może z 10 zł miesięcznie
może z 10 zł miesięcznie
a ja mógłbym rzucić te 50zł miesięcznie z uwagi na własne wydatki o których piszą inni użytkownicy w tym temacie
Pozdrawiam ;-)
maksymalnie 12 zł miesięcznie(wliczone w abonament nie zależnie od prędkości-wiem szybszy więcej ściągnie ale taka stała opłata była by lepsza)- i nawet jestem bardzo za byle by się w końcu odczepili
Słowo skąd można napisać również tak według użytkowników forum:z kąd,zkąd,skond,z kąt,skąt i inne
Jeśli pomogłem, powiedziałem prawdę postaw mi piwo...proszę bo mnie suszy :-)
NeVeRhOOd postawił(li) piwo za powyższy post
trudne pytanie
po pierwsze to zalezaloby od wysokosci zarobkow
poza tym ciezko tak sobie skalkulowac stala oplate miesieczna - ja sciagam glownie filmy i bywaja miesiace kiedy zasysam ich po kilka dziennie, a niekiedy przez prawie pol roku sciagne tylko kilka
moznaby wprowadzic kilka stopni oplat uzaleznionych nie tylko od ilosci sciaganego materialu ale takze od zamoznosci odbiorcy tak aby nie pozbawiac biedniejszych uzytkownikow czesto jedynej mozliwosci dostepu do dobr kultury lub nawet ich namiastki
troche to moze nazbyt socjalistyczne podejscie, ale wydaje sie sensowne
oplate moznaby takze uzaleznic od ilosci zamieszczanych w materiale reklam lub ich braku
tak jak napisal poprzednik - sensowna oplata bylaby dobrym rozwiazaniem za swiety spokoj
Ja bym nie zapłacił za pobieranie nielegalnych plików jedynie dotacje trackera.
Nic bym nie płacił bo to mija się moim zdaniem i ideą P2p
Można by taka opcję rozważyć jak będą konkrety :confused:
Za nielegalne pliki nic bym nie zapłacił :P P2P to Peer To Peer a nie People To Pay![]()
A to ideą p2p jest ściąganie pirackiego oprogramowania?
Ja bym chętnie jakiś abonament płacił gdyby wszyscy byli z tego rozliczani, a nie cześć płaci, a reszta cwaniaków olewa to ciepłym parabolicznym. Poza tym bym musiał mieć pewność, że pieniądze trafiają do rąk artystów, a nie do jakiejś czarnej dziury.
Wiekszosc pisze ze by nie zaplacili, a gdyby przyszlo co do czego i podobal sie tracker to wiekszosc osob i tak by placilo. :P Ja bylbym w stanie zaplacic za dobry tracker, dobre predkosci, czas pre okolo 15-20zl. ;D
nie zapłacił bym ani 1 zł za ściąganie, bo wystarczy, że za internet płacę
Mi chodzilo o to, ze aby sciagac z tego 'dobrego trackera' bylbym w stanie zaplacic ta sumke. :P
To zależy co bym miał ściągać. Nie można tutaj podać stałej ceny. Ja osobiście na przykład nie ściągam nic z p2p, bardzo mało z p2m i zaledwie czasami coś ściągne z HTTP (RS).
To ciekawe... może twórcy powinni się zastanowić nad takim pomysłem.
Na przykład stworzenie strony, gdzie za symboliczne pieniądze dobrowolnie i legalnie można ściągnąć pliki które już w internecie są dostępne, ale w zamian za opłatą która idzie do twórców czy fundacji wspierania twórczości albo pomagających chorym lub potrzebującym.
Ogółem prawdopodobnie byłbym za tak.
Co do osób które napisały ewidentnie nie, wstyd mi za takich jak wy. Ewidentnie pokazujecie, że macie w dupie autorów, byle tylko aby się nasłuchać, naoglądać i nagrać za darmo. A później się dziwię, że organizacje antypirackie nie chcą rozmawiać...
Ważne!
Zapoznaj się z nowym regulaminem sieci Orange - Usługa "Płać i Płacz" włączona domyślnie dla wszystkich :cool::
http://wklej.to/MJ95x
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Bookmarks