Zmień na antywirusa Nod32 jest najlepszy i nie blokuje ci neta i portów sam używam :P albo rozmawiaj z administratorem sieci
żeby ci otworzył porty tylko to jest strasznie trudne :P
witam serdecznie!
potrzebuje pomocy. chodzi o uTorrent. port, na ktorym leci moj prog, jest zablokowany i nie wiem, jak go odblokowac. wczesniej uzywalem liveboksa i wszystko moglem ustawic wchodzac na prywatna strone usługi: tam definiowało sie porty UDP i TCP, po czym wpisywało się identyczne wartości w ustawieniach programu i wszystko śmigało jak trzeba. teraz natomiast mam łącze światłowodowe (firma Inotel - dostawca internetu), podpięte bezpośrednio pod karte sieciową i za każdym razem, gdy sprawdzam port z poziomu uTorrent: Opcje -> Kreator ustawień -> Sprawdź przekierowanie portu, wyskakuje komunikat, że port jest zablokowany. bez względu na to, czy ustawie losowe wybiweranie czy wpisze recznie. jak odblokować porty dla uTorrent, gdy sie ma łącze podpięte pod karte sieciową? oczywiscie moge pracować z programem, ale transfer wygląda katastrofalnie - waha się w granicach od 1 do 5 kB. co robić?
możliwe, że to mój firewall, choć powiem szczerze, iz wykluczam taką ewentualnosc. posiadam ActiveArmor Firewall (nVFirewall), który zainstalował się wraz ze sterownikami do płyty głównej (Asus P5N-E SLI). śmieszna sprawa swoją droga: nawet gdybym chciał, to nie wiem, jak go usunąc. nie ma go w Dodaj/Usuń.
poniżej kilka screenów:
na pierwszym obrazku komunikat, jaki pojawia sie podczas pracy z UTorrentem:
tutaj ustawienia firewalla - jest totalnie zielony i pojęcia nie mam, co trzeba odznaczyc, co zaznaczyc, zeby wszystko dzialalo (o ile w ogóle trzeba cokolwiek odznaczać):
główne menu:
linijka: aplikacje:
linijka porty UDP/TCP:
![]()
Zmień na antywirusa Nod32 jest najlepszy i nie blokuje ci neta i portów sam używam :P albo rozmawiaj z administratorem sieci
żeby ci otworzył porty tylko to jest strasznie trudne :P
nie chce niczego zmieniać. chciałbym jedynie sie dowiedzieć, jak odblokować porty dla uTorrenta? tylko tyle i az tyle.
co do rozmowy z Adminem: jak bylem w tepsie, z nikim nie musialem rozmawiac - po prostu skonfigurowalem ustawienia portow i tyle. podejrzewam, ze w tym wypadku nalezy postapic podobnie. szkopul w tym, ze nie wiem, od czego zaczac.
Ostatnio edytowane przez mental ; 06-12-07 o 12:48
hmm.. Wejdź w panel sterowania / zapora / wyjątki i dodaj nowy potr w nazwie port dla uttorrent
a poniżej wpisz 55555 i potem wejdź w ustawienia utorrenta i wpisz powyżej wymieniony port. Jak nie działa to skontaktuj się z adminem sieci z prośba o przekierowanie portu.
hahahahahaha sie znacie nie ma codajesz advanced>tcp udp port>dajesz dodaj nowy>wpisujesz sobie jako name utorrent jako protokoly both>jako numer poczatkowy i koncowy np 55555 potem wpisujesz to w speed guide utorrenta i dziala...naprawde trudne:P
oczywiscie nie musze wspominac ze utorrent powinien byc w wyjatkach firewalla itd
jesli pomoglem postaw reputacje![]()
ja wchodzę na stron 192.168.1.1 i tam jest takie coś jak Port Forwarding odblokowuje jaki chce port potwierdzam i śmiga mam radiówke jak coś :P
Zapraszamy na nasz kanał IRC !
Serwer: irc.p2p-network.net
Kanał główy: #tm
port: 6667
Nie wiesz jak się do nas dostać ?
Wejdź --> TUTAJ <--
Chcesz posiedzieć na IRCu, a nie chcesz instalować dodatkowego oprogramowania ?
Wejdź --> TUTAJ <--
ach tak racja nieaktuaalny i to strasznie, szkoda ze nie popatrzylem:P nie bylo po co strzepic klawiry
kostekkosa bo jest zablokowany ale znam Login i Hasło sam administrator mi podał![]()
mi niestety nie podal i nie moge seedowac ;/
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Bookmarks