PDA

View Full Version : Playstation (PSX) - dawno, dawno temu ...

Mati
13-12-06, 15:07
Pamiętacie jak psx wyszło na rynek ? Jak podbiła cały świat ? Wtedy każdy zachwycał się tą konsolą. Uważał, że jest super. W 2002 roku zainteresowanie konsolą spadło. Nikt już
nie lubi psx jak kiedyś. Pamiętam jak w czasie apogeum psx każdy pytał się każdego: masz playstation ?

pinkx
17-12-06, 13:39
Jeżeli masz na myśli PlayStation 1 (psx) to co w tym dziwnego że zainteresowanie tą konsolą jest zerowe, skoro na rynku jest już "wnuk" (Ps2 jest synem ;) ) psx'a. Ta konsola umarła wieki temu, więc dlaczego ludzie mają się mnią interesować?? Gry już na nią od kilku lat nie wychodzą, a jej grafika jest prehistoryczna w porównaniu do x360 lub też ps3 :dreaming:

merton
01-01-07, 16:03
Jeżeli masz na myśli PlayStation 1 (psx) to co w tym dziwnego że zainteresowanie tą konsolą jest zerowe, skoro na rynku jest już "wnuk" (Ps2 jest synem ;) ) psx'a. Ta konsola umarła wieki temu, więc dlaczego ludzie mają się mnią interesować?? Gry już na nią od kilku lat nie wychodzą, a jej grafika jest prehistoryczna w porównaniu do x360 lub też ps3 :dreaming:
Masz racje teraz na topie jest PSP, XBOX 360 i PS3

[ Dodano: 18 Styczeń 07, 21:09 ]
Ja m.in. jestem posiadaczem PSP

mlody20002
04-08-08, 21:20
nowa grafika i mozliwosci , dlaczego kogos mialo by interesowac cos co oferuje rozrywke kilka poziomow nizej ? :P

delope
24-08-08, 18:20
nowa grafika i mozliwosci , dlaczego kogos mialo by interesowac cos co oferuje rozrywke kilka poziomow nizej ? :P

Grafa to nie wszystko, ja znam ludzi, którzy grają w gry ze Snes-a. Zapewniam, iż PSX nie umarł, tak samo jak DC. A przy okazji bawi mnie wasze spojrzenie na konsole, mocno źle ukierunkowane. Pozdro dla prawdziwych konsolowców, którzy mają w domu pierwsze numery PSX Extreme.

tymek22
24-08-08, 18:30
nom to były czasy wtedy sporo wydałem na PSXa puźniej wyszedł ps2 też kupiłem i też sie ciesze ale teraz kupiłem kompa i moim zdaniem nie wiele sie różni od PS3 dlatego nie kupiłem...

wilku8
25-08-08, 19:14
panowie : Psx to była zajawka :P niezapomniana. Ale jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze :D

zaq12
25-08-08, 21:48
To był bum. Miliony sprzedanych egzemplarzy. Później kolejne miliony sprzedanych tytułów takich jak: FF, MGS, GT, CTR itd
A tytuły na szaraczka były tak grywalne że na zawsze pozostaną w pamięci tych co grali. Tak do końca jeszcze nie możemy mówić o "śmierci" platformy gdyż PS2 i PS3 są kompatybilne wstecz - czyli da się na nich odpalić tytuły z PSX'a tylko kto to robi?? Szkoda ze dla wielu ludzi grafika to wszystko - gdyż moim zdaniem ładna grafika to max 30% gry.

celtic
31-08-08, 18:11
ja mam ps2 psp i xbox-a 360 i nie narzekam na zadna z konsoli

Sasuke10
08-10-08, 07:34
Ja jeszcze pamiętam jak grałem na ps1 ale teraz co najwyżej to emulator i gra choc to sie zdaza 1 na rok ps1 to zapomniana historia :)

evo68
17-10-08, 00:03
wyglada na to ze psx to historia (w dobrym tego slowa znaczeniu) jednak dziwi mnie fakt ze ps2 jest popularniejszy od ps3 malo tego dalej wychodza gry na ps2

rudzik1
18-10-08, 17:00
wyglada na to ze psx to historia (w dobrym tego slowa znaczeniu) jednak dziwi mnie fakt ze ps2 jest popularniejszy od ps3 malo tego dalej wychodza gry na ps2

Gry na ps2 wychodzą nadal, ponieważ miliony osób na świecie ma tą konsole i jej używa. Jest to dla producentów opłacalne, ponieważ dużo osób kupuje te gierki.
A co do PSX to nie czarujmy sie, jak na dzisiejsze czasy i postęp to już historia. Teraz nastały czasy jej nestępców
Pozdrawiam

Domelo
01-11-08, 11:05
PSX ma już swój czas za sobą dobre juz kilka lat, ale nie warto o nim zapominać gdyż właśnie ta konsola niektórym z nas umilała czasy dzieciństwa :).

venize
12-11-08, 23:35
PSX wciąż ma 'swój' czas. Głównie pod postacią portów na PS3 i emulacji, zarówno 'biurkowej' (emulatory chyba są dostępne na każdą platformę) jak i 'mobilnej' (PSP, iPhone i WM).

Nie mniej jednak - czas odbił swoje piętno. Przykładowo FF IX, który w momencie premiery był rarytasem graficznym, dziś wywołuje u mnie jedynie uśmieszek z szacunku dla klasyki.

ReVolution
13-11-08, 21:05
psx nie umarl:P niektore tytuly ciagle wciagaja bez reszty chociaz prawda jest ze w gry z psxa pocinam teraz glownie na psp chociaz posmak hardcoru jest:)

lysolinho
17-11-08, 22:06
najlepsza gra w jaka gralem na tej konsoli to dragoon ball super grafika jak na tamte czasy