View Full Version : Emule Plus problem
Mam problem z emulem tzn. jak pochodzi wiecej niz 3 godziny to mi kompa zapycha tzn. komp chodzi tak jakby wolniej ... najlepiej widac to na filmach ktore ogladam to w niektorych chwilach zaczynaja plynac :) a jak wylacze emule wszystko jest w porzadku. Mozna cos z tym zrobic ??
rozbuchaczkluch
06-03-06, 23:27
Mam problem z emulem tzn. jak pochodzi wiecej niz 3 godziny to mi kompa zapycha tzn. komp chodzi tak jakby wolniej ... najlepiej widac to na filmach ktore ogladam to w niektorych chwilach zaczynaja plynac Smile a jak wylacze emule wszystko jest w porzadku. Mozna cos z tym zrobic ??
Najlepszym rozwiazaniem wg mnie bedzie przerzucenie sie na siec bittorrenta, ponieważ niektóre wersje emula nie sa zbyt stabilne i czesto sie zdarza, ze zamulaja kompa :|
intruz, sprobuj zmniejszyc ilosc polaczen, w ten sposob odciazysz troche kompa.
Jak to nie pomoze, to sprobuj innej wersji eMula, moze ta jest jakas trefna :]
Odinstaluj i zainstaluj jeszcze raz.
intruz, zrób tak jak napisał HERKULES, ostatecznie możesz zwiększyć pamięć wirtualną lub zdefregmentować partycje :)
Mam problem z emulem tzn. jak pochodzi wiecej niz 3 godziny to mi kompa zapycha tzn. komp chodzi tak jakby wolniej ... najlepiej widac to na filmach ktore ogladam to w niektorych chwilach zaczynaja plynac Smile a jak wylacze emule wszystko jest w porzadku. Mozna cos z tym zrobic ??
Najlepszym rozwiazaniem wg mnie bedzie przerzucenie sie na siec bittorrenta, ponieważ niektóre wersje emula nie sa zbyt stabilne i czesto sie zdarza, ze zamulaja kompa :|
no wiesz ja uzywam w 90 % torrentow ale z emula sciagam pare rzeczy ktorych w zyciu na torrencie nie widzialem :) Jesli chdozi o ilosc polaczen to jaka byla by wartosc dobra ?? bo pamietam ze dawniej uzywalem emula i nie bylo z tym problemow dopiero niedawno go skonfigurowalem i ilosc polaczen miaelm na 500 a obok w ramce 50 rozmiar kolejki 5000 pewnie z ktoras przesadzilem jak najlepiej je zmniejszyc zeby spoko chodzilo a nie zapychalo wkoncu mam 1GB ram :D
Zmniejsz liczbe polaczen o 10-15%,powinno troche pomoc.Czas sie przyzwyczajac do torrenta,tymbardziej ze razorback padl ...
Konrad9991
18-03-06, 20:24
Emula już możesz wyrzucić i przejść na sieć Bit Torrent, bo to przyszłość :)
eMule troche podupadł po wyłączeniu Razorback'a ale mimo wszystko do ściągania małych plików lub starszych pozycji - jest idealny :)
dokladnie - bittorrent to przyszlosc :)
Zgadza się emule padło po wyłączeniu jednego serwerka :/ Teraz to only BitTorrent :)
zmien more na org wersje emule
nie przeginajcie-jeden serwer a wy aferę robicie w cale się gorzej ni ściąga po jego zamknięci jakiś w miarę sprawdzony serwer z małą ilością pingów i sporo użytkowniików i jedzimy ; )
Zainstaluj starszą wersję eMule i sonfiguruj według http://komputery.katalogi.pl/temat12079/. Żeczywiście po zamknięciu serwera Razorback 2 eMule podupadło. Z serwera tego korzystało jednocześnie nawet 1,3 miliona osób, obecnie nie ma drugiego tak wielkiego serwera:-(
A system masz czysty?? Nie masz zadnych wirusków szpiegów itp?? Mi eMule nigdy nie zamuliło kompa( Athlon 2200, 512RAM)
ja rowniez mialem problemy z Emule Plus i daltego przerzucilem sie na eMule MorphXT jest o niebo lepszy i szybszy...
student890
08-07-06, 10:22
kto mi pomoze skonfigurowac eMule
nieiwem co z predkosciami takie tam bzdety bez ktorych nic nie pojdzie jak powinno
:unhappy: :unhappy: :unhappy: :unhappy: :unhappy: :unhappy: :unhappy: :unhappy:
student890, jakie masz łącze ?
nie napisze nic odkrywczego ale zmien wersje emule. lub masz trojany lub viry
ale liczba ilosci zrodeł na plik zmiejsz ale to nic raczej do tego niema zainstaluj normalna wersje emule 0.46 lub nowsza i sprawdz jak działa
Jak nie działa dany mod, to trudny - jest dużo innych alternatyw ;P
sieć p2p peer to peer jest już prawie jak to mówią do niczego małe transfery a sieć bit torrent to przyszłość sam się 2 lata temu przerzuciłem na tą sieć :)
sieć p2p peer to peer jest już prawie jak to mówią do niczego małe transfery a sieć bit torrent to przyszłość sam się 2 lata temu przerzuciłem na tą sieć :)
Tyle, ze i eMule i BitTorrent sa sieciami P2P
P2P polega na wymianie danych miedzy komputerami, w ktorej kazdy kopmuter pelni zarowno role klienta (pobierajacego) jak i serwera (udostepniajacego).
Nawet IRC, czy Skype sa oparte na tej formie przesylania danych.
Dlatego Ty nie zrezygnowales wogole z P2P, tylko zmieniles siec.
chmielu_18
09-02-07, 10:30
jaki jest dobry program do ściągania rzeczy konkretnie z neta nie działający jak p2p i ściąga :ironman: z innych kompów!! oprucz torrenty :spiderman:[shadow=#AFEEEE:4ba43ff90b][/shadow:4ba43ff90b]
hej ja także od dwóch lat korzystam z bitcoma jednak jestem ciekawa jak z tym emule. nigdy jeszcze nie miałam do czynienia z tym porogramem i jestem troche ciemna. prosze doradźcie mi coś bo kiedy go po instalacji włączma to pokazuje mi komunikat podłańczania sie do portów i pisze mi że nie jest możliwe podłaczenie się do moejgo kompa:( dlaczego??
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.