Dla mnie nic nie może sie równać z DVD, jednak, jesli mam juz divxa, to wole jego obejrzec najpierw.
Ostatnio modnym stał sie bardzo format SVCD, który jednak nie jest we wszystkich odtwarzaczach dvd.
Dla mnie nic nie może sie równać z DVD, jednak, jesli mam juz divxa, to wole jego obejrzec najpierw.
Ostatnio modnym stał sie bardzo format SVCD, który jednak nie jest we wszystkich odtwarzaczach dvd.
ja oglądam wyłącznie filmy DIVX ,o jakości DVDRip ,przekonwertowane na RMVB (dla zaoszczędzenia miejsca)
Ściągasz za pomocą P2M ? Zapisz się ! KLIKexMod
Ja ogladam glownie divx(wlasciwie xvid - bo tego sie uzywa od dluzszego czasu) w jakosci roznej: od TS'ów do dvdripów. Nie mam odtwarzacza dvd(nie liczac nagrywarki dvd w kompie) wiec nie uzywam wcale vcd/svcd.
Oglądam tylko XviD,na sciaganie DVD mam za slabe łącze![]()
Ja preferuje DVD ze wzgledu na jakość oraz scieżke dźwiękową. Wiem że Divx nie jest słabej jakości i także posiadają śieżki dźwiękowe 5.1. Tylko ja nie mam odtwarzacza z Divix'em
więc wiekszą wygodą jest dla mnie sciągnąć film na DVD niż Divx i przeżót na DVD,. Dochodzi do tego jeszcze menu itd
![]()
Ja ogladam prawie wylacznie Divxy, ale tez sporo mam SVCD (bo mozna powiekszac do 1600% :P ), a tak na serio bo wtedy mi dziala 5.1 a na Divxach niestety tylko 3.1 (2 tylnie dlosniki nie graja:/ ). DVD nie sciagam na razie, bo do niedawna mialem slabe lacze i jakos przywyklem do Divxow. Pewnie jak bym zaczal sciagac, to potem juz bym Dvixa nie ruszyl
Wlasnie zapomnialem dodac, ze tylko DVDrip, ewentualnie czasem DVDscr (jak jest czysty).
Ja wole Divx niż DVD, bo jak się trochę poszuka to Divx jest tej samej jakości co DVD a ile miejsca zajmuje to każdy wie. Ja czekam od jakiegoś czasu aż zaczną się pojawiać filmy w formacie Divx HD. To dopiero będzie jakość!! Dvd nie będzie się mogło do tego umywać.
Divx taka sama jakosc jak DVD, no to teraz sie popisałes hehe <lol>Napisał czech16
Powiedziałem że jak się trochę poszuka to jest taka sama jakość jak DVD. DVD ma rozdzielczość 720x576 pikseli a dobry Divx 640x272 albo 640x352 więc nie wiem o co chodzi. Przecież ta różnica nie jest super zauważalna. Obejrzyj sobie jakiś Divx w takiej rozdzielczości co podałem np. Godfather albo Monachium i porównaj do czegoś co masz na DVD i powiedz mi czy różnice są super zauważalne. Zaznaczam że chodzi mi tu o oglądanie Divx z takiej odległości od monitora jak oglądasz sobie DVD z TV, bo jaki jest sens jest porównywać jak TV się ogląda z kilku metrów a Divx z 0,5 do 1 metra.
czech16,
spojrz na biterate, ilosc kanalow dzwieku na dvd, niezadko dts - nadal uwazasz ze divx to to samo?
co by nie odbiegac od tematu: ogladam wylacznie dvdripy lub dvdscr na xvid![]()
Nie wiem jaki jest bitrate. Może jestem jakimś idiotą ale mi to na prawdę nie robi różnicy. Powiem tak. U siebie na dole w "dużym pokoju" mam kompa na którym oglądam TV jest on podłączony do normalnego TV Samsunga technologii lcd 32 cale. Jest na tym kompie również SB Audigy 2 ZS i do tego Surround 7 głośników. Tam właśnie oglądam DVD. U mnie na kompie w pokoju jest zwykła zintegrowana karta Intela High Definition, komp jest podłączony do wieży hi-fi. Ma ona tryb pseudo surround. I powiem tak. Różnica w dźwięku jest ale tylko jeśli chodzi o przestrzenność nie o jakość. Jeśli chodzi o obraz to różnicy nie widzę.
Tyle z mojej strony. Jak dla mnie różnica w obrazie jest na papierze. Może to zależy od kodeków może od sprzętu a może po prostu jestem ślepy.
A ja oglądam filmy tylko na VCD. Jako, że mam DVD i kino domowe, to efekty są wyśmienite, a i jakość dobra![]()
jeżeli ktos ma duży ekran (min. 32 cale) i jest czuły na piksele itd. to na pewno zauwazy różnice między xvidem (divx) a dvd. Obraz jest lepszy na dvd, znacznie bardziej ostry , a czerń bardziej czarna (jeśli ktoś wie o czym mówie).
Tak więc bezapelacyjnie DVD ma najlepsza jakość.
Gdybym miał stacjonarny odtwarzacz dvd i duzy tv to był oglądał tylko dvd, ale że filmy oglądam tylko na kompie to pozostaje mi xvid, oglądanie filmów dvd na 17-stce nie ma sensu, a ściaga się dłużej :brick:
i co myślisz ze taki divx HD bedzie zajmował 700 MB miejsce?? hehe ze pisze divź to nie znaczy ze bedzie podobny rozmiarem. Jakość to nie tylko rozdzielczość ale także bitrateNapisał czech16
wiec taki divx HD bedzie zajmował wiecej niz jedna lub 2 płyty DVD. Ludzie zero pojecia pisza a takie głupty. Jeżeli teaki divx HD miałby zajmowac 700MB i miec jakość równa HD DVD to bym sciagnoł takiego divx'a przeobił na zwykłe dvd i jak nic bym mial jakość jak hd DVD
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Bookmarks