PDA

View Full Version : Problem z konfiguracją uTorrent 1.6 xx/768k

qbas
17-12-06, 14:54
Witam!
Mam problem z poprawną konfiguracją uTorrenta 1.6. Nie zabardzo mam pojęcie w tym temacie. Sprawdziłem swoje połączenie na tej stronie co mi polecił program www.dslreports.com na połączenie z Polską i USA i wyszło mi że mieszcze się w połączeniu xx/768k. Mam czerwony kółczeko z wykrzyknikiem. Sprawdzam przekierowanie portów i wychodzi mi error. Byłbym wdzięczny za wskazanie mi poprawnej konfiguracji. Z góry dziękuje i pozdrawiam.

kyle
17-12-06, 15:59
Jezeli jestes za natem, to ratuje cie tylko przekirwoanie portów, lub uzyskanie zew. IP. Natomiast jesli masz zew. IP, to podejzewam, ze jest to wina firewalla. Jesli uzywaz windowsowskiego firewalla to go wylącz (tzw. zapora Windows). Zainstaluj normalnego firewalla, polecam Sygate Personal Firewall i przez niego przepusc (czytaj dopusć: alowed) uTorrenta, zamelduj o wynikach.

qbas
17-12-06, 16:01
Nie mam pojęcia co to ten Nat i jak przekierowywać porty lub uzyskać zew. IP Spróbuje z tym programem. i powiadomie o rezultatach.

kyle
17-12-06, 16:07
NAT, to najprosciej mowiac firewall blokujacy/odzucajacy polaczenia, ktory jest zainstalowany na serverze w sieci lokalnej. Jezeli jestes w sieci lokalnej to mozesz byc za firewallem, czyli pakiety TCP/UDP wysyłane do klienta zostaja w wiekszosci odzucone, sciagasz wtedy z niska predkoscia, a co jest czesto przyczyna BRAKU dostapnosci na stronie. Jezli nie jestes w sieci lokalnej, to podejzewam tu wine zapory Windows, chyba, ze cos namieszales, ale uTorrent jest tak prostym klientem, ze nie da sie w nim namieszac:)

qbas
17-12-06, 16:29
Zauważyłem że miałem ciągle wyłaczonego firewalla windowsowskiego.Jeżeli sprawdzałem tam gdzie miałem sprawdzać czyli panel sterowania->połączenia sieciowe ->-właściwosci połączenia lokalnego->zaawansowane. Tam mam tylko jedną opcje do zaznaczenia. Jak zaznacze to będe chronieony przez firewall a jak mam odznaczone to nie będe chroniony. Mam odznaczone to. Zainstalowałem Sygate Personal FireWall dopuściłem u Torrenta i nic to nie zmieniło to w transferach. Jakieś propozycje ?

[ Dodano: 17 Grudzień 06, 17:48 ]
A czy może to być spowodowane tym że mam jakiegoś syfa którego nie moge się pozbyć. W hijacku ten log wygląda następująco O4 - HKCU\..\Run: [WinMedia] C:\WINDOWS\System32\~13959843.exe

Próbowałem się go pozybyć różnymi programami i zawsze wraca.

kyle
17-12-06, 16:59
[ Dodano: 17 Grudzień 06, 17:48 ]
A czy może to być spowodowane tym że mam jakiegoś syfa którego nie moge się pozbyć. W hijacku ten log wygląda następująco O4 - HKCU\..\Run: [WinMedia] C:\WINDOWS\System32\~13959843.exe

Próbowałem się go pozybyć różnymi programami i zawsze wraca.

Cieżko mi to okrslic, ale być moze jest to wina jakiego trypla. Co to masz za siec??? Siec osiedlowa, Neo, Chello etc.???

qbas
17-12-06, 17:03
W sumie może też interesować jakie mam oprogramowanie. Windows XP profesional SP 1, Avast 4.7, Ad-Aware Ad-Watchem wersja build 399, Sygate Presonal Firewall 5.6 bild 2808. Chyba wszystko co może być związane z tym problemem.

[ Dodano: 17 Grudzień 06, 18:05 ]
Jest to sieć osiedlowa obejmująca całe miasto. Ta sieć jest w obrębie jednego miasta (Tychy) Żadne chelo neostrada itp. SIeć się nazywa Media-Com. www.media-com.com.pl

[ Dodano: 17 Grudzień 06, 18:11 ]
Tego ~13959843.exe próbowałem ręcznie z rejestru usunąc. Daje się usunąć ale gdy nacisne na inny folder i wróce na ten w którym on się znajduje to wraca.

kyle
17-12-06, 17:15
Masz pdobna konfiguracje, jak ja, za wyjatkiem Windy, bo ja mam SP2, reszta taka sama. Jak jestes w osiedlowce to mozesz byc za Natem, sprobuj pobawic sie z innym klientem. Pozatym brak mi pomysłow, ewemtualnie format:P. Bardzo zadko spotykana sytuacje tu opisujesz.

qbas
17-12-06, 17:18
Dlaczego musze być taki wyjatkowy...

[ Dodano: 17 Grudzień 06, 18:19 ]
Dlaczego musze być taki wyjatkowy... Ale dziękuje za poświęcony czas. Może ktoś inny będzie mi potrafił pomóc. Klienta nie zmienie jak narazie bo na innych mam podobnie. Tylko słyszałem że ten ma duży potencjał.Spórbuje uzyskać odpowiedź od mojego dostawcy.

kyle
17-12-06, 19:20
Byc moze masz porty poblokowane, ale w to nie wierze. Sprobuj sie pobawic z kilientem, z ustawieniami, a jak nie ro pytaj dostawcy czy ci nie zablokowal portów.

qbas
17-12-06, 22:50
Dostawca nic nie blokuje.Nie mam żadnych limitów na ilośc mb wysyłanych i pobieranych. Dowiedziałem się że mam wew. IP cokolwiek by to znaczyło. Podobno byłbym w lepszej sytuacji gdybym miał zew. IP