View Full Version : Co jest lepsze - XBOX 360 czy PC :)
PC jest lepszy ze względu na fukcjonalność
XBOX pobiera tyle pradu jak na takie male cacko :rap: ;P
Głupi temat, i wyników nie da się jednoznacznie przedstawić, bo gdybyś napisał taką ankietę na forum konsolowym to PC zostałby wygwizdany z miejsca, a na Torrentmani jest dużo więcej PC'towców i konsola nie ma szans... wiadmo kompa ma każdy, a jak się ma tylko niego to zawsze się odda głos na to co się ma :rap:
Oczywiście Xbox rulez :greedy:
Racja, ale to jest pytanie ogólne , nie jakieś naukowe ankiety
Dokładnie ciężko tak ogóle osądzić
Głupi temat, i wyników nie da się jednoznacznie przedstawić, bo gdybyś napisał taką ankietę na forum konsolowym to PC zostałby wygwizdany z miejsca, a na Torrentmani jest dużo więcej PC'towców i konsola nie ma szans... wiadmo kompa ma każdy, a jak się ma tylko niego to zawsze się odda głos na to co się ma :rap:
Oczywiście Xbox rulez :greedy:
4:1 dla konsoli :P
Ludzie nikt mi nie powie, że xbox jest lepszy niż PC
Co z tego że grafika dobra - gry to nie wszystko
Zalezy jak dla kogo.
Wiadomo z ena Pc-cie mozemy robic baaardzo duzo wiecej rzeczy niz na Xboxie.
Ja tam raczej wolalbym PC jakiegos dobregoi niz Xboxa.
I tak praktcznie nie gram w gry wiec, wiadomo.
Niedawno znajomy kupil sobie Xboxa 360 i podobno grafika jest 10x lepsza jak na kompie
i gry sa bardziej realne. Fifa podobno na XBoxa 360 jest taaaaka.
No to wracajac do tematu wybral bym PC ;)
4:3 dla konsoli :)
zła sonda :p tego nie da się tak porównać
Najlepsze to jest ps2 :D + swap i kazdy pirat smiga a w x360 przerobka 200zyla ktora lamie gwarancje ... wiec x360 sie nieoplaca kupowac chyba ze macie flo na gre 200zyla ...
200 ???? pojebało :D mi przerobienie zajeło 20 w tym 19 minut rozebranie obudowy :p
przerobienie xboxa jest tak proste , ze trzeba być i***** albo nieznać wogóle angielskiego aby tego nie zrobić
A jak sie pomyśli zrobi sie backupa firmwaru dvd :D to nawet jak padnie xbox zawsze można wgrać i gwarancja jest dalej :p
PC bo tańsze gry ;P
eee tam, ja mam gry na x360 za free z neta ;P , no oczywiście trzeba kupić płytkę DL za ok 10-15zł, no i to jest jedyny mankament gierek na X360, ale i tak warto dać tą kase na taakie gry jakie ma x360 :rap:
Xyjon, ja niestety się bałam sama rozkręcać moją konsole... więc wolałam ją dać do przeróbki, i zabuliłam równe 100zł :]
pinkx,
ale tam się niema czego bać :D ona cie nie ugryzie :D teraz jest dużo łatwiej niż wcześniej :p
rozbierasz , podłączasz do PC , robisz slaxa 2.0 i zmieniasz toolboxem 3.0 firmware i konsole jest przerobiona :D czas przeróbki nie powinien przekroczyć 30 minut :p
wiadmo kompa ma każdy
... ale nie kazdy ma kompa do gier ;P wydatek na x360 jest 5x bardziej oplacalny niz kupowanie kompa do gier...
pinkx,
ale tam się niema czego bać :D ona cie nie ugryzie :D teraz jest dużo łatwiej niż wcześniej :p
rozbierasz , podłączasz do PC , robisz slaxa 2.0 i zmieniasz toolboxem 3.0 firmware i konsole jest przerobiona :D czas przeróbki nie powinien przekroczyć 30 minut :p
Chyba jednak nie chciałbym widzieć "bebechów" mojej konsolki :D :] ;P
to jasne, że pod względem gier xbox jest lepszy, ale tlko pod tym względem :)
to jasne, że pod względem gier xbox jest lepszy, ale tlko pod tym względem :)
Bo on jest TYLKO do tego :rap:
no właśnie - dlatego nic do niego nie mam - mówię tylko, że wolę pc :)
a tutaj prezentacja high-endowej karty graficznej przerodziła się w dyskusję, o tym samym temacie co tutaj więc daję linka:
http://www.gry-online.pl/s043.asp?ID=5833925&N=1
no ale te kombinacje z kartami graficznymi i układy tych producentów powodujące, że coraz szybciej trzeba zmieniać grafikę, coraz częstsze wymiany sprzętu w sytuacji kiedy mamy 2 next-genowe konsole powodują, że PC traci na popularności jako maszyna do grania
i po co komu skopiowany 8800 :p z serią 7 tez tak było :p
i tam typ dobrze napisał za 3tys :p kupisz se xboxa i wii :p
Jak narazie xbox... ale jak tylko wyjdą gry na directx 10 to xbox będzie kwiczał :)
Do tego core 2 duo z 4 rdzeniami extreme i po sprawie :)
Jak narazie xbox... ale jak tylko wyjdą gry na directx 10 to xbox będzie kwiczał :)
Do tego core 2 duo z 4 rdzeniami extreme i po sprawie :)
nie pocieszaj sie, bo zeby grac w gry na dx10 trzeba bedzie miec kompa 10x drozszego od xboxa, wiec zastanow sie co jest bardziej oplacalne
nieno rozumię że niektórzy lubią x360 bo nie trzeba rozbudowywać itd.
ale jeśli chodzi o dx10 to wystarczy zmiana k. graficznej i już mamy gry w dx10 - a k. graficzne z dx10 mają kosztować od 300-400 zł wzwyż i to dość dobre wydajnościowo
Stary dobry PC jest najlepszy i wymiatajacy :)
Ja mam PSP i boje się go przerabiać wole kupić karte pamięci i mieć z głowy.
P.S. w przypadku psp złe przerobienie i konsolka w koszu. :surrender:
niemanicka
28-01-07, 01:45
XBOX chyba lepszy bo nawet najnowsze tytuly sie nie przycinaja a wiadomo jak to jest na PC :(
Stary dobry PC jest wymiatajacy...
...papierki po cukierkach :P
Xbox jest lepszy do gier, zapłacisz raz 1500 zł i masz sprzęt do grania na 5 lat. Pc trzeba unowocześniać, ale ceny gier na konsole są znacznie wyższe od tych na pc. Na pc mozna więcej rzeczy robić...
Ceny hitów na xboxa na allegro wynoszą do 30 zł. Można wgrać media center i linuxa więc możemy odtwarzać mp3, oglądać filmy w różnych formatach.
Jak narazie to moim zdaniem jeszcze PC góruje nad X360 ale to tylko kwestia czasu. Kiedy na PC będą wychodziły gry o kosmicznych wymaganiach, ze na zakup części zeby pograc w te gre stać będzie tylko niektórych, to wtedy znaczna część ludzi napewno przesiądzie się na Xbox360. Tylko dziwi mnie jedna sprawa: jak na X360 mozna grac na padzie np. w Call of Duty, Medal of Honor lub inne strzelanki? Przeciez na padzie to strasznie nie wygodnie... chyba ze mozna podlączyć klawiature i myszke?
Arczimodo - x360 w momęcie premiery był najlepszy porównójąc go do PC ale z miesiąca na miesiąc będzie coraz słabszy w porównaniu z PC
Jak narazie to moim zdaniem jeszcze PC góruje nad X360 ale to tylko kwestia czasu. Kiedy na PC będą wychodziły gry o kosmicznych wymaganiach, ze na zakup części zeby pograc w te gre stać będzie tylko niektórych, to wtedy znaczna część ludzi napewno przesiądzie się na Xbox360.
im dalej tym gorzej dla x360 bo konsola się ie rozwija a w branży gier można powiedzieć że będzie się cofała więc nie masz do końca racji - po prostu pc za jakiśczas zyska trochę popularności bo teraz jest w zastoju ale to wina włąśnie nextgenów typu ps3 x360 początku roku no i początków nowego systemu teraz będzie jużz miesiąca na miesiąc coraz lepiej na pc a na x360 jak na razie pewnie teżale trzeba pamiętać, że za 2-3 lata konsola zniknie z rynku najprawdopodobniej
Tylko dziwi mnie jedna sprawa: jak na X360 mozna grac na padzie np. w Call of Duty, Medal of Honor lub inne strzelanki? Przeciez na padzie to strasznie nie wygodnie... chyba ze mozna podlączyć klawiature i myszke?
ja bylem normalnym PCtowcem i wachalem sie miedzy kupieniem nowego Pc, a xboxa, ale za 1500zl to bym mial pc, hmm....nie najlepszy, za to xbox to inna sprawa :P
tez sie balem ze nie bedzie sie dalo grac w strzelanki, ale doszedlem do wniosku, ze skoro tyle ludzi na calym swiecie gra to jakos sie dac musi....
...i mialem racje, na poczatku strzelalem po niebie, ale kilka rundek w call of duty i sie nauczylem :D
co do tego ze na padzie jest niewgodnie - to prawda, ale jesli mowimy o PCie
teraz, po miesiacu grania na xboxie, tak sie przyzwyczilem do pada, ze wydaje mi sie ze jest wygodniej nawet niz na klawiaturze
pozdro
zawsze można kupić konenter :p wtedy normalnie podłączasz mychę i klawiaturę :p
zawsze można kupić konenter :p wtedy normalnie podłączasz mychę i klawiaturę :p
ale mi chodzi o to, ze lepiej sie gra na padzie :D
Xpudło jest kozackie, ale cholernie awaryjne =/ ponoć to wina przegrzewania się, dlatego zamówiłem jakieś specialne wiatraczki, gdzie mu sie podczepia pod dupe.
Zobaczymy czy pomoże ;P
to dziwne, bo mi sie nie podgrzewa a tych wiatraczkow lepiej nie podpinaj bo konsole mozna spalic, a wtedy M$ nie da gwarancji (jesli czytales instrukcje to wiesz)
ps. nie smiac sie ze czytam instrukcje, ale robilem to z nudow bo kupilem iksa a nastepnego dnia prad wylaczyli i z latarka z gebie siegnolem po instrukcje z nadzieja ze dowiem sie czegos ciekawego :P
Panowie soreczka ze zbocze troszke z tematu ale chialem sie troszke dowiedziec o PS3,czy ktos wie kiedy ja spiratuja czy jak to tam nazwac :D Nie chcialem nowego tematu tworzyc.
Jak myslicie co lepiej bedzie brac X360 czy PS3?Ja mysle tak ze teraz oczywiscie lepiej wychodzi x360 ale z dnia na dzien bedzie coraz wiecej gier ps3 beda jeszcze lepsze gierki a wiadomo ze ps3 dysponuje mocniejszym sprzetem niz x360,teraz jest moda na x360 ale przyjdzie tez na ps3 a wogule to jest ta renoma ps :D
Jesli ktos cos wie,mysli prosze piszcie bo do 2miechow bedzie trzeba cos wybrac,pozdro.
Nastepne pytanko to jest czy warto brac Playstation portable (PSP),czy lepiej wziasc palmtopa albo cos podobnego.W granicach 1000zyla kupi sie juz psp a slyszalem ze ma piekny ekran dlatego super sie gra w gry,oglada filmy,slucha muzyki(jedna z wazniejszych spraw,duzo osob mowi ze dzwiek jest cudowny) mam pytanko czy mozna w niej czytac ebooki czyli ksiazki?Prosze rowniez odpowiedziec ile godzin wytrzymuje konsolka jak sie korzysta z niej dosyc czesto,mysle ze bylby to lepszy zakup niz np palmtop albo jakis ipod+te mini dvd.
Chcialem sie tez dowiedziec jak jest z tym wrzucaniem gier,filmow,czy trzeba zmieniac softa i ile to kosztuje,bezpieczne?Kolega mi mowil ze sobie wgral cos poprzez pc do niego i uruchamia sobie gry,filmy,mp3 co chce a w necie tego jest masse akurat mowie teraz o grach do psp bo filmy to pewnie konwertuje sie w jakis format.
Bardzo prosze odpiszcie na moje pytania poniewaz do 2miechow bede sobie chcial pare rzeczy kupic i chce dowiedziec sie o nich aby pozniej nie zalowac ze cos nowszego lepszego a w podobnej cenie,pozdrawiam.
w pc zeby zagrac trzeba wlorzyc naprawde duzo kasy wiec x360 wygrywa
Ziomale oczywiście że PC !!! :rap: Daje nam więcej możliwości ;D
ps3 jest najbardziej zaaawansowana technicznie konsola wiec jesli ktos potrzebuje ogolnie centrum rozrywki wysokiej jakosci to jest to bardzo dobry wybor no i jak na mozliwosci jakie ma to nie jest az tak bardzo duzo
sprzet odtwarza filmy nastepcy dvd a nawet muzyke w formatach sacd i dvd-audio obraz hd mozliwosc korzystania z internetu dysk dobrej jakosci obraz i na prawde niezlej klasy dzwiek
nawet p2p ma byc :D
a gry - tez beda za jakis czas super gry jak japonczycy wypuszcza pare hitow ktore pokaza ich umiejetnosci (a sa jednymi z najlepszych jesli chodzi o jakosc gier) i odpowiednio dobrze zostana wyprodukowane
no i sprzet pewnie dosc dlugo bedzie na rynku a u nas w domach bedzie przydatny jeszcze przez kilka lat ze wzgledu na mozliwosci
a co lepsze ? dla mnie PC do internetu nauki pracy .... a ps3 jesli chodzi o gry i rozrywke - filmy muzyka
x360 dla mniej wymagajacych tez jest spoko - ma nawet sporo ciekawych gier juz w tej chwili ale wybieram ps3 jestem bardziej wymagajacy
oblivion,
ani niby w czym ps3 jest bardziej zaawansowany od xboxa ?
Nie pisz ,że mocą bo to śmieszne :p
According to IBM's white paper, only 155.5 GFLOPS was actually achieved
(Table 4). BUT, IBM's tests used all 8 SPEs. The PS3 will only use 7 SPE's,
due to manufacturing yield issues. The efficiency of the Cell is 75.9%
(Table 4) Assuming the same 75.9% effieciency, we could easily interpolate
the PS3's Cell to be capable of 133.6GFLOPS.
That's 133.6 GFLOPS for the PS3 and the 125.2 GFLOPS for the Xbox 360. The
PS3 is not nearly as far ahead of the Xbox 360 as we were lead to believe.
Albo tym ,że nie potrafi korzystać z ramu i same Homebrew zajmuje 213 na 256 ? a na gry przeznaczone jest 43mb :D:D:D:D
http://www.innerbits.com/blog/2007/05/09/ps3-memory-footprint/
Albo usługi sieciowe :] jak sony nawet nie potrafi sobie poradzić z raczkowaniem tego co MS z xbox1 dokonał :D
A dotego robisz offtopa :p Jak dla mnie i to jest tylko moje zdanie :p PS3 to bubel króre nigdy nie zostanie wykorzystany bo został już zwalony podczas jego produkcji i oprocz blue-raya niema nic :p
W PC-ta trzeba troche wlozyc. A jak komus sie nie chce ulepszac skrzynki, to xbox bedzie swietnym rozwiazaniem ;P Najlepiej miec to i to :rap:
belewbeloid
20-05-07, 17:50
A ja bym do grania wolał konsolę, z kilku względów. Nie trzeba w nia stale pakować kasy, dobry framerate (zazwyczaj), nie trzeba sie pieprzyć z sterownikami kompatybilnoscia itp, itd.
Wadą konsoli jest to, że służy ona właściwie 1 rzeczy - graniu. Jeżeli ktoś ogranicza swój kontakt z komputerem do grania, oglądania filmów czy słuchania muzyki powinien wybrać konsole. Jeśli robisz coś więcej to wybór jest oczywisty
belewbeloid
21-05-07, 21:24
ja myślę, że w krajach, w których zarobki są bardziej proporcjonalne do wykonywanej pracy nie ma za bardzo tego problemu (znaczy konsola czy pecet). Po prostu komputer kupuje sie do pracy, netu itp. a konsole do czystej rozrywki.
abcdefgh92
17-06-07, 12:53
jadnak pc wygrywa
nie no, dzisiaj kompy moga miec po 8gb ramu ( ale naprawde nieliczne ) to tego sie nie da porownac do 512 ramu pudla microsofta :rap: wiekszasc gier ktore mam na xboxa ma problemy z frameratem, troche to doluje =/ ale moze Crysis uratuje mnie od calkowitej depresji, jesli wyjdzie na xkloca, i pokaze ze ta konsolka jednak cos umie xD
zielasXfan
29-06-07, 20:53
od kiedy mam konsole kompa uzywam jedynie to netu i sluchania muzy...niedlugo kupuje sobie xboxa bo PS2 juz mi sie przejadl...osobiscie uwazam ze przyszlos gier nalezy do konsol a nie do kompow...no i w Tony'ego Hawk'a na padzie gra sie o wiele lepiej niz na klawiatrurze... oglnie to komp do netu a konsolka do grania....
ten temat jest bez sensu - jak mozna porownywac cos co jest do wszystkiego z czyms co jest do tylko 1 rzeczy
znacie powiedzenie "cos co jest do wszystkiego, jest do niczego" ??
jesli chcemy porownywac x360 z pc to trzeba zrobic takiego pc jak xbox (parametry) i wtedy mozna porownywac, ale tylko to do czego sluzy xbox, czyli gry. Grafike w grach, ceny sprzetu, multiplayer. Jeżeli chodzi o cene sprzetu, multi i grafike to xbox wygrywa. W tej konsoli problem stanowi tylko cena gier.
Spójrzmy tylko na perspektywę grania obu tych urządzeń, odrzućmy to że komputer potrafi tworzyć grafikę itp...
W takim toku rzeczy zwycięscą jest xbox 360 ;]
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.