+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Firefly

kyrcer
    Gość Avatar kyrcer

Firefly

'Firefly' jest trzecim serialem spod ręki Jossa Whedona, twórcy takich seriali jak 'Buffy - The Vampire Slayer' oraz 'Angel'. Z pozoru, kolejny przeciętny serial sci-fi o załodze statku kosmicznego przemierzającego niezmierzone przestrzenie kosmosu. Bohaterowie ‘Firefly’ nie są jednak przykładem typowych, krystalicznych bohaterów bez skazy, wręcz przeciwnie. Główna postać serialu, kapitan Malcom Reynolds (Nathan Fillion), żyje głownie dzięki przemytowi a wśród swojej (dość barwnej) załogi ma między innymi najemnego zabijakę, damę do towarzystwa oraz dwóję zbiegów ściganych przez władze. Jednak to, co naprawdę wyróżnia ten serial spośród innych jest połączenie wątku podróży międzyplanetarnych z westernową legendą dzikiego zachodu. Momentami mamy nawet wrażenie, że nie oglądamy już sci-fi, ale prawdziwy western. Bohaterowie ubierają się, zachowują a nawet mówią jak prawdziwi kowboje. Do walki używają rewolwerów, a po lądzie poruszają się konno. Jednak nie brak tu również efektów specjalnych, których mamy okazję podziwiać podczas efektownych lotów kosmicznych.
    Obejrzał ktos? ;-)

User Avatar dzidek9216
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    12
    Piwo (Otrzymane)
    15
    » Reputacja
    Punkty:     1
    Siła:          4
    Bardzo mi się podobał miał "to coś". Fajny humor, ciekawa akcja. Żałuje że nie dostał kolejnego sezonu, Jeżeli komuś się podobał to polecam również film pełnometrażowy pt. Serenity z bohaterami z serialu.

Xtreme User Avatar Timmy2000
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    12
    Piwo (Otrzymane)
    43
    » Reputacja
    Punkty:     4
    Siła:          5
    Ja myślałem że zasnę oglądając pilota, wymęczyłem jeszcze drugi odcinek ale do oglądania reszty już się nie dałem zmusić. Cały ten sci fi western klimat kompletnie nie przypadł do gustu, niczego wyjątkowego nie dostrzegłem, nie rozumiem czemu tak dużo osób Firefly się zachwycało.
    Nie patrzmy na to co było, ze złością, ani na to co będzie, ze strachem, lecz świadomie spójrzmy na to, co jest. ― JAMES THURBER

User Avatar baudin
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    1
    Piwo (Otrzymane)
    2
    » Reputacja
    Punkty:     0
    Siła:          2
    serial super dla fanow sci-fi wielu zaluje ze nie bylo kontynuacji

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Bookmarks

Uprawnienia