chyba nie rozumiem tego topicu...po co placic za cos co powstalo tylko i wylacznie dlatego zeby wymieniac sie plikami co zmierza do tego==>>aby za to nie placic
ech...moze troszke pogmatwalem...![]()
chyba nie rozumiem tego topicu...po co placic za cos co powstalo tylko i wylacznie dlatego zeby wymieniac sie plikami co zmierza do tego==>>aby za to nie placic
ech...moze troszke pogmatwalem...![]()
no dobra placic, ale komu?I jak by to bylo rozwiazane? Zaleznie od sciagnietych GB? Kto dostawalby te pieniadze? - firmy wydawajace dvd, albumy itd czy autorzy? Taka sytuacja chyba nigdy nie bedzie miala miejsca. Ale jesli oplata mialaby oznaczac, ze pobrane dane sa legalne, to ja bym zaplacil ]
![]()
Jeżeli mógłbym ściągać wszystko i za free i miałbym pewność, że policja nie wpadnie mi na chate to moge płacić do 50zł - ale tez nasówa się pytanie dlakogo ta kasa by szła:d
p2p zgodnie z zasada powinna byc darmowa
ja może coś bym od siebie dorzucił ale nie mam konta i lipa![]()
w p2p wlasnie oto chodzi zeby sciagac za free a nie placic chcesz placic to idz kup gre w sklepie a nie sciagaj ja z torrentow :Pja napewno bym nie placil bo i poco :P
Skoro byś np płacił i mógł ścigać, a ktoś by nie płacicł i TEŻ by mógł ściągać no to po coNapisał lukasz3001
![]()
no a jakby 1000 ludzi ściągało i nic nie płaciło to skąd wziąść na utzymanie strony?? jakby każdy wpłacił po symbolicznej złotówie to troszkę kasy by było co nie??
ale mi chodzilo oto ze za sciaganie bym nie placil ale dotacje na utrzymanie serwera to jest zecz oczywista ze raz na jakis czas mozna dac az tak pazerny nie jestem zeby tylko scidac :P![]()
Dokładnie. Nie chodzi tutaj o utrzymanie stronki (w koncu na PT, TB itd kasa jest zbierana i jakoś starcza jeszcze), ale np jakbyś chciał rryglo ścignąć sobie mp3 z emula i za nią zapłacić np 1zł ? To już by nie było przyjemne :PNapisał lukasz3001
no pewnie że nie naszczęście tak nie jest i raczej nie będzie chociaż polak na wszystkim chce zarobićhehhe
hmm, ja mogłbym płacić góra 5zł miesięcznie i żeby nie mieć żadnych problemów z prawem...
ja bym w sumie mogl dac do 20 gdzies bo jeszcze za net sie osobno placi, a mniej problemow by napewno bylo
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Bookmarks