Dla mnie to coś pięknego.. zostawiłem sobie na deser wczoraj wieczorem Dexa i nie żałowałem.. byłem jeszcze w kinie na "prawo zemsty" ( na marginesie mówiąc film naprawdę dobry, chociaż zakończenie jest oryginalne ). Ale wróćmy do Dexa. Siłą serialu przynajmniej dla mnie są dialogi i ta cała otoczka mrocznej strony bohatera. Scenarzyści są po prostu na medal. Wystarczy spojrzeć na końcówkę a od razu w myślach wraca się kilkanaście sek wcześniej do rozmowy z trójkowym.. cały dialog nabiera głębszego znaczenia i sensu.. to jest niesamowite.
Myślę, że zabicie Rity to w pewnym sensie ryzykowne posunięcie.. ale scenarzyści podjęli ryzyko. Zostaliśmy przyzwyczajeni do tego, że Dexowi wszystko się udaje.. a widz który to ogląda ponadto troszczy się myślami o niego chociaż wie, do czego dex jest zdolny. Ostatnia scena.. kładzie też duży nacisk na kodeks.. na to co Harry wciąż powtarzał dexowi.. że rodzina nie jest dla niego.. że przez nią staję się mniej uważny..
Tutaj też scenarzyści z głową i bezwzględnie to wykorzystali..
Czy żal Rity? Chyba nie. Każdy serial ma postacie które czasem irytują. Rita zawsze przeszkadzała Dexowi. Dzwoniła w najbardziej ekscytujących momentach akcji..i tak dalej. Była troszkę takim zapychaczem i środkiem do budowania napięcia.. bo przecież wiele scen i akcji było przez nią skutecznie blokowanych.. gdzie Dex wiele razy musiał wybierać gdzie ma iść. Decyzja o jej zabiciu mówi nam chyba przede wszystkim o tym, że 5 sezon.. będzie inny. Największy niepokój to podjęte ryzyko przez scenarzystów. Nie chcemy chyba drugiego Prison Breaka..
No cóż , jestem wciąż mocno podekscytowany.. i oglądałem tę scenę już kilka razy.. a wciąż przeżywam to tak jak za pierwszym razem.
Dexter. Bez wątpienia serial nr 1. Oglądalność o tym świadczy.. zainteresowanie o tym świadczy.
Dla zainteresowanych na Bi*m*T* pojawił się torrent wywiad z trójkowym i dexem..
Bruder to co Ty obczaiłeś to jest właśnie to czego oczekiwali scenarzyści. Ten dialog wydawał się taki niewinny .. wszyscy czekaliśmy na finał.. ale finał.. pokazuję, że prawdopodobnie duża część widzów wróciła.. kilka scen wcześniej do dialogu.. między dexem a trójkowym.

Twitter

i tak dalej. Była troszkę takim zapychaczem i środkiem do budowania napięcia.. bo przecież wiele scen i akcji było przez nią skutecznie blokowanych.. gdzie Dex wiele razy musiał wybierać gdzie ma iść. Decyzja o jej zabiciu mówi nam chyba przede wszystkim o tym, że 5 sezon.. będzie inny. Największy niepokój to podjęte ryzyko przez scenarzystów. Nie chcemy chyba drugiego Prison Breaka.. 
Odpowiedź z Cytatem

, wygląda na robote trójkowego - musiał tam wpasc w miedzy czasie ,
) serial genialny

Bookmarks