniowanych niż BitComet
BitComet:
zalety:
Jeśli używasz trackerów publicznych to osiągniesz z Bitcometem zdecydowanie lepsze prędkości niż z uTorrentem
Więcej opcji konfiguracji
Ładniejszy interface
Opcje predefiniowane + lepsze dymki popup niż w uTorrencie
wady:
zżera sporo ramu
zdecydowanie nie na zamknięte trackery (zbanowany)
jedyna rozsądna wersja to 0.70
przesyła dużo niepotrzebnych plików informacyjnych (padding file)
utorrent jest lepszy bo jest mniej zasobo żerny, a prędkość ściągania nie zależą od programu tylko o udostempniajacych. A po za tym z tego co wiem to bit comet nie działa na prywatnych trackerach
uTorrent- najlepsze jest w nim ze posiada mały rozmiar,
uTorrent bardzo łatwy w obsłudze, polecany na zamkniętych trackerach, szybko się odpala. I nie zgodzę się także ze stwierdzeniem, że na publicznych trackerach osiąga mniejsze prędkości.
I tutaj możemy zacząć 2 godzinną dyskusję....oczywiście że prędkość ściągania zalezy GŁÓWNIE od seedów. Ale zauważcie co ja napisałem - mówimy o publicznych trackerach (większość na nich to leecher'y) a ten kto używa bitcometa wie że jego DHT działa nieco inaczej niż uTorrenta. Mówię o większym"wyłapywaniu" plików bez pośrednictwa jednego z trackerów lub gdy tracker jest niedostępny. Druga sprawa to to że BitComet wysyła więcej zapytań do trackera (co nie jest w ogólnym rozrachunku dobre i w sumie często za to jest banowany) i na publicznych częściej można na nim uzyskac wyższe prędkości. Sorrki ale to FAKT. Bardzo wiele osób potwierdza że na publicznych trackerach uzyskuje wyższe prędkości na BitComecie niż na uTorrencie (choć różnice nie są aż tak duze to jednak zauważalne). Ale żeby dobrze mnie zrozumieć - uTorrent i tak jest najlepszy, chcę tylko podkreślić tą własciwość BitCometa. Pozatym zgodzić się mogę ze zdaniemz tym sie zupelnie nie zgodze, predkosc sciagania zalezy glownie od osob udostepniajacych, a nie od programu.. Bo właśnie tak jest więc jeśli chodzi o mnie bierz uTorrenta.Jak porównywac coś (bitcomet) co jest wszedzie zbanowane![]()
Zdecydowanie utorrent, jest przejrzysty, łatwy w obsłudze i nie zamula tak przeglądarki jak bitcomet.
Jestem juz od jakiegos czasu uzytkownikiem bitcometa
ale z tego co widze to utorrent jest lepszy wiec sie chyba na niego przerzuce
dzieki za porownanie bo mi stronki z bitcometem troche przycinaja
zdecydowanie utorrent. Nie zgadzam sie z tym ze na publicznych trackerach utorrent jest slabszy u mnie sciagal z taka sama predkoscia jak bitcoment.
Narzekałem, że nie mam butów, dopóki nie spotkałem człowieka, który nie miał stóp.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Bookmarks