PDA

View Full Version : [SZUKAM]Program do zmian IMEI.

KKS
05-03-06, 13:37
Jak wyzej.Bede wdzieczny za wszelkie namiary.Oczywiscie chodzi o zmiane kablem+program najlepiej.

quake
09-03-06, 15:02
może tu coś znajdziesz http://www.infonokia.pl/?page=download-programy

KKS
10-03-06, 22:33
Zobacze,niemniej szukam czegos sprawdzonego i testowanego przez kogos .Pozdrawiam.

pwn3d
22-03-06, 22:43
Nie chciałbym straszyć, ale nie wiem czy działanie takie jest w 100% bezpieczne dla fona. Właśnie mój kolega próbował :/ i po telefonie :(

Luquez87
04-04-06, 20:01
To prawda. Moj znajomy sobie zniszczyl... Nokię.

vinces
04-04-06, 20:42
Rowniez potwierdzam ze niestety jest to niebezpieczne, jezeli to drogi fon to moze isc z tym do kogos kto jest od tego specem

newuser01
03-05-06, 10:58
to ja moze troche z innej beczki... co sadzicie o programie MobilEdit ? Co prawda nie zmienialem nim kodu IMEI ale po podlaczeniu Motoroli V300 i wlaczeniu go wyswietlal wszystkie numery PIN PUK PUK2 IMEI w okienkach gdzie mozna bylo je zmieniac. Program nie jest oczywiscie darmowy.

Pozdrawiam i czekam na opinie, ktore moga sie przydac rowniez autorowi tego tematu :)

KKS
03-05-06, 17:56
Mozesz go udostepnic?

pwn3d
07-05-06, 09:34
A jeszcze jedno. Nie polecam zmiany IMEI :) To jest jak zmiana numerów silnika w samochodzie, grozi dość wysoka kara pozbawienia wolności. Róbcie to na własną odpowiedzialność. Są 2 negatywne strony tego problemu: uszkodzenie fona, odpowiedzialność karna.

A można wiedzieć czemu chcesz zmienić ? Kradziony i operator zablokował?

KKS
03-06-06, 10:44
Nie no co Ty,ja nie z takich.Pytam na wszelka ewentualnosc,bo np.po odzyskaniu telefonu w takim genialnym Plusie na odblokowanie go w sieci czekalem strasznie dlugo i chcialbym wiedziec czy po prostu mozna "przebic" IMEI jakos programowo czy co.Czysta ciekawosc.

yogi70
18-06-06, 20:38
To ułatwie wam troche sprawe:
- po pierwsze zmiana imei jest nielegalna i w zadnym serwisie tego nie zrobia
- po drugie nie da rady zmienic imei w motoroli ,SE ani w nowych nokiach do innych marek nie jestem pewien ale przypuszczam ze nie jest prosta sprawa i pewnie wymaga jakiegos wypasionego boxa