+ Odpowiedz na ten temat
Strona 71 z 113 PierwszyPierwszy ... 21 61 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 81 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,051 do 1,065 z 1694

Temat: DVDSeed.eu [DS]

Zablokowany Avatar Valaquenta
    Grupa
    Zablokowany
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    13
    Piwo (Otrzymane)
    29
    » Reputacja
    Punkty:     0
    Siła:          0
    Panowie przeciez nie pisałem tego złośliwie tylko zaznaczyłem, ze obaj odeszli z załogi, bo widocznie takiej informacji od Mik'a nie dostali, a przestało ich bawić tylko samo adminowanie na DS za free. Pewnie też chcieli troszkę tego "chleba" uszczknąć, a nic z tego nie wyszło. Byc może, że powód jest inny, ale wcześniejsza dyskusja o tym miedzy innymi była. Taki był powód odejścia esa1 (między innymi więcej pieniędzy na rozwój serwisu). Coś w tym musi być.

Nie wypowiadałem się natomiast o relkach, bo tych zazwyczaj nie brakuje i generalnie nie można narzekać.

Zablokowany Avatar maniakdvd
    Grupa
    Zablokowany
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    31
    Piwo (Otrzymane)
    33
    » Reputacja
    Valaquenta
    Jak widać, brak maniakdvd oraz and12 w załodze, a to dowodzi, że jednak Mik miał za nic ich wysiłek oraz pracę
    z tym zdaniem mogę się z Toba zgodzić.

Niestety z tą częścia Twojej wypowiedzi już nie
    a przestało ich bawić tylko samo adminowanie na DS za free. Pewnie też chcieli troszkę tego "chleba" uszczknąć, a nic z tego nie wyszło.

Nigdy nie wziąłem nawet grosza z dotacji, i nawet nie przyszło mi to głowy,aby o tym pomyśleć.Poświęciłem swój czas,bo chciałem nie byłem w załodze dla jakiś zysków.A odszedłem z załogi z powodu odmiennego zdania co do strony,jak miał sysop,a skoro nie mogliśmy dojść do kompromisu,to ktoś musiał ustąpić.

notice

Informacja od Moderatora

Post edytowany gdyż se swojej wypowiedzi zrobiłeś jeden wielki link do profilu usera Valaquenta ;-) - emes3k

Ostatnio edytowane przez emes ; 27-10-09 o 00:03

Grupa
    Zablokowany
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    13
    Piwo (Otrzymane)
    29
    » Reputacja
    maniakdvd, ale napisałem także: Byc może, że powód jest inny ...
    Bierzemy także pod uwagę (hipotezy) inne powody oprócz braku docenienia Waszej pracy przez Mik'a. Cofnij sie kilkadziesiąt postów i przypomnij sobie o czym wtedy także były dyskusje.

Grupa
    Zablokowany
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    31
    Piwo (Otrzymane)
    33
    » Reputacja
    Pamiętam,ta sprawa tylko przeważyła nad podjęciem mojej decyzji o odejściu z załogi,z tym że to nie był główny powód.

V.I.P Avatar dan.hunter
    Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    40
    Piwo (Otrzymane)
    171
    » Reputacja
    Punkty:     17
    Siła:          6
    Cytat Napisał Valaquenta Zobacz post
    maniakdvd, ale napisałem także: Byc może, że powód jest inny ...
    Bierzemy także pod uwagę (hipotezy) inne powody oprócz braku docenienia Waszej pracy przez Mik'a. Cofnij sie kilkadziesiąt postów i przypomnij sobie o czym wtedy także były dyskusje.
    Nie ma co się rozwodzić. Maniak chciał odejść odszedł będzie chciał wrócić to pewnie go przyjmą z otwartymi rękoma z powrotem. Wysuwanie hipotez i analizowanie nie ma najmniejszego sensu.
    Mam tylko nadzieję że znowu nie usłyszymy o co tak na prawdę poszło. Powiem tak i mniej większość z nas wie tym lepiej. Ja dodam tylko na koniec że nigdy nikogo nie powinno interesować na co staff wydaje kasę. Cieszmy się relami i nie wściubiajmy nosa tam gdzie nie powinniśmy.
    Ostatnio edytowane przez Tulkas ; 27-10-09 o 07:33 Powód: literówka
    Pozdro dla Esa1 floresa and Mik-a Weronika
    oraz super uberlit trackera Moje Siano aka Miendole siusiorem aka Mój sierściuchu

Grupa
    Zablokowany
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    31
    Piwo (Otrzymane)
    33
    » Reputacja
    Powiem tak to jest sprawa i problem wewnątrz strony,więc nie widzę powodu dla którego miałbym tu cokolwiek wyjawiać.

Power User Avatar cattani
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    7
    Piwo (Otrzymane)
    26
    » Reputacja
    Punkty:     1
    Siła:          3

Dziwię się tylko userom (donatorom zwłaszcza), że ich ten fakt nie zastanawia, że odchodzą kolejni stafferzy ze strony, bo Mik ma swoje tajemnice (i nie tylko), którymi nie zamierza się z nikim dzielić.
    Na wielu stronach jest rotacja i nie szukałbym w tym żadnej sensacji.Ostatnio były zmiany na HT,PS a teraz mamy na DS.Powody mogą być różne od braku czasu do odmiennych zdań co inni sysopi itd.I co najważniejsze to nie zawsze musi chodzić o kasę ale my Polacy już marudzenie mamy w genach

Grupa
    Zablokowany
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    13
    Piwo (Otrzymane)
    29
    » Reputacja
    cattani, nie czarujmy się, bo dziećmi nie jesteśmy. Być możę, że źle wyraziłem się poprzednio, że maniakdvd żądał kasy od Mik'a, ale z pewnością chciał wiedzieć, ile tej kasy faktycznie jest. Nie dowiedział się jednak, bo Mik'owi to nie w smak.

Sam wyciągnij wnioski.
    Poprzednia załoga rozbiła się na dwie frakcje, ze wzgledu na to, ze Mik nie dopuścił ani nie informował ich, ile tej kasy jest. Rozeszli się więc w dwie strony. Powód: pieniądze, a właściwie brak info o stanie konta.
    Esa1 podał nam powody dlaczego odszedł. Jeden z powódów: pieniądze, a właściwie brak info o stanie konta.
    W tym samym mniej więcej czasie były posty maniakdvd i and12 też tej sprawy dotyczące. Teraz oni odeszli i nie zaprzeczają, że taki powód między innymi zaważył na ich decyzji. Jeden z powódów: pieniądze, a właściwie brak info o stanie konta.
    Podsumowując: brak rzetelnego informowania pozostałych stafferów o stanie konta strony. Czyżbym się tak bardzo mylił w tych domysłach?

dan.hunter
    Inna sprawa, to podejście userów do problemu. Mnie dziwi to, że ich to nie dziwi i nie daje im do myślenia fakt, że odeszli dobrzy załoganci ze strony, której poświęcili masę swojego czasu i to zapewne kosztem swego życia prywatnego. Oczywiście, że userzy decyduja co robią ze swoimi pieniędzmi, ale pozostali załoganci powinni wiedzieć wszystko o stanie konta strony, a tego w tym wypadku nie ma i na 100% nie będzie.
    Na miejscu maniakdvd i and12, już nie wróciłbym do staffu tej strony i wątpię, aby było coś, co by ich zachęciło do tego. Chyba tylko odejście samego Mik'a, a to raczej niemozliwe. I powiedz mi, jak taka współpraca miałaby sie dobrze układac po obecnych zajsciach?

P.S.

Songo007 i Pretorian, czy myślicie, że dziecinne zachowanie z celowym przekręcaniem mojego nicka zmieni zdanie wielu innych userów, którzy mają śmiałość MYŚLEĆ SAMODZIELNIE? Błazenada.

esa1 jest żywym przykładem tego, co sam myślę i do czego dochodzę wysilając tylko w niewielkim zakresie swoje szare komórki. Kogo chcecie przekonać, że jest inaczej? Podobnym Wam? Ich nie trzeba przekonać, bo oni nic nie wiedzą lub jest im to obojętne. Wasze posty w dyskusji nie dotyczą tematu o którym teraz rozmawiamy, tylko mojej osoby i są zwykłym spamem.

Nie jestem pupilkiem żadnej strony, w tym także DT, tylko użytkownikiem wielu serwisów. Jeżeli coś mi się podoba, cos pochwalam lub mi się nie podoba lub tego nie pochwalam (w moim odczuciu), to piszę o tym. Wystarczy poczytać kilka tematów dotyczących innych serwisów.
    Nie podoba się wam moje pisanie, to doradzam omijać moje posty szerokim łukiem i przechodzić do kolejnego, a następnego tuż po moim. Oszczędzićie sobie stresów związanych z ich czytaniem, a mnie odpowiedzi na nie.
    I to jest właśnie spam w tym temacie, bo posty te nie dotyczą samej dyskusji, tylko wymianie w mniejszym czy wiekszym zakresie słownych uprzejmości.
    Ostatnio edytowane przez Valaquenta ; 27-10-09 o 22:48

Songo007
    Gość Avatar Songo007
    cattani, nie czarujmy się, bo dziećmi nie jesteśmy. Być możę, że źle wyraziłem się poprzednio, że maniakdvd żądał kasy od Mik'a, ale z pewnością chciał wiedzieć, ile tej kasy faktycznie jest. Nie dowiedział się jednak, bo Mik'owi to nie w smak.

Sam wyciągnij wnioski.
    Poprzednia załoga rozbiła się na dwie frakcje, ze wzgledu na to, ze Mik nie dopuścił ani nie informował ich, ile tej kasy jest. Rozeszli się więc w dwie strony. Powód: pieniądze, a właściwie brak info o stanie konta.
    Esa1 podał nam powody dlaczego odszedł. Jeden z powódów: pieniądze, a właściwie brak info o stanie konta.
    W tym samym mniej więcej czasie były posty maniakdvd i and12 też tej sprawy dotyczące. Teraz oni odeszli i nie zaprzeczają, że taki powód między innymi zaważył na ich decyzji. Jeden z powódów: pieniądze, a właściwie brak info o stanie konta.
    Podsumowując: brak rzetelnego informowania pozostałych stafferów o stanie konta strony. Czyżbym się tak bardzo mylił w tych domysłach?

dan.hunter
    Inna sprawa, to podejście userów do problemu. Mnie dziwi to, że ich to nie dziwi i nie daje im do myślenia fakt, że odeszli dobrzy załoganci ze strony, której poświęcili masę swojego czasu i to zapewne kosztem swego życia prywatnego. Oczywiście, że userzy decyduja co robią ze swoimi pieniędzmi, ale pozostali załoganci powinni wiedzieć wszystko o stanie konta strony, a tego w tym wypadku nie ma i na 100% nie będzie.
    Na miejscu maniakdvd i and12, już nie wróciłbym do staffu tej strony i wątpię, aby było coś, co by ich zachęciło do tego. Chyba tylko odejście samego Mik'a, a to raczej niemozliwe. I powiedz mi, jak taka współpraca miałaby sie dobrze układac po obecnych zajsciach?
    Vala cos tam, nie nabijaj sobie postow bez sensu.
    Jestes pupilkiem DT dlatego piszesz w naszym temacie i go zasmiecasz.
    Za kazdym razem atakujesz DS i probujesz tylko oczernic DS.
    A powiedz mi co tobie do tego dlaczego ktos odszedl i sa zmiany w personelu co?
    Masz konto na DS moze to korzystaj z niego byle zgodnie z regulaminem, a jesli nie masz bo ci na tym nie zalezy badz utraciles to proponuje ci: odpusc, nie nabijaj sobie postow a w ekstremalnym wypadku jak to nie pomoze to uderz glowa o sciane bo chyba nic innego ci nie pomoze!!!

esa1
    Gość Avatar esa1
    Valaquenta pisze na temat i jego podejście do tematu jest bardzo uczciwe w przeciwieństwie do Twojego Songo
    cytujesz czyjeś wypowiedzi , tylko po co skoro nie odpowiadasz na te wypowiedzi a jedyne co robisz to kalasz język polski

Nie pisz całego postu używając pogrubienia // TM.Shadow
    Ostatnio edytowane przez TM.Shadow ; 27-10-09 o 16:12

User Avatar Pretorian
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    11
    Piwo (Otrzymane)
    3
    » Reputacja
    Vala , jak nie jestes pewny o co chodzi to sie nie wypowiadaj . Wysuwasz swoje wlasnie refleksje nikogo to nie obchodzi , no moze poza pupilkami DT ... Miki jest sysopem czy WLASCICIELEM wiec moze sobie robic co chce , to jego podwórko . Userow powinna interesowac tylko zawartość stronki a nie jej wewnętrze problemu . Jak chcą to niech dotują , ich sprawa . Szkoda Ci ?

esa1
    Gość Avatar esa1
    Pretorian
    dlaczego uważasz że ta sprawa nikogo nie obchodzi ? Skąd takie wnioski że userów powinna interesować tylko zawartość strony ?
    Wybacz , ale Twój tok myślenia przypomina mi czasy komunizmu .
    Nikt nikomu nie broni dokonywania wpłat na serwer , ale też userzy którzy dokonują wpłat powinni wiedzieć co dzieje się z ich wpłatami .
    Od powstania KlubuDS serwer jest opłacany przez klubowiczów , dodatkowo są dobrowolne dotacje , które powinny służyć rozwojowi strony a nie nabijaniu kabzy sysopa.
    Miesięczne nadwyżki z racji dobrowolnej dotacji sięgają kwoty powyżej 1000 PLN - co się z tym dzieje ? Od czerwca , czyli od powstania KlubuDS chciałem wraz z innymi załogantami wykorzystywać w/w nadwyżkę na wykonanie profesjonalnego layout'a , na zakup nagród do konkursów , najlepszym uploaderom przyznawać nagrody rzeczowe - tak by poczuli się naprawdę doceniani , również miałem nadzieję że będzie to mobilizowało i userów i uploaderów do dalszej pracy na rzecz strony.
    Niestety , Mik unikał tematu jak tylko mógł , zbywał każde nasze zapytanie o stan konta , ośmielał się nawet twierdzić że pomimo KlubuDS brakuje kasy na opłacenie serwera - dziwne , prawda ?
    Cóż , liczę się z tym że za tą wypowiedź zostanę ponownie zbanowany na DS , pomimo tych blisko trzech lat , które poświęciłem by strona urosła do takiej potęgi jaką jest teraz , pomimo tego że moje życie prywatne o mały włos a legło by w gruzach przez właśnie tą pracę dla strony.
    Myślę że teraz powinien wypowiedzieć się sam Mik , bo przysyłanie piesków ( tak , tak , sam też musiałem to robić , głośno szczekać za sysopa ) uważam za bezcelowe , sam sysop powinien się wypowiedzieć osobiście.

13. Piwo Valaquenta, gagar, destrukcja postawił(li) piwo za powyższy post
    User Avatar zbyszekst
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    13
    » Reputacja
    Cieszy mnie, że w końcu byli już załoganci DS dojrzeli to, czego tak długo starali się nie dojrzeć. Nie mówię tutaj tego z jakimiś wyrzutem, jednak prawdą jest, że taka sytuacja na DS miejsce miała zawsze i prawdą jest, że na DS zawsze tak będzie. Klub, który powstał, jak widać po tym co pisze esa, w dobrych intencjach, tylko pszyspożył dodatkowych środków Mikowi. Pomyślcie jaką stroną było by DS, gdyby jej właściciel chciał ją rozwijać.

Można mieć taki pogląd jaki mają osoby, które twierdzą, że nie obchozi ich na co idzie kasa, placą bo chcą itp. Jednak musicie po prostu zrozumieć jedną kwestię. Zakładając DS jej OJCOWIE (pagong, evil, kilermania, macias, jarkuby) mieli na celu stworzyć stronę na której będą mogli podzielić się swoją pasją i na której owa pasja będzie najwazniejsza, odpoczątku założenie było takie, że strona powstaje z pasji dla pasji, zero profitów. I to najbardziej boli, bo tak jak Klub DS obrócił się przeciwko Esie, tak cała idea DS obróciła się przeciwko ich twórcom.

Ludzie, którzy korzystają z torrentów tylko po to by ściągać filmy nigdy tego nie zrozumieją, nie ma się zresztą co temu dziwić, ale CI, którzy mają jakąs pasję, Ci dla których FILM, KINO, i cała otoczka z tym związana jest czymś wyjątkowym zrozumieja to bardzo dobrze. Widać, że takimi osobami są maniak, And czy esa. Wytrzymali w załodze DS półtora roku, jakby nie było tyle samo czasu urzędowali tam złożyciele i pomysłodawcy DS.

Ludzie, którzy dziwia się i piszą rzeczy pokroju: "[...]Dobra byliście w załodze, odeszliście, i po co się teraz zalicie, po co siedzicie na DS[...]", zrozumcie, jeśli ktoś bardzo poświęca się w jakieś sprawie, nie potrafi rozstac się z czymś takim z dnia na dzień, na to potrzeba czasu.

PS. Można zgodzić się ze mną lub nie, jednak prawda zawsze zwycięża i własnie teraz, odejściem byłych już adminów możecie sami to dostrzec.

Pozdrawiam

15. Piwo feniksvip, destrukcja, , gagar, Valaquenta postawił(li) piwo za powyższy post
    V.I.P Avatar dan.hunter
    Grupa
    V.I.P
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    40
    Piwo (Otrzymane)
    171
    » Reputacja
    Punkty:     17
    Rzygać mi się chce. Panowie mam to w nosie na co ida pieniądze na DS. Serio wam mówię. Najważniejsze jest to że strona reprezentuje pewien poziom i tak ma by resztę mam w nosie. Może mogła by dać więcej ale powiedzcie mi co można więcej zrobić. Jest ok. Czy wy myślicie że na innych trackerach jest inaczej. Na takim choćby SCT. A wychyl się tam a w baniak dostaniesz i będziesz mógł sobie ewentualnie po marudzić tu na forum. Jeszcze raz mówię że te sprawy nikogo nie powinny interesować i niech tak pozostanie. Mnie nigdy nie interesowały na co idą moje pieniądze. Nigdy. Moja rola wspierać to jest najważniejsze.

Ps. Podoba mi się to co reprezentuje maniak. Brudów panowie nie pierze sie przy wszystkich.
    Ostatnio edytowane przez dan.hunter ; 27-10-09 o 23:17
    Pozdro dla Esa1 floresa and Mik-a Weronika
    oraz super uberlit trackera Moje Siano aka Miendole siusiorem aka Mój sierściuchu

17. Piwo , emes, Hollow postawił(li) piwo za powyższy post
    AnDroid Fan Avatar roberto1972
    Grupa
    Global Moderator
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    55
    Piwo (Otrzymane)
    410
    » Reputacja
    Punkty:     26
    notice

Informacja od Moderatora

Panowie i Panie każda próba trollowania zostanie nagrodzona w odpowiedni sposób. Na łamach tego forum rozmawiamy kulturalnie

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 71 z 113 PierwszyPierwszy ... 21 61 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 81 ... OstatniOstatni

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Bookmarks

Uprawnienia