+ Odpowiedz na ten temat
Strona 4 z 21 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 14 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 46 do 60 z 308

Temat: Ufs.pl [UFS] - Temat Ogólny

User Avatar Morphen
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    8
    Piwo (Otrzymane)
    9
    » Reputacja
    Punkty:     0
    Siła:          4
    Straszyłeś ostatnio banami na irc`u, później zawołałeś uncalleda [przypomnij sobie kiedy ktoś przejął wam irc`a ] ... więc dlaczego teraz skłamałeś i piszesz ze 1. nie straszysz banami 2. Nie gadasz z uncem?

Co do problemów to wyraźnie zaznaczyłes ze macie wszystko w dupie ;] Nawet te problemy w dziale download, w dziale pomoc i wogóle ... AAAaaaa chwila! Jednego problemu nie macie w dupie a mianowicie - Jak ZROBIC PRZELEW? xD

Są fora które sępią więcej niż wy... może i racja może nie, ale teraz rozmawiamy o ufs ;] więc nie tykaj się innych for. Jesteście największym l33ch bazarem p2m i nikt temu nie zaprzeczy. Dobijacie skrzynki, macie bana na moorhunta.... cos jeszcze? bo mozna by wymieniac. Kase trzepiecie z reklam... To może przypomnę pierwszy wyraźny dowód: Pamiętasz może stare czasy kiedy były reklamy z google? Nagle zniknęły a dwa dni później... LiL się chwalił nowym skuterem! O jak fajnie xD
    Dalej rozwijając o reklamach.. pewnie powiesz ze są potrzebne na opłatę serwera i na program... szkoda tylko ze nie widac tego po pasku postępu programu, a serwera pewnie co tydzień nie zmieniacie.. Dlaczego więc reklam jest coraz więcej i więcej...?

Super User Avatar Terrmos
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    13
    Piwo (Otrzymane)
    19
    » Reputacja
    nie ja straszylem banem tylko Skorpion... na irc nie moge banowac dla twojej wiadomosci ;] nie gadam z uncem dlaczego ? juz pisalem wczesniej....
    no i co ze jestesmy l33ch bazarem ? wiesz czy cos sie zmienia ? nie ?wiec sie nie udzielaj jak nie wiesz ... trzepiemy kase z reklam... i wszystko idzie na forum i prosze Cię nie mow ze wiesz lepiej bo nie wiesz...
    mowil ze ma i co z tego ? moze mu rodzice kupili ?
    bo musimy kupic 2 serwer bo na 1 nie wyrabiamy ?

User Avatar Morphen
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    8
    Piwo (Otrzymane)
    9
    » Reputacja
    Wiem że nie możesz banować na ircu, dlatego wtedy STRASZYŁES banami i pogoniłes po uncalleda hah xD Może Hell się wypowie na ten temat? Ciekawe czy wtedy dalej będziesz kłamać xD

Drugi serwer.... brzmi śmiesznie.. Znasz zasade działania forum? jak chcesz postawic na dwóch serwach jednoczesnie? hah ;]

Co do l33ch bazaru - byłoby fajnie gdyby nie to ze wszyscy tracą na tym. Dobijacie skrzynki, to przez was tak szybko trzeba pisac nowe, nic nie przykładacie się do rozwoju p2m tylko zagarniacie do własnej kieszeni - chodzi mi o to ze to jest chamskie zachowanie, a osoba która prowadzi forum jest po prostu materialistą. Kiedyś to forum było inne, a teraz leci na kasę.

btw. Kasa idzie na forum? W które miejsce? Może konkursy? hmm nie macie takowych.. Drugi serwer - śmiech na sali.... Więc co jeszcze mi wyimaginujesz? Chętnie poczytam...

Co do "nie udzielaj się bo nie wiesz" - wiem i to bardzo duzo wiem.... I Ty wiesz o tym dobrze ;] a wracając do l33ch bazaru - wiele czasu oszukiwaliscie ze nic nie idzie do waszych kieszeni... moze starczy juz tych kłamstw?

Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    13
    Piwo (Otrzymane)
    19
    » Reputacja
    nie lecimy na kase to mowie juz poraz kolejny a to ze twoje urojenia sa inne to juz nie moja wina....
    wciąż mowie ze nie wiesz co sie dzieje w ekipie moderatorskiej.. nie wiesz i nie będziesz wiedział tak juz bywa..

User Avatar Morphen
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    8
    Piwo (Otrzymane)
    9
    » Reputacja
    Wmawiajcie sobie dalej wasze zdanie, mnie to nie rusza, ponieważ wszyscy i tak sądzą inaczej... i mają racje...

Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    13
    Piwo (Otrzymane)
    19
    » Reputacja
    według was racje macie wy według nas my ;)

User Avatar jestemfajny
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    3
    Piwo (Otrzymane)
    0
    » Reputacja
    mogę się wtrącić?
    wiem, że nie, ale moja nieuprzejmość wymaga tego
    każde forum leci na kasę, ponieważ kasa jest potrzebna
    na niektórych forach są to reklamy, na niektórych ranga za kasę, na innych wpłaty dobrowolne a na jeszcze niektórych są obie formy i tego się nie zmieni nigdy, taka jest naturalna kolej rzeczy, nam nic do tego
    tak samo nic nam do zbijania kasy - przecież admin nie ma obowiązku spowiadania się przed takim zwykłym userem, na co idą pieniądze, jako, że jest założycielem lub właścicielem forum może zrobić co chce, a my, jako użytkownicy mamy za to prawo wybrać, czy chcemy tam być, czy nie
    tu też pojawia się problem krytyki - zamiast wziąć co niektóre rzeczy do siebie, kłócicie się
    na sam temat atmosfery forum się nie wypowiem - nie wiem jaka jest i nie chcę się dowiadywać
    pozdro

Xtreme User Avatar Timmy2000
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    12
    Piwo (Otrzymane)
    43
    » Reputacja
    Punkty:     4
    Siła:          5
    Cytat Napisał Morphen Zobacz post
    Drugi serwer.... brzmi śmiesznie.. Znasz zasade działania forum? jak chcesz postawic na dwóch serwach jednoczesnie? hah ;]
    Nic w tym nadzwyczajnego, wtedy chyba jeden odpowiada za bazę MySQL a drugi za resztę

Kiedyś na p2mf tak mieliśmy ale optymalizacja nie jest prosta tak by jak najwięcej korzyści z tego wyciągnąć i w rezultacie o ile dobrze kojarzę admini uznali że to nie ma sensu i bardziej ekonomicznie wychodzi przejść na jeden mocniejszy serwer mimo że też mieliśmy wtedy okres (po rozpadzie MW Team) ostrego przyrostu użytkowników które troszkę później został mocno uciety. Polecam administracji UFS to samo ;)
    Ostatnio edytowane przez Timmy2000 ; 06-12-08 o 22:08

User Avatar breno
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    1
    Piwo (Otrzymane)
    3
    » Reputacja
    To może ja wtrącę swoje 5 groszy ;)
    O tym że nie wszystko na UFS dzieje się dobrze każdy wie, zresztą niech mi ktoś wskaże jakieś idealne forum to chętnie założę tam konto.
    Ostatnimi czasy o ile się nie mylę zmniejszono liczba użytkowników (z 200 tys do około 120 - chyba że jest to jakiś zabieg aby uciszyć krytykę) i została zamknięta rejestracja, i za to raczej nikt nie będzie tego forum krytykował.
    Co do banowania to zgodzę się z Morphenem że jest ono często spotykane na UFS, z drugiej jednak strony przy takiej liczbie pijawek nie ma się co dziwić że moderatorzy nie mogą nad wszystkim zapanować.
    Problemem jest to że nikt tam nie szanuje swojego konta bo może (mógł) sobie założyć nawet kilkadziesiąt i dalej robić co sobie tylko wymyśli. Takie rzeczy są nie do pomyślenia na CT czy też P2Mforum gdzie prawie każdy dba o to aby nie narobić dymu i nie dostać warna.
    Co do zarzutu że Lil kupił sobie za kasę z reklam jakiegoś tam skutera to brak mi słów, a jeśli nawet to nie masz na to dowodów więc nie powinieneś takich oskarżeń rzucać publicznie.
    Jako były aktywny użytkownik UFS (breno=bueno xD, co prawda robiłem tylko konta ale zawsze to coś ;)) muszę stwierdzić że sposób przyznawanie rangi moderator to jakieś nieporozumienie, bo tą rangę dostaje praktycznie każdy kto upnie ponad 100GB a chyba każdy ze mną się zgodzi, że nie każdy nadaje się do moderowania szczególnie jak do osiemnastki brakuje mu ładnych pare lat.
    Drugą rzeczą która moim zdaniem nie powinna mieć miejsca jest fakt, że administracja UFS nie za bardzo liczy się z jednostką, i nie ma znaczenia to ile zrobiłeś dla forum jak coś ci sie nie podoba to wypad i już przez co jakiś czas temu nastąpił rozłam. Wszyscy zainteresowani wiedzą który admin się do tego przyczynił, i nie mam tu na myśli Lil'a którego szanuję i nie mam mu nic do zarzucenia poza tym, że jest za bardzo uległy wobec innego admina o którym nie będę wspominał.
    PS. Widzę że Morphen nadal ma jakieś żale do UFS, ale tego co swego czasu zrobił nikt mu chyba nie zapomni (zainteresowani wiedzą o czym piszę), chociaż jest może jeszcze dla ciebie jakaś szansa...
    Niech mi ktoś z administracji UFS wyjaśni jakim cudem Bogusplay który w czasie rozłamu forum tak namieszał (obrażał kogo popadło) został spowrotem przyjęty do ekipy, co więcej ostatnio widzę że jest moderatorem, normalnie ręce opadają....
    Sory że się tak rozpisałem ale jak wypiję kilka piw to zawsze mam twórczą wenę Pozdrawiam

User Avatar Markojag27
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    7
    Piwo (Otrzymane)
    0
    » Reputacja
    Morphen zastanawiam się czy byś miał takie zdanie jak byś nadal był na ufs.pl?

Przypomnij mi dlaczego odszedłeś.

A co do kasy zbieranej z reklam, dowiedz się ile kosztuje serwer i wtedy pogadamy, no chyba, że taki bogaty jesteś żeby co miesiąc wykładać.

Co do traktowania userów, wierz mi, że jest inaczej niż myślisz, może rzeczywiście lecą warny za głupoty wypisywane przez userów, ale nei ma tak, że nie pomagamy.

Ja pomagam każdemu kto mnie o to poprosi, zapytaj na ufs.pl jakie mają o mnie zdanie.
    Nawet ostatnio napisał do mnie chłopaszek z porażniem mózgowym, sam się zdziwiłem, ale cóż pomogłem mu i już może ściągac z forum to co chce.

Ale Ty zawsze będziesz miał swoje zdanie bo nie jesteś w naszym teamie, ale to już nie nasza wina.

Edit:
    Co do usunięcia userów, usuneliśmy konta nieaktywne od 200 dni

User Avatar breno
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    1
    Piwo (Otrzymane)
    3
    » Reputacja
    Gdyby większość z wyższej władzy forum stanowili ludzie typu: Markojag, Skorpion, Lil czy choćby Terrmos (często go nerwy ponoszą ale za to sporo robi dla forum) to forum zyskało by nową jakość.
    Krosi (do którego w sumie nic nie mam) sprawę Degradów&Awansów zawsze totalnie olewał i przeciągał w nieskończoność mój post (w sprawie Shoutboxa) który był widocznie adminom nie na rękę usunął po kilkunastu minutach i dał mi bana za rzekomy spam. W tym momencie doszedłem do wniosku, że nie ma dla mnie tam miejsca (w pewnym stopniu zrozumiałem Hella, Morphena i innych którzy odeszli i założyli własne forum).
    Polityka administracji polega na tym że wszystko jest cacy jak robisz swoje i nie pchasz się tam gdzie nie trzeba, a jak masz swoje zdanie i odwagę aby je głośno wyrażać to jesteś piątym kołem u wozu i najwyższa pora się pożegnać xD.

User Avatar gregorian_mao
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    0
    » Reputacja
    Strona super mam tak konto super sie sciąga wszystko co mozna znalesc tam
    Polecam rejestrowac sie tam , naprawde sie oplaca
    @Bembik, jak zamknieta rejestracja to szkoda ;[ dla tych co nie maja konta tam , niech żałują ;)

Xtreme User Avatar Timmy2000
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    12
    Piwo (Otrzymane)
    43
    » Reputacja
    Punkty:     4
    Siła:          5
    Cytat Napisał breno Zobacz post
    Ostatnimi czasy o ile się nie mylę zmniejszono liczba użytkowników (z 200 tys do około 120 - chyba że jest to jakiś zabieg aby uciszyć krytykę) i została zamknięta rejestracja, i za to raczej nikt nie będzie tego forum krytykował.
    heh krytykował to nie ale pozytywnie się o tym wypowiedzieć również nie ma jak, zamknięta rejestracja w sytuacji gdy forum ma tyle aktywnych userów z dostepem do uploadów nie robi żadnej różnicy tak samo jak zmniejszenie userów do 120 tys, to tylko usunięcie kont nieaktywnych i na liczbe regularnie odwiedzajacych, blokujących i dobijających skrzynki nie wpłynie w najmniejszym stopniu. A jak kiedys na ta liczbe na ufs patrzyłem to była straszna tygodniowo 30-40 tys sztuk z rodziny Hirudinea ;)
    Ostatnio edytowane przez Timmy2000 ; 07-12-08 o 02:02

User Avatar LiL SnooP
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    0
    » Reputacja
    tak morphenku z googli kupilem sobie skuter nawet dwa Gratuluje inteligencji. Dla wyjasnienia ufs ma bana na google za warez ;). Widac ze twoja wiedza na temat for ogranicza się do logowania do acp skoro nie wiesz ze forum mozna postawic na kilku serwerach. Nasza klasa to pewnie stoi na jednym serwerze z 10 prockami co? pozdrawiam cie morphenku powodzenia w depresjach

User Avatar Morphen
    Grupa
    Użytkownik
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    8
    Piwo (Otrzymane)
    9
    » Reputacja
    Dziękuję Ci LiLku, każdy ma własne problemy ale ja nie wytykam tego publicznie, ale też nie wstydzę się tego Ze mną jest wszystko jak najbardziej wporządku, o tym że miałem problemy w domu wiedziało dużo osób, jednak nikt nie był tak chamski aby wytknąć to publicznie. Co do moich problemów, to prócz wspomnianych prędzej depresji wywołanych śmiercią dziewczyny w wypadku samochodowym oraz kolejnego problemu czyli wyrzucenia z domu przez rodziców, uwierz - poradziłem sobie. Obecnie prowadzę własną, bardzo dobrze prosperującą działalność gospodarczą, stanąłem na nogi i moje problemy ograiczyły się do zwyczajnych, codziennych problemów przed którymi staje każdy dorosły człowiek [Ty ich jeszcze nie masz, nie wiesz co to znaczy żyć na swoim, za swoje - a takim chamstwem daleko nie zajdziesz, tym bardziej że dla mnie powinieneń być dzieckiem bo jesteś dużo młodszy, aczkolwiek z szacunku do innych nigdy Cię tak nie traktowałem]. Uważam więc, że sprawa moich problemów została wyczerpana.

Co do znajomości acp i innych rzeczy związanych w tym temacie - wiem że forum może stać na wielu serwerach ale dla forum liczącego 120tys użytkowników wydaje mi się to śmieszne aby dokupywać drugi serwer, który wogóle staje się niepotrzebny, aczkolwiek rozumiem że zdanie unca jest również Twoim zdaniem, dlatego tak zaciekle bronisz wszystkiego.

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 4 z 21 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 14 ... OstatniOstatni

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)