+ Odpowiedz na ten temat
Strona 6 z 21 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 16 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 76 do 90 z 308

Temat: Ufs.pl [UFS] - Temat Ogólny

Super User Avatar Terrmos
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    13
    Piwo (Otrzymane)
    19
    » Reputacja
    Punkty:     0
    Siła:          4
    powiedz mi co to da że zamkniemy rejestracje skoro są fora ktore daja przerzuty ? nic..wiesz krótko w tym nie siedze tak więc wiem troche..

User Avatar Skorpion
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    10
    Piwo (Otrzymane)
    2
    » Reputacja
    Tak więc witam wszystkich hejterów, że tak was nazwę nieobraźliwie.
    Śmieszy mnie totalnie tonacja waszych wypowiedzi i pokazywanie w nich totalnego trollizmu i niewiedzy, prawdopodobnie gdyby nie neostrada nigdy by was tu nie było ale pomińmy.

"Więc tak: to dzięki UFS zostały zablokowane wszystkie skrzynki gmailopodobne, dzięki UFS inne fora cierpią! Zepsuliście wszystko co było dobre w P2M - chyba nikt nie ma co do tego wątpliwości..."

Co do tej wypowiedzi gratuluję wrodzonej inteligencji i czystości umysłu, jeśli szukasz kozła ofiarnego to szukaj gdzieś indziej. Bo trzeba być totalnie bez szkoły zeby uznać jedno forum za winne, wprowadzaniu przez providerów pocztowych ograniczeń, jak byś nie wiedział panie inteligentny, nie mają oni statystyk "UFS zapycha skrzynki, trzeba cos zrobić, tylko wszystko jest sumą działań każdego forum, więc jesli kiedyś zechcesz pomyśleć moze będziesz wiedział o co mi chodzi.

"Co do unca - jaśnie pana - the worst admin I've ever seen. Nic nie robi dla forum, banuje userów, bo coś mu się nie podoba, bo ma kompleksy."

Co do tej wypowiedzi tutaj można podsumować poziom Twojej kultury, nie znasz mnie, a wypowiadasz, wypowiedz tę proponuję potraktować jako czystą zazdrość, kompleksów nie mam, gdybym je miał przeją bym się Twojm bezsensownym gadaniem i uciekł... 'worst admin' to angielski macie w podstawówce ? Porównanie mnie do worst 'probably' wgniata Twoje umiejętności w podłogę.

"Jesteście odpowiedzialni za problem ze skrzynkami! I lepiej dla wszystkich będzie, jeżeli skończycie swą bezsensowną działalność."

Lepiej skończ wypisywać te bzdury, to na tym wszyscy skorzystamy, mówią że śmiech to zdrowie ale ileż można...
    Gadasz gorzej niz wiedźma przed spaleniem na stosie.

@Skydow, program istnieje, ma się dobrze, pisany jest dokładnie i nie jest zrzynką jak inne powstające programy, dostęp do niego (faza alfa) ma tylko team, ponieważ nie zamierzamy rozpowszechniać nie w pełni sprawnego klienta.

@Określenie "Leech bazar" proponuje poczytać najpierw co to oznacza bo z tego co widze to nei za bardzo wiecie.

Czekam na kolejny 'inteligentny post', skoro po prostu nie potraficie rozmawiać na poziomie, tylko obrażać i snuć piekielne herezje...

//uncalled

Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    13
    Piwo (Otrzymane)
    19
    » Reputacja
    ja chce dodac ze ufs chciało współpracowac z p2mforum ale jeśli nie to nie ... daliśmy p2mforum skrzynke..mielismy napisac a oni je mieli przerobic i jak przerobili ? do dziś nie działa...
    mielismy takowych wiecej ale jeśli tak ma wyglądac przeróbka to niech lepiej nie przerabiają .
    dodatkowo ciekawi mnie ze nikt nie ma pretensji do p2m.org.pl ze scrackowali moorhunta tylko wszyscy jak zwykle ufs i ufs
    Ostatnio edytowane przez Terrmos ; 18-12-08 o 14:31

User Avatar tustyDM
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    4
    Piwo (Otrzymane)
    0
    » Reputacja
    A to tu się tak żalicie że na ufs to na ufs tamto powodzenie życze hehe
    Skorp ,Terrm popieram was w 100%

Xtreme User Avatar Timmy2000
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    12
    Piwo (Otrzymane)
    43
    » Reputacja
    Punkty:     4
    Siła:          5
    Cytat Napisał Terrmos Zobacz post
    powiedz mi co to da że zamkniemy rejestracje skoro są fora ktore daja przerzuty ? nic..wiesz krótko w tym nie siedze tak więc wiem troche..
    Są no i co z tego ? Też krótko w tym nie siedzę 3 latka prawie i też wiem troszkę ;) Te przerzuty docierają do miejsc które odwiedza tak mało ludzi że można o tym całkowicie zapomnieć.

Istnieje tylko jeden prymitywny leech bazar z upami p2m który może powiedzieć że ma jakichkolwiek użytkowników, to kropla w morzu ssaczy z samego ufs, grube dziesiątki razy mniej.

Sama zamknięta rejestracja nie zrobi wam za bardzo różnicy teraz bo macie już za dużo ściągających. To jak budowanie wałów przeciwpowodziowych z zapałek i waty na 15 minut przed nadejściem powodzi z 97

weźcie skończcie pisac te wasze brednie bo i tak gówno wiecie co sie dzieje ale macie najwięcej do powiedzenia...
    bartes tak wszystko przez nas przez nas padają skrzynki i przez nas tez musza wszyscy robic... nawet sie tym nie przejmujemy bo i tak niewiadomo co bysmy zrobili to i tak źle i to nasza wina.....
    Jedynym co w tej sprawie zrobiliście jest to iż już nie wrzucacie na 30-50 i więcej mirrorów w jednym temacie. Poza tym nie robiliście niczego.

Sam ufs generuje pewnie większe obciążenia niż 3 fora następujące po nim pod względem liczby użytkowników razem wzięte, a może i jeszcze więcej ciężko tak naprawdę stwierdzic. Mówienie że wszystko to wasza wina to ofc trochę przesada ale to ufs zdacydowanie generuje najwięcej obciążeń, chyba nie chcecie wmówić że tak nie jest ?
    Skrzynki się buntują bo za dużo ssącego bydła korzysta z p2m, sorry ale ufs jest najlepszym przykładem takiej strony.

to skoro z Ciebie taki kozak to napisz taki program bez błędów no ?
    Najlepsze jest to że ten program niczego wam kompletnie nie zmieni, znajdzie się w nim najwyżej kilka nowych skrzynek które i tak nie będą dobre bo o takie nawet teraz jest niezmiernie ciężko.

Taaa dzięki temu będziecie mieli dostęp do paru dobrych skrzynek w MH zablokowanych ale szybko zostaną u was dobitę przy takiej liczbie userów jaką macie i takim upaniu jakie prowadzicie.

Dopóki populacji pijawek nie ograniczycie nowy program wam pomoże na miesiąc, może dwa zanim przybite zostaną nowe skrzynki jakie będziecie mieli i dostawcy zaczną się buntować.

dodatkowo ciekawi mnie ze nikt nie ma pretensji do p2m.org.pl ze scrackowali moorhunta tylko wszyscy jak zwykle ufs i ufs
    A kto powiedział że nikt nie ma pretensji ? :P
    Ostatnio edytowane przez Timmy2000 ; 18-12-08 o 15:06

Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    13
    Piwo (Otrzymane)
    19
    » Reputacja
    Timmy tak ja tak i Ty dobrze wiemy o tym ze nigdy tego ze skrzynki padają nie zatrzymamy to jest pewne ze predzej czy później padną... najlepiej zwalic na nas
    a pozatym skad wiecie ze np 1 skrzynka padła dzisiaj i mowicie ze przez nas ze mamy ssaczy i wogole nie padła by jutro ? przez inne forum ? nigdy nie ma pewności...

co do pretensji twierdze tak ponieważ nam ludzie wypominaja tematy sprzed parunastu miesięcy ...

Power User Avatar andriu-m
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    1
    Piwo (Otrzymane)
    14
    » Reputacja
    te wasze wypowiedzi i tak nie zmienia faktu ze p2m nie jest juz dla wiekszosci a zwlasza dla for pow 100 tys userow gdzie kazdego dnia przybywaja seki nowych userow

andriu wy se lepiej tam LT pilnujcie i sobie działy blokujcie i liczbe userow zmniejszajcie a nie bedziesz sie do nas wpierd...ł
    my nie blokujemy dostepu do dzialow przy liczbie 15tys userow....

wole by bylo te 15 tys userow i dzialajace uploady niz 100 tys i co drugi up padniety
    Ostatnio edytowane przez andriu-m ; 18-12-08 o 15:34
    .
    .
    .
    .
    .
    .

Xtreme User Avatar Timmy2000
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    12
    Piwo (Otrzymane)
    43
    » Reputacja
    Punkty:     4
    Siła:          5
    No jak widzisz ja nie wypominam że upacie na 30-50 skrzynek jak to było rok czy pół roku temu tylko pisze że dobrze iż akurat już tak nie jest robione.

Taa wszyscy mamy wpływ na to że skrzynki padają temu chyba nie chcesz zaprzeczyć ale również:

Generujące obciążenia mocniejsze niż pare razem wziętych for po ufs następujących pod tym względem.
    Dlatego według mnie można mówić że gdybyście nie mieli tylu ssaczy to problemy ogólnie ze skrzynkami mogłyby być przynajmniej trochę mniejsze.

Największym problemem p2m jest po prostu liczba jego użytkowników, po padnięciu MW Team p2mf pod względem userów urosło nagle gigantycznie i pewnego dnia zrobiono tego czego wy nie jesteście w stanie zrobić. 80 - 90 % pijawek wywalono, rejestracje closed, o zaproszenia dosyć ciężko ale każdy kto chciał wykonać upload dla forum mógł zaproszenie dostać.

Od teraz legiony pijawek przeniosły się na p2m.com/org.pl i do was a potem zaczęły zastraszająco przybywać w wyniku tych cholernych artykułów z komputerowej prasy jakie to p2m legalne i cudowne.

Potem już po rozłamie com/org na orgu zablokowano dużo działów więc raz więcej ludzi na ufs szło, dwa ci co zostali mnieli mniej rzeczy do ściągania i obciążania.

"To wszytko wasza wina, wszystko przez ufs" takie czyste pisanie jest przesadą ale sorry, ufs jest największą kobyłą na której chmara pijawek dojeżdża p2m cięzko temu zaprzeczyć i najgorzej że dla was to żaden problem i nie chcecie z tym kompletnie nic robić.

A wielka szkoda że wszystkie fora p2m nie działały tak jak CT czy ekazek/andos, od początku czy wcześnie zanim się rozrosły. Zamknięta rejestracja i ograniczanie użytkowników, wtedy problemów ze skrzynkami byśmy mieli dwa razy albo jeszcze bardziej mniej.
    Ostatnio edytowane przez Timmy2000 ; 18-12-08 o 17:01

User Avatar breno
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    1
    Piwo (Otrzymane)
    3
    » Reputacja
    Z tego co pamiętam Terrmos (podobnie jak większość teamu UFS) od zawsze był za zamknięciem rejestracji i ograniczeniem dostępu dla pijawek. Odważę się stwierdzić, że 90% teamu było za zmianami mającymi na celu ograniczyć ilość userów, ale władzę sprawują LiL i Unc a oni zachowywali się tak jakby bali się tych zmian jak przysłowiowy diabeł święconej wody.

Cytat Napisał Uncalled Zobacz post
    Tak więc witam wszystkich hejterów, że tak was nazwę nieobraźliwie.
    Śmieszy mnie totalnie tonacja waszych wypowiedzi i pokazywanie w nich totalnego trollizmu i niewiedzy, prawdopodobnie gdyby nie neostrada nigdy by was tu nie było ale pomińmy.

"Więc tak: to dzięki UFS zostały zablokowane wszystkie skrzynki gmailopodobne, dzięki UFS inne fora cierpią! Zepsuliście wszystko co było dobre w P2M - chyba nikt nie ma co do tego wątpliwości..."

Co do tej wypowiedzi gratuluję wrodzonej inteligencji i czystości umysłu, jeśli szukasz kozła ofiarnego to szukaj gdzieś indziej. Bo trzeba być totalnie bez szkoły zeby uznać jedno forum za winne, wprowadzaniu przez providerów pocztowych ograniczeń, jak byś nie wiedział panie inteligentny, nie mają oni statystyk "UFS zapycha skrzynki, trzeba cos zrobić, tylko wszystko jest sumą działań każdego forum, więc jesli kiedyś zechcesz pomyśleć moze będziesz wiedział o co mi chodzi.

Czekam na kolejny 'inteligentny post', skoro po prostu nie potraficie rozmawiać na poziomie, tylko obrażać i snuć piekielne herezje...
    Tak się składa szanowny uncu, że to ty wszystkich obrażasz.
    Skończyłeś chociaż średnią szkołę, że wytykasz innym brak wykształcenia i głupotę. Niestety władza na UFS tak uderzyła ci do głowy, że uważasz się za kogoś wyjątkowego, ale uwierz mi, że tak nie jest.
    Admin powinien umieć wykazać się chociaż odrobiną kultury, niestety w twoim wypadku tak nie jest
    Zastanów się nad tym, że jeśli tyle osób które miały okazję cię poznać na UFSie stawia ci konkretne zarzuty to może coś jest nie tak z twoim postępowaniem.
    Prawda jest taka, że jedyną osobą ponoszącą winę za rozłam na UFS który miał miejsce kilka miesięcy temu jest admin Uncalled który wszystkich traktował z pogardą. Niestety miarka się przebrała kiedy nawymyślał i zmieszał z błotem Hella, osobę chyba najbardziej szanowaną na całym forum. Hell odszedł a za nim wiele osób z ekipy które też dosyć miały dyktatury uncalleda.

User Avatar Skorpion
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    10
    Piwo (Otrzymane)
    2
    » Reputacja
    Bueno bueno inteligencją nie grzeszysz interpretując moje wypowiedzi, sam sie ośmieszasz, inni nie muszą rozumieć ja widze że to żal. Władza uderzyła mi do głowy ? To zdanie jest bez sensu, gdybyś wiedział kim jestem w normalnym życiu wiedział byś, że takie coś nie może mieć miejsca szkolaniaku, jestem dawno po szkole średniej, nie chowam się z niczym. To co piszesz jest totalną bzdurą bez poparcia osoby bez niczego. To bez wątpienia, chcesz mi coś wytknąć ? Przyjedz do mnie namierz mnie pogadamy w cztery oczy ;] Jedyną prawdą jest to, że to nie ja miałem chęć władzy, tylko osoby które najbardziej sie podlizywały innym, ja nie musze mieć władzy żeby sprawować swoje funkcje.

Widzisz moja funkcja opiera się na tym że ja nie musze nikomu niczego udowadniać. ;]

User Avatar Damian_
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    20
    Piwo (Otrzymane)
    14
    » Reputacja
    Punkty:     2
    Timmy tak ja tak i Ty dobrze wiemy o tym ze nigdy tego ze skrzynki padają nie zatrzymamy to jest pewne ze predzej czy później padną... najlepiej zwalic na nas
    a pozatym skad wiecie ze np 1 skrzynka padła dzisiaj i mowicie ze przez nas ze mamy ssaczy i wogole nie padła by jutro ? przez inne forum ? nigdy nie ma pewności...

co do pretensji twierdze tak ponieważ nam ludzie wypominaja tematy sprzed parunastu miesięcy ...

[cut] jak przestaniesz dawać po 40 kont Gmail do jednego parta co ma 700 mb?
    1 skrzynke daliscie? wez .. wez ... a my ile wam daliśmy? Cały czas są testowane szukane nowe skrzynki nie tylko dla p2mforum ale dla wszystkich żeby ten interes nie padł ale przez takich [cut] jak ty to dobrze nie bedzie.
    Ostatnio edytowane przez Rumcajs ; 19-12-08 o 14:53 Powód: niepotrzebne słowa

Master User Avatar @Feniks
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    49
    Piwo (Otrzymane)
    41
    » Reputacja
    przerzuty to kropla w morzu, dobrze wiemy, że takich for jest tyle, co na palcach policzyć, mniejsze fora p2m też padają jedno po drugim, zostało kilka największych. Najlepiej nic nie robić, nie ? Ja widzę tylko jedno optymalne rozwiązanie:
    - zamknąć rejestrację
    - ograniczyć dostęp do działów (macie za dużo pijawek wewnątrz "ula")
    - usunąć konta nielogowane przez dany czas, przykładowo od 2 miesięcy. Zobaczycie na czym stoicie. I robić coś robić, a nie kasę tylko zbierać, no chyba, że to jest cel, bo jak to się mówi, do wszystkiego potrzebny jest umiar, nawet jak dacie nowy program i nowe konta na swoje forum, to ludzie zjedzą go, połkną w całości i po Waszym projekcie. Obecnie Wasze forum kojarzy mi się z mrowiskiem, które oblazła masa robactwa.

Jeżeli nie widzisz jakichkolwiek możliwości, to odpowiedz sobie, nie musisz nam:
    a co da/dało otwarcie rejestracji w obecnej chwili ?

Widzicie, odnoszę się tutaj do staffu UFS, nikt tu Was nie chce zbesztać, zwyzywać, przynajmniej nie moje takie zamierzenie, ale każdy chce w jakiś sposób zapobiec upadkowi. Terrmosie, raczej każdy z p2mstaff siedzi w tym dobre lata i widzi co się dzieje ; ] Mieliśmy już blokowanie kont przez gmaila, masowe wyłączanie, upadek moorhunta, przeniesienie go na p2mforum i zablokowanie skrzynek, kolejny projekt ygoow, który już jest w rozsypce, a jeszcze dokładnie rok temu wysyłaliśmy dziesiątki giga przez moorhunta, ciesząc się z jego prostoty i nikt nie miał zielonego pojęcia, co stanie się za kilka miesięcy. A wszystkie wydarzenia, o których wspomniałem, działy się dokładnie w tym jednym roku. Albo p2m stanie się technologią unikalną, elitarną z zaproszeniami tak cenionymi i szanowanymi jak na dobre trackery, albo fora umrą z braku ludzi lub zjedzone przez pijawki.

pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez @Feniks ; 19-12-08 o 00:20

;|

User Avatar breno
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    1
    Piwo (Otrzymane)
    3
    » Reputacja
    Cytat Napisał unc Zobacz post
    Widzisz moja funkcja opiera się na tym że ja nie musze nikomu niczego udowadniać. ;]
    Nie jesteśmy na UFS, a tutaj nie masz żadnej funkcji, nawet nie masz swojego konta tylko piszesz jako Skorpion.
    Inni użytkownicy stawiają konkretne zarzuty wobec administracji, a ty wyskakujesz z tekstami typu
    moim zdaniem to jest obrażanie

Bueno bueno inteligencją nie grzeszysz interpretując moje wypowiedzi, sam sie ośmieszasz, inni nie muszą rozumieć ja widze że to żal.
    Na jakiej podstawie twierdzisz, że to żal?
    Wg twojego rozumowania wszystkim którzy krytykują twoje forum żal tyłek ściska, że nie mogą należeć do teamu i słuchać twoich mądrości.
    Żal na pewno mają takie osoby jak np. Helloween który nieporównywalnie więcej zrobił dla UFS niż ty, a potraktowaliście jak zwykłego śmiecia.

To zdanie jest bez sensu, gdybyś wiedział kim jestem w normalnym życiu wiedział byś, że takie coś nie może mieć miejsca szkolaniaku, jestem dawno po szkole średniej, nie chowam się z niczym. To co piszesz jest totalną bzdurą bez poparcia osoby bez niczego.
    Nie obchodzi mnie kim jesteś w prywatnym życiu, zresztą chyba jak każdego czytającego ten temat. Ty też mnie nie znasz, i nie nazywaj mnie szkolniakiem, bo tak się składa, że w tym roku skończyłem studia

To bez wątpienia, chcesz mi coś wytknąć ? Przyjedz do mnie namierz mnie pogadamy w cztery oczy ;]
    A kim ty niby jesteś abym cię miał szukać? ;) O czym miałbym niby z tobą rozmawiać xD.
    Ogólnie wszystkie twoje odpowiedzi są wymijające i niekonkretne niestety.

Ostatnio na UFS nastąpiły zmiany: zamknięto najbardziej popularne działy (aby ograniczyć padanie uploadów) i jednocześnie po raz n-ty otwarto rejestrację. Wydaje się że nie ma to sensu, ale czy naprawdę?
    Chodzi o to że administracja chce zebrać jak najwięcej kasy, a zamknięcie dostępu do niektórych działów ma na celu wysępienie kasy od potencjalnych sponsorów, a rejestrację trzeba było otworzyć bo przecierz nowi userzy też pewnie chętnie zechcą zasponsorować unca.

edit: usunąłem "i spółkę" ;)
    Ostatnio edytowane przez breno ; 19-12-08 o 00:51

User Avatar Skorpion
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    10
    Piwo (Otrzymane)
    2
    » Reputacja
    Jaką spółke masz na myśli bueno?

Edit: Jakoś nie widzę przed domem nowego merca i xboxa na biurku, jeśli o to tobie chodziło
    Ostatnio edytowane przez Skorpion ; 19-12-08 o 00:43

User Avatar breno
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    1
    Piwo (Otrzymane)
    3
    » Reputacja
    Domyślam się, że to ty Skorpion.
    Źle się wyraziłem, zaraz to edytnę ;)
    Nie mam tu na myśli ciebie, bo dobrze wiesz że ciebie szanuję podobnie jak Marko i Lil'a.
    A z tego co wiem pieniądze na program wpływają na konto unc'a, przynajmniej wpływały za moich czasów.
    Na UFS jest naprawdę świetna załoga, poza jedną osobą... .
    Niestety najwięcej na forum do powiedzenia ma unc, a największym błędem Lil'a było przyjęcie go na admina, a w późniejszym czasie całkowite podporządkowanie się nowemu władcy
    Myślę, że większość byłych aktywnych userów się ze mną zgodzi, bo obecnym pewnie zabraknie na to odwagi

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 6 z 21 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 16 ... OstatniOstatni

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)