Mam pytanie który klient bedzie lepszy pod Neostrade 512 ? Azureus czy Utorrent ? Obecnie uzywam Azureusa 2.4.0.2 a Utorrenta nigdy nie uzywalem wiec pytam bo duzo osób zachwala sobie tego klienta.
Mam pytanie który klient bedzie lepszy pod Neostrade 512 ? Azureus czy Utorrent ? Obecnie uzywam Azureusa 2.4.0.2 a Utorrenta nigdy nie uzywalem wiec pytam bo duzo osób zachwala sobie tego klienta.
Komputer mam nowy azureus nie zamula mi systemu a o torrent jakies tam pojecie mam wiec chyba zostane przytym co mam czyli azureus.
utorrent zdecydowanie mniej obciąża system. Najlepiej wypróbuj oba programy i wybierz tego który bardziej Ci się spodobał. Oba są bardzo podobne z wyglądu ale azureus ma znacznie więcej opcji konfiguracyjnych.
Kazdy klient dobrze skonfigurowany bedzie dobry :rap:Napisał cahe
zgadzam sie zalezy to tylko i wyłacznie od predkosci neta i dobrze skonfigurowanego klientaNapisał kulfon
Ja polecam Biicomete jakos najlpiej mi sie sciaga tym progsikiem.
No nie wiem czy tak dokonca dobrze skonfigurowanego klienta ;) chyba wszystko zalezy z jakich stron sie sciaga (ilosc seedow itp). Ja uzywam najnowszego Azerusa (zmianiam w nim tylko porty,szybkosc dl/up i czasami ilosc polaczen) - wszystko idzie na maxa.
No a jak masz dobrze skonfigurowanego klienta to co za roznica ze bedziesz sciagal ze stron z ratio czy z publicznych?Napisał Rocky
To ze z publicznych bedziesz sciagal wolniej to wina ludzi ktorzy ustawiaja opcje wysylania na min bo mysla ze szybciej sciagna cos, a nie tego jak masz skonfigurowanego klienta.
Roznica jest i to znaczaca. Mianowicie na stronach publiczych czesto jest tak jak piszesz(ustawiony nisku upload) ale nie tylko - czesto jest tak ze ktos sciagnie i pa..klient wylaczony i spoko bo film/gra jest. Na stronach z ratio(tych dobrych) zeby utrzymac konto jestes wrecz "zmuszany" do seedowania a co za tym idzie seedow jest znacznie wiecej niz pobierajacych. (a mala ilosc seedow jest tylko zacheta do podbicia ratio - z czego wszyscy maja korzysc).Napisał kulfon
Azerus czy utorent hmm oba programy są bardzo dobre głónazaletą uTorrenta jest jego mała wielkosc i znikoma pamięciożernośc wiec jeśli masz słabszego kompa uzywaj utorrenta.
najlepszy jest BT Queque - ciekawe tylko czy jest choc 1 user co sie nim potrafi poslugiwac... to raczej dobrze bo nie wpadnie w niepowolane rece lamusow :rap:
Sprawdz wszystkie podane programy i zobaczysz ktory bedzie najlepszy dla ciebie. Jedni wola bc a inni azureusa, wiec nie dostanisz jednej odpowiedzi
Ja mam neo 512 i uzywalem wielu...
Azur strasznie pamieciozerny...Transfery byly rozne;/
uTorrent leciutki...i szybki. Transfery milusie
Wszystko zalezy od odpowiedniej komfiguracji...Metoda prob i bledow doszedlem uwazam, do bardzo odbrej...Poczatkowo po zainstalowaniu uTorrent'a lecialo max 12-14 KB/s
Obecnie wykorzystuje full lacza czyli 65 KB/s nawt wiecej..(na prywtnych trackerach).
Poprostu wysysa full KB z peerow..
Zamieszczam tu scrrena..Zaczolem pobierac od zera. Nowy film, wiec duzo peerow i 1 sed
do 76% dolecilo w jakies 1h. Praktycznie nie schodzac z 60-65
Takze zdecydowanie uTorrent![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Bookmarks