Pokaż wyniki od 1 do 14 z 14

Temat: Azerus - konfiguracja łącza 512

  1. #1
    Ultra User Avatar Jack Bauer
    Grupa
    Użytkownik
    Dołączył
    09-11-07
    Skąd
    USA
    Postów
    670
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    78
    » Reputacja
    Punkty:     10
    Siła:          11

    Azerus - konfiguracja łącza 512

    Witam chciałbym zobaczyć ten program jak śmiga na łączu 512,128 i proszę was o konfiguracje dla niego dam piwo? obecnie jestem tylko na uTorrencie, a chciałbym sprawdzić azorka :P

    Do uTorrenta wprowadź takie ustawienia:



    Tą zakładkę znajdziesz w:

    Opcje->Ustawienia->Protokół Bit Torrenta

    I wiesz mi na słowo przetestowałem masę klientów z super magicznymi wspomagaczami ściągania. Nic to nie daje.
    Grunt to "zdrowe" łącze.
    I ma lepszego programu niż uTorrent, którym świetnie się ściąga, transfery są bardzo dobre a RAMu zjada tyle co nic.
    A jeśli zaczynasz przygodę z torrentami to mówię Ci szkoda nerwów na zabawę w testowanie.
    uT i nic innego
    Ostatnio edytowane przez bruder11 ; 07-08-08 o 10:11




  2. Piwo Szakuł postawił(li) piwo za powyższy post
  3. #2
    Zablokowany Avatar Szakuł
    Grupa
    Zablokowany
    Dołączył
    17-12-07
    Skąd
    POLSK.
    Postów
    67
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    8
    Piwo (Otrzymane)
    3
    » Reputacja
    Punkty:     0
    Siła:          0
    No oki dzięki :P
    Tylko ja używam od dawna uTorrenta chciałem tego sprawdzić rekord lekko to 70.2kb/s na uTorrencie na azorku jak na razie 64.4kb/s gorzej ale nie jest źle zbacze czy wyciągnę więcej na tych twoich ustawieniach do uTorrenta :P
    Ostatnio edytowane przez Szakuł ; 20-12-07 o 11:07

  4. #3
    Xtreme User Avatar Fiasco
    Grupa
    Użytkownik
    Dołączył
    29-07-06
    Postów
    928
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    20
    » Reputacja
    Punkty:     0
    Siła:          12
    Wszystko zależy od tego ile jest seedów .

    Osobiście też stawiam na uTorrent'a .

  5. #4
    Ultra User Avatar Jack Bauer
    Grupa
    Użytkownik
    Dołączył
    09-11-07
    Skąd
    USA
    Postów
    670
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    78
    » Reputacja
    Punkty:     10
    Siła:          11
    Cytat Napisał Szakuł Zobacz post
    Witam chciałbym zobaczyć ten program jak śmiga na łączu 512,128
    O czym my w ogóle rozmawiamy?

    Jak się domyślam (bo nie napisałeś) masz łącze 512 kbps (kilobitów na sekundę)
    To oznacza że możesz maxymalnie pobierać z prędkością 64 KB/s (kilobajtów na sekundę)

    A to że miałeś przez chwilkę transfer 70 KB/s to oznacza że wystąpił błąd:
    a) programu
    b) na centrali gdzie nie zahamowano przepustowości łącza
    Jest to czysty przypadek i zdarza się dość rzadko i może pojawić się w każdym kliencie.




  6. #5
    Zablokowany Avatar Szakuł
    Grupa
    Zablokowany
    Dołączył
    17-12-07
    Skąd
    POLSK.
    Postów
    67
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    8
    Piwo (Otrzymane)
    3
    » Reputacja
    Punkty:     0
    Siła:          0
    Nie chce się spierać ale myślę że za pomocą dodatkowych rozprowadzaczy ruchu internetowego jest to możliwe średnia to 61 do 70.7kb/s to spokojnie znam sie torrentach i dobra konfiguracja i można tyle osiągnąć za pomocą odpowiednich programów tyle na ten temat można zamknąć go :P

  7. #6
    Ultra User Avatar Jack Bauer
    Grupa
    Użytkownik
    Dołączył
    09-11-07
    Skąd
    USA
    Postów
    670
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    0
    Piwo (Otrzymane)
    78
    » Reputacja
    Punkty:     10
    Siła:          11
    Nie można. Każdy cud program to tylko obciążenie kompa. Zostawia też dużo syfu.
    Co ile instalujesz Windowsa? Kiedy ostatnio raz to robiłeś?
    Bo ja nie pamiętam, a chodzi jak nówka sztuka.
    Możesz pobawić się ewentualnie cFosSpeed'em. Rzeczywiście obniża pingi (nie w każdym przypadku).
    Żaden klient torrent nie ma funkcji dopalacza. Możesz testować i testować. Twoja sprawa. Tylko pozostałości Ci po nich wszystkich zostanie.




  8. #7
    Zablokowany Avatar Szakuł
    Grupa
    Zablokowany
    Dołączył
    17-12-07
    Skąd
    POLSK.
    Postów
    67
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    8
    Piwo (Otrzymane)
    3
    » Reputacja
    Punkty:     0
    Siła:          0
    Znam się na windzie jak i na torrentach posiadam ten program i jeszcze inny zostań przy swojej wersji a ja przy swojej i będzie git :P

  9. #8
    Super User Avatar dance4
    Grupa
    Użytkownik
    Dołączył
    21-05-06
    Postów
    249
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    1
    Piwo (Otrzymane)
    29
    » Reputacja
    Punkty:     0
    Siła:          12
    hehe dobre .. .jak widzę coś takiego to płaczę ze śmiechu ...
    koleś ma łącze 512 a z "dopalaczami" chce mieć z dwa razy tyle :wow: tylko pogratulować ...
    Znam się na windzie jak i na torrentach
    coś czuję że i z jednym i drugim dopiero zaczynasz przygodę a na bank z internetem, po przeczytaniu Twoich 3 ostatnich tematów jestem tego na 100% pewien skoro wypisujesz takie głupoty !!!!
    Ostatnio edytowane przez dance4 ; 20-12-07 o 14:40

  10. #9
    Master User Avatar Adido
    Grupa
    Użytkownik
    Dołączył
    09-04-07
    Skąd
    3miasto
    Postów
    420
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    16
    Piwo (Otrzymane)
    109
    » Reputacja
    Punkty:     0
    Siła:          12
    @Szakuł masz konkretne łącze o konkretnej prędkości pobierania i wysyłania .512kbit/128kbit .Dzieląc sobie przez 8 podane liczby otrzymujesz prędkośc w kB/s jaką możesz maksymalnie ściągać/wysyłać.To poprostu matematyka i nic tu nie nagniesz ani nie zyskasz więcej.Klienty torrent cudów nie uczynią.

  11. Piwo Rolexxx postawił(li) piwo za powyższy post
  12. #10
    Zablokowany Avatar Szakuł
    Grupa
    Zablokowany
    Dołączył
    17-12-07
    Skąd
    POLSK.
    Postów
    67
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    8
    Piwo (Otrzymane)
    3
    » Reputacja
    Punkty:     0
    Siła:          0
    Cytat Napisał lookac Zobacz post
    hehe dobre .. .jak widzę coś takiego to płaczę ze śmiechu ...
    koleś ma łącze 512 a z "dopalaczami" chce mieć z dwa razy tyle :wow: tylko pogratulować ...

    coś czuję że i z jednym i drugim dopiero zaczynasz przygodę a na bank z internetem, po przeczytaniu Twoich 3 ostatnich tematów jestem tego na 100% pewien skoro wypisujesz takie głupoty !!!!
    Jestem dłużej od ciebie na torrentach jak nie masz pojęcia to zamknij się bo szkodzisz innym moje łącze to nie neostrada tylko po prostu
    520 na 136 kb/s podałem przykład tylko łącza tepsy załapaliście mam nadzieje widząc po twoich postach lol masz nie więcej jak 14 latek

  13. #11
    User Avatar hippo
    Grupa
    Użytkownik
    Dołączył
    28-12-06
    Skąd
    Nie powiem :>
    Postów
    99
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    21
    Piwo (Otrzymane)
    70
    » Reputacja
    Punkty:     0
    Siła:          12
    Niewiem jakim cudem chcesz ściągać szybciej od twojego łącza , jest to fizycznie nie możliwe :rotfl: a skoro się tak dobrze znasz na sieciach i na torrentach to po co zadajesz wogule takie pytania.

  14. #12
    Zablokowany Avatar Szakuł
    Grupa
    Zablokowany
    Dołączył
    17-12-07
    Skąd
    POLSK.
    Postów
    67
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    8
    Piwo (Otrzymane)
    3
    » Reputacja
    Punkty:     0
    Siła:          0
    Proszę o zamknięcie tematu aktualnie mam 512 na 1mb przeszłem na większą ofertę mieszkam w bloku i admin mieszka też w nim i jemu płace :P 50zł

  15. #13
    Super User Avatar tomek365
    Grupa
    Użytkownik
    Dołączył
    17-07-07
    Postów
    227
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    21
    Piwo (Otrzymane)
    18
    » Reputacja
    Punkty:     0
    Siła:          11
    Dobra ale jeszcze jedna jest zawsze taka sama wartość dla wszystkich łacz ???

  16. #14
    Super User Avatar dance4
    Grupa
    Użytkownik
    Dołączył
    21-05-06
    Postów
    249
    » Panel Piwny
    Piwo (Postawione)
    1
    Piwo (Otrzymane)
    29
    » Reputacja
    Punkty:     0
    Siła:          12
    @Szakuł
    jakbyś był dłużej na torrentach to jak pisałem nie wypisywałbyś takich głupot !! czy do Ciebie nie dociera ? jesteś jakiś tępy czy jak ? tyle osób pisze że się nie da a Ty nadal swoje bo gdzieś usłyszałeś :wow: coś czuję że neta masz od kilku dni dlatego takie bzdury wypisujesz !!

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

     

Podobne wątki

  1. PYTANIE » pytanie o prędkości łącza
    przez bisk w forum Providerzy
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post: 05-01-09, 12:17
  2. utorrent konfiguracja łącza 512/128
    przez TM19 w forum uTorrent
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post: 16-01-08, 12:44
  3. Azerus - wstawiania torrenta
    przez DjArtiArek w forum Vuze (Azureus)
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post: 29-12-07, 11:57
  4. SZUKAM » Konfiguracja serwera dla łącza
    przez mkraw w forum Internet & Sieci
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post: 04-12-07, 19:36
  5. Konfiguracja eMule względem łącza
    przez czech16 w forum Tutoriale P2P
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post: 24-07-06, 14:26

Bookmarks

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
nowoczesne ekskluzywne stoły komody krzesła fotele łóżka drewniane lampy biurka lite drewno meble do sypialni meble do salonu design modern designerskie orzech europejski amerykański wiąz czereśnia klon grusza dąb meble dla projektantów