prędzej czy później w Linuksie i tak sie ląduje w "czarnym okienku" nie da sie wszystkiego wyklinać![]()
prędzej czy później w Linuksie i tak sie ląduje w "czarnym okienku" nie da sie wszystkiego wyklinać![]()
Najtańsze Sewery Gigabitowe ! GG 4256013
Szacuneczek Tobiasz, ja się chyba zdecyduję na własnego shella :-)
Edit: po przeczytaniu regulaminu OVH
Dobra a jak to ma się do tego?
"Zabroniona jest działalność Klienta polegająca na instalowaniu na serwerach OVH aplikacji
umożliwiających wymianę plików oraz wymianę informacji o lokalizacji tych plików, w tym plików
dźwiękowych zakodowanych w formacie MP3 lub innym jak również innych multimediów (film, obraz
itd.) do których nie posiada on praw autorskich i które nie są jego własnością.
Klient zobowiązuje się również do nie umieszczania na swojej stronie linków do stron proponujących
ten typ usług i do nie przekierowywania swojej domeny na tego typu strony."
error - no w sumie masz racje
co do stawiania shella na debianie to faktycznie dziala szybciej (szczegolnie z wylaczonym pulpitem) i wszystko instaluje sie latwo (2 krotkie komendy i ftp, vnc, firefox, wine sa instalowale z repozytoriow) no moze oprocz utorrenta ale prawda jest taka ze na ubuntu tez nie najgorzej chodzi
co do tutkow na debianowego boxa to jeden dobry jest na fst, a jeden ponoc jeszcze lepszy na forum sct![]()
A może jakis argument a nie tylko ze beznadziejne bo tak i tyle...
Deluge uzywalem na shellu dosc dlugo i problemow bylo zero (a predkosci byly do 12MBs/12MBs), pozniej zaczelem sie bawic z rTorrentem i tak samo jak deluge szybko sciagal i wysylal a na dodatek nie obciazal proca i ramu jak ten wynalazek uTorrent (trzeba doliczyc biblioteki wine).
dance - co do tuta z ScT to ja sie zbyt dobrze nie orientuje w tym jak wartosciowy on jest, ale wg jednego takiego misia z bieguna polnocnego bardzo![]()
A ja chciałem zapytać jak limitować userom miejsce na dysku w ich folderach pod Ubuntu.
Wszystko zainstalowałem zgodnie z opisem, chodzi pięknie, tylko jest problem właśnie z tym limitem miejsca, bo się raczej nie dogadają... A ja nie chciałbym się bawić w detektywa.
linux Quota ale dysku chyba nie masz na styk? jak będą przekraczać swoje miejsce kasujesz konto i po sprawie
zresztą nigdy nie jest tak że wszyscy robią sobie magazyn wiec najprościej sie dogadać
Najtańsze Sewery Gigabitowe ! GG 4256013
pawel mozesz sprobowac potworzyc nowe partycje dla kazdego z uzytkownikow, tylko takie rozwiazanie przychodzi mi do glowy, mozesz do tego uzyc programu gparted ale nie wiem czy jest to dozwolone na boxach ovh, musialbys zagladnac do ich pomocy i sprawdzic
a taki że stawiamy identyczne boxy na każdym inny klient i na początku jak jest masa shelli leci podobnie ale potem niestety różnica kolosalna, oczywiście uT wygra zawsze! a co do obciążania maszyny to wybacz ale mało widziałeś skoro uważasz że rT obciąża mniej maszynkę
a ja mówię że to lipaz niektórych rzeczy można się nawet nieźle pośmiać co ktoś powymyślał ....
Admin od którego miałem shella miał ograniczenia dysku i nie trzeba się było pilnować, także jak ktoś by wiedział jak to zrobić, to byłoby super. A na razie trzeba się będzie dogadać, bo przy 25 aktywnych procesach na najtańszym Kimsufi nietrudno się pogubić i ustalone limity przekroczyć. Wielkie dzięki Tobiasz za poradnik. Zastanawiam się tylko, czy w przyszłym miesiacu nie warto odpalić tego serwera na Debianie, podobno szybciej chodzi (do końca miesiąca trochę linuxa poznam, już jest mi bliższy a jak zaczynałem ustawiać serwer to ne wiedziałem o nim NIC), w tej chwili obsługa pulpitu Ubuntu przez NX Client to jest masakra tak wolno to chodzi, czego nie można powiedzieć o torrentach. ktore chodzą aż miło.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Bookmarks