a ja jestem chytry i bym płacił 50 zł ale chciałbym mieć łącze 6MB/s![]()
a ja jestem chytry i bym płacił 50 zł ale chciałbym mieć łącze 6MB/s![]()
Net za 50 zl bylby najlepszym rozwiazaniem![]()
No ja place 118zl za net i wg mnie to jest wystarczajaco duzo. Wiadomo ze jakby nie bylo mozliwosci scagania to bym nie bral takiego lacza jak 1mbit tylko bym wzial cos najtanszego. Jezeli chodzi o placenie za sciaganie (wg tego nowego projektu ustawy) to popieram to bo moglbym doplacac do netu 5zl i miec poczucie ze sciagam zgodnie z prawem i nikt do mnie nie wpadnie do domu i nie przyczepi sie do sterty plyt kotra lezy na polce![]()
Ja tam bym nie płacił --> w zyciu mam inne wydatki oraz istnieje eMule i Torrent![]()
50 lub 100zl by wystarczylo by miec wszystko legal
place 50zł (net) + 100(prąd)
za co mam niby płacic za sciąganie nielegalnego softu ?? lol
Jeżeli wszystko co bym ściągał (a jest tego trochę) miałoby byc legalne, z chęcią bym zapłacił. Jednak nie więcej niż 50zł.
< windows says , you must reboot ! >
< linux says , you must be root ! >
20 zł miesiecznie spokojnie :confident:
10 zł od filmu![]()
Wydaje mi się że 10 zł od filmu i 5 za muze to by było do zaakceptowania.
5 od filmu i 2 za muze ;)
Troszeczkę to zamotane. 5 zł za DVD czy DivXa (który i tak jest pirackim formatem)Napisał wints
Nikt też nie sprzedawałby za 5 zł legalnego filmu który na DVD kosztuje np. 70 zł
Prawda jest taka - początkowo może bym płacił za DVD ok 10 zł za nowości (i tak za tyle nikt by nie sprzedawał) ale tak po zassaniu 5 filmów wychodzi już 50 zł, wiec juz troszeczke dużo.
Po jakimś czasie na pewno wróciłbym z powrotem do darmowego Torrenta czy eMule![]()
Ja nie zaplacilbym ani grosza. Teraz przeciez nie sciagam za free, przeciez: koszt netu, pradu (komp chodzi 24/7) i plytek. Wiec gdybym mial placic jeszcze za to co sciagam to by sie nie oplacalo miec lacza 2mbit tylko starczyla by 128kbps i za reszte bym kupil pare DVD lub skoczyl do kina. Poprostu nie oplacalo by sie. Co innego pomysl z ustawa ze wszystko na legalu tylko do netu co miesiac 5zl wiecej. Na to jest moja zgoda, a nawet poparcie. Przy tej cenie co place za net nie ma roznicy 5zl w ta czy w tamta. 8)
hmm ja nie wiem 10 zł ale gdybym wieedział ze to co chciałem a nie jakies gówno np xxx czego nie chciałem
HERKULES bardzo mądrze piszesz. ja też bym poszedł na to. nawet te 20zł mógł bym płacić więcej za netabyle żeby ściąganie było legalne
a tak naprawdę to już płacimy za ściąganie staffutylko że troche w innej formie.
Mianowicie od każdej czystej płytki dvd czy to cd odchodzi jakis tam % dla firm fonograficznych itp.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Bookmarks