+ Odpowiedz na ten temat
Strona 2 z 11 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 16 do 30 z 156

Temat: Cdx - Gigabit Konta shell wydajność i niezawodność

User Avatar kerad1
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    5
    Piwo (Otrzymane)
    2
    » Reputacja
    Punkty:     0
    Siła:          5
    Szybko , sprawnie , fachowo i stały kontakt zdecydowanie polecam

User Avatar MR.l0l
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    7
    Piwo (Otrzymane)
    10
    » Reputacja
    Siła:          4
    Jak najbardziej polecam shell 1GB/s

Efekty widac tu :

UP 54.5 MB/s :w00t:

UP 40.9 MB/s ]:->

Ultra User Avatar cdx
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    5
    Piwo (Otrzymane)
    60
    » Reputacja
    Punkty:     11
    Siła:          6
    brak
    Ostatnio edytowane przez cdx ; 15-11-08 o 17:25
    Najtańsze Sewery Gigabitowe ! GG 4256013

Ultra User Avatar cdx
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    5
    Piwo (Otrzymane)
    60
    » Reputacja
    brak
    Ostatnio edytowane przez cdx ; 15-11-08 o 17:24

User Avatar MR.l0l
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    7
    Piwo (Otrzymane)
    10
    » Reputacja
    Coś świeżego 64.3 Mb/s ]:-> było i 70 Mb/s :

Ultra User Avatar cdx
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    5
    Piwo (Otrzymane)
    60
    » Reputacja
    >>>Oferta Wyprzedana<<<
    Ostatnio edytowane przez cdx ; 15-10-08 o 18:32

Ultra User Avatar cdx
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    5
    Piwo (Otrzymane)
    60
    » Reputacja
    Aktualizacja oferty zapraszam

User Avatar avallone78
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    5
    Piwo (Otrzymane)
    3
    » Reputacja

Ocena uslugi

UWAGA TYRADA JEST NUDNA ALE WARTO PRZECZYTAC

za bledy i brak skladni przepraszam z gory bo nie mam klawiatury Pl i czesto sie gubie I PISZE CHAOTYCZNIE BO BIEGA PO MNIE TROJKA DZIECIAKOW TYCH Z AVATARU.

Nie mieszkam w Polsce i dostep do filmow z lektorem jest tu dla mnie i dla naszych znajomych dosc wazny a najszybciej je sie sciaga torrentami.
    Standardowe lacze tutaj to od 20 do 28 mega DL i niestety 512 kilo UL dlatego od zawsze staram sie miec na trackerach konta VIP badz Premium co znacznie ulatwia wysyl przy takim laczu,
    Miesiac temu po przeprowadzce okazalo sie ze niestety nie moge zalozyc stalego lacza a jedyna alternatywa zostala ogolnomiastowa siec wifi ktora niestety ma od 3 do 25 kilo dl i kazdy film trzeba bylo sciagac ze 2 dni.
    Po krotkim kombinowaniu okazalo sie ze na haslo i login w tej sieci moge sie zalogowac do innej sieci tak jakby wlasciciela mojej sieci tyle ze tylko dla osob posiadajacych stale lacze ktora ma o wiele wyzsze transfery 30 do 160 kilo nawet i do 200. NIE JEST TO ZBYT LEGALNE;-)
    niestety siec ta blokuje wszystko czasem nawet GG logowalo sie dopiero po 15 minutach od zalogowania do sieci o wszelkich p2p juz nie mowie.
    Skoro sciaganie okazalo sie niemozliwe a zapotrzebowanie nadal duze ktos mi podsunal pomysl na sciaganie filmow od kogos z shella za pomoca totalcommandera i winscp oczywiscie grzecznosciowo.
    niestety okazalo sie ze na obydwa webui od kolegow zalogowac sie nie moge poniewasz siec blokuje porty to samo z totalcommanderem.
    trzeci kolega zaproponowqal mi zebym grzecznosciowo zalogowal sie do jego shella na fluxie i okazalo sie ze idzie a nawet winscp dziala zatem postanowilem u kogos wykupic czesc shella zeby pobawic sie troche w tym temacie.
    Po przejrzeniu calej masy ofert na tym forum zdecydowalem sie na MATI999 poniewaz ma on mase dobrych komentarzy i to juz wlasciwie potentat.
    Niestety po 8 godzinach rozmaitych prob i testow okazalo sie ze moja siec jest wybitnie zabezpieczona i blokuje wszystko co sie da i MATI nie mogl mi sprzedac swojej oferty i tego samego dnia natychmiast zwrocil mi cale pieniadze przelewem nic nie zadajac za fatyge i tu chwala za uczciwosc.
    poradzil mi rowniez ze skoro sheel na fluxie dziala to powinienem taki wlasnie wziasc gdyz na utorrent nie bedzie dzialal
    rozejrzalem sie i stwierdzilem ze skoro mam placic kilkadziesiat zlotych za czesc lacza to moge wziasc caly KIMSUFI L dla siebie i tez tak zrobilem.
    Do postawienia systemu i wszystkiego co na ni jest wzialem Guinnesa z polecenia dwoch znajomych i zrobil swoja robote pierwszorzednie. shell chodzil swietnie i bylem bardzo zadowolony nie tylko z shela ale takze i z obslugi i ceny bo dla mnie nie grala ona roli a mimo to byla smiesznie niska.
    Caly czas jednak nurtowala mnie mysl ze wszystko idzie obejsc i kazde zabezpieczenie idzie zalatwic.
    Niejeden znawca komputerow dawal mi rady jak sprawic zeby to obejsc i pare dobrych dni spedzilem w sumie nad niczym bo i tak sie nic nie udalo zrobic az do czasu kiedy przypadkiem natknalem sie na CDX i w jego ofercie zobaczylem PORTY ITP ITD.
    NApisalem do niego na GG o moim problemie od niechcenia w sumie bo juz niejeden pseudoinformatyk mi tzw. dobre rady dawal a i tak gowno to dawalo.
    O dziwo odpisal ze nie ma najmniejszego problemu pozadawal pare pytan i wieczorem skontaktowal sie twierdzac ze bez problemu postawi mi shela z utorrentem i zdalnym pulpitem i wszystkim czego bede chcial i bedzie to smigac bezproblemu.
    Pozatym stawke ktora mi podal zaakceptowalbym 2x wyzsza
    Mimo iz moj shell ktory postawil mi Guiness smigal dopiero 2 dni i to bez zarzutu postanowilem sie zabawic i poprosilem o zrobienie tego .

W sumie trwalo to z przerwami caly dzien ale efekt byl przepiekny

NIEJEDEN KOZAK PROBOWAL OMINAC BLOKADE PORTOW W MOJEJ SIECI A TYLKO JEDNEMU SIE UDALO I TUTAJ WLASNIE ZA TO MU DZIEKUJE.

Nie dosc ze wszystko smiga wysmienicie i niejeden z moich znajomych zdziwil sie ze w ogole dziala to na doklatke nawet utorrent ktorego mam na kompie po prostu mi dziala mimo iz tzw informatycy stwierdzili ze to niemozliwe i musialem screna na dowod wysylac

Uzywam tego shella 2 tygodnie codziennie domagajac sie jakiegos udogodnienia a to nowego konta dla siostry a to nauki administracji a to dostep webui dla znajomych a to to a to tamto i mimo ze moja upierdliwosc nie zna granic to jeszcze z odmowa sie nie spotkalem a jego anielska cierpliwosc do moich zachcianek az sklania ku mysleniu ze jest to kobieta ale tego nie wiem.
    standardowo mam 40 odpalonych procesow i brak miejsca na dysku czesto ponizej 4 giga a mimo to chodzi slicznie
    Pomogl mi tez z roznymi innymi rzeczami bo oprocz stworzenia 4 kont dla moich znajomych i siostry ktore wlasciwie sa nieuzywane a takze dostepow do kazdego konta przynajmiej przez 2 programy dla kazdej osoby rowniez w innych sprawach niedotyczacych shella potrafil mi pomoc.

Podsumowujac
    =zrobil to co inni uwazali za niemozliwe
    =zrobil to i duzo wiecej
    =wzial za to male pieniadze i zaslugiwal na wiecej mysle ze jestem wporzo i sam od siebie odrobinke wiecej wyslalem
    =wszystko chodzi przepieknie bez zadnych zastrzerzen
    =pomoc techniczna swietna

POLECAM

jedyny mankament ze nie znam jego imienia bo jest troche za tajemniczy ale z tym da sie zyc;-)

Prosze zeby pod tym postem nie wypowiadali sie zgryzliwie inny dostawcy sheli bo zauwazylem ze takie chamskie zachowanie niestety na tym forum jest powszechne.

Ofert sheli jest tu masa i wlasciwie wszystkie w podobnych cenach ale nawet najwiekszym nie udalo mi sie sprzedac shela ale to dlatego ze oprocz postawienie mojego shela potrzebowalem czlowieka ktory ma naprawde duza wiedze a nie tylko 60 kont do sprzedania.Ja nie zaplacilem za usluge ale za wiedze i naprawde bylo warto

Pozdrawiam wszystkich i jeszce raz polecam pana tajemniczego X czli CDX ;-)

9. Piwo chojrakk postawił(li) piwo za powyższy post
    Zablokowany Avatar NoNameShell
    Grupa
    Zablokowany
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    27
    Piwo (Otrzymane)
    14
    » Reputacja
    Punkty:     3
    Siła:          0
    Cytat Napisał avallone78 Zobacz post
    jedyny mankament ze nie znam jego imienia bo jest troche za tajemniczy ale z tym da sie zyc;-)

Prosze zeby pod tym postem nie wypowiadali sie zgryzliwie inny dostawcy sheli bo zauwazylem ze takie chamskie zachowanie niestety na tym forum jest powszechne.

1. Zapewne masz jego imię jak przelewu dokonywałeś.

2. Dobrze, że napisałeś o tych zgryźliwych dostawcach w topicu cdx, to pasuje do niego :wink:

User Avatar avallone78
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    5
    Piwo (Otrzymane)
    3
    » Reputacja
    no i o tych cha..... mowilem.
    przeciez ladnie prosilem zeby przyg...y sie nie wypowiadaly
    nie dotarlo??

jak wysylalem przelew to zmyslilem imie i nazwisko i choc w moim banku mnie zapewniali ze przelew nie dojdzie to do mnie nie wrocil wiec jest ok

jak na raazie widze tyle ze to ty sie podpisujesz pod oferta ktora ciebie nie dotyczy a to oczyms swiadczy noname

wielu PSEUDOKOZAKOW probowalo zrobic porzadek z moim netem ale tylko jemu sie udalo wiec wydaje mi sie ze ma dostarczajaco duzo wiedzy zeby sie wypowiadac

BARDZO PROSZE O ODROBINE GRZEDCZNOSCI ZE STRONY NIEZAINTERESOWANYCH ZEBY SIE NIEWYPOWIADALI CHYBA ZE NONAME MASZ PROBLEM Z PORTAMI TO POLECAM CDXA

CHYBA ZE JESTES JESZCZE LEPSZY noname to chwala ci za twoja wiedze

tyle sie pocilem zeby rzetelnie opisac cala sytuacje i byle pierwszy lepszy gl..... moze tu pisac co chce mimo iz temat jego nie dotyczy.
    nie ma tu administracji??

Grupa
    Zablokowany
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    27
    Piwo (Otrzymane)
    14
    » Reputacja
    Szkoda tylko, że siedzisz w tym topicu i jesteś tu zamknięty. Poczytaj wszystkie wypowiedzi cdx i będziesz wiedział sam o którym chamstwie mówisz.

Cytat Napisał MR.l0l Zobacz post
    Coś świeżego 64.3 Mb/s ]:-> było i 70 Mb/s :

Po localhoście karta 1 gbps. Szkoda, ze nie z internetu do OVH tylko z OVH do OVH.

Ultra User Avatar cdx
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    5
    Piwo (Otrzymane)
    60
    » Reputacja
    Cytat Napisał NoNameShell Zobacz post

Po localhoście karta 1 gbps.
    idz poczytaj co to localhost mg:a potem zapodaj screena jak osiągniesz taka prędkość na localhoscie na takim dysku :blink:

Cytat Napisał NoNameShell Zobacz post
    Szkoda, ze nie z internetu do OVH tylko z OVH do OVH.
    Szkoda że nie znasz oferty kimsufi gdzie z internetu do ovh jest własnie 1Gb/s
    gorzej w druga stronę gdzie masz 100Mb/s i oczywiście ze ruch był wewnątrz sieci
    czego sie spodziewasz za pare stówek 1Gb/s uploadu w tranzycie ? mg:ale to chyba pytaie do ovh ;]

14. Piwo avallone78 postawił(li) piwo za powyższy post
    Power User Avatar maciek023
    Grupa
    UAEC
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    6
    Piwo (Otrzymane)
    9
    » Reputacja
    I po co te kłótnie wszystkie ,u mnie leci DL 10mb/s UL 10mb/s i jakoś jestem zadowolony ze wszystkiego .Kij w oko z 1Gb/s .

Ultra User Avatar yeyoo
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    53
    Piwo (Otrzymane)
    110
    » Reputacja
    Punkty:     8
    Siła:          5
    przykladowe porownanie 100mbit vs 1gbit:

tylko mala roznica :P

btw oferty seedboxow nowych userow powinny byc usuniete z TM, takie moje zdanie..

Grupa
    Zablokowany
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    27
    Piwo (Otrzymane)
    14
    » Reputacja
    Cytat Napisał cdx Zobacz post
    idz poczytaj co to localhost mg:a potem zapodaj screena jak osiągniesz taka prędkość na localhoscie na takim dysku :blink:

To co? Po necie leci szybciej jak po dysku? Z tego wynika.

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 2 z 11 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 ... OstatniOstatni

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)